To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

Hubert - 15 Czerwca 2009, 20:04

Wiesz, w te bestialstwa nie wątpię. Rozmawiałem z różnymi ludźmi, zainteresowanymi mniej (pasjonaci militariów) lub bardziej (żołnierze), trochę się nasłuchałem.
Chodzi mi właśnie o fabułę.

RD - 16 Czerwca 2009, 13:24

Klan Wilka to fikcja (oczywiście diabli wiedzą, czy czegoś podobnego jendak tam się nie znajdzie). Intryga międzynarodowa też (oczywiście, diabli wiedzą itd. :D ). Ale już na przykład postacie dwóch bojowników, którzy po masakrze na Dubrowce zostali przez FSB ulokowani w firmach zajmujących się wydobyciem ropy na Syberii to autentyki. Jest w tej powieści jeszcze parę rzeczywistych osób i zdarzeń :D .
Hubert - 16 Czerwca 2009, 15:08

Dzięki, I'm satissfied :)
TO ja ponawiam pytanie: co z Pawłem? Wróci li?

RD - 16 Czerwca 2009, 16:27

Pewnie gdzieś tam wróci, bo to dość soczysta postać. Ale na razie konkretnie nic powiedzieć nie umiem. W tej chwili nie mam specjalnie czasu na planowanie nowych książek :D
dalambert - 16 Czerwca 2009, 16:31

Sosnechristo napisał/a
I'm satissfied

pewien polski bokser po zwycięzkim mordobiciu zapytany przez dziennikarskiego głąba :
"panie, panie co pan czuł jak panu ręke po walce do góry sędzia podnosił ??"
wystękał:
:Ja byłem usyfag.., sytfyg.."
" A Pan był usatysfakcjonowany!!!!"
" Ummmmmm..."
Sosnechristo, nie bełkocz :mrgreen:

Hubert - 16 Czerwca 2009, 21:36

dalambert, dzisiaj jest to wliczone w ryzyko :mrgreen:
Rafał, ale kiedy już będziesz mieć... :wink:

RD - 22 Czerwca 2009, 20:02

W najbliższą środę, 24.06 o godzinie 18.00 będę gościem Muzeum Hansa Klossa w Katowicach. Zapraszam :D
NURS - 22 Czerwca 2009, 22:18

bedę, nie dość, ze powspominamy stare dobre czasy sprzed nalotu, to jeszcze piwo za darmo leją...
xan4 - 23 Czerwca 2009, 08:26

kurcze, będę w środę w Katowicach od 9 do 14, nie mogę czekać 4 godzin, szkoda, czemu to tak późno zrobili :twisted:
NURS - 23 Czerwca 2009, 10:20

możesz poczekac, idź do kina, albo wybierz jakąś linię tramwajową i zrób kółeczko, albo dwa :-)
Fidel-F2 - 24 Czerwca 2009, 05:37

http://www.science-fictio...?t=673&start=30

dla zwrócenia uwagi, może nowa redakcja pociągnie piękną swiecką tradycję a moze i rozbuduje?

Ziemniak - 24 Czerwca 2009, 09:54

To jak ty tak, to ja tak

http://www.science-fictio...=asc&start=3990

Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 13:45

W swojej naiwności próbowałm nabyć na prezent dla kumpla Wilki i Orły. Zapomnij!
Szkoda.

RD - 26 Czerwca 2009, 14:12

Sam nie mam ani jednej sztuki :D , jakoś tak się złożyło...
Adon - 26 Czerwca 2009, 14:15

Hmmm, w taniej książce ostatnio widziałem "Wilki i Orły", ale akurat gotówki przy sobie nie miałem. Zobaczę w przyszłym tygodniu, jak wrócę z Szkotlandii. Jak coś, wziąć dla Kruczyska jedną?
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 14:21

Nie dzięki. To już będzie po herbacie... a bez pośpiechu, dla siebie to bez zawracania nikomu głowy sobie poradzę. Ale jeszcze raz dziękuję.
Agi - 26 Czerwca 2009, 17:32

Kruku Siwy, mam dwa egzemplarze. Jeden nabyty drogą kupna, a drugi (tego nie oddam za żadne pieniądze) ze specjalnym autografem Autora. Mogę się podzielić.
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 17:34

Dzięki ale ja na jutro potrzebuję. Natomiast proszę o rezerwację nabytego - odkupię od Ciebie i też postaram się o wpis Autora.
Agi - 26 Czerwca 2009, 17:38

Dobrze, nikomu innemu nie oddam.
Fidel-F2 - 28 Czerwca 2009, 16:18

RD, jakiś stosunek do zalinkowanych pomysłów?
RD - 28 Czerwca 2009, 17:48

Co do SETI, wykorzystanie komputerów wydawnictwa nie zależy ode mnie, ale zapytam.
A co do zdjęć, muszę się jeszcze zastanowić, bo nie mam jakoś do tego przekonania. Był w ogóle jakiś znaczący odzew? Bo nie widziałem nigdzie rozstrzygnięcia poprzednich edycji...

