Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 09:37
GAndre:
Cytat | Good news everyone! Urbański podał się do dymisji. |
Fajnie, bo był to dureń patentowany, tylko kto go zastąpi? Bielan, Kamiński czy ktoś w podobnym typie?
GAndrel - 2 Czerwca 2006, 09:43
A nie szukają przypadkiem jakiegoś stanowiska dla Jurgiela? Nadawałby się. ;>
Gustaw G.Garuga - 2 Czerwca 2006, 10:41
Wszystkie trzy wymienione nazwiska mi nie podobają się!
Ale kogo to obejdzie? Kaczyńskiego pewnikiem nie
GAndrel - 2 Czerwca 2006, 11:11
Po prostu jesteś uprzedzony. ;)
Ja jakoś wsród znanych polityków nei widzę następcy Urabańskiego. Ale obstawiam kogoś z warszawskiego magistratu. Może być Kochański na przykład.
Właśnie doczytałem, że Urbański pełni obowiązki szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Jak wyleci z Kancelarii to nei będzie pełnił tych obowiązków?
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 12:00
Poczytałem, jak rzecz wygląda - i wcale nie jestem pewien, czy on odejdzie, bo mowa jest o zawieszeniu obowiązków i takie tam bzdety. Niestety
Piech - 2 Czerwca 2006, 17:30
Kaczyński jednak ujawnił swoją teczkę. I co, łyso wam?
NURS - 2 Czerwca 2006, 17:34
Kruk kaczolowi oka nie wykole. Układ trzeba czymś zastapić A szefo przeciez tak ma nasrane w teczke, że ze zdziwieniem odkrył, iż to fałszywka. ciekawe dlaczego doszedł do tego dopiero po roku od wrzasków i żadań okazania innych teczek, co uczyniono zresztą. Przeciez wtedy już wiedział jakie treści tam sa zapisane. Wtedy nie były fałszywie wygladające. A teraz nawet własnym zjazdowcom nie chce pokazac. Pewnie wyjdzie z tego, że jest gejem, albo impotentem
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 17:50
Piech:
Cytat | Kaczyński jednak ujawnił swoją teczkę. I co, łyso wam? |
A czy ktoś tu pisał, że nie ujawni?
Rozczulające jest to twoje "jednak", akie bardzo Freudowskie
Wredne łże-liberały na żadanie Kaczyńskiego Jarosława teczki ujawniły od ręki, w październiku.
Piech - 2 Czerwca 2006, 18:11
Napisałem "jednak", bo naczytałem się wypowiedzi w duchu: no proszę, miał ujawnić, a nie ujawnie - ciekawe dlaczego i co on tam ma.
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 18:22
Aha. To rozumiem, że dotyczyło tak ogólnie świata, a nie dyskutantów w tym wątku
A przekonuje cię, tak z ciekawości, wyjaśnienie Kaczyńskiego, że wcześniej nie ujawnił, bo do teczki nie zaglądał, bo ta go nie interesowała? Jak dla mnie, to mętne, skoro innych gwałtownie prosił o rzucenie teczkami na stół w czasie wyborów...
Piech - 2 Czerwca 2006, 19:09
Szczerze mówiąc, wiadomości ostatnio czytam piąte przez dziesiąte i nie wiedziałem, co powiedział Kaczyński. Skoro zwlekał, można przypuszczać, że miał ku temu powody. Najprościej założyć, że zobaczył tam rzeczy potencjalnie szkodliwe dla siebie i strach go obleciał. Na plus liczy się, że w końcu tę teczkę ujawnił. Pewnie i tak nie miał innego wyjścia. Tak czy siak, zrobił swoje i pewnie poczuł ulgę - a teraz niech się inni głowią, co z tym fantem zrobić.
Lepiej tak niż jak Dziwisz, któremu się chyba wydaje, że można przykrywką zatrzymać kipiące mleko.
NURS - 2 Czerwca 2006, 19:16
Tylko pytanie, dlaczego teraz a nie wtedy, kiedy ryczal na innych, że maja pokazać Wybacz, ale to naprawde mały człowieczek, ktoremu wydaje sie, że jest wielkim wodzem. I to, co mi się w nim nie podoba najbardziej - podwójna moralnośc, swój, żeby nawet zabil, jest cacy, inny, ledwie rekę podniesie, juz bandyta, nawet, jak w nosie chce podłubać. Urbański z komuchem ynteresa rbił. komuch be, Urbański cacy
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 19:16
Piech:
Cytat | Tak czy siak, zrobił swoje i pewnie poczuł ulgę - a teraz niech się inni głowią, co z tym fantem zrobić. |
Zrobił to na dzień przed kongresem PiS - myślę, że nie bez powodu. Lesiak będzie grany
Cytat | Lepiej tak niż jak Dziwisz, któremu się chyba wydaje, że można przykrywką zatrzymać kipiące mleko. |
Trudno się nie zgodzić. To jest straszny samobój... i myślę, że kościół zapłaci za to dużą cenę. teraz już nikt im nie uwierzy, że chcą prawdy także w odniesieniu do siebie. A próby pomocy ze strony Kaczyńskiego prezydenta i reszty PiS tylko głębiej ich pchają w bagno.
