To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.

NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:26

Sonse, jak to brzmi... Gdybym był dyktatorem, to bym się chyba popłakał ze wzruszenia i nawet kogoś ułaskawił, na jakieś pół godziny. :twisted:
NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:27

Nocturn napisał/a
O_O
NURS w tanzani? .

A co? Wiesz, jak tam cudnie.

Hubert - 14 Kwietnia 2009, 11:31

Cytat
Sonse, jak to brzmi... Gdybym był dyktatorem, to bym się chyba popłakał ze wzruszenia i nawet kogoś ułaskawił, na jakieś pół godziny. :twisted:

Abstrahując od tego, że nie jesteś - przeprowadzimy symulację? 8) Ciekaw jestem, kogo byś ułaskawił.

Nocturn - 14 Kwietnia 2009, 11:44

Cytat
A co? Wiesz, jak tam cudnie.

Do tej pory ;P

A na poważnie.

Nie wiem co powiedzieć. :(

NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:58

Sosnechristo napisał/a
Cytat

Abstrahując od tego, że nie jesteś - przeprowadzimy symulację? 8) Ciekaw jestem, kogo byś ułaskawił.

A kto jest na liście skazanych?

Hubert - 14 Kwietnia 2009, 12:00

Tego też jestem ciekaw.
Ixolite - 14 Kwietnia 2009, 12:13

Ee, dziwnie jakoś :shock:
Chal-Chenet - 14 Kwietnia 2009, 12:18

Nooo. :|
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2009, 12:26

chociaż, szczerze mówiąc NURS, to ja Ci jakoś nie wierzę
NURS - 14 Kwietnia 2009, 12:32

Stary blagier jestem, to i wierzyć nie musisz :-)
hrabek - 14 Kwietnia 2009, 12:34

Nurs pewnie się żeni i zmienia nazwisko, żeby wreszcie się nie mylili. I ten nowy Nurs przejmie redakcję :D
NURS - 14 Kwietnia 2009, 12:36

W tym kraju to raczej kobiety przyjmują nazwiska męża, hrabek! A ja wiesz, stuprocentowa lesbijka jestem :-)
hrabek - 14 Kwietnia 2009, 12:40

Wiem Nursie.
Ale też "raczej" nie znaczy zawsze. Znam takich, co wolą w drugą stronę.

Rafał - 14 Kwietnia 2009, 12:45

A kiedy będziesz pisał? W przerwie między jednymi klientami, a drugimi? Hm?

A może zrobimy sobie mały hazardzik,? :mrgreen: Zasady są proste, typujemy nowego NUXX, kto zgadnie dostaje od NURSa w ramach promocji z funduszu reprezentacyjnego bileciki do Kenya, co?

Moje typy:

1. NURS (mimo wszystko czuję jakiś swądzik :wink: )
2. NUEG (w razie gdyby jednak ...)

mawete - 14 Kwietnia 2009, 13:06

NURS: Jak znasz jakieś ładne modlitwy, to się módl żeby zmiana mi się spodobała. Jak się nie spodoba to Cię znajdę nawet w Tanzanii i nogi Ci z *beep* powyrywam.
Powodzenia i dobrej zabawy.

ihan - 14 Kwietnia 2009, 13:07

NURS napisał/a
Forum pozostanie w niezmienionej, albo niewiele zmienionej formie, mam nawet nadzieję, że nowy właściciel zadba o odpowiednie nagłośnienie, że tak wielu wspaniałych ludzi znajduje się w tym miejscu.

Pora zbierać manatki, skoro jakiś nalot zachęconych barwną reklamą z modelkami odzianymi w dobrze dobrane staniki się szykuje :twisted:

Aaa, NURSie, czy na to safari kilku polityków czołowych mógłbyś zabrać? I potem nie oddać?

Studnia - 14 Kwietnia 2009, 13:13

Ech... Coś się kończy... Zobaczymy czy coś się zacznie...
xan4 - 14 Kwietnia 2009, 13:21

cosik mi się tak smutno na duszy zrobiło :cry:
Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2009, 13:23

Ha.

