To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Duke - 17 Maj 2006, 15:00

Cytat
To nawet nie jest śmieszne.

A czy koś się tutaj śmieje? :twisted:

Duke - 17 Maj 2006, 15:05

Jeśli ktoś czytuje Angorę to tam pisząc o jakiejś partii zamieszczają ile osób głosowało w ostanich wyborach na nią. No i widać że np na Samoobronę głosowało 2,7 mln ludzi, a na LPR 1,2 mln ludzi. A politycy ciągle swoje. Ciągle wzrost wskaźników, spadek inflacji (jakoś nie przypominam sobie żeby coś co nie jest na sezonowej wyprzedaży potaniało) tylko coraz więciej znajomych chce emigrować, coraz mniej jest zadowolonych ze swojej pozycji.... Szkoda gadać.
Vykosh - 17 Maj 2006, 18:08

To juz spadek inflacji jest dobry? Przeciez to ten zly Balcerowicz zmniejszal inflacje i schlodzil gospodarke.
Politycy sa tacy jak spoleczenstwo - sa idealnym reprezentantami Narodu. Polska to Narod warcholow, leni, lapowkarzy, kretaczy i malkontentow (prznajmniej w znakomitej wiekszosci), wiec politycy sa identyczni, tylko te cechy maja odpowiednio silniejsze. :twisted:

GAndrel - 20 Maj 2006, 13:09

No to na tapecie mamt "pożyczkę moskiewską".
Nie dosłyszałem czy Ziobro nie powiedział dlaczego L. Kaczyński akt nie ujawnił?

Jestem za jawnością, choć prawdopodobnie akt czytać nie będę, ale po co taki show?

Romek P. - 20 Maj 2006, 13:21

To będzie maszynka do hałasowania :)

Trzeba odwrócić uwagę od niepowodzeń w gospodarce i sondażach, nie?

GAndrel - 20 Maj 2006, 14:07

Niepowodzeń w gospodarce nie ma. A nawet jakby były to to by była wina PO. ;>
A niekorzystne sondaże kłamią. ;>

A pohałasować tą maszynką długo się nie da. Temat stary. Oskarżyć nikogo się nia da. Czyli sprawa nierozwojowa.
Chyba, że maszynką nie jest "pożyczka" a MS i Ziobro. Co sobota będzie ujawniał akta kolejnych przedawnionych spraw, w które wplątani są przeciwnicy polityczni. I tak do wyborów samorządowych.

dzejes - 20 Maj 2006, 14:54

Sprawa pożyczki moskiewskiej to typowa propaganda.
Praktycznie wszytkie materiały publikowała prasa na pocz. lat '90, łącznie z zeznaniami Rosjan.

Jedynym rozwojowym wątkiem może być umorzenie sprawy w 1993 r. Choć i to raczej dla historyków sprawa.

Sandman - 20 Maj 2006, 17:53

Cytat
ale po co taki show

Ponieważ zgłoszono ostatnio w sejmie chęć obejrzenia sobie początków Samoobrony, tfu koalicjanta, która podobno ma owe w służbach bezpieczeństwa dawnego ustroju, jak również jej finansowanie jest cokolwiek niejasne. Tak więc, należy uwagę opinii publicznej odwrócić, dać temat gorący, acz zastępczy i czekać, co z tego wyniknie.

Gustaw G.Garuga - 23 Maj 2006, 10:27

Cytat
Gilowska zastanawia się też w rozmowie z GW czy podatek dochodowy nie jest anachronizmem i czy nie powinno się go zastąpić jakąś daniną, powiązaną z majątkiem.

(więcej na onecie )

A to jest interesujący pomysł. Niech się nie zastanawia, tylko przedstawi jakieś propozycje, to się zobaczy.

