Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner
Ozzborn - 19 Czerwca 2011, 17:06
dalambert napisał/a | Kiedy ciąg dalszy |
a zapowiedzi Pałergrafu czytali? W październiku.
proszę mi tu ałtora nie rozpraszać! ;]
Gratuluję Sfinksa!
blazenada - 19 Czerwca 2011, 17:07
Ozzborn napisał/a | a zapowiedzi Pałergrafu czytali? W październiku.
I proszę mi tu ałtora nie rozpraszać! ;]
Gratuluję Sfinksa! :bravo :bravo |
Czytali :) I teraz czekaja :D
A swoja droga - gratulacje :)
dalambert - 19 Czerwca 2011, 17:26
Ozzborn, czytał, czytał, ale wole się upewnić i zainteresowaniu wyraz dać
Agi - 19 Czerwca 2011, 17:34
Gratuluję Robercie!
merula - 19 Czerwca 2011, 20:32
Robercie gratuluję Sfinksa
Matrim - 19 Czerwca 2011, 20:49
Gratulacje Autoru
Adon - 19 Czerwca 2011, 21:29
No no no! Gratulacje, Robercie!
Iwan - 19 Czerwca 2011, 23:48
serdeczne gratulacje!!!
Hubert - 19 Czerwca 2011, 23:48
Pogratulować.
ilcattivo13 - 20 Czerwca 2011, 00:14
<kurdesz, wysłałem post i mi go wcięło >
Robercie - pewnie Kasia nie miała głowy, żeby przekazywać nasze gratki w czasie Festiwalu, więc jeszcze raz - wielkie gratulacje za całkowicie zasłużoną nagrodę
Robert MW - 20 Czerwca 2011, 07:47
Dzięki
Wielkie, większe i największe dzięki.
Autor jest szczerze zaskoczony i bardzo szczęśliwy.
Natomiast jego córka jest nieco zawiedziona, bo gdy
dowiedziala się, że Tata dostał jakąś nagrodę, od razu
zapytała "A czy to coś słodkiego?"
Podobno nie
Pzdr
RMW
ps.
Kasia przekazała mi gratulacje hurtem
Czyli Wasze też z pewnością dostałem
Rafał - 20 Czerwca 2011, 08:02
No to jeszcze ja: gratulacje
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2011, 09:01
Gratulacje.
Ronin nr 8 - 20 Czerwca 2011, 16:25
GRATULACJE
Romek P. - 20 Czerwca 2011, 17:13
Brawa
Lynx - 21 Czerwca 2011, 21:15
i ode mnie
dalambert napisał/a | Kiedy ciąg dalszy |
I ja też chcę wiedzieć
elam - 22 Czerwca 2011, 19:41
lepiej późno, niż wcale:
gratuluję.
daj kawałek ? :p
Awaris - 28 Czerwca 2011, 04:43
I. Gratulacje także
-----------------------------------------------------------------
II. Skoro nagroda jest tematem przewodnim to kilka słów o Zajdlu 2010 i moim głosie w kategorii opowiadanie .
Głosowałem na - Robert M. Wegner - "Wszyscy jesteśmy Meekhańczykami"
Dlaczego?
1. tekst ten jest niezły - nie zachwycił mnie ale czytał się. To samo w sobie spowodowało, że brałem go pod uwagę.
2. Tekst ten posiada zwrot akcji i to względnie zaskakujący. Jaki? Usunąłem, a czemu - patrz kolejne wpisy
3. Miał przekonywujące rozpoczęcie fabularne. Nie jakieś wydumane nie wiadomo co.
4. I najważniejsze jak dla mnie - był to tekst Fantasy. Nie jakieś trochę fantasy. Urban fantasy czy coś innego w tym stylu. Nie zalatywał on też kalką. Prezentował też jakiś świat. Było to coś na co czekałem na polskim rynku wydawniczym od dłuższego czasu.
Może tego typu tekstów jest więcej - ja nie znam. Od czasu Sapka i Kresa nie spotkałem polskich tekstów fantasy spełniających jaki taki poziom - no i żeby były po prostu fantasy!
Mój głos był poparciem dla właśnie takich tekstów. Sygnałem, że są czytelnicy którzy chcą czytać tego typu literaturę. I dlatego, pomimo kilku zastrzeżeń dla tego tekstu, oddałem na niego głos.
PS o moich krytycznych uwagach do tego tekstu następnym razem.
