To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Romek P. - 2 Czerwca 2006, 09:37

GAndre:
Cytat
Good news everyone! Urbański podał się do dymisji.

Fajnie, bo był to dureń patentowany, tylko kto go zastąpi? Bielan, Kamiński czy ktoś w podobnym typie?

GAndrel - 2 Czerwca 2006, 09:43

A nie szukają przypadkiem jakiegoś stanowiska dla Jurgiela? Nadawałby się. ;>
Gustaw G.Garuga - 2 Czerwca 2006, 10:41

Wszystkie trzy wymienione nazwiska mi nie podobają się!
Ale kogo to obejdzie? Kaczyńskiego pewnikiem nie :cry:

GAndrel - 2 Czerwca 2006, 11:11

Po prostu jesteś uprzedzony. ;)

Ja jakoś wsród znanych polityków nei widzę następcy Urabańskiego. Ale obstawiam kogoś z warszawskiego magistratu. Może być Kochański na przykład.

Właśnie doczytałem, że Urbański pełni obowiązki szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Jak wyleci z Kancelarii to nei będzie pełnił tych obowiązków?

Romek P. - 2 Czerwca 2006, 12:00

Poczytałem, jak rzecz wygląda - i wcale nie jestem pewien, czy on odejdzie, bo mowa jest o zawieszeniu obowiązków i takie tam bzdety. Niestety :)
Piech - 2 Czerwca 2006, 17:30

Kaczyński jednak ujawnił swoją teczkę. I co, łyso wam?
NURS - 2 Czerwca 2006, 17:34

Kruk kaczolowi oka nie wykole. Układ trzeba czymś zastapić :-) A szefo przeciez tak ma nasrane w teczke, że ze zdziwieniem odkrył, iż to fałszywka. ciekawe dlaczego doszedł do tego dopiero po roku od wrzasków i żadań okazania innych teczek, co uczyniono zresztą. Przeciez wtedy już wiedział jakie treści tam sa zapisane. Wtedy nie były fałszywie wygladające. A teraz nawet własnym zjazdowcom nie chce pokazac. Pewnie wyjdzie z tego, że jest gejem, albo impotentem :-)
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 17:50

Piech:
Cytat
Kaczyński jednak ujawnił swoją teczkę. I co, łyso wam?

A czy ktoś tu pisał, że nie ujawni?
Rozczulające jest to twoje "jednak", akie bardzo Freudowskie :D
Wredne łże-liberały na żadanie Kaczyńskiego Jarosława teczki ujawniły od ręki, w październiku.

Piech - 2 Czerwca 2006, 18:11

Napisałem "jednak", bo naczytałem się wypowiedzi w duchu: no proszę, miał ujawnić, a nie ujawnie - ciekawe dlaczego i co on tam ma.
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 18:22

Aha. To rozumiem, że dotyczyło tak ogólnie świata, a nie dyskutantów w tym wątku :)

A przekonuje cię, tak z ciekawości, wyjaśnienie Kaczyńskiego, że wcześniej nie ujawnił, bo do teczki nie zaglądał, bo ta go nie interesowała? Jak dla mnie, to mętne, skoro innych gwałtownie prosił o rzucenie teczkami na stół w czasie wyborów... :P

Piech - 2 Czerwca 2006, 19:09

Szczerze mówiąc, wiadomości ostatnio czytam piąte przez dziesiąte i nie wiedziałem, co powiedział Kaczyński. Skoro zwlekał, można przypuszczać, że miał ku temu powody. Najprościej założyć, że zobaczył tam rzeczy potencjalnie szkodliwe dla siebie i strach go obleciał. Na plus liczy się, że w końcu tę teczkę ujawnił. Pewnie i tak nie miał innego wyjścia. Tak czy siak, zrobił swoje i pewnie poczuł ulgę - a teraz niech się inni głowią, co z tym fantem zrobić.

Lepiej tak niż jak Dziwisz, któremu się chyba wydaje, że można przykrywką zatrzymać kipiące mleko.

NURS - 2 Czerwca 2006, 19:16

Tylko pytanie, dlaczego teraz a nie wtedy, kiedy ryczal na innych, że maja pokazać :-) Wybacz, ale to naprawde mały człowieczek, ktoremu wydaje sie, że jest wielkim wodzem. I to, co mi się w nim nie podoba najbardziej - podwójna moralnośc, swój, żeby nawet zabil, jest cacy, inny, ledwie rekę podniesie, juz bandyta, nawet, jak w nosie chce podłubać. Urbański z komuchem ynteresa rbił. komuch be, Urbański cacy :-)
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 19:16

Piech:
Cytat
Tak czy siak, zrobił swoje i pewnie poczuł ulgę - a teraz niech się inni głowią, co z tym fantem zrobić.

Zrobił to na dzień przed kongresem PiS - myślę, że nie bez powodu. Lesiak będzie grany :D

Cytat
Lepiej tak niż jak Dziwisz, któremu się chyba wydaje, że można przykrywką zatrzymać kipiące mleko.

Trudno się nie zgodzić. To jest straszny samobój... i myślę, że kościół zapłaci za to dużą cenę. teraz już nikt im nie uwierzy, że chcą prawdy także w odniesieniu do siebie. A próby pomocy ze strony Kaczyńskiego prezydenta i reszty PiS tylko głębiej ich pchają w bagno.

