To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.

Hubert - 14 Kwietnia 2009, 17:58

A ja jestem dobrej myśli. NURS nie powierzyłby pisma byle komu, a przecież będzie niemal pod ręką. W razie czego przecież może służyć radą, pomocą, etc.

Czy objętość pisma zmieni się jakoś?

gorat - 14 Kwietnia 2009, 18:03

Będą 32 strony.

;P: :lol: Luzuj, nawet nie podał jeszcze, kto ma być, a już o szczegóły zależne od tamtego pytasz :!:

xan4 - 14 Kwietnia 2009, 18:04

gorat napisał/a
Będą 32 strony.
formatu A0
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 18:06

xan4 napisał/a
formatu A0

W formie faksymile rękopisów autorów :lol:

NURS - 14 Kwietnia 2009, 18:11

O dzizas, powtarzam wam raz jeszcze, nie będzie źle. Moja robota polegała na otwarciu drzwi dla nowej fali autorów. Te zzazwyczaj trwały po 3-4 lata, tym razem po osmiu nadal tłum w przejściu :-) Ale naprawdę wydaje mi się, ze teraz przyszła pora na fazę Nexus, mnie te 8 lat wypaliło, ale ludzie, którzy tym się zajmą - gwarantuję - zrobią wam dobrze :-)
Szykujcie słoiki z wazeliną!

Agi - 14 Kwietnia 2009, 18:14

NURS napisał/a

Nie znoszę nawet zapachu tego specyfiku.

shenra - 14 Kwietnia 2009, 18:14

Cytat
:shock: wyschło wam się czy co? :mrgreen:
Studnia - 14 Kwietnia 2009, 18:17

Poczekajmy trochę to wszystkiego się dowiemy. A jeżeli coś nie teges, to nie ma takiej pustyni i puszczy cobyśmy NURSA nie znaleźli i z powrotem siłą na redaktorski fotel nie wcisnęli ;)

A tak na poważnie, to im dłużej o tym myślę, to nabieram przekonania, że odbędzie się to bezboleśnie dla pisma i czytelników. Jeśli budujesz coś od 8 lat, to nie oddajesz tego byle komu. Było nie było SFFiH jest już marką samą w sobie, i jestem pewien że NURS bardzo rozważnie wybierał następce.

Martva - 14 Kwietnia 2009, 18:17

NURS napisał/a

A musimy? :twisted:

gorat - 14 Kwietnia 2009, 18:22

Martva, jeśli nie chcesz, by Cię nie bolało... :twisted:
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 18:22

Studnia napisał/a
A tak na poważnie, to im dłużej o tym myślę, to nabieram przekonania, że odbędzie się to bezboleśnie dla pisma i czytelników.

Powiedziałbym więcej - jest szansa, że się rozwinie i będzie lepiej.
A obawiam się trochę tak na zapas ;)

Studnia - 14 Kwietnia 2009, 18:27

Adi na starcie to się rewolucji nie spodziewajmy. Coś mi się wydaje że na początku to zostawią wszystko bez większych zmian, coby nas przyzwyczaić do siebie. No i miejmy nadzieje, że najpierw zapytają wiernych czytelników co myślą na temat takiej to lub innej zmiany... :wink:
Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2009, 18:33

A potem pojawią się ilustracje, dział zagraniczny, recenzje książek i filmów...
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 18:33

Ale ja nie spodziewam się rewolucji! I nawet nie chcę - na świecie była jedna, no, może dwie udane, co mówi samo za siebie. Nie ma to jak powolna, żmudna ewolucja ;)
Natomiast nowa redakcja, zastrzyk kapitału... NURS wykonał porządną robotę, ale ktoś nowy może jeszcze bardziej rozbujać ten cyrk ;) I zdystansować NF-a :twisted:

ihan - 14 Kwietnia 2009, 18:50

Gustaw G.Garuga napisał/a
A potem pojawią się ilustracje, dział zagraniczny, recenzje książek i filmów...

I zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu!!!!! Na fenixowy!!! Yeah, yeah, yeeeeeeeee!!!!

