Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:26
Sonse, jak to brzmi... Gdybym był dyktatorem, to bym się chyba popłakał ze wzruszenia i nawet kogoś ułaskawił, na jakieś pół godziny.
NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:27
Nocturn napisał/a | O_O
NURS w tanzani? . |
A co? Wiesz, jak tam cudnie.
Hubert - 14 Kwietnia 2009, 11:31
Cytat | Sonse, jak to brzmi... Gdybym był dyktatorem, to bym się chyba popłakał ze wzruszenia i nawet kogoś ułaskawił, na jakieś pół godziny. |
Abstrahując od tego, że nie jesteś - przeprowadzimy symulację? Ciekaw jestem, kogo byś ułaskawił.
Nocturn - 14 Kwietnia 2009, 11:44
Cytat | A co? Wiesz, jak tam cudnie. |
Do tej pory ;P
A na poważnie.
Nie wiem co powiedzieć.
NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:58
Sosnechristo napisał/a | Cytat | Sonse, jak to brzmi... Gdybym był dyktatorem, to bym się chyba popłakał ze wzruszenia i nawet kogoś ułaskawił, na jakieś pół godziny. |
Abstrahując od tego, że nie jesteś - przeprowadzimy symulację? Ciekaw jestem, kogo byś ułaskawił. |
A kto jest na liście skazanych?
Hubert - 14 Kwietnia 2009, 12:00
Tego też jestem ciekaw.
Ixolite - 14 Kwietnia 2009, 12:13
Ee, dziwnie jakoś
Chal-Chenet - 14 Kwietnia 2009, 12:18
Nooo.
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2009, 12:26
chociaż, szczerze mówiąc NURS, to ja Ci jakoś nie wierzę
NURS - 14 Kwietnia 2009, 12:32
Stary blagier jestem, to i wierzyć nie musisz
hrabek - 14 Kwietnia 2009, 12:34
Nurs pewnie się żeni i zmienia nazwisko, żeby wreszcie się nie mylili. I ten nowy Nurs przejmie redakcję
NURS - 14 Kwietnia 2009, 12:36
W tym kraju to raczej kobiety przyjmują nazwiska męża, hrabek! A ja wiesz, stuprocentowa lesbijka jestem
hrabek - 14 Kwietnia 2009, 12:40
Wiem Nursie.
Ale też "raczej" nie znaczy zawsze. Znam takich, co wolą w drugą stronę.
Rafał - 14 Kwietnia 2009, 12:45
A kiedy będziesz pisał? W przerwie między jednymi klientami, a drugimi? Hm?
A może zrobimy sobie mały hazardzik,? Zasady są proste, typujemy nowego NUXX, kto zgadnie dostaje od NURSa w ramach promocji z funduszu reprezentacyjnego bileciki do Kenya, co?
Moje typy:
1. NURS (mimo wszystko czuję jakiś swądzik )
2. NUEG (w razie gdyby jednak ...)
mawete - 14 Kwietnia 2009, 13:06
NURS: Jak znasz jakieś ładne modlitwy, to się módl żeby zmiana mi się spodobała. Jak się nie spodoba to Cię znajdę nawet w Tanzanii i nogi Ci z *beep* powyrywam.
Powodzenia i dobrej zabawy.
ihan - 14 Kwietnia 2009, 13:07
NURS napisał/a | Forum pozostanie w niezmienionej, albo niewiele zmienionej formie, mam nawet nadzieję, że nowy właściciel zadba o odpowiednie nagłośnienie, że tak wielu wspaniałych ludzi znajduje się w tym miejscu. |
Pora zbierać manatki, skoro jakiś nalot zachęconych barwną reklamą z modelkami odzianymi w dobrze dobrane staniki się szykuje
Aaa, NURSie, czy na to safari kilku polityków czołowych mógłbyś zabrać? I potem nie oddać?
Studnia - 14 Kwietnia 2009, 13:13
Ech... Coś się kończy... Zobaczymy czy coś się zacznie...
xan4 - 14 Kwietnia 2009, 13:21
cosik mi się tak smutno na duszy zrobiło
Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2009, 13:23
Ha.
W takich sytuacjach odkrywam w sobie zwolennika status quo... No ale się zobaczy - nie wygląda na to, by pismo miało trafić w ręce inne niż dobre. Powodzenia NURSie na nowej drodze życia
NURS - 14 Kwietnia 2009, 13:23
Nic się nie kończy, nie mirmiłujcie, proszę.
