Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
Hubert - 14 Kwietnia 2009, 17:58
A ja jestem dobrej myśli. NURS nie powierzyłby pisma byle komu, a przecież będzie niemal pod ręką. W razie czego przecież może służyć radą, pomocą, etc.
Czy objętość pisma zmieni się jakoś?
gorat - 14 Kwietnia 2009, 18:03
Będą 32 strony.
Luzuj, nawet nie podał jeszcze, kto ma być, a już o szczegóły zależne od tamtego pytasz
xan4 - 14 Kwietnia 2009, 18:04
gorat napisał/a | Będą 32 strony. | formatu A0
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 18:06
W formie faksymile rękopisów autorów
NURS - 14 Kwietnia 2009, 18:11
O dzizas, powtarzam wam raz jeszcze, nie będzie źle. Moja robota polegała na otwarciu drzwi dla nowej fali autorów. Te zzazwyczaj trwały po 3-4 lata, tym razem po osmiu nadal tłum w przejściu Ale naprawdę wydaje mi się, ze teraz przyszła pora na fazę Nexus, mnie te 8 lat wypaliło, ale ludzie, którzy tym się zajmą - gwarantuję - zrobią wam dobrze
Szykujcie słoiki z wazeliną!
Agi - 14 Kwietnia 2009, 18:14
NURS napisał/a | Szykujcie słoiki z wazeliną! |
Nie znoszę nawet zapachu tego specyfiku.
shenra - 14 Kwietnia 2009, 18:14
Cytat | Szykujcie słoiki z wazeliną! | wyschło wam się czy co?
Studnia - 14 Kwietnia 2009, 18:17
Poczekajmy trochę to wszystkiego się dowiemy. A jeżeli coś nie teges, to nie ma takiej pustyni i puszczy cobyśmy NURSA nie znaleźli i z powrotem siłą na redaktorski fotel nie wcisnęli
A tak na poważnie, to im dłużej o tym myślę, to nabieram przekonania, że odbędzie się to bezboleśnie dla pisma i czytelników. Jeśli budujesz coś od 8 lat, to nie oddajesz tego byle komu. Było nie było SFFiH jest już marką samą w sobie, i jestem pewien że NURS bardzo rozważnie wybierał następce.
Martva - 14 Kwietnia 2009, 18:17
NURS napisał/a | Szykujcie słoiki z wazeliną! |
A musimy?
gorat - 14 Kwietnia 2009, 18:22
Martva, jeśli nie chcesz, by Cię nie bolało...
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 18:22
Studnia napisał/a | A tak na poważnie, to im dłużej o tym myślę, to nabieram przekonania, że odbędzie się to bezboleśnie dla pisma i czytelników. |
Powiedziałbym więcej - jest szansa, że się rozwinie i będzie lepiej.
A obawiam się trochę tak na zapas
Studnia - 14 Kwietnia 2009, 18:27
Adi na starcie to się rewolucji nie spodziewajmy. Coś mi się wydaje że na początku to zostawią wszystko bez większych zmian, coby nas przyzwyczaić do siebie. No i miejmy nadzieje, że najpierw zapytają wiernych czytelników co myślą na temat takiej to lub innej zmiany...
Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2009, 18:33
A potem pojawią się ilustracje, dział zagraniczny, recenzje książek i filmów...
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 18:33
Ale ja nie spodziewam się rewolucji! I nawet nie chcę - na świecie była jedna, no, może dwie udane, co mówi samo za siebie. Nie ma to jak powolna, żmudna ewolucja
Natomiast nowa redakcja, zastrzyk kapitału... NURS wykonał porządną robotę, ale ktoś nowy może jeszcze bardziej rozbujać ten cyrk I zdystansować NF-a
ihan - 14 Kwietnia 2009, 18:50
Gustaw G.Garuga napisał/a | A potem pojawią się ilustracje, dział zagraniczny, recenzje książek i filmów... |
I zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu!!!!! Na fenixowy!!! Yeah, yeah, yeeeeeeeee!!!!
