To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

mad - 23 Października 2007, 16:46

Dzejes przesadza. DT to raczej target dla słuchaczy nieco starszych. Z naciskem na "nieco" :wink:
MEKONG DELTA nadal mnie miażdży. Mniam, mniam :P
Słyszałem parę kawałków z nowej płyty thrashowego EXODUSU - są naprawdę niezłe. Premiera płyty za parę dni.
Powermetalowcy powinni być zadowoleni z nowego albumu HELLOWEEN. Mnie zemdliło po pierwszym przesłuchaniu, choć parę fragmentów jest naprawdę ciekawych.

Easy - 23 Października 2007, 16:50

mad napisał/a
Słyszałem parę kawałków z nowej płyty thrashowego EXODUSU - są naprawdę niezłe. Premiera płyty za parę dni.

Hmm trza będzie skombinować...

mad - 29 Października 2007, 20:51

Płyta EXODUSU jest świetna, już znam całość. Może nie tak dobra jak nowa MEKONG DELTA, ale poniekąd to kwestia gustu.
Easy - 1 Listopada 2007, 12:26

Szatan, zło, moc, heavy metal kuffa!

A tak na poważnie: po raz kolejny próbuję przekonać się do Slayera i po raz kolejny chyba nic z tego.

Wieczorem odpalam nowy Exodus, chcę poczuć siarkę!

mad - 1 Listopada 2007, 12:37

E tam, Exodus to żadna siarka. Jak chcesz siarki, zapuść Behemoth, Mayhem, Deathspell Omega, Marduk. Ja zdecydowanie polecam Behemoth :twisted:
Swoją drogą nie rozumiem, jak można nie ubóstwiać Slayera :!: :wink:

Easy - 1 Listopada 2007, 12:55

mad napisał/a
Ja zdecydowanie polecam Behemoth :twisted:

Dobry pomysł.
Nie przepadam za black metalem, ale Behemoth nie jest zły, nawet na ich koncercie raz byłem i fajnie było (choć grali jako rozgrzewacz)

mad napisał/a
Swoją drogą nie rozumiem, jak można nie ubóstwiać Slayera :!: :wink:

Normalnie.

Hubert - 1 Listopada 2007, 13:58

mad napisał/a
E tam, Exodus to żadna siarka.

Racja. Exodu to czaaad. :mrgreen:

lavojtek - 1 Listopada 2007, 16:23

mad napisał/a
Jak chcesz siarki, zapuść Behemoth, Mayhem, Deathspell Omega, Marduk.

Slusznie prawi mad :bravo Pewnie juz wspominalem ale powtorze jeszcze raz - nowe Blut Aus Nord - Odinist ... WOW!!! :twisted:

Iscariote - 1 Listopada 2007, 22:14

Moje ostatnie odkrycie :)
Mikirurka
Zasłuchałem się w kawałku 75 C i leci sobie tak od 30 minut w kółko. :)

Gwynhwar - 2 Listopada 2007, 21:04

Znalazłam coś boskiego o.o

Holenderskie coś 8)

Fidel-F2 - 2 Listopada 2007, 21:25

no wszytsko bo by ładnie gdyby ten długowłosy pan nie psuł sprawy charkotem
mad - 2 Listopada 2007, 23:46

Fidel-F2 napisał/a
no wszytsko bo by ładnie gdyby ten długowłosy pan nie psuł sprawy charkotem

Ależ Fidel, to porządny deathmetalowy growling. Są tygrysy, które to lubią :D Mniam, mniam. Oczywiście, że długowłosy pan z zespołu Epica nie jest jakimś specjalnym mistrzem growlingu, ale swój fach zna.