Ozzborn - 28 Czerwca 2011, 13:11
Awaris napisał/a | Pewnie nie zdradzę żadnej tajemnicy |
Jak ktoś czytał to nie... ale jakbym nie czytał to bym się wkurzył - wsadź to w spoiler z łaski swojej
I jeszcze moje ulubione:
Awaris napisał/a | przekonywujące |
przekonywające, z tego samego powodu co bywające, a nie bywujące...
mspanc
Witchma - 29 Czerwca 2011, 18:43
Robercie, gratuluję nominacji do Zajdla
Awaris - 29 Czerwca 2011, 19:47 Temat postu: :-) 1.Ozzborn: "ale jakbym nie czytał to bym się wkurzył - wsadź to w spoiler z łaski swojej"
Rozumiem, że Twoim zdaniem na to forum na ten temat wchodzą ludzie i to na stronę 63 którzy nie czytali najbardziej znanego opowiadania p. Wegnera ? poważnie?!
2. Ozzborn "przekonywające,"
dziękuję, za zwrócenie uwagi na literówkę rozumiem, że śledzisz je we wpisach wszystkich czy też ja sobie czymś specjalnie zasłużyłem ?
3. Szkoda, że cała merytoryczność, wypowiedzi na temat w/w opowiadania zawarła się w tych jakże głębokich przemyśleniach.
Witchma - 29 Czerwca 2011, 19:50
Awaris napisał/a | na to forum na ten temat wchodzą ludzie i to na stronę 63 którzy nie czytali najbardziej znanego opowiadania p. Wegnera ? |
Wiesz, ludzie mają różne fanaberie. Są i takie indywidua, które nie czytają Regulaminu przy rejestracji i na samym wstępie go łamią...
Awaris - 29 Czerwca 2011, 19:55
Witchma "Wiesz, ludzie mają różne fanaberie. Są i takie indywidua, które nie czytają Regulaminu przy rejestracji i na samym wstępie go łamią..."
To Ty "Ozzborn"? Zmieniłeś nik?
PS. mam się obrazić? To prowokacja? Dobrze odczytuję intencję?
Ozzborn - 29 Czerwca 2011, 20:04
Awaris napisał/a |
Rozumiem, że Twoim zdaniem na to forum na ten temat wchodzą ludzie i to na stronę 63 którzy nie czytali najbardziej znanego opowiadania p. Wegnera ? poważnie |
Wyobraź sobie, że i owszem, nawet niektórzy z nich się wypowiadają, jeśli mnie pamięć nie myli znajdziesz posty takich osób najdalej 3 strony wstecz. Arbitralne zakładanie, że "wszyscy" czytali jest co najmniej nieprzemyślane. Spoiler to spoiler - uszanuj prawo innych czytelników do samodzielnego odkrywania myków fabuły.
Awaris napisał/a | dziękuję, za zwrócenie uwagi na literówkę rozumiem, że śledzisz je we wpisach wszystkich czy też ja sobie czymś specjalnie zasłużyłem? |
To nie literówka tylko bardzo rażący i powszechny błąd gramatyczny. I nie nie jesteś tak wyjątkowy - wytykam każdemu, niektórzy nawet nazywają mnie "grammar nazi"
Awaris napisał/a | Szkoda, że cała merytoryczność, wypowiedzi na temat w/w opowiadania zawarła się w tych jakże głębokich przemyśleniach.
|
Merytoryczność została pominięta, albowiem zasadniczo mam podobne zdanie (może ew. opowiadanie bardziej mi się podoba niż Tobie), Jak przedstawisz uwagi krytyczne to dopiero wtedy będą podstawy do dyskusji.
A ałtoru gratuluję nominacji!!
Awaris - 29 Czerwca 2011, 20:52
Ozzborn napisał/a | Wyobraź sobie, że i owszem, nawet niektórzy z nich się wypowiadają, jeśli mnie pamięć nie myli znajdziesz posty takich osób najdalej 3 strony wstecz. Arbitralne zakładanie, że wszyscy czytali jest co najmniej nieprzemyślane. Spoiler to spoiler - uszanuj prawo innych czytelników do samodzielnego odkrywania myków fabuły. |
Chyba masz rację. co się stało to się nie odstanie - albo ... edytuję wpis. Przekonałeś mnie.
Ozzborn - 29 Czerwca 2011, 20:59
Cieszę się
merula - 29 Czerwca 2011, 22:08
Awaris, musisz się przyzwyczaić, że tutaj sporo osób potrafi zwracać uwagę na niedoróbki gramatyczne i ortograficzne. taki tu trynd panuje.
Matrim - 29 Czerwca 2011, 22:11
merula napisał/a | na niedoróbki gramatyczne i ortograficzne. taki tu trynd panuje. |
A zdanie zaczynamy wielką literą
Ozzborn - 29 Czerwca 2011, 22:13
BURN!!!
merula - 29 Czerwca 2011, 22:22
Matrim, jeśli jeszcze nie zauważyłeś, takiego mam stajla. od początku i w miarę konsekwentnie.
ale jestem świadoma reguł gramatycznych.
za to dzięki temu już na oko, bez obrazków, wiesz kto pisał
|
|
|