Edit: zrobione :)

Czarny - 23 Maj 2006, 10:32

Zedytuj posta, bo nawias zmykający niszczy linka.
Piech - 23 Maj 2006, 10:52

To się chyba nazywa "janosikowe". Powinno spodobać się Lepperowi.
rumeli - 31 Maj 2006, 10:33

Może dziesięcina? No super! To byłoby tylko 10%! :wink:
Precz z podatkami ukrytymi! :wink:

GAndrel - 31 Maj 2006, 18:35

Temat podatków jest już passe. ;)

Teraz na tapecie mamy lustrację. I dla antypisowców najciekawsza jest informacja, że J.K. swojej teczki ujawnić nie chce bo ktoś ją sfałszował. Niedobry ktoś.

Romek P. - 31 Maj 2006, 18:41

GAndrelu, nazwijmy rzecz po imieniu: układ sfałszował :)
GAndrel - 31 Maj 2006, 19:28

Faktycznie. Nie wiem jak mogłem o tym wszechobecnym układzie zapomnieć. :/
NURS - 31 Maj 2006, 20:54

I to jest własnie cały Jarek :-) Innych wzywał do pokazania, sam schował i udaje głupka. A czemu schował, bo gdyby pokazał podczas wyborów, to by przerżnęli, bo cała jest sfałszowana :-)
To juz nawet nie jest smieszne, to żałosne.

Gustaw G.Garuga - 31 Maj 2006, 21:28

No jak to, przecież pokazał, już w zeszłym roku, wszyscy widzieli na konferencji prasowej... tzn. teczkę widzieli :wink:

A do tematu podatków wrócę - tak łatwo wam nie ujdzie :P

Ziuta - 31 Maj 2006, 21:34

Moja szczeniacka propozycja: może by załątwić sprawę teczek raz na zawsze i odebrać prawo wyborcze urodzonym przed 1 stycznia 1970 roku? Rozwiążą się problemy: ukladów, PRL-u, wielbiciele Gierka dostaną obywatelskiego bana (poparcie Samoobrony, SLD innych poleci na łeb na szyje). Wszystkiego nie wyleczymy, wzmocni się siłą przebicia dresiarstwa (na kogo oni głosują?), ale "sensowna" część młodego pokolenia się zmobilizuje i wreszcie odświeży scenę polityczną. Może nawet do sejmu wejdzie moja ulubiona partia? Kto wie?
PS: Nie miałem na celu urażać urodzonych przed 70 rokiem. Po prostu zasem potrzeba kopa w pupę, by wznieśc się w przestworza :mrgreen:

GAndrel - 31 Maj 2006, 21:46

Ja się nei boję. ;)

A tymi wykrętami J.Kaczyński sprawił, że teraz to naprawdę jestem ciekaw co on w tej teczce ma.

Ziuta - 31 Maj 2006, 22:06

A może nic nie ma? Przez lata uważał się za wielkiego opozycjonistę, a tu okazuje się, że bezpiece nie chciało się marnować 1,50 zł na kupienie Jarkowi teczki?
Gustaw G.Garuga - 31 Maj 2006, 22:14

Wrzućcie chłopaki na luz, jeszcze jakiś forumowicz się oburzy i powie, że my tu antykaczyńscy lumpenliberałowie na pasku Tuska!
Ziuta - 31 Maj 2006, 22:28

A kim jest Tusk i Kaczyński przed mem obliczem?
Prochem i niczem!
A jak dorwę się do włądzy, to zrobię w Polsze taki liberalizm, że Europa będzie grozić interwencją zbrojną :twisted:

NURS - 31 Maj 2006, 22:46

Jednym słowem Ziuta, wykopsnałeś mnie na księżyc, a przecież Księżyc jest dla księży :-)
Nie ma znaczenia, kto ile ma lat. Przekonania lewicowe i prawicowe były, są i bedą. Debili odsunąć, Forrestów Gumpów od filipinek, tych wszystkich, którzy sa mierni ale wierni wypieprzyć, niech wreszcie przestanie sie liczyc opcja a zacznie fachowość.
Ech...

GAndrel - 31 Maj 2006, 22:57

NURS
Cytat

Ech...

