To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.

Rafał - 18 Wrzeœśnia 2006, 14:35

Dla rozluźnienia atmosfery, kiedyś obiecałem fotkę dźwigu. Co prawda ten nie robił u mnie, ale fotka z dziś.

Oto i on

Anonymous - 18 Wrzeœśnia 2006, 15:14

:mrgreen: :bravo
Godzilla - 18 Wrzeœśnia 2006, 15:24

Ups... :mrgreen:
Ixolite - 18 Wrzeœśnia 2006, 17:13

ciekawe jak wysiadł kierowca :mrgreen:
Aga - 18 Wrzeœśnia 2006, 18:35

:bravo :mrgreen: Umarłam...
dzejes - 18 Wrzeœśnia 2006, 18:42

Cytat
Ixolite:
ciekawe jak wysiadł kierowca :mrgreen:

Zapewne bardzo, bardzo szybko...

Agi - 22 Wrzeœśnia 2006, 20:38

Coś dla Wampirów
Wampiry i tajemnice chorób genetycznych
Obecne w ludowych opowieściach wilkołaki i wampiry mogły być po prostu osobami cierpiącymi na porfirię, rzadkie uszkodzenie genetyczne - mówiła Anna Kiersztan z wydziału biologii UW podczas wykładu w ramach X Festiwalu Nauki w Warszawie.
Więcej: http://wiadomosci.onet.pl/1407627,16,item.html

Piech - 22 Wrzeœśnia 2006, 21:10

W rzeczy samej. Cierpiący na porfirię są wrażliwi na słońce i na dwór wychodzą dopiero po zmroku. Co więcej, niektóre pochodne porfiryny, czyli tego co u chorych występuje w nadmiarze, odkładają się w szkliwie zębów - przez co ich zęby stają się czerwonawe.
Ixolite - 22 Wrzeœśnia 2006, 21:25

Poznałem kiedyś dziewczynę, która miała uczulenie jakieś na światło słoneczne, a objawiało się to łzawieniem oczu - ciągle wyglądała jak po ciężkiej imprezie...
elam - 26 Wrzeœśnia 2006, 21:36

ktos, kiedys, gdzies zarzucil linkiem do teledysku Davida Hassenhoffa.
nie moge tego znalezc, ani w dowcipach, ani tutaj... :(
prosze o pomoc ! :)

Ziuta - 26 Wrzeœśnia 2006, 21:39

A to nie było przypadkiem na jakimś innym forum?
Bo tutaj nie kojarzę

elam - 26 Wrzeœśnia 2006, 21:41

... moze... :) w koncu, tyle mam tych for.... :mrgreen:
elam - 26 Wrzeœśnia 2006, 22:04

mam! znalazlam :mrgreen:
polecam fantastyczna piosenka w wykonaniu fantastycznego aktora :)

joe_cool - 26 Wrzeœśnia 2006, 22:09

najprościej by było wejść na youtube i wpisać davida do wyszukiwarki... :mrgreen:
i wyskakuje looking for freedom albo jump in my car. inne też...

EDIT: no tak, człowiek szuka, wkleja linki, a tu mu za plecami taką dywersję gremlin odwala :mrgreen:

elam - 26 Wrzeœśnia 2006, 22:12

joe, te dwie sa jeszcze calkiem, calkiem :)
ale "hooked on feeling", to trzeba zobaczyc.............................. :)

hjeniu - 26 Wrzeœśnia 2006, 22:20

Geez a ja głupi myślałem że Ich Troje to wiocha :mrgreen:
joe_cool - 26 Wrzeœśnia 2006, 22:54

david hasselhoff w ogóle uważa, że jego piosenka looking for freedom przyspieszyła upadek muru berlińskiego :mrgreen:
dzejes - 26 Wrzeœśnia 2006, 23:26

Cytat
joe_cool:
david hasselhoff w ogóle uważa, że jego piosenka looking for freedom przyspieszyła upadek muru berlińskiego :mrgreen:

Muru berlińskiego, Saddama Husaina, talibów w Afganistanie, zdrowia Fidela Castro oraz opóźnia rozwój większości nowotworów.

Ixolite - 26 Wrzeœśnia 2006, 23:32

Ahh!!! ooga chaka!

Mój najulubieńszy śpiewający aktor :bravo :mrgreen:

EDIT: i najlepszy teledysk ostatnich czasów

Agi - 30 Wrzeœśnia 2006, 07:55

Dzięki elam spłakałam się :mrgreen: Batman na motocyklu :bravo :mrgreen:
Nexus - 18 Października 2006, 23:34

Tak sobie grzebię po eBay'u w poszukiwaniu różnych gadżetów z Blade Runner'a i czasami można napotkać na ciekawe aukcje... jak na przykład ta:
Forbidden Planet
Mogę od czasu do czasu wrzucić tu coś takiego na orzeźwienie :mrgreen:

Dabliu - 19 Października 2006, 00:43

Nexus napisał/a
Tak sobie grzebię po eBay'u w poszukiwaniu różnych gadżetów z Blade Runner'a i czasami można napotkać na ciekawe aukcje... jak na przykład ta:
Forbidden Planet
Mogę od czasu do czasu wrzucić tu coś takiego na orzeźwienie :mrgreen:

Widziałem ten film w dzieciństwie. Wtedy mi się podobał, ciekawe jak byłoby dziś?