Zespół Epica już parę lat istnieje. Epica

Fidel-F2 - 3 Listopada 2007, 00:02

mad, jak zwał tak zwał a efekt taki, że charczy
ja też mógłbym jakąś ładnie brzmiącą nazwe przylepić do mojego 'śpiewu', ale po co sie oszukiwać?

mad - 3 Listopada 2007, 02:00

Może i charczy, ale czyż to nie piękne charczenie? Moja babcia śpiew operowy nazywała pianiem i pewnie też miała rację. Ja charczenie i pianie lubię niemal jednakowo. Z lekką przewagą charczenia :wink:
Gwynhwar - 3 Listopada 2007, 08:50

*_* Mhrrrrrr... Przecież oni są hot! :D A ta Simone jest zaledwie rok ode mnie starsza o.o
Przypadli mi do gustu :D

mBiko - 3 Listopada 2007, 15:52

Generalnie nie przepadam za metalem w różnych jego odmianach, ale zawsze lubiłem eksperymenty związane z łączeniem brzmień i gatunków. Sie mi podoba.
Gwynhwar - 3 Listopada 2007, 17:06

mBiko, posłuchaj jeszcze tego *_*
mBiko - 3 Listopada 2007, 20:45

Też niezłe.
Adanedhel - 3 Listopada 2007, 20:56

Niektórzy obrażają Muse, a tymczasem to genialna ekipa :D Dla wszystkich wierzących fałszywym prorokom - oto ich popisówka! I dowód na to, że są najlepiej grającym na żywo zespołem:

Muse - Time is Running Out i Plug in Baby - na żywo w Glastonbury.

elam - 3 Listopada 2007, 21:11

Epica - niezle, choc dla mnie ciut za mocne. :) ja z holenderskiego metalu lubie Within Temptation :)

taki smaczek : piosenka WT (Jillian) podlozona pod Serenity - wiec calkiem fantastycznie :)

Martva - 3 Listopada 2007, 21:19

Epica mi się podoba, a z metalu najbardziej lubię srebro :)
mBiko - 3 Listopada 2007, 21:30

elam, ja wolę "Mother Earth". Jest coś w tym utworze, co mnie rusza.
lavojtek - 3 Listopada 2007, 21:31

Adanedhel napisał/a
Niektórzy obrażają Muse, a tymczasem to genialna ekipa

OCZYWISCIE! :bravo Nawet ja tak uwazam chociaz jestem wielbicielem szatanskich pomiotow z polnocy :wink:

Fidel-F2 - 3 Listopada 2007, 22:11

Adanedhel napisał/a
Muse - Time is Running Out i Plug in Baby - na żywo w Glastonbury.
jeśli o mnie chodzi to kawałek taki sobie ale cytat z Heartbreaker Led Zeppelin jest znaczy chłopaki wyedukowani stosownie i mozna za to pochwalić
Tomcich - 4 Listopada 2007, 00:20

W trójce leci coś dla Gustawa - rock śpiewany po mandaryńsku. 8)
Gwynhwar - 4 Listopada 2007, 14:30

mBiko napisał/a
elam, ja wolę Mother Earth. Jest coś w tym utworze, co mnie rusza.

Mam płytę, ale możliwości wokalne tej kobiety srodze mnie zawiodły...

lavojtek - 4 Listopada 2007, 14:50

Ostatnio magluje nowe diabelstwo z Norwegii - Tulus - Biography obscene, ktore jest rewelacyjne oraz oczekiwane (na szczescie nie dlugo) diabelstwo z ameryki - Wolves in the Throne Room - Two Hunters, ktore jest bardzo dobre ale niekoniecznie lepsze od pierwszej Diadem of 12 Stars ;P:
Oprocz tego black metal radio na AOL Radio XM :bravo

Kostucha Drang - 5 Listopada 2007, 11:16

Zeno Tornado - czy ktoś ma ich płytkę ? Bo ten kawałek jest świetny
podobnie jak teledysk.

http://pl.youtube.com/watch?v=20VVa3969bk

Chal-Chenet - 5 Listopada 2007, 11:19

ja ostatnio posłuchuję sobię Ulver - Shadows of the Sun - bardzo przyjemna i wyciszona płytka a dla kontrastu ostatni album Entombed.
lavojtek - 5 Listopada 2007, 13:31

Chal-Chenet napisał/a
ja ostatnio posłuchuję sobię Ulver - Shadows of the Sun - bardzo przyjemna i wyciszona płytka a dla kontrastu ostatni album Entombed.

Swoj czlowiek :bravo :bravo No i co myslisz o Shadows of the Sun Chal-Chenet? Czy tak jak ja uwazasz ze wciaz sie rozwijaja i zaskakuja? IMO Shadows of the Sun to taki krok na przod w stosunku do Blood inside jaki zrobili kiedys z Kveldssanger w stosunku do Bergtatt!

Partner forum