To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty królowej matki

shenra - 11 Maj 2009, 09:01

Kolejna pauza w tym rozdaniu :wink:
MOFFISS - 11 Maj 2009, 09:40

shenra napisał/a
Kolejna pauza w tym rozdaniu :wink:

raczej "mnemo-pauza", pomyślana jako znikanie z pamięci, po pobieżnym czytaniu między kolejnymi telefonami a skargami petentów, czy przełożonych

Fidel-F2 - 11 Maj 2009, 13:15

Sally, wybacz jeśli Cię dotknąłem, nie ma tu nic personalnego, po prostu Twój post byl najblizej, zresztą sam często daję takie oceny bo nie chce mi się krzesać niczego więcej przy dużej ilości szortów, po prostu nie czytam ocen tego typu.
Sally - 11 Maj 2009, 14:08

Fidel-F2 napisał/a
Sally, wybacz jeśli Cię dotknąłem, nie ma tu nic personalnego, po prostu Twój post byl najblizej, zresztą sam często daję takie oceny bo nie chce mi się krzesać niczego więcej przy dużej ilości szortów, po prostu nie czytam ocen tego typu.

A nie, nie, ja sie tak łatwo nie obrażam :mrgreen: Po prostu chciałam się dowiedzieć, czy to, że to robię, ma sens i tyle. Bo na więcej niż to mnie nei stać. Nie potrafię poprawiać szortów. Jestem bardzo przeciętnym czytelnikiem, który zazwyczaj nie wie, dlaczego coś mu się podobało lub nie. Na dłuższą ocenę musiałąbym poświęcić więcej czasu, niż go mam/chcę poświęcić...
Jeśli tylko to miałeś na myśli to wszystko ok :mrgreen:

Nutzz - 11 Maj 2009, 14:50

Stary Testament
Az do samego objawienia boginki prezentowało się smakowicie. Niestety, końcówka mnie negatywnie zaskoczyła, albo jest bez sensu, albo jej nie rozumiem.
A już tego zdania, kompletnie nie pojmuję. Jak się ono ma do wcześniejszego stylu - nie wiem.
Cytat
- Przeto wejdź we mnie, mój ty diabełku! Niechaj stanie się Świat jako żywy pośród umarłych.

Świetny warsztat, opisy pierwsza klasa.
Byłoby dobrze, niestety końcówka psuje mi efekt
Przeciętnie.

Zaraza
Ciekawy pomysł, takiego się nie spodziewałem. Ciekawy początek i rozwinięcia, końcówka lekko odstaje, pointa mogłaby bardziej kopać.
Warsztat przeciętny.
Dobrze.

Zasłużyć na Koronę
A to ciężko nazwać shortem. A jak na zapis sesji RPGowej, wygląda dość dziwnie. Ciężko się czyta. Nie zainteresowało mnie.
Warsztat - w zasadzie żaden, bo i forma ograniczyła i narzuciła z góry pewien schemat.
Słabo.

Znikające ogórki
A to ci dobre. Czyta się lekko i przyjemnie, ale jakoś tak bez fajerwerków.
Warsztat dobry
Dobrze (w miarę)

PS: Chyba jednak pozostanę w stanie bezżennym :mrgreen:
PS2: Ciekaw jestem, czy ten tekst pisała kobieta czy mężczyzna?

1869
A, jakoś tak bezpointowo :roll:
No i nie widzę tu żadnego przesłania.
Warsztat taki sobie.
Słabo.

Z oceną jeszcze trochę poczekam... muszę się zastanowić.

Nutzz - 11 Maj 2009, 15:23

Po namyśle punkty dla:

Godzina prefektów - bezapelacyjnie najlepszy szort w edycji
Opoka - zaszczytne miejsce drugie
Miejsce trzecie ex aequo otrzymują
Królowa mojego królestwa, za to nieuchwytne 'coś'
oraz
Arras, za pointę

Do punktu kandydowały jeszcze Memento i Ballada o..., ale cóż, liczba głosów jest ograniczona :wink:

Gratulacje dla wszystkich autorów, całkiem porządna edycja, choć nie widzę jakiegoś zdecydowanego lidera.

Martva - 11 Maj 2009, 15:37

Nutzz, dziękuję za głosy :)
No to trzecia dziesiątka rozpoczęta, tydzień do końca głosowania. Fidel-F2, jak Ci idzie czytanie? ;)

Nutzz - 11 Maj 2009, 15:42

Ojej, to zebrałem oczko? Niezmiernie mi miło :oops:
shenra - 11 Maj 2009, 16:00

Nutzz, ruszyłeś licznik :bravo :bravo :mrgreen:
Jorlanda - 11 Maj 2009, 16:45

jewgienij napisał/a
Nie

A czemu nie?

xan4 napisał/a
Nie Jorlanda, to jest silniejsze :D

No toście cieniasy ;P Mnie tam nie rusza taka siła ;P
MOFFISS napisał/a
Jorlanda Nie jest tak tragiczne, to jedno z miejsc na forum, gdzie nikt jeszcze nie zastanawia się, ile wazeliny trzeba przygotować, co by palcem trafić przynajmniej w trzeci kręg wtajemniczenia, licząc od kości ogonowej w górę, i osiągnąć właściwy poziom analnej egzystencji w następnej edycji, bez używania papieru.

I to jest przykład zdania złożonego absurdalnie nielogicznego. I dodatku zupełnie bez sensu napisanego. Bo tego nawet przyzwoitą prowokacją nie da się nazwać. Moffis, jesteś beznadziejny w próbach kokietowania, i to mnie <o zgrozo mój nick jest na początku tego strasznego zdania>. Bo, proszę państwa, niestety wczytałam się w ten durny tekst. I wywnioskowałam, że ten trzeci krąg wtajemniczenia itd. to gdzieś w okolicach pasa.
Zatem moje pytanie Moffis - a po co tam celować wazeliną, skoro zazwyczaj próbuje się rejonów poniżej kości ogonowej i to raczej w pierwszym kręgu itd?

Skleiłam trzy posty w jeden. Proszę w ten sposób nie nabijać licznika

shenra - 11 Maj 2009, 16:59

Jorlanda, polecam używanie EDIT :) , zamiast tylu postów pod sobą.
feroluce - 11 Maj 2009, 16:59

Witam

Moja kolej, by się wypowiedzieć. Tym razem zastosuję skalę tanukową od 1 do 10 (zainteresowanych, o co chodzi, odsyłam na Tanuki.pl - tam jest dokładny opis skali)

Ogólne wrażenie - bardzo równa edycja. Wszystkie teksty językowo i pomysłowo na podobnym, dobrym poziomie. Niestety, całość męczy w czytaniu, bo teksty oprócz podobnego poziomu, maja też podobne pomysły. Na dłuższą metę daje to uczucie monotonii. Za mało orginalnych pomysłow, nietypowego podejścia do tematu. Poprawnie, ale nuuudnooo :?

Dobra - zaczynamy!

Abrakadabra

Cóż powiedzieć. Poprawne, ale w pamięci nie zostje. Ktoś (przepraszam, nie pamiętam kto) określił ten tekst jako tęskno-fantasy i podpisuję sie od tym. Właściwie przeciętniak, ale końcówka mi podeszła i za nią punkt do góry - może przegadana, ale sympatycznie ironiczna.
6/10

Arras
Tekst ironiczno-prześmiewczy od początku do końca. Pomysł mi podszedł. Królowa nie wyłamała się z ogólnej koncepcji - znowu mamy klasyczną władczynię, ale ogólne uczucie abrurdu ratuje całość.
Fabularnie dobrze, jednak warsztat zarżnął tekst. Czytało się jak po grudach. Wielka szkoda.
6,5/10

Audiencja

To było głupawe. Po prostu. Do tego miałam uczucie, zę ktoś skopiwał pomysł (ogólną koncepcję) z szorta z edycji o różach - ten sam humor, podobna stylizacja. Dobre to bylo do gwiazdki. Reszta do wyrzucenia.Końcówka się totalnie rozmyła, niby wiadomo, o co chodzi, ale zostawiło mi uczucie zniechęcenia i wtórności, aż zęby bolały.
podsumowując: nawiązywać do historii też trzeba umieć!
Warsztat całkiem niezły, ratuje tekst (przynajmniej jego początek)
4/10

Bajki Babci Anioł

O, to jest dobre! Po pierwsze - nie ma męczonej Królowej!! Orginalne podejście do tematu, cudowna odmiana po trzech podobnych do siebie tekstach. Podoba mi klimat tekstu oraz religijne nawiązania (w ogóle mam słabość do angel fantasy :) ). Senny szort, który byłby bardzo dobry, gdyby nie ostatnie trzy linijki, które go zarżnęły. Rozumiem, że musiało być nawiązanie do królowej, ale tak wymęczonego zakończenia dawno nie widziałam.
Czytać do końca interliki, resztę odpuścić - to moja rada.
8/10

na razie tyle. Ciąg dalszy nastąpi.

shenra - 11 Maj 2009, 17:01

feroluce, :bravo oby tak dalej, nie daj na siebie czekać :mrgreen:
MOFFISS - 11 Maj 2009, 17:06

Jorlanda napisał/a

Zatem moje pytanie Moffis - a po co tam celować wazeliną, skoro zazwyczaj próbuje się rejonów poniżej kości ogonowej i to raczej w pierwszym kręgu itd?

Znasz dowcip socjologiczny o trzech wyćwiczonych gorylach i jednym nowicjuszu, bananie, drabinie i kuble wody? To pierwszy krąg, tylko dla nowicjuszy...wyższe są dla starszych, rozumiejących zasady.

Im wyżej i głębiej, tym trwalsze są zmiany... :mrgreen: w organizmie

Swoją drogą, prowokacyjna bestia z ciebie :bravo

Fidel-F2 - 11 Maj 2009, 17:17

Martva, dwa dni mnie nie było, wiosłowałem sobie i piłem wódkę, teraz spróbuję się sprężyć ale żadnych obiecanek
Martva - 11 Maj 2009, 17:29

Fidel-F2, tygrysie, wierzę w Ciebie ;)
Fidel-F2 - 11 Maj 2009, 17:31

tak, tak, tak, mów mi tygrys, mrrrrrRRRRrrrauuuułłłłł
Witchma - 11 Maj 2009, 18:40

Ja już przeczytałam i prawie rozdzieliłam wszystkie głosy, ale na opinie raczej nie ma szans. Chyba że na indywidualne życzenie autorów ;)
shenra - 11 Maj 2009, 18:45

Witchma, :bravo :bravo dajesz, dajesz :mrgreen:
Witchma - 11 Maj 2009, 18:47

shenra, na indywidualne i zakulisowe życzenie autorów i dopiero po tym, jak zagłosuję ;P:
shenra - 11 Maj 2009, 18:51

Witchma, to głosuj, głosuj nie rozpraszam ;P:
feroluce - 11 Maj 2009, 19:22

Kurczę, opisałam kolejne cztery i wywaliło mnie, cała robota poszła do nieba. Ech.
Muszę odziapnąć, potem zobaczę, póki co, zbyt zła jestem :/

shenra - 11 Maj 2009, 19:24

feroluce, nie poddawaj się. :wink:
Ozzborn - 11 Maj 2009, 19:31

Cytat
Kurczę, opisałam kolejne cztery i wywaliło mnie, cała robota poszła do nieba. Ech.
Muszę odziapnąć, potem zobaczę, póki co, zbyt zła jestem :/

Dlatego ja piszę stopniowo całą reckę w łordzie i dopiero potem wrzucam tutaj po całości. A tak a propos to w łykend skończyłem pierwsze czytanie. Bardzo równa edycja, ale w ogóle nie mam pewniaków, nic się nie wybija, będzie ciężko wybrać.

shenra - 11 Maj 2009, 19:33

Ozzborn, aż dziw bierze, że nie masz faworytów. ;P:
Ozzborn - 11 Maj 2009, 19:34

shenra napisał/a

Czemu?

Tzn. mam jednego - swojego :mrgreen:

shenra - 11 Maj 2009, 19:37

Ozzborn napisał/a
shenra napisał/a

Czemu?

Tzn. mam jednego - swojego :mrgreen:

No nie może być :mrgreen:

Witchma - 11 Maj 2009, 19:37

Arras, Godzina Prefektów, Samo życie i Zasłużyć na Koronę. Rzekłam.
shenra - 11 Maj 2009, 19:38

Witchma, :bravo :bravo 22 oczko należ do Ciebie.
Witchma - 11 Maj 2009, 19:41

To dobra liczba, dzień moich urodzin :)

A co do szortów, to bardzo wyrównana edycja i na bardziej niż przyzwoitym poziomie :bravo

Partner forum