Zadomowienie - powitania na forum - Błędy forum II.
Pako - 21 Lutego 2007, 16:28
Murphy ma to do siebie, że nie zawsze się sprawdza - jednym z praw Muprhy'ego jest to, żę prawa Muprhy'ego nie zawsze się sprawdzają
Ale dla gorata zasłużone
A ja tak z innej beczki - gorat znowu dostanie brawa ode mnie, jak mu się uda zrobić coś innego - wyłączyć wyświetlanie emotek. Znaczy tak: w profilu jest packa, można wyłączyć wyświetlanie emotek, w domyśle zastąpić je normalnym kodem emoty. Cool, pomyslałem, pacnąłem i lookam - nie działa, emoty jak były tak są.
A czemu chciałbym to mieć? Bo forum działa o niebo lepiej, jak się wyłączy wyświetlanie grafik. Fakt, nie widać awatarów, ale się na nie napatrzyłem, a jednak speed jest widoczny, mimo, żę doczytuje grafiki głównie z twardego.
Ewentualnie innym bajerem byłboby zrobienie minimalistycznego graficznie skinu forum, wszystkie zbędne obrazki tekstem zastąpić, zostawić tylko oznaczenia postów/tematow/działów no i emoty, reszta poszła won. Jak dla mnie bomba by to było
Ziemniak - 21 Lutego 2007, 16:58
Ja mam jeszcze jedną propozycję - zrobić przycisk 'zgłoś do moderowania' - np koło cytatów. Można będzie w ten sposób powiadomić o temacie/użyszkodniku wymagającym interwencji. Przydatne to będzie zwłaszcza do odsyłania gollumów
Pako - 21 Lutego 2007, 17:37
E tam, nie warto Ile razy musisz coś zmoderować na fest? Parę razy może by mi się zdażyło, a zanim napisałbym PW i tak była już tam ręka NURSa, gorata, Czarnego czy Halethy.
Nie warto, nie ma co mnożyć bytów nad potrzebę
Adashi - 21 Lutego 2007, 18:16
Pako, Ty się tu domagasz jakiegoś minimalizmu i to hardcorowego Łatwiej będzie otworzyć źródło strony w notatniku i masz już sam kod, nasze aviki możemy dołożyć w ASCII jak chcesz Dobra, żartowałem tylko
Pako - 21 Lutego 2007, 18:21
Ano, minimalizmu. Ale wiesz, jak wchodzę po całym dniu, +/-400 postów nieprzeczytanych, +/-30 zakładek otwieram, to mi neta zamula ^_^ A bez grafiki, sam tekst, leci w parę sekund. Różnica ogromna.
A z tym skinem to wcale nie taki głupi pomysł mi się wydaje, kto chce zostanie przy starym, minimaliści przejdą na minimum
NURS - 21 Lutego 2007, 18:24
Pako dobrze gada, może to pomoże tym, którzy wolno chodzą po sieci.
Adashi - 21 Lutego 2007, 18:25
Pako, to musowo musisz zwrócić się do Pana Andersona, a wszystko będzie Ci śmigać sprawnie.
NURSie dla modemowców to owszem jak znalazł, zgadzam się.
Pako - 21 Lutego 2007, 18:42
Pan Anderson tak rozmieścił anteny, że się do jego sieci nie łapię. I za tę samą kasę mam 1/3 łącza, bo nie mam innego wyboru. Powoli zaczynam się rozglądać za Netią czy czymś takim, Bóg wie czym dokładnie.
A co do modemowców to może i nie, modemy w odwrocie (chociaż Godzilla mnei tu zaraz naprostuje ), ale są też chyba ciągle jeszcze firmy udostępniające neta za ilość ściągniętych danych, płaci się od kilobajta. Im też by to pomogło pewno, chociaż pojęcia nie mam ilu takich forumerów może być.
Adashi - 21 Lutego 2007, 18:50
Pako, tyś chyba coś źle rowiązał ten rebus; Pan Anderson dostarcza neta po kablu, dokładniej przez takie dziwne coś net Ci wchodzi do domu, w tv to nawet taka jedna parka+dzieciak odsuwają kanapę i robią tak jak widzą to dziwne coś
Pako - 21 Lutego 2007, 19:01
Ah... myślałem, żę pan Anderson to tak ogólnie mi przynosi pakiety.
Net śmiga dobrze... ale jak może lepiej, to czemu go nie wspomóc :>
A z taki Panem A. o jakim mówisz staram się mieć mniej niż więcej wspólnego
Adashi - 21 Lutego 2007, 19:03
Wiem, że starasz się mieć z tym jegomościem jak najmniej do czynienia, dlatego Ci polecam Pan Anderson Rulez!
Pako - 21 Lutego 2007, 19:06
Khykhykhy... oblookałem Netię, zachwalali mi ją. Zobaczyłęm magiczne literki i zwątpiłem, zobaczyłem cennik i stronę zamknąłem
gorat - 21 Lutego 2007, 20:44
Minimalistycznego stylu nie da się zrobić. Albo wszyscy, albo tyle poprawek do kodu trzeba będzie wpisać, że chyba będzie generować 2x dłużej. Nie mówiąc o masie roboty.