dalambert - 29 Czerwca 2009, 12:31

Hej a jak tam z wodą w Oleśnicy ? Nie zalało Cię RD, ? :?:
RD - 29 Czerwca 2009, 14:15

Nas tutaj nie zalewa :D . Chyba nagła krew. Oleśnica, na szczęście, leży daleko od "wylewnych" rzek, mamy ja u Pana Boga za piecem. Ale ogólnie na Dolnym Śląsku w wielu miejscach niewesoło jest.
dalambert - 29 Czerwca 2009, 14:19

RD, dzisiaj jakiś Wrocławski fachman od wody ciekawie zauważył, ze kłopoty to głównie mają te miejscowości które pruscy osadnicy załorzylii po podbiciu Ślaska przez Prusaków w poł. XVIII wieku - Oleśnica miasto stare wiec i nie przez napływowych stawiane , ale od dawna egzystujące, więc może i toś w tym jest :)
RD - 29 Czerwca 2009, 15:58

I Niemcy stawiali domy, osiedla oraz miasta na terenach zalewowych, i po wojnie nasi geniusze... A powodzie wzdłuż Odry i w jej dorzeczu to - rzec można - sprawa normalna. Nienormalne jest to, że nie ma pieniędzy na zabezpieczenia. A także to, że się koryta rzeki nie reguluje, nie oczyszcza, jak to robiono dawniej. W tym względzie kolejni władcy Polski są zgodni i konsekwentni nad wyraz, niezależnie od opcji.
A jak się już rypnie, obiecują pomoc, wydają fundusze na odszkodowania zamiast na zapobieganie, zbijają kapital polityczny udając dobrych wujków.

dalambert - 29 Czerwca 2009, 16:26

RD, masz rację , jeno Schetyna ma na sytuacje kryzysowe w swoim Ministerstwie 65 mln, a na dorzecze odry to trzeba by wydawac rocznie po 140 mnl, zaś te od wodnego zapobiegania na Śląsku to mają na to rocznie 1,4 mln.
TO taraz sie rozada z hukiem te 65 jeszcze co dołoży i opowie o tym co zrobić trzeba.
No ale to już nie łyteretura to życie :(

RD - 29 Czerwca 2009, 17:35

Wbrew pozorom te 140 mln rocznie to niewiele, zważywszy na to, że można by przywrócić przy okazji przyzwoitą komunikację rzeczną.
Ale o czym my mówimy... Cimoszko powiedział ludziom, że trzeba było się ubezpieczyć, a Schetyna - bodaj przedwczoraj - że trzeba się było ewakuować.

Tomcich - 29 Czerwca 2009, 18:57

RD napisał/a
Co do SETI, wykorzystanie komputerów wydawnictwa nie zależy ode mnie, ale zapytam.

Nie tyle chodzi o wykorzystanie komputerów redakcji (choć byłoby bardzo miło), co o skuteczną propagandę w piśmie, ewentualnie jakiś gadżety dla liczących dla teamu (książki, koszulki {logo już jest opracowane} za zdobycie określonej liczby punktów). Gdy team się rozkręcał otrzymałem w nagrodę książkę od Nursa z autografem. A po rozpropagowaniu w piśmie przyrost nowych liczących był odczuwalny. Co prawda większość odpadła dość szybko, ale ich punkty pozostały no i część liczy dalej. Jesteśmy 8 teamem w Polsce i 400 na świecie :!: (choć byliśmy już na pozycji 346 nieco ponad rok temu). Potrzeba nam nowych ochotników. Nowych rekrutów i ich procesorów do szukania wstrętnej galarety. QCF

seba - 18 Sierpnia 2009, 13:28

Ostatnio przeczytałem "Słońce we krwi

Świetna książka. Przetarłem oczy ze zdumienia, iż napisał to polski autor. Przecie jak by to wydawca wyadał na zachodzie pod psedonimem np. John Smith - to ide o zaklad, że ta powieść stała by sie bestselerem. Okładka bardzo dobra.
Afryka to ciekawey temat dla pisarza.

RD - 18 Sierpnia 2009, 15:26

Dzięki :D
Jak już pisałem, "Słońce we krwi" miało być książką towarzyszącą ukazaniu się gry Far Cry 2. Mimo to starałem się, żeby powieść nie była tylko strzelanką w klimatach Afryki, postarałem się samemu w ten klimat wejść, dać czytelnikowi coś więcej niż czysta rozrywka i cieszę się, jeśli ktoś to zauważa :D .

Partner forum