To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.

Adashi - 12 Kwietnia 2009, 13:26

No hej :) To się teraz rzucą na Ciebie niczym sępy, za ten wstępniak kwietniowy :twisted:
gorat - 12 Kwietnia 2009, 13:42

...cisza...

Idę inne poletka obrabiać, może jutro sprawdzę, gdzie te sępy;))

NURS - 12 Kwietnia 2009, 20:02

Cisza, bo śpię po podróży. Ale ile można spać... :-)
Poczytałem, iu widzę, że sprytny zamysł się powiódł. Trochę was ponurtowało pytanie, czy to żart, czy fakt.

Ziuta - 12 Kwietnia 2009, 20:11

A tu wyjdzie, że to była jakaś szczytna kampania społeczna.
NURS - 12 Kwietnia 2009, 20:19

Chyba aspołeczna :-)
Nocturn - 14 Kwietnia 2009, 08:29

Witaj więc Ojcze Redaktorze
Chal-Chenet - 14 Kwietnia 2009, 09:37

Także tego... Już po świętach, możesz dementować co trzeba zdementować, NURSIE...
NURS - 14 Kwietnia 2009, 10:21

Skoro mus, to mus.
Oto moje dementi.
Plotki jakobym opuszczał Was, moje dzieci, są nieprzesadzone.
Tekst we wstępniaku to był żart, ale... zarazem napisałem samą prawdę i tylko prawdę. Wszystko wskazuje na to, że numerem majowym pożegnam się ze stołkiem właściciela pisma i zarazem redaktora naczelnego. Ale to nie oznacza żadnej tragedii dla Was, czytelników a zwłaszcza forumowiczów. Forum pozostanie w niezmienionej, albo niewiele zmienionej formie, mam nawet nadzieję, że nowy właściciel zadba o odpowiednie nagłośnienie, że tak wielu wspaniałych ludzi znajduje się w tym miejscu. W końcu jest to najżywsze forum, na którym zbierają się ludzie, dla których fantastyka to pasja.
O tym co, kto i kiedy - dowiecie się z kolejnego wstepniaka. Jedno jest pewne, pismo idzie w dobre ręce i jestem pewien, że dzięki temu ruchowi będziecie mieli naprawdę sporo powodów do zadowolenia, a ja zyskam więcej czasu na pisanie i tłumaczenie, no i nową pracę.

xan4 - 14 Kwietnia 2009, 10:23

no i jednak Ojciec nas opuszcza...
NURS - 14 Kwietnia 2009, 10:24

Zaraz tam opuszcza... Afryka nie jest tak daleko :-)
xan4 - 14 Kwietnia 2009, 10:29

do Katowic miałem bliżej :D

żadnych szczegółów :?: :?:
troszeczkę tak... ;P:

NURS - 14 Kwietnia 2009, 10:37

Ale w Afryce cieplej i momentami ładniej. :-) Z tym dalej, to też można podyskutować. Ze szczecina do przemyśla pociąg dłużej jedzie, niż samolot leci z Wa-wy do Mombasy :-)
A szczegóły są takie. Właśnie podpisałem umowę na przedstawicielstwo dużej firmy turystycznej z Kenii i będę robił biuro sprzedające wyjazdy na safari.

xan4 - 14 Kwietnia 2009, 10:38

Kilimadżaro też będziesz robił? bo właśnie się wybieram.
NURS - 14 Kwietnia 2009, 10:49

Jest w programie agencji. Robimy tez Tanzanię. Jak bedziesz potrzebował konkretów dawaj znać na razie na priva, bo organizacja biura i strony troche potrwa, ale firma matka wszystko załatwi.
Rafał - 14 Kwietnia 2009, 10:52

Na forum zostajesz - nie masz wyjścia bo zbojkotujemy Kenię, albo gorzej, rozgonimy pigmejów, a masajów do masarni na masarzystów. Nick zachowujesz, ale możesz zdradzić jaki będzie zarejestrowany na czerwono (z 1 majem :wink: ) nowy user? NURZ? NUMM? NUP? NUSS? a NUŻ? :wink:
NURS - 14 Kwietnia 2009, 10:56

Pewnie, że zostaję. Gdzie by mi było lepiej. Nicka mojego następcy nie podam, za nic, to część umowy.
Jedno mogę powiedzieć, bedzie młodszy, ładniejszy i mądrzejszy ode mnie.

