Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski
Hubert - 15 Czerwca 2009, 20:04
Wiesz, w te bestialstwa nie wątpię. Rozmawiałem z różnymi ludźmi, zainteresowanymi mniej (pasjonaci militariów) lub bardziej (żołnierze), trochę się nasłuchałem.
Chodzi mi właśnie o fabułę.
RD - 16 Czerwca 2009, 13:24
Klan Wilka to fikcja (oczywiście diabli wiedzą, czy czegoś podobnego jendak tam się nie znajdzie). Intryga międzynarodowa też (oczywiście, diabli wiedzą itd. ). Ale już na przykład postacie dwóch bojowników, którzy po masakrze na Dubrowce zostali przez FSB ulokowani w firmach zajmujących się wydobyciem ropy na Syberii to autentyki. Jest w tej powieści jeszcze parę rzeczywistych osób i zdarzeń .
Hubert - 16 Czerwca 2009, 15:08
Dzięki, I'm satissfied
TO ja ponawiam pytanie: co z Pawłem? Wróci li?
RD - 16 Czerwca 2009, 16:27
Pewnie gdzieś tam wróci, bo to dość soczysta postać. Ale na razie konkretnie nic powiedzieć nie umiem. W tej chwili nie mam specjalnie czasu na planowanie nowych książek
dalambert - 16 Czerwca 2009, 16:31
Sosnechristo napisał/a | I'm satissfied |
pewien polski bokser po zwycięzkim mordobiciu zapytany przez dziennikarskiego głąba :
"panie, panie co pan czuł jak panu ręke po walce do góry sędzia podnosił ??"
wystękał:
:Ja byłem usyfag.., sytfyg.."
" A Pan był usatysfakcjonowany!!!!"
" Ummmmmm..."
Sosnechristo, nie bełkocz
Hubert - 16 Czerwca 2009, 21:36
dalambert, dzisiaj jest to wliczone w ryzyko
Rafał, ale kiedy już będziesz mieć...
RD - 22 Czerwca 2009, 20:02
W najbliższą środę, 24.06 o godzinie 18.00 będę gościem Muzeum Hansa Klossa w Katowicach. Zapraszam
NURS - 22 Czerwca 2009, 22:18
bedę, nie dość, ze powspominamy stare dobre czasy sprzed nalotu, to jeszcze piwo za darmo leją...
xan4 - 23 Czerwca 2009, 08:26
kurcze, będę w środę w Katowicach od 9 do 14, nie mogę czekać 4 godzin, szkoda, czemu to tak późno zrobili
NURS - 23 Czerwca 2009, 10:20
możesz poczekac, idź do kina, albo wybierz jakąś linię tramwajową i zrób kółeczko, albo dwa
Fidel-F2 - 24 Czerwca 2009, 05:37
http://www.science-fictio...?t=673&start=30
dla zwrócenia uwagi, może nowa redakcja pociągnie piękną swiecką tradycję a moze i rozbuduje?
Ziemniak - 24 Czerwca 2009, 09:54
To jak ty tak, to ja tak
http://www.science-fictio...=asc&start=3990
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 13:45
W swojej naiwności próbowałm nabyć na prezent dla kumpla Wilki i Orły. Zapomnij!
Szkoda.
RD - 26 Czerwca 2009, 14:12
Sam nie mam ani jednej sztuki , jakoś tak się złożyło...
Adon - 26 Czerwca 2009, 14:15
Hmmm, w taniej książce ostatnio widziałem "Wilki i Orły", ale akurat gotówki przy sobie nie miałem. Zobaczę w przyszłym tygodniu, jak wrócę z Szkotlandii. Jak coś, wziąć dla Kruczyska jedną?
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 14:21
Nie dzięki. To już będzie po herbacie... a bez pośpiechu, dla siebie to bez zawracania nikomu głowy sobie poradzę. Ale jeszcze raz dziękuję.
Agi - 26 Czerwca 2009, 17:32
Kruku Siwy, mam dwa egzemplarze. Jeden nabyty drogą kupna, a drugi (tego nie oddam za żadne pieniądze) ze specjalnym autografem Autora. Mogę się podzielić.
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 17:34
Dzięki ale ja na jutro potrzebuję. Natomiast proszę o rezerwację nabytego - odkupię od Ciebie i też postaram się o wpis Autora.
Agi - 26 Czerwca 2009, 17:38
Dobrze, nikomu innemu nie oddam.
Fidel-F2 - 28 Czerwca 2009, 16:18
RD, jakiś stosunek do zalinkowanych pomysłów?
RD - 28 Czerwca 2009, 17:48
Co do SETI, wykorzystanie komputerów wydawnictwa nie zależy ode mnie, ale zapytam.