Rafał - 5 Czerwca 2006, 11:27

Z dobrze poinformowanych źródeł (piłem dwa dni z gościem z samej, samiutkiej wierchuszki) dowiedziałem się, że niejaki Aleksander K. ma stanowisko sekretarza generalnego ONZ w kieszeni. Ma fankę w osobie Condolizki, a Putin w końcu łaskawie machął ręką w przyzwoleniu. Jak by na to nie patrzeć i nosem nie kręcić, to jest to dobra wiadomość.
Gustaw G.Garuga - 5 Czerwca 2006, 11:30

Stany i Rosja to nie wszystko - co z Chinami? Przecież oni optują za Azjatą na tym stanowisku. I tak łatwo nie odpuszczą.
Rafał - 5 Czerwca 2006, 11:35

Nie wiem co z Chinami, o Chinach nie rozmawialiśmy, a w ogóle to stwierdzam, że jeśli ktoś ma ambicję na polityka to musi mieć wytrenowaną wątrobę.
NURS - 5 Czerwca 2006, 12:24

Zawsze musisz wszystko wygadać :-) Więcej nie bedziemy pić!
Rafał - 5 Czerwca 2006, 12:30

No dobra, nic więcej nie powiem, ale następnym razem pijemy u ciebie.
:mrgreen:

NURS - 5 Czerwca 2006, 18:49

U Gustawa, będziemy wiedzieli, co z Chinami :-)
Romek P. - 5 Czerwca 2006, 19:00

NURS:
Cytat
U Gustawa, będziemy wiedzieli, co z Chinami :-)

To ściągnijcie Gustawa bliżej Katowic, ja też chcę posłuchać tej rozmowy :)

gorat - 5 Czerwca 2006, 19:03

Cii... nie kontynuujcie offtopa, bo zaraz przyjdzie mod i pogoni...
Romek P. - 5 Czerwca 2006, 19:06

Gorat:
Cytat
Cii... nie kontynuujcie offtopa, bo zaraz przyjdzie mod i pogoni...

NURSa pogoni? Odważny mod, odważny :P prawie jak ci, co głosowali przeciwko Jarkowi :D - i w ten sposób nawiązujemy do właściwego wątku :)

Gustaw G.Garuga - 5 Czerwca 2006, 21:29

Jaki off-top? O zbliżających się wyborach samorządowych będziem u mnie gadali :P
GAndrel - 5 Czerwca 2006, 22:44

Ale dlaczego tak bardzo na południu? :(

Jakoś nawet chciałem skomentować pisowską łódzką imprezę, ale Hymn w wykonaniu J.K. odebrał mi siły twórcze. A i tak niewiele ich miałem.

Tomcich - 6 Czerwca 2006, 13:10

A może Jarek chce wejść do showbiznesu? Jego wykonanie Hymnu jest równie dobre jak niejakiej Edyty G 4 lata temu :D No i ciekawych rzeczy można się było dowiedzieć, że Dąbrowski wyruszył z ziemi Polskiej do Polski :mrgreen:
Jakiś Tour de Pologne mu wyszedł. :lol:

Rafał - 6 Czerwca 2006, 13:35

A tak na poważnie, to czy zastanawialiście się nad tym jak jest odbierana Polska w UE? Kilka dni temu miałem okazję rozmawiać z dwoma przedstawicielami poważnego biznesu z Holandii i byłem zaskoczony ich poziomem wiedzy o aktualnych wydażeniach w naszym kraju. Okazuje się, że najwięcej miejsca w prasie, i to od dawna, zajmują newsy i artykuły o Polsce. Nawet więcej pisze się w Holandii o Polsce niż o samej Holandii. Na moje wyraźne zdziwienie "a to dlaczego" odpowiedzieli, że jak to, przecież Polska to 1/5 całej Unii, kraj o trzecim czy czwartym znaczeniu w polityce i gospodarce Unii, jak tu się nie interesować tym co "oni" (czyli Polska) mają zamiar nam fundować!
Czyli trochę obaw, że zrobimy rozpierduchę, ale z drugiej strony także nadzieja na wprowadzenie nowej jakości w gospodarce - zrobiłem duże oczy jak mi to tłumaczyli - czegoś w rodzaju ekonomii społecznej, gdzie jakością jest człowiek, a nie zysk.

Gustaw G.Garuga - 6 Czerwca 2006, 13:44

Można gdzieś tych peanów pisowskich posłuchać?
Ziuta - 6 Czerwca 2006, 13:47

Fiuuu, a podobno świat nas olewa. Okazuje się, że (Władimir, wybacz) trzymamy Europie na gardle Polaków palce.
Słowik - 6 Czerwca 2006, 13:47

A jakże:
http://wiadomosci.onet.pl/1335210,135,item.html

Gustaw G.Garuga - 6 Czerwca 2006, 14:02

Ojeju! Dziękuję, słowiku. No nie ma chłop głosu, nie ma, nie jego wina, ja też nie mam :wink: Tylko to "z ziemi polskiej do włoski" (tak słyszę) :mrgreen:

Partner forum