Rafał - 5 Czerwca 2006, 11:27
Z dobrze poinformowanych źródeł (piłem dwa dni z gościem z samej, samiutkiej wierchuszki) dowiedziałem się, że niejaki Aleksander K. ma stanowisko sekretarza generalnego ONZ w kieszeni. Ma fankę w osobie Condolizki, a Putin w końcu łaskawie machął ręką w przyzwoleniu. Jak by na to nie patrzeć i nosem nie kręcić, to jest to dobra wiadomość.
Gustaw G.Garuga - 5 Czerwca 2006, 11:30
Stany i Rosja to nie wszystko - co z Chinami? Przecież oni optują za Azjatą na tym stanowisku. I tak łatwo nie odpuszczą.
Rafał - 5 Czerwca 2006, 11:35
Nie wiem co z Chinami, o Chinach nie rozmawialiśmy, a w ogóle to stwierdzam, że jeśli ktoś ma ambicję na polityka to musi mieć wytrenowaną wątrobę.
NURS - 5 Czerwca 2006, 12:24
Zawsze musisz wszystko wygadać Więcej nie bedziemy pić!
Rafał - 5 Czerwca 2006, 12:30
No dobra, nic więcej nie powiem, ale następnym razem pijemy u ciebie.
NURS - 5 Czerwca 2006, 18:49
U Gustawa, będziemy wiedzieli, co z Chinami
Romek P. - 5 Czerwca 2006, 19:00
NURS:
Cytat | U Gustawa, będziemy wiedzieli, co z Chinami |
To ściągnijcie Gustawa bliżej Katowic, ja też chcę posłuchać tej rozmowy
gorat - 5 Czerwca 2006, 19:03
Cii... nie kontynuujcie offtopa, bo zaraz przyjdzie mod i pogoni...
Romek P. - 5 Czerwca 2006, 19:06
Gorat:
Cytat | Cii... nie kontynuujcie offtopa, bo zaraz przyjdzie mod i pogoni... |
NURSa pogoni? Odważny mod, odważny prawie jak ci, co głosowali przeciwko Jarkowi - i w ten sposób nawiązujemy do właściwego wątku
Gustaw G.Garuga - 5 Czerwca 2006, 21:29
Jaki off-top? O zbliżających się wyborach samorządowych będziem u mnie gadali
GAndrel - 5 Czerwca 2006, 22:44
Ale dlaczego tak bardzo na południu?
Jakoś nawet chciałem skomentować pisowską łódzką imprezę, ale Hymn w wykonaniu J.K. odebrał mi siły twórcze. A i tak niewiele ich miałem.
Tomcich - 6 Czerwca 2006, 13:10
A może Jarek chce wejść do showbiznesu? Jego wykonanie Hymnu jest równie dobre jak niejakiej Edyty G 4 lata temu No i ciekawych rzeczy można się było dowiedzieć, że Dąbrowski wyruszył z ziemi Polskiej do Polski
Jakiś Tour de Pologne mu wyszedł.
Rafał - 6 Czerwca 2006, 13:35
A tak na poważnie, to czy zastanawialiście się nad tym jak jest odbierana Polska w UE? Kilka dni temu miałem okazję rozmawiać z dwoma przedstawicielami poważnego biznesu z Holandii i byłem zaskoczony ich poziomem wiedzy o aktualnych wydażeniach w naszym kraju. Okazuje się, że najwięcej miejsca w prasie, i to od dawna, zajmują newsy i artykuły o Polsce. Nawet więcej pisze się w Holandii o Polsce niż o samej Holandii. Na moje wyraźne zdziwienie "a to dlaczego" odpowiedzieli, że jak to, przecież Polska to 1/5 całej Unii, kraj o trzecim czy czwartym znaczeniu w polityce i gospodarce Unii, jak tu się nie interesować tym co "oni" (czyli Polska) mają zamiar nam fundować!
Czyli trochę obaw, że zrobimy rozpierduchę, ale z drugiej strony także nadzieja na wprowadzenie nowej jakości w gospodarce - zrobiłem duże oczy jak mi to tłumaczyli - czegoś w rodzaju ekonomii społecznej, gdzie jakością jest człowiek, a nie zysk.
Gustaw G.Garuga - 6 Czerwca 2006, 13:44
Można gdzieś tych peanów pisowskich posłuchać?
Ziuta - 6 Czerwca 2006, 13:47
Fiuuu, a podobno świat nas olewa. Okazuje się, że (Władimir, wybacz) trzymamy Europie na gardle Polaków palce.
Słowik - 6 Czerwca 2006, 13:47
A jakże:
http://wiadomosci.onet.pl/1335210,135,item.html
Gustaw G.Garuga - 6 Czerwca 2006, 14:02
Ojeju! Dziękuję, słowiku. No nie ma chłop głosu, nie ma, nie jego wina, ja też nie mam Tylko to "z ziemi polskiej do włoski" (tak słyszę)
|
|
|