Łodzianin - 19 Października 2006, 21:25

Przepraszam, ze trochę na inny temat. Kilka lat temu, będzie ze sześc. Pojawił się w sieci i istniał krótko tekst nieznanego mi autora, który był polskim scenariuszem aliena 5. W rolach głównych Bogo Linda i Zbig zamachowski, którzy walczą z ksenomorfem siedzącym w brzuchu Lindy w prasłowianski sposób, zapijając robaka. Szukam tego od dłuższego czasu, może ktoś wie gdzie to jest?
gorat - 20 Października 2006, 18:02

Takie oto perełeczki mawete ukrywa u siebie :evil: :wink:
http://www.deviantart.com/deviation/26274232/

Janus - 20 Października 2006, 18:35

A ja polecam obejrzeć ten krótki filmik. I to raczej pod rozwagę, a nie dla śmiechu. Byłem świadomy że coś takiego się robi, ale wiedzieć a zobaczyć to jest różnica.
Nexus - 20 Października 2006, 22:34

Przykład tego, jak można dobrze wydać pieniądze :mrgreen:
Esper CD
Rekordem jest kwota $1099 za jedno z wydań japońskich (Deck Definitive Edition z 2001).

Ixolite - 20 Października 2006, 23:08

Janus napisał/a
A ja polecam obejrzeć ten krótki filmik. I to raczej pod rozwagę, a nie dla śmiechu. Byłem świadomy że coś takiego się robi, ale wiedzieć a zobaczyć to jest różnica.

Heh, mój sąsiad jest fotografem i pokazywał mi różne fajne "upiększenia" - czasem niezłe pasztety musiał poprawiać :D

Janus - 21 Października 2006, 00:24

Nexus, Jeśli już napisałeś "wydanie japońskie" to wyjaśnij mi proszę różnicę między wydaniem japońskim a zwykłym. Pytam ponieważ będąc w irlandzkim sklepie muzycznym zauważyłem że wydania japońskie "na oko" niczym się od europejskich nie róznią, a często są kilkukrotnie droższe. Z czego to wynika?

Pozdrawiam,
Janus.

Nexus - 21 Października 2006, 01:02

Oficjalnie wydano tylko dwie płyty z muzyką:
New American Orchestra z 1982
i Official Release z 1994
Przy czym pierwsza nie zawiera oryginalnej ścieżki z filmu, tylko aranżacje zagrane przez New American Orchestra. Z niewyjaśnionych powodów (spekulacje dotyczą sporu między Scottem, a Vangelisem o fragmenty muzyczne z filmu, których Vangelis nie grał) nie została wydana płyta z tym co zrobił Vangelis. Ta dopiero pojawiła się w 1994. W międzyczasie pojawiło się mnóstwo bootlegów stworzonych z różnych źródeł. Ilość płyt w wydaniach wahała się od 5 sztuk (Private Release z 1990) do 2000-3000 tysięcy (min. Off World Edition z 1993 (Off World Music) w skrócie zwana OWM, czy rumuńskie wydanie Gongo z 1995, którego jestem szczęśliwym posiadaczem :D ).
Po 1994 zostało wydanych kilkanaście różnych wersji, które starały się uzupełnić braki z wydania oficjalnego. W zasadzie wszystkie operują podobnym materiałem (czyli z płyt sprzed 1994 i oficjalnej wersji) i czasami można trafić na zwykłych naciągaczy, tworzących kolejne "rzadkie i kompletne" wydawnictwa...
Wracając do Japonii - istnieją dwa japońskie bootlegi: Special Edition z roku 1999 (Deck Music) zwany też Deck Music Version, lub The Japanese Edition, albo Memoirs 7 i wspomniany przeze mnie wcześniej Deck Definitive Edition z 2001 (Deck Art). Zawierają min. fragmenty muzyki z wersji work-print Blade Runner'a.
Czasami oglądam aukcje na te płyty, ale pułap cenowy jest poza moim zasięgiem...
To co najprawdopodobniej widziałeś w sklepie, to oficjalna wersja tyle, że wydana w Japonii. Ceny za takie wydania są wysokie ze względu na marginalne zainsteresowanie (tylko hardcorowcy je kupują) i prawdopodobnie koszty transportu+cło.

Edit: Jak miło, że to mój post numer 800 :D

Janus - 21 Października 2006, 01:19

Dziękuje za obszerne wyjaśnienia. Kłaniam się w pas przed taką wiedzą w temacie. Fenomen droższych japońskich wydań dotyczył wszystkich zdublowanych nagrań. Być może kiedyś znajdę ostateczną odpowiedź na pytanie "Dlaczego tak jest?"

Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam,
Janus.

Partner forum