To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Ozzborn - 10 Maj 2010, 17:42

i za to włąśnie kochamy wujka Quentina :mrgreen:
Memento - 10 Maj 2010, 18:27

Psst! To film nie Wujka Quentina, tylko Wujka Roberta.
hrabek - 11 Maj 2010, 12:08

Ale pomysł na fake trailer był wujka Quentina.
Ozzborn - 12 Maj 2010, 02:37

Fakt, jakoś mi się oni zlewają w jednego Quenberta :mrgreen:
Gustaw G.Garuga - 13 Maj 2010, 05:00

Animowana historia Polski w 3D. Rzecze Tomek Bagiński:

Odszedłem [...] od dosłownego traktowania tematu "Historia Polski". W 8 minut da się przekazać tylko wrażenia ogólne, nastroje i klimat, więc taki też jest nasz film. Wizualny poemat, wiersz opowiadany obrazem, zainspirowany przez polską historię.

Na razie jest tylko półminutowy trailer, niebawem polska premiera. Jestem ciekaw, czy da się znaleźć jakiś nowy ton. Wypadałoby.

http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=65513

Adon - 13 Maj 2010, 14:02

W niedzielę idę na Robin Hooda. Trailer zapowiadał się smakowity, ale spodziewam się patetycznego gadania made in USA w końcówce filmu.
Aerial-Sin - 13 Maj 2010, 15:07

Ozzborn napisał/a

Ale będzie! No i ta plejada gwiazd, a szczególnie Michelle Rodriguez i Jessica Alba

No te dwie akurat bym wykreślił z obsady.
Seagal, Trejo, Fahey, Johnson, to jest dopiero kult :!:

Ozzborn - 13 Maj 2010, 21:53

I obniżyć walory estetyczne o sto milionów procent!? :shock:

Przeproś i wyjdź.

:wink:

dalambert - 14 Maj 2010, 08:24

Adon, bardzo mnie interesują Twoje opinie. Jak zauważyłem jest to chyba pierwszy "Robin Hood" z zupełnie nie ortodoksyjnym pomysłem . Otóż Ryszrd Lwie Serce GINIE na początku opowieści, a nie jest żelaznym elementem szczęśliwego zakończenia!
Tego jeszcze w opowiastkach o RH nie było - NIGDY :shock:

Hubert - 14 Maj 2010, 13:40

Tak btw. ostatnio natrafiłem na archiwalny nius, jakoby to Van Daś przystępował do nowej wersji Krwawego Sportu. Wiecie coś może na ten temat? Może wreszcie byłaby porządna kontynuacja?
Comar - 14 Maj 2010, 13:59

dalambert napisał/a
Otóż Ryszrd Lwie Serce GINIE na początku opowieści, a nie jest żelaznym elementem szczęśliwego zakończenia!
Tego jeszcze w opowiastkach o RH nie było - NIGDY :shock:

No nie do końca. W Powrocie Robin Hooda Ryszard jest wrednym skur... i ginie zaraz na początku filmu. Zresztą Powrót... to chyba najbardziej nieortodoksyjny film o tym bohaterze.

dalambert - 14 Maj 2010, 14:11

Comar, ale "Powrót ..." to raczej nie tyle opowieść o RH, ile rożważania o starości i odejściu weteranów w kostiumie bajki robinowskiej.
Tu jak słyszę mamy rzecz powiedzianą " od początku" a w takich opowieściach zawsze Ryszaed jest elementem szcześliwego końca bajki.
Z resztą właśnie "Powrót.." opowiada o tym co się stało po Owym szczęśliwym zakonczniu i udanej służbie RH na rzecz Ryszarda.

Lichtenstein - 14 Maj 2010, 14:54

Gustaw G.Garuga napisał/a
Animowana historia Polski

Ciekawe, czy Maria Teresa będzie płakać podczas rozbiorów.

dalambert - 14 Maj 2010, 14:57

Lichtenstein, nie badx naiwny = rozbiory za pomoca mankietów i mapy tam rozgrywają ;P:
Memento - 14 Maj 2010, 18:31

Fajne ząbki.
Memento - 17 Maj 2010, 14:54

Zapowiada się godny horror klasy B. Scenariusz współtworzyła Ashley Laurence, przez serię Hellraiser aktorka dla horroru chcąc nie chcąc kultowa poniekąd... więc pozostaje tylko czekać. :twisted:

PS. co znowu jest nie halo z linkiem?

feralny por. - 17 Maj 2010, 16:05

No pewnie
Memento - 17 Maj 2010, 17:33

Hę?
feralny por. - 17 Maj 2010, 17:40

Nie wiem jak to zrobiłeś, ale trzeba było zrobić tak:

http://www.filmweb.pl/WID...u,News,id=60750

Żeby uprzedzić pytania, ja się na tym nie znam, po prostu skopiowałem Twojego linka, a potem na czuja wyciąłem z niego to co wydawało mi się niepotrzebne.

Chal-Chenet - 17 Maj 2010, 18:11

Trailer ciekawy.
Memento - 21 Maj 2010, 15:43

http://www.collegehumor.com/video:1935552
Memento - 26 Maj 2010, 13:21

Ciekawe czy kroi się The Exorcism Of Emily Rose w wersji hard, czy też paradokumentalna forma całkowicie zniweczy klimat. Ani Blair Witch Project ani [REC] delikatnie rzecz ujmując mnie nie porwało. :roll:
Dunadan - 26 Maj 2010, 16:14

Memento, [REC] było niegłupie... ciekaw jestem drugiej części, jeszcze nie widziałem. Trailer przypominał mi Resident Evil - mam na myśli grę, czyli komandosi vs. zombie. Fajne ;)
Memento - 26 Maj 2010, 16:55

[REC] było przede wszystkim nudne i niestraszne. ;P:
Dunadan - 26 Maj 2010, 17:44

Memento, dwie sceny były bardzo niemiłe dla mnie. Mnie nie znudził... nie mówię że to genialny film, ale też nie był zły IMHO.
Memento - 8 Czerwca 2010, 10:57

Fhancuzi znowu atakiren krwawen filmen.

E.: To będzie absolutny must watch tego lata.

Hubert - 9 Czerwca 2010, 22:52

Musiałem jeszcze na chwilę tu wejść.
PORZUĆCIE NADZIEJĘ...*

*To się tyczy ostatniego akapitu.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 14:36

Bollywood kreci Ostatnie dni Hitlera' wielka miłość Ewy Braun - premiera na jesieni -
fiuuuuu , ale się bedzie działo.... :?

Matrim - 10 Czerwca 2010, 14:58

dalambert napisał/a
ale się bedzie działo.... :?

Grupowe tańce z mistrzowską choreografią w plenerach Wilczego Szańca cię nie ruszają? :)

dalambert - 10 Czerwca 2010, 18:52

W zapowiedzi było :
bez tańców,
za to romantycznie
i tylko ostatnie dni . jak w Upadku. :mrgreen:

Partner forum