To robota, jak każda inna. Pismo zostaje, na pewno przez jakiś czas, a może i wcale nie zmieni profilu.
Spokojna twoja rozczochrana mawete, jak ze mną wytrzymałeś, wytrzymasz i z następcą.
Co do polityków, chętnie bym ich tam wszystkich na swój koszt zaprosił. Wystarczy kocyk rozłożyć w odpowiednim miejscu i zaprosić na śniadanie. To, co zostanie, w jednym pudełeczku da się przywieźć. po butach
BTW postaram się jakąś galerujke zrobić, bo mam sporo ciekawych zdjątek. lwy, gepardy, bawoły, słonie, żyrafy i całe mnóstwo innej zwierzyny. Nawet noplizy.
Studnia - 14 Kwietnia 2009, 13:34
NURS napisał/a | Nic się nie kończy |
Poniekąd masz rację. Ale dla mnie, czytelnika od 3 nr, nawet jeśli nic się nie zmieni, to już nie będzie to samo. Nie twierdze że będzie gorzej (ba, nawet mam nadzieje, że będzie lepiej) ale jakaś obawa gdzieś tam zostaje.
A że, święta minęły mi w ponurym nastroju, to jakoś tak jestem pesymistycznie do życia nastawiony...
A tak z innej beczki (aczkolwiek nie do końca), to czy nowa redakcja będzie się wiązała ze zmianą drukarni, a co za tym idzie prepressu?
NURS - 14 Kwietnia 2009, 13:41
Studnia - Nie sądzę, żeby zmieniano drukarnię. Wszystko jest załatwiane tak, żeby proces produkcji ulegał jak najmniejszym zmianom.
Mnie też łatwo nie było podejmowac decyzję, ale z drugiej strony 8 lat na tym stanowisku, to IMO wystarczająco długo. Stworzyłem pismo, rozwinałem je, teraz mógłbym tylko coś zepsuć, bo rutyna zżera. Lepiej wpuścić trochę nowej krwi i kapitału, w aktualnej sytuacji rynkowej to może być element, który mocno zdestabilizuje układ na scenie
Studnia - 14 Kwietnia 2009, 13:49
No to pozwolisz że idąc za Twoim podpisem:
Cytat | Bez gwiazdy nie ma jazdy! |
mam nadzieję że znalazłeś wystarczającą gwiazdę, coby pismo pojechało następne 8 lat.
P.S. Czy dla forumowiczów przewidujesz zniżki na safari?
Ziuta - 14 Kwietnia 2009, 14:32
ihan napisał/a | Pora zbierać manatki, skoro jakiś nalot zachęconych barwną reklamą z modelkami odzianymi w dobrze dobrane staniki się szykuje |
No właśnie! Martva powinna zostać konsultantką d/s bielizny noszonej przez hostessy
Homer - 14 Kwietnia 2009, 15:46
NURS napisał/a | Stworzyłem pismo, rozwinałem je |
A na giełde kto wprowadzi?
NURS - 14 Kwietnia 2009, 15:54
Studnia, dla forumowiczów będą oferty specjalne - BTW kombinujemy jak zrobić wyjazdy na safari, te przynajmniej do Masai Mara, w ludzkich cenach, czyli niższych niż standardowe leżenie na plaży.
Homer - mój szacowny następca.
jewgienij - 14 Kwietnia 2009, 16:24
Świat się kończy: SFF&H bez NURSa
Ale robotę znalazłeś super! Nie potrzebujesz kogoś, kto zna trzy słowa po włosku i ma pozytywne nastawienie?
Dunadan - 14 Kwietnia 2009, 16:42
NURS, uhmm... ehh... mam nadzieję, że rozumiesz nasze obawy?
To co NURS, Sony? bo wiesz, jak Sony przejęło Minoltę to systemowi A tylko na dobre wyszło...
shenra - 14 Kwietnia 2009, 16:46
Dołączam się do smutaśnych wyrazów pyszczka.
Adanedhel - 14 Kwietnia 2009, 16:56
No, obawy chyba są trochę uzasadnione. Choć jeśli nikt nie zacznie robić rewolucji w SF-ie i na forum, może być dobrze.
NURS napisał/a | Studnia, dla forumowiczów będą oferty specjalne - BTW kombinujemy jak zrobić wyjazdy na safari, te przynajmniej do Masai Mara |
Ekhem. Niedaleko Paradoxu stoi coś takiego sporego i okrągłego. Tam można zorganizować najtańsze safari. A zapewniam, że przelicznik cena/jakość(satysfakcja) będzie nie do przebicia
|
|
|