To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.

Adashi - 30 Maj 2008, 15:39

Kobieta przez rok mieszkała... w szafie :shock:

To musi być jakaś zgrywa, no bez jaj.

gorat - 30 Maj 2008, 17:26

Tęp szkodniki, sprzątaj mieszkanie, wietrz nieużywane rzeczy :lol:

Ciekawe, kim jest ten gość, że kobiety przez rok nie wyczuł ;)

Martva - 30 Maj 2008, 17:36

Japończycy maja to do siebie że czasem wracają do domu spać przez parę godzin, więc może nie było jej specjalnie czuć.

Niemniej, hc :)

Virgo C. - 30 Maj 2008, 19:56

Chal-Chenet napisał/a
Duchy. (Nie czytać komentarzy pod filmikiem!)

Ehh Chal, zarówno takie komentarze jak i napisy przed spalają całkowicie ten typ dowcipu ;)

Fidel-F2 - 30 Maj 2008, 20:44

w to sie teraz bawię
http://www.minigry.pl/gra/Protector.html

merula - 31 Maj 2008, 11:15

odkryj w sobie Picassa

http://www.mrpicassohead.com/create.html

Fidel-F2 - 31 Maj 2008, 20:45

http://www.fotopolis.pl/index.php?komiks=
Dunadan - 1 Czerwca 2008, 08:55

What the duck jest zarąbiste :mrgreen:
Fidel-F2 - 1 Czerwca 2008, 09:01

hmmm, spędziłem kiedyś trochę czasu oglądając archiwalne odcinki

Dunadan, mogłeś sam usunąć posta korzystając z małego przycisku z 'X' znajdującego się obok 'edit', teraz już nie możesz

Dunadan - 1 Czerwca 2008, 09:48

Hmm... dobrze wiedzieć, dzięki ;-)

Aha, pojawia mi się taki komunikat:
"Ran into problems sending Mail. Response: 535 5.7.0 Error: authentication failed: authentication failure"

Fidel-F2 - 1 Czerwca 2008, 19:43

Śląskojęzyczna Wikipedia
Iwan - 1 Czerwca 2008, 22:01

to bardziej jak po czesku brzmi niż po śląsku
ilcattivo13 - 9 Czerwca 2008, 22:48

http://www.archive.org

legalne internetowe archiwum starych filmów, muzyki, gier, książek itp.

filmy mają poważnie zmniejszoną rozdzielczość, ale da się oglądać.

EDIT: właśnie sprawdziłem, można też ściągać i oglądać filmy w lepszej rozdzielczości, ale ile osób w Polsze ma takie łącze, żeby się dało oglądać w realu trzy-gigowy film... :(

joe_cool - 15 Czerwca 2008, 19:21

Iwan napisał/a
to bardziej jak po czesku brzmi niż po śląsku

Mistřostwa Ojropy we Fusbalu 2008, Špil, abštimungu - to brzmi stanowczo po śląsku ;P:

Iwan - 15 Czerwca 2008, 19:38

to jest po śląsku :D

Cytat
Starzik Józef robiył w hucie Silyjzja na Paruszowcu. Jeździył do roboty na kole, tak jak prawie wszyjscy wielipolanie, kerzi tam tyż robiyli. Bez lato dycko chodziył na mitag, bo to mu lepij pasowało, umioł wiyncyj przi chałupie porobić. Rano wczas stowoł i szoł łonka kosić abo tyż w polu zimioki okopować, bo zanim słoneczko zaczło porzondnie przigrzywać, cołko robota mioł już za sobom.
Roz tyż jechoł na tyj swojij „zuzce” na szychta, a słońce grzoło jak diosi, toż niy jechoł drogom kaj dycko, bo kludziyła przeważnie w słoneczku, ale takim chodniczkiym w lesie nad rzykom Rudom. W jednym miejscu tyn chodniczek skryncoł z kympki ku rzyce, kaj był taki wonzki mostek i trza było koło przeniyść. Nikere młodzioki poradziyli w szwongu bez tyn mostek przeparzić, ale niyroz to przipłaciyli musowom kompielom w Rudzie. Starzik Józef takich gupot niy robiył, bo przeca mioł już swoji lata, ale w tyn dziyń było tak ciepło, toż go pokusiyło. Myśloł se, że choby spod do rzyki, to przinajmnij sie trocha ochłodzi. Fechtnył sie z tyj kympki, ale zdało mu sie, że trocha za gibko sie szwongnył, toż lekko przicis na ritrich żeby przibrynzować. No i stało sie, keta mu spadła i po fertiku, bo przednij brynzy wcale ni mioł. Dźwignył yno szłapy do gory i jedzie na cołki karpyntel, ale w ostatnim momyncie sie jednak wystraszył i skrynciył przed młodymi olszami w lewo na tako łonczka. Jak sie znojd za tymi krzokami ujrzoł na trowie porozkłodane pranie, kere sie suszyło na słońcu. Nie było już żodnyj możliwości, żeby je wyminyć, toż przeparził prosto przez te pranie.
Pod olszom w ciyniu nad Rudom siedzioł utopek i wachowoł te pranie, bo to jego przeca było