Zgadzam się w 100%. :)

NURS - 31 Maj 2006, 23:02

Po tym, co dzisiaj widziałem i słyszałem... Dzisiaj kościół sam wydal na siebie wyrok. Memento Irlandia, chciałoby sie powiedzieć. tam 10 lat wystarczyło, zeby bardzo wierzące spoleczeństwo stało sie laickie (w duzym stopniu). Nas tez to czeka w wyniku takich akcji.
Ziuta - 31 Maj 2006, 23:07

Łojeju, wyszedłem na rewolucjonistę :D
Niemniej żyjemy w kartoflanym Matriksie. Między prawicą a lewicą różnice są niewielkie, każdy może okazać się konfidentem, a 90% narodu wyczekuje dnia, w którym Gierek powstanie z martwych i zaprowadzi raj na polskiej ziemi :| Rozeznać się w tym można tylko dzięki znajomości teorii gier i matematyki chaosu. Dziesiątki drobnych oraz większych interesów, teczki, idee, szajby, ciemne sprawki – ruchy Browna, których wypadkowa popycha nas w niewiadomą. AWS padł, po czym powróciło jeszcze gorsze zoo. To samo stanie się za 4 lata z SLD (bo nie wierzę, żeby PiS et consortes przetrwały, ani w to, że nagle wybory wygra ktoś spoza wahadła pseudolewica-pseudoprawica). No to spoko.

Co do Kościoła: w tym momencie za nc nie rozumiem Dziwisza. Lubię, go, pamiętam jak celebrował msze dla maturzystów w Krakowie. Z sensem mówił. Teraz nagle popełnia błąd. Wiem, że teczki zostały na przelomie 89/90 pięknie przeczyszczone i poprawione, że wrobieni mogą zostać niewinni ludzie. Wiem, że to wszystko może być prowokacja (nie zdziwiłbym się - vide słowa o ruchach Browna, tu nie trzeba nawet przemyślanego sabotażu), ale – teraz wszyscy będą myśleć, że hierarchowie coś ukrywają. Że może Dziwisz, Zyciński, Pieronek, Gocłowski (jedna liga) też kapowali. W konsekwencji ster przejmie Rydzyk, Watykan spisze nas na straty, a kraj się ześwieczczy. I zrobi się burdel jak we Francji.

NURS - 1 Czerwca 2006, 00:00

Ziuta, prawda ekranu była taka, że wielu ksieży dla spokoju szło na współpracę. Tacy, jak Isakiewicz należeli do rzadkości. I gineli. Pamiętasz sprawę Paetza? Gdyby ruszyć archiwa, sporo takich spraw by wypłyneło, bo eSbecja wszystko notowała, tego się kościół boi.
A dziwisz dzisiaj mówi jak oleksy, sloganami, nie słyszałem jednej jego wypowiedzi po ludzku. Przepraszam, jesli kogos urażam, ale tak odbieram, to co mówi. kosciół dzisiaj stoi przed wielkim wyzwaniem, katolicy są świadomi, to nie tłuszcza prymitywna, jak muzułmanie, a za uświadomieniem idzie bunt przeciw kłamstwom, albo może raczej zaklamaniu. a to jest tozsame z kazda religia, kapłnaom w pewnym momencie wydaje się, że są bogami, nie ludźmi. U nas to widac najlepiej.

GAndrel - 2 Czerwca 2006, 08:48

Good news everyone!

Urbański podał się do dymisji.

Gustaw G.Garuga - 2 Czerwca 2006, 08:51

Radość, szczęście :D To był strasznie niesympatyczny facet, nadużywający w publicznych wypowiedziach sarkazmu, promieniujący wprost poczuciem wyższości. Źle reprezentował prezydenta. Powinien był jednak ustąpić już wcześniej właśnie z jednego z takich powodów, a nie z powodu jakiejś "afery" z szefowaniem firmie.
GAndrel - 2 Czerwca 2006, 09:05

Lepiej późno niż wcale.

Żeby nie było tak wesoło to prezydęt musi jeszcze dymisję przyjąć.

Partner forum