W zasadzie trudno być zaskoczonym, po wszystkich naprowadzających postach MOFFISSA.

A dla forumowiczów wyjazdy na safari w roli przynęty.

Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2009, 18:54

ihan napisał/a
I zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu, zmia-na for-ma-tu!!!!! Na fenixowy!!! Yeah, yeah, yeeeeeeeee!!!!

No, jeśli na stolcu zasiądzie pan o inicjałach JG...

mawete - 14 Kwietnia 2009, 19:00

ihan: daję Ci słowo honoru, że ja zmienią format na fenixowy to natychmiast przestaję kupować.
Iwan - 14 Kwietnia 2009, 19:09

jeśli ktoś faktycznie ma pismo przejąć to jak to teraz czyta to pewnie nieźle sie ubawi ;P:
NURS - 14 Kwietnia 2009, 19:32

Co fakt, to fakt, też mam niezły ubaw, jak widzę, co wypisywaliście, jak mnie lwy po sawannie ganiały :-)
A zupełnie z innej beczki, jeśli zbieracie na urlop w tropikach, lejcie wszystko, prócz malediwów (jak kto chce odpocząć i lubie podwodę, albo kenii - prawdziwe safari trochę kosztuje, ale to coś nieprawdopodobnego.
wyobraźcie obie lwy polujące na zebry o 5 metrów od landrowera w którym siedzicie. bezkresne równiny a na nich stada setek zebr, antylop, bawołów, słoni, żyraf i co to tam jeszcze ma cztery nogi i w afryce mieszka. stado hipopotamów dracych ryja, kiedy jecie śniadanko na kocyku kilka metrów nad nimi, obok czaszek różnych takich, co nie zdążyli pitnąc od wodopoju :-)

shenra - 14 Kwietnia 2009, 19:34

NURS napisał/a
obok czaszek różnych takich, co nie zdążyli pitnąc od wodopoju

faktycznie można zostawić tam cząstkę siebie :mrgreen:

Tomcich - 14 Kwietnia 2009, 19:36

Mam niezły ubaw. :mrgreen:

A na serio to jak u Gogola - I smieszno i straszno. :roll:

NURS - 14 Kwietnia 2009, 19:36

postaram się kilka fotek wkleić. polowanie lwów udało mi się nakręcić kamerą, ale to cholerstwo hd i do tego sony i chodzi tylko na swoich softach.
gorat - 14 Kwietnia 2009, 19:40

Nieśmiało: Ixi? Możesz coś doradzić? A może ktoś inny?
NURS - 14 Kwietnia 2009, 19:51

Qe? :shock:
mBiko - 14 Kwietnia 2009, 20:05

Nie lubię zmian, ale zanim zacznę kląć w żywy kamień dam nowej redakcji szansę.

NURSie, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.

Ixolite - 14 Kwietnia 2009, 20:29

gorat napisał/a
Nieśmiało: Ixi? Możesz coś doradzić? A może ktoś inny?

No przeca nie wyręczę bo i nawet nie wiem w czym ;)

Adashi - 14 Kwietnia 2009, 20:31

Ale się porobiło :shock:

NURSie, powodzenia :wink:

NURS - 14 Kwietnia 2009, 20:35

Dzięki Adashi, ale IMO nic wielkiego się nie dzieje. Ot świat się wali, jaki znacie, ale czymże to jest w obliczu wielkości wszechświata i jego wieku? :twisted:
Gdybym wiedział, że taka panika zapanuje, i zaczniecie cukier wykupować, to bym zainwestował w cukrownie :-)
Tak sobie myślę, co by jakąś pożegnalną imprezę zrobić.

xan4 - 14 Kwietnia 2009, 20:35

NURS napisał/a
Tak sobie myślę, co by jakąś pożegnalną imprezę zrobić.

nareszcie jakiś sensowny pomysł ;P:

Dabliu - 14 Kwietnia 2009, 20:38

A ja tam wiem, jakie inicjały zastąpią gwiazdki w nowym NU**
I też mam ubaw :twisted:

Partner forum