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2009, 10:59

ale mnie jak nic z forum przegoni
Hubert - 14 Kwietnia 2009, 11:00

NURS napisał/a
bedzie młodszy, ładniejszy i mądrzejszy ode mnie.

Nie mogło być - młodsza, ładniejsza, mądrzejsza? :(

A co z tytułem Ojca Redaktora? Zostanie, czy też przemianujesz na Ojca Założyciela? ;) Zachowasz pozycję admina?

NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:03

Sonse - mogło być :twisted:
Ojcem Redaktorem będzie ten, kto będzie ojcem redaktorem. Ja idę do cywila. Ojciec założyciel też brzmi dumnie.
Pewnie przez jakiś czas będę przynajmniej modem, dopóki nie ustalą się nowe porządki.

Agi - 14 Kwietnia 2009, 11:08

NURS, rezygnację powinnam złożyć jeszcze na Twoje ręce, czy już nowemu Adminowi?
Adon - 14 Kwietnia 2009, 11:09

Wybaczcie porównanie, ale takie mam uczucie, jakby mi kot zdechł. :|
Hubert - 14 Kwietnia 2009, 11:09

NURS napisał/a
Sonse - mogło być :twisted:

No to ciekaw jestem ostatecznych rozstrzygnięć... 8)

NURS napisał/a
Ojcem Redaktorem będzie ten, kto będzie ojcem redaktorem. Ja idę do cywila

To będzie... dziwne wrażenie.

NURS napisał/a
Ojciec założyciel też brzmi dumnie.

Walcz o przyznanie takiego statusu na forum ;)

NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:11

Jakie, kurczaki, rezygnacje?
Czy ja prezymier jestem, zeby ekipa odchodziła razem ze mną? Ludziska, nic się nie zmienia, nikt nikogo nie wyrzuci, nikt nie bedzie rezygnował. Agi, robisz tak świetną robotę, że raczej o podwyżkę powinnaś wystąpić!

NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:12

Sosnechristo napisał/a

NURS napisał/a
Ojciec założyciel też brzmi dumnie.

Walcz o przyznanie takiego statusu na forum ;)

może sam go sobie podstępnie przyznam, zanim opuszczę stołek, to by było bardzo po naszemu. W końcu mam w dowodzie numer PeSeLu :-)

Agi - 14 Kwietnia 2009, 11:14

NURS napisał/a
Agi, robisz tak świetną robotę, że raczej o podwyżkę powinnaś wystąpić!

Podwyżkę? :shock: Za chwilę ludzie zaczną się zastanawiać ile mi płaciłeś :wink:

Hubert - 14 Kwietnia 2009, 11:14

NURS, a dlaczego by nie? :)
NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:15

To było podstepne z mojej strony, przyznaję :-)
NURS - 14 Kwietnia 2009, 11:16

Sosnechristo napisał/a
NURS, a dlaczego by nie? :)

Kuźwa, bo chciałbym być choć odrobinę lepszy od tych wszystkich braci mniejszych i innego drobiu... :cry:

Nocturn - 14 Kwietnia 2009, 11:21

O_O
NURS w tanzani?

kot mi chyba zdechł.... ten wirtualny.

Hubert - 14 Kwietnia 2009, 11:21

Toż przecież nie będziesz czerpał korzyści majątkowych z tego tytułu, a jeno satysfakcję, nie? Zresztą, użytkownicy mogą się tego domagać w Twoim imieniu... prawda?

Partner forum