Choć... Ktokolwiek wiedział, że istnieje opcja Wersja do druku, nie mówiąc o tym, że wie, jak to wygląda? Hm... właśnie zajrzałem po raz pierwszy, jednak trochę roboty by z tym było
Ale można dodać zwykły phpBB. Kto chce, niech korzysta. I łatwiej będzie skonfigurować tak, by rzeczywiście był minimalizm.
Słowik - 22 Lutego 2007, 14:51
Jeśli forum ma dużo podstron, to na dole po prawej są numerki 1 2 3 <<>> itd.
Chodzi mi o ten znaczek '<<>>'. Po kliknięciu na niego pojawia się małe okienko z rozwijaną listą, gdzie wybiera się podstronę. Problem w tym, że to się nie rozwija i nie da się skoczyć do konkretnej dalszej podstrony.
Proszę szanownego gorata o interwencję.
Dziękuję z góry, bo mam zaufanie
gorat - 22 Lutego 2007, 15:55
Skasowałem zawartość listy parę tygodni temu - ważyło toto w niektórych tematach kilkanaście kB i raczej nie jest za bardzo potrzebne. Szczególnie w takim miejscożernym kształcie.Próbowałem napisać formularzyk do wpisywania poszukiwanego numeru strony, ale nie wiem, gdzie skasować ten poprzedni (z listą). Na forum phpBB by Przemo cisza totalna. Może naruszyłem tabu albo nie zgłosiłem się do ichniejszego Biją? Nie wiem, nic nie pisali.
Co najwyżej będą dwa formularzyki... Prawidłowy i zawalający miejsce.
Anko - 24 Lutego 2007, 11:50
elam napisał/a | co to jest 2^16-1 ???? | 65535. (Taka liczba.) I właśnie chciałam zaraportować, że mnie też wyskoczył w piątek taki błąd, choć privów było coś 4-5. Na szczęście.
P.S. I dzięki goratowi za niestrudzoną walkę z materią oraz Adashiemu za czujne trwanie na posterunku!
Adashi - 24 Lutego 2007, 11:54
Się polecam na przyszłość
Ixolite - 25 Lutego 2007, 13:33
Czemu nie przychodzą do mnie maile, z powiadomieniami o odpowiedziach w śledzonym temacie?
Aga - 25 Lutego 2007, 18:00
Do mnie wczoraj nie doszła PMka.
Anko - 28 Lutego 2007, 17:01
Odnośnie wniosków, skarg i zażaleń nt. działania skryptu forumowego: Czy ktoś czasem nie wywalił linka "wyświetl ignorowane tematy"? Bo znaleźć nie mogę. Czasem chcę coś napisać w "spamerskim" temacie (jak przed chwilą w "Awatarach" - i co ja się muszę naszukać, żeby wejść do tematu ignorowanego... ). Ale bez "ignora" utonęłabym - mam aktualnie coś 6 podstron tematów ignorowanych.
gorat - 28 Lutego 2007, 20:50
"Pokaż ignorowane tematy" na górze po prawej.
elam - 28 Lutego 2007, 20:57
- ja nie mam takiej opcji
nie no, serio - nie ma nic takiego ani po prawej, ani po lewej
o:
gorat - 28 Lutego 2007, 21:00
Y? To nie powinno być reglamentowane w zależności od pozycji...
elam - 28 Lutego 2007, 21:03
- hmm, moze to dlatego, ze nie ignoruje zadnego tematu?
gorat - 28 Lutego 2007, 21:09
Edit: screen pokazuje niewłaściwe miejsce - musi być lista tematów, by w ogóle miało gdzie wyświetlać
Ixolite - 28 Lutego 2007, 21:26
A co z powiadomieniami?
gorat - 28 Lutego 2007, 21:35
Nikt nie zna konkretów i nikt nie ma czasu.
Anko - 2 Marca 2007, 14:30
gorat napisał/a | Pokaż ignorowane tematy na górze po prawej. | Tam było. Kiedyś. Teraz widzę tylko: "Oznacz wszystkie tematy jako przeczytane". Kiedyś ten link się w tamtych rejonach pętał, ale teraz nie widzę. Więc pytam, czy to ja taka niekumata, czy po prostu to wyłączyłeś?
EDIT: Chyba jednak niekumata jestem. W "Zadomowieniu" mam link, a w "Ogłoszeniach" nie. A przecież "Awatary" są chyba w ogłoszeniach?
EDIT2: Wrzuciłam nowe tematy do ignorów... i nagle wyskoczył mi stary błąd z PW:
Cytat | Masz 65535 *nowe* wiadomości | Nie było żadnej.
Tomcich - 4 Marca 2007, 21:41
Przy wysyłaniu postów pojawia się takie coś:
Cytat | Could not save user's rank
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Tomek', user_rank_image = NULL WHERE user_id = 581' at line 1
UPDATE phpbb_users SET user_rank_text = 'A'Tomek', user_rank_image = NULL WHERE user_id = 581
Line : 112
File : rank_generate_user.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/ |
Przypuszczam, że problem powoduje apostrof w statusie. Post, co prawda zapisuje się bez problemów, ale oglądanie tego ekranu za każdym razem jest ździebko wkurzające. Można zmienić status na jakiś inny?
gorat - 4 Marca 2007, 21:54
Fixed ( )
|
|
|