W zasadzie trudno być zaskoczonym, po wszystkich naprowadzających postach MOFFISSA.
A dla forumowiczów wyjazdy na safari w roli przynęty.
Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2009, 18:54
ihan napisał/a | I zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu!!!!! Na fenixowy!!! Yeah, yeah, yeeeeeeeee!!!! |
No, jeśli na stolcu zasiądzie pan o inicjałach JG...
mawete - 14 Kwietnia 2009, 19:00
ihan: daję Ci słowo honoru, że ja zmienią format na fenixowy to natychmiast przestaję kupować.
Iwan - 14 Kwietnia 2009, 19:09
jeśli ktoś faktycznie ma pismo przejąć to jak to teraz czyta to pewnie nieźle sie ubawi
NURS - 14 Kwietnia 2009, 19:32
Co fakt, to fakt, też mam niezły ubaw, jak widzę, co wypisywaliście, jak mnie lwy po sawannie ganiały
A zupełnie z innej beczki, jeśli zbieracie na urlop w tropikach, lejcie wszystko, prócz malediwów (jak kto chce odpocząć i lubie podwodę, albo kenii - prawdziwe safari trochę kosztuje, ale to coś nieprawdopodobnego.
wyobraźcie obie lwy polujące na zebry o 5 metrów od landrowera w którym siedzicie. bezkresne równiny a na nich stada setek zebr, antylop, bawołów, słoni, żyraf i co to tam jeszcze ma cztery nogi i w afryce mieszka. stado hipopotamów dracych ryja, kiedy jecie śniadanko na kocyku kilka metrów nad nimi, obok czaszek różnych takich, co nie zdążyli pitnąc od wodopoju
shenra - 14 Kwietnia 2009, 19:34
NURS napisał/a | obok czaszek różnych takich, co nie zdążyli pitnąc od wodopoju |
faktycznie można zostawić tam cząstkę siebie
Tomcich - 14 Kwietnia 2009, 19:36
Mam niezły ubaw.
A na serio to jak u Gogola - I smieszno i straszno.
NURS - 14 Kwietnia 2009, 19:36
postaram się kilka fotek wkleić. polowanie lwów udało mi się nakręcić kamerą, ale to cholerstwo hd i do tego sony i chodzi tylko na swoich softach.
gorat - 14 Kwietnia 2009, 19:40
Nieśmiało: Ixi? Możesz coś doradzić? A może ktoś inny?
NURS - 14 Kwietnia 2009, 19:51
Qe?
mBiko - 14 Kwietnia 2009, 20:05
Nie lubię zmian, ale zanim zacznę kląć w żywy kamień dam nowej redakcji szansę.
NURSie, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.
Ixolite - 14 Kwietnia 2009, 20:29
gorat napisał/a | Nieśmiało: Ixi? Możesz coś doradzić? A może ktoś inny? |
No przeca nie wyręczę bo i nawet nie wiem w czym
Adashi - 14 Kwietnia 2009, 20:31
Ale się porobiło
NURSie, powodzenia
NURS - 14 Kwietnia 2009, 20:35
Dzięki Adashi, ale IMO nic wielkiego się nie dzieje. Ot świat się wali, jaki znacie, ale czymże to jest w obliczu wielkości wszechświata i jego wieku?
Gdybym wiedział, że taka panika zapanuje, i zaczniecie cukier wykupować, to bym zainwestował w cukrownie
Tak sobie myślę, co by jakąś pożegnalną imprezę zrobić.
xan4 - 14 Kwietnia 2009, 20:35
NURS napisał/a | Tak sobie myślę, co by jakąś pożegnalną imprezę zrobić. |
nareszcie jakiś sensowny pomysł
Dabliu - 14 Kwietnia 2009, 20:38
A ja tam wiem, jakie inicjały zastąpią gwiazdki w nowym NU**
I też mam ubaw
|
|
|