A co do zdjęć, muszę się jeszcze zastanowić, bo nie mam jakoś do tego przekonania. Był w ogóle jakiś znaczący odzew? Bo nie widziałem nigdzie rozstrzygnięcia poprzednich edycji...
dalambert - 29 Czerwca 2009, 12:31
Hej a jak tam z wodą w Oleśnicy ? Nie zalało Cię RD, ?
RD - 29 Czerwca 2009, 14:15
Nas tutaj nie zalewa . Chyba nagła krew. Oleśnica, na szczęście, leży daleko od "wylewnych" rzek, mamy ja u Pana Boga za piecem. Ale ogólnie na Dolnym Śląsku w wielu miejscach niewesoło jest.
dalambert - 29 Czerwca 2009, 14:19
RD, dzisiaj jakiś Wrocławski fachman od wody ciekawie zauważył, ze kłopoty to głównie mają te miejscowości które pruscy osadnicy załorzylii po podbiciu Ślaska przez Prusaków w poł. XVIII wieku - Oleśnica miasto stare wiec i nie przez napływowych stawiane , ale od dawna egzystujące, więc może i toś w tym jest
RD - 29 Czerwca 2009, 15:58
I Niemcy stawiali domy, osiedla oraz miasta na terenach zalewowych, i po wojnie nasi geniusze... A powodzie wzdłuż Odry i w jej dorzeczu to - rzec można - sprawa normalna. Nienormalne jest to, że nie ma pieniędzy na zabezpieczenia. A także to, że się koryta rzeki nie reguluje, nie oczyszcza, jak to robiono dawniej. W tym względzie kolejni władcy Polski są zgodni i konsekwentni nad wyraz, niezależnie od opcji.
A jak się już rypnie, obiecują pomoc, wydają fundusze na odszkodowania zamiast na zapobieganie, zbijają kapital polityczny udając dobrych wujków.
dalambert - 29 Czerwca 2009, 16:26
RD, masz rację , jeno Schetyna ma na sytuacje kryzysowe w swoim Ministerstwie 65 mln, a na dorzecze odry to trzeba by wydawac rocznie po 140 mnl, zaś te od wodnego zapobiegania na Śląsku to mają na to rocznie 1,4 mln.
TO taraz sie rozada z hukiem te 65 jeszcze co dołoży i opowie o tym co zrobić trzeba.
No ale to już nie łyteretura to życie
RD - 29 Czerwca 2009, 17:35
Wbrew pozorom te 140 mln rocznie to niewiele, zważywszy na to, że można by przywrócić przy okazji przyzwoitą komunikację rzeczną.
Ale o czym my mówimy... Cimoszko powiedział ludziom, że trzeba było się ubezpieczyć, a Schetyna - bodaj przedwczoraj - że trzeba się było ewakuować.
Tomcich - 29 Czerwca 2009, 18:57
RD napisał/a | Co do SETI, wykorzystanie komputerów wydawnictwa nie zależy ode mnie, ale zapytam. |
Nie tyle chodzi o wykorzystanie komputerów redakcji (choć byłoby bardzo miło), co o skuteczną propagandę w piśmie, ewentualnie jakiś gadżety dla liczących dla teamu (książki, koszulki {logo już jest opracowane} za zdobycie określonej liczby punktów). Gdy team się rozkręcał otrzymałem w nagrodę książkę od Nursa z autografem. A po rozpropagowaniu w piśmie przyrost nowych liczących był odczuwalny. Co prawda większość odpadła dość szybko, ale ich punkty pozostały no i część liczy dalej. Jesteśmy 8 teamem w Polsce i 400 na świecie (choć byliśmy już na pozycji 346 nieco ponad rok temu). Potrzeba nam nowych ochotników. Nowych rekrutów i ich procesorów do szukania wstrętnej galarety. QCF
seba - 18 Sierpnia 2009, 13:28
Ostatnio przeczytałem "Słońce we krwi
Świetna książka. Przetarłem oczy ze zdumienia, iż napisał to polski autor. Przecie jak by to wydawca wyadał na zachodzie pod psedonimem np. John Smith - to ide o zaklad, że ta powieść stała by sie bestselerem. Okładka bardzo dobra.
Afryka to ciekawey temat dla pisarza.
RD - 18 Sierpnia 2009, 15:26
Dzięki
Jak już pisałem, "Słońce we krwi" miało być książką towarzyszącą ukazaniu się gry Far Cry 2. Mimo to starałem się, żeby powieść nie była tylko strzelanką w klimatach Afryki, postarałem się samemu w ten klimat wejść, dać czytelnikowi coś więcej niż czysta rozrywka i cieszę się, jeśli ktoś to zauważa .
|
|
|