W takich sytuacjach odkrywam w sobie zwolennika status quo... No ale się zobaczy - nie wygląda na to, by pismo miało trafić w ręce inne niż dobre. Powodzenia NURSie na nowej drodze życia :)

NURS - 14 Kwietnia 2009, 13:23

Nic się nie kończy, nie mirmiłujcie, proszę.
To robota, jak każda inna. Pismo zostaje, na pewno przez jakiś czas, a może i wcale nie zmieni profilu.
Spokojna twoja rozczochrana mawete, jak ze mną wytrzymałeś, wytrzymasz i z następcą.
Co do polityków, chętnie bym ich tam wszystkich na swój koszt zaprosił. Wystarczy kocyk rozłożyć w odpowiednim miejscu i zaprosić na śniadanie. To, co zostanie, w jednym pudełeczku da się przywieźć. po butach :-)

BTW postaram się jakąś galerujke zrobić, bo mam sporo ciekawych zdjątek. lwy, gepardy, bawoły, słonie, żyrafy i całe mnóstwo innej zwierzyny. Nawet noplizy.

Studnia - 14 Kwietnia 2009, 13:34

NURS napisał/a
Nic się nie kończy

Poniekąd masz rację. Ale dla mnie, czytelnika od 3 nr, nawet jeśli nic się nie zmieni, to już nie będzie to samo. Nie twierdze że będzie gorzej (ba, nawet mam nadzieje, że będzie lepiej) ale jakaś obawa gdzieś tam zostaje.
A że, święta minęły mi w ponurym nastroju, to jakoś tak jestem pesymistycznie do życia nastawiony...

A tak z innej beczki (aczkolwiek nie do końca), to czy nowa redakcja będzie się wiązała ze zmianą drukarni, a co za tym idzie prepressu?

NURS - 14 Kwietnia 2009, 13:41

Studnia - Nie sądzę, żeby zmieniano drukarnię. Wszystko jest załatwiane tak, żeby proces produkcji ulegał jak najmniejszym zmianom.
Mnie też łatwo nie było podejmowac decyzję, ale z drugiej strony 8 lat na tym stanowisku, to IMO wystarczająco długo. Stworzyłem pismo, rozwinałem je, teraz mógłbym tylko coś zepsuć, bo rutyna zżera. Lepiej wpuścić trochę nowej krwi i kapitału, w aktualnej sytuacji rynkowej to może być element, który mocno zdestabilizuje układ na scenie :-)

Studnia - 14 Kwietnia 2009, 13:49

No to pozwolisz że idąc za Twoim podpisem:

Cytat
Bez gwiazdy nie ma jazdy!

mam nadzieję że znalazłeś wystarczającą gwiazdę, coby pismo pojechało następne 8 lat.

P.S. Czy dla forumowiczów przewidujesz zniżki na safari? ;P:

Ziuta - 14 Kwietnia 2009, 14:32

ihan napisał/a
Pora zbierać manatki, skoro jakiś nalot zachęconych barwną reklamą z modelkami odzianymi w dobrze dobrane staniki się szykuje

No właśnie! Martva powinna zostać konsultantką d/s bielizny noszonej przez hostessy :)

Homer - 14 Kwietnia 2009, 15:46

NURS napisał/a
Stworzyłem pismo, rozwinałem je

A na giełde kto wprowadzi?

NURS - 14 Kwietnia 2009, 15:54

Studnia, dla forumowiczów będą oferty specjalne - BTW kombinujemy jak zrobić wyjazdy na safari, te przynajmniej do Masai Mara, w ludzkich cenach, czyli niższych niż standardowe leżenie na plaży.

Homer - mój szacowny następca.

jewgienij - 14 Kwietnia 2009, 16:24

Świat się kończy: SFF&H bez NURSa
Ale robotę znalazłeś super! Nie potrzebujesz kogoś, kto zna trzy słowa po włosku i ma pozytywne nastawienie?

Dunadan - 14 Kwietnia 2009, 16:42

NURS, uhmm... ehh... :| mam nadzieję, że rozumiesz nasze obawy?

To co NURS, Sony? bo wiesz, jak Sony przejęło Minoltę to systemowi A tylko na dobre wyszło... ;-)

shenra - 14 Kwietnia 2009, 16:46

Dołączam się do smutaśnych wyrazów pyszczka. :(
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 16:56

No, obawy chyba są trochę uzasadnione. Choć jeśli nikt nie zacznie robić rewolucji w SF-ie i na forum, może być dobrze.
NURS napisał/a
Studnia, dla forumowiczów będą oferty specjalne - BTW kombinujemy jak zrobić wyjazdy na safari, te przynajmniej do Masai Mara

Ekhem. Niedaleko Paradoxu stoi coś takiego sporego i okrągłego. Tam można zorganizować najtańsze safari. A zapewniam, że przelicznik cena/jakość(satysfakcja) będzie nie do przebicia ;)

Partner forum