Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Comar - 26 Kwietnia 2007, 15:46
NURS napisał/a | Ob avr jvrqmvny avp b ebqmvavr |
Qrkgre avr jvrqmvnł, nyr cbjvavra mnhjnżlć, żr gra xbtb śpvtn jvr an gra grzng pnłxvrz fcbeb. N fxbeb j żnqalpu nepuvjnpu glpu vasbeznpwv avr olłb, jvęp "Zbeqrepn m pułbqav" zhfvnł manć wr m nhgbcfwv , n pb mn glz vqmvr olć mjvąmnalz m wrtb cenjqmvją ebqmvaą.
Kirasz napisał/a | Jest tylko jedna seria Dextera ? |
Póki co jedna. Ale prace nad drugą serią mają zacząć się już za miesiąc. Jej premiera planowana jest na koniec września.
Kirasz - 26 Kwietnia 2007, 16:28
A zrobie totalny OFF TOPIC zaczynam POZOR:
I pozniej sie dziwic ze ludzie maja po 1000+ postów
Rafał - 27 Kwietnia 2007, 09:03
Acha, to tak, ciemna strona mocy łeb podnosi i krzaczy, no ja ją:
Ixolite - 1 Maj 2007, 14:20
No tak... Drive się świetnie zapowiadał, świetnie rozkręcał, grał w nim Nathan Fillion... ale... serial był robiony przez FOX... i co? I uje**** kolejny świetny serial.
Popieprzona stacja, lista dobrych seriali, które zlikwidowali jest chyba dłuższa niż lista dobrych seriali, które pokazali w całości. Dużo dłuższa... Ehhh...
Dobrze, że z Heroes nie mają nic wspólnego, bo też byśmy nigdy nie obejrzeli do końca...
elam - 1 Maj 2007, 14:46
a propos Heroes, ssssstrrrrrrrrraaaaaaszszszszszszne rzeczy sie dzieja w dzisiejszym odcinku.....
Ixolite - 1 Maj 2007, 15:29
Ciii, nic nie mów, jeszcze nie oglądałem.
elam - 1 Maj 2007, 15:40
no przeciez nic nie mowie
Ixolite - 1 Maj 2007, 21:17
No, obejrzałem sobie. Z pana S. niezły jajcarz, nie uważasz?
joe_cool - 13 Maj 2007, 19:31
"Heroes" będą w czwartek w TVP1 o 20.20 i 21.20. czyli ja akurat będę w literatce. pfff.
Ixolite - 13 Maj 2007, 19:57
Nagraj sobie
joe_cool - 13 Maj 2007, 20:12
żebym tylko miała sprzęt nagrywający
Anonymous - 13 Maj 2007, 20:13
Na tvp 2 w sobotnie noce ( cholernie kiepska pora ) powtarzają miasteczko Twin Peaks - może z sf niewiele ma wspólnego - ale z rozkręcającym sie horrorem jak najbardziej.
elam - 13 Maj 2007, 20:22
- odwolac literatke !!!
Heroes to telewizyjna lektura obowiazkowa
joe_cool - 13 Maj 2007, 20:53
może Nexusika namówię, żeby nagrał...
MLEKO - 21 Maj 2007, 00:35
Seriale seriale...
Abstrahując od sffh - z serii komediowych oglądam "Two and a half men" Charlie Sheen jest nie do pobicia (zresztą gra chyba siebie - sexocholik w średnim wieku), oraz "Scrubs" - jedyny serial o szpitalu jaki da się oglądnąć bez kaca. Obydwa gorąco polecam (przepis na polubienie: ogladnąć 3 odcinki ).
Ariah - 30 Maj 2007, 07:47
Z seriali na drugim brzegu oceanu: ludzie odpowiedzialni za Battlestar Gallactica zabrali się za kolejny 'kultowy' serial z lat 70'.
The New Bionic Woman.
Może być ciekawie...
NURS - 30 Maj 2007, 13:55
Angel chyba ten temat wyeksploatował.
Homer - 15 Czerwca 2007, 18:44
Już w sierpniu "Rzym" powraca w naszym HBO. Szczęśliwcy, którzy jescze nie widzieli (wszystko przed nimi) obejrzą sobie wtedy II serię serialu (za: http://film.wp.pl/id,7839...13e9e&_ticrsn=5 ).
Z innych historycznych seriali "Tudorowie" skończyli I sezon (10 odcinków). II jest planowany.
Szara opończa - 4 Lipca 2007, 20:44
a mnie wciagnelo The O.C. na tvn7...i zadne tam sajens fikszon.....:)
Tequilla - 23 Lipca 2007, 13:43
Ja zaś oglądam bardzo fajny i z inteligentnym humorem serial który teoretycznie można by uznać za serial dla pań ( ale naprawdę tylko teoretycznie) po angielsku "Desperate housewives", a po polsku ( zgodnie z tradycją naszych tłumaczy z wybujałą wyobraźnią) - "Gotowe na wszystko". Z reguły dwa odcinki w niedzielę wieczorem na Polsacie ( od 22 do 24 ). Moim zdaniem serial jest naprawdę dobry, zabawny i z ciekawymi wątkami kryminalno - sensacyjno - tajemnicowymi.
agnieszka_ask - 23 Lipca 2007, 13:45
też polecam, bo to na prawdę fajny serial. nie mam polsatu, wiec kupiłam sobie dvd z pierwszym sezonem i nie pożałowałam
hrabek - 23 Lipca 2007, 13:48
ja z zona ogladam i oboje mamy wielka radoche. Swietny serial, szkoda, ze 3 sezon sie skonczyl i trzeba czekac na kolejny.
joe_cool - 23 Lipca 2007, 16:45
desperate housewives rulezz
mBiko - 23 Lipca 2007, 21:12
Znakomicie przerysowane postacie głównych bohaterek. Stereotypy wykręcone ponad wszelkie wyobrażenie, a mimo to zdarza mi się później zamyślić głębiej nad niektórymi kwestiami.
Tequilla - 23 Lipca 2007, 21:42
mBiko napisał/a | Znakomicie przerysowane postacie głównych bohaterek. Stereotypy wykręcone ponad wszelkie wyobrażenie, a mimo to zdarza mi się później zamyślić głębiej nad niektórymi kwestiami. |
I to jest właśnie największy atut tego serialu. Trochę komedii, trochę dramatu, sensacji i kryminału, a do tego cztery urocze tzw. babki z jajami ( jakkolwiek by to dziwnie nie zabrzmiało )
mBiko - 23 Lipca 2007, 21:53
O tak czasami panie to mają takie jaja, że gdyby były prawdziwymi kobietami to bym się bał.
Czarny - 7 Sierpnia 2007, 07:48
za stopklatką:
Cytat | Eureka - nowy serial science fiction w Canal+
Canal+ zaprasza na polską premierę serialu science fiction Eureka. Emisję jego 11 odcinków poprzedzi pełnometrażowy pilot we czwartek, 30 sierpnia o 21:30.
Eureka - opisywana jako połączenie Przystanku Alaska, Miasteczka Twin Peaks i Gdzie diabeł mówi dobranoc - ma już na swoim koncie Leo Award za najlepsze efekty specjalne oraz nominację do prestiżowej Saturn Award.
O SERIALU
Kiedy II Wojna Światowa zakończyła się zrzuceniem bomb atomowych na Hiroshimę i Nagasaki, stało się jasne, że bezpieczeństwo świata zależeć będzie od rozwoju nauki i technologii. Ameryka będąc bliska przegranej w wyścigu o skonstruowanie broni atomowej, nie chciała dopuścić do podobnej sytuacji w przyszłości. Dlatego z pomocą Alberta Einsteina i innych zaufanych doradców, prezydent Harry S. Truman zlecił zbudowanie tajnej osady, w której najlepsi naukowcy różnych dziedzin znaleźliby schronienie i idealne warunki do pracy. Tak powstała Eureka, zaprojektowane przez wybitnych architektów miasto, w którym genialne umysły naszych czasów mają zapewnione wszelkie wygody, opiekę zdrowotną na najwyższym poziomie oraz wszechstronną edukację dla swoich dzieci. Na pierwszy rzut oka życie w Eurece wygląda tak, jak w tysiącach innych prowincjonalnych miasteczek Stanów Zjednoczonych, jednak to tu w ciągu ostatnich 60 lat powstało większość odkryć naukowych i rewolucyjnych wynalazków. Oczywiście w większości przypadków wyliczenia teoretyczne nie do końca sprawdzają się na etapie testów, Eureka jest więc pełna niedopracowanych półproduktów, które w żadnym wypadku nie powinny ujrzeć światła dziennego. Dlatego to wyjątkowe miejsce nie jest zaznaczone na żadnej oficjalnej mapie USA, oprócz ściśle tajnych dokumentów Pentagonu.
Mieszkańcy Eureki, choć niewątpliwie nieprzeciętnie inteligentni, są zwykłymi ludźmi. Przeżywają swoje wzloty i upadki, jak każdy z nas zakochują się, są zazdrośni, ulegają uzależnieniom, popadają w zwątpienie, a nawet depresje. O ich codziennym życiu i niecodziennych wynalazkach opowiadają kolejne odcinki serialu. |
salo - 7 Sierpnia 2007, 11:55
Szczerze powiedziawszy to nie wiem co "Eureka" ma wspólnego z "Miasteczkiem Twin Peaks", a wiem oba to seriale
hrabek - 19 Sierpnia 2007, 13:07
Dwa nowe seriale zauwazylem:
Kill Point - pieciu bylych zolnierzy napada na bank, napad nie do konca sie udaje, wiec zamykaja sie w srodku z zakladnikami. Policyjny negocjator probuje nie dopuscic do rozlewu krwi. Napiecie i jakosc wykonania bardzo podobne do Prison Break, obsada rowniez niczego sobie, wciaga jak cholera.
Masters of science fiction - poki co dwa odcinki, kazdy opowiada o czym innym, rowniez bohaterowie sie zmieniaja. Ale serial wciaga. Tak jakby ktos podjal probe wskrzeszenia The Twilight Zone. Wcale udana proba, poki co warto ogladac.
Adashi - 19 Sierpnia 2007, 13:41
Las Vegas
Serial o którym pisze elam, o tutaj! Leci na FoxLife (m.in. na Polsacie Cyfrowym) Całkiem przyjemny, obejrzałem dwa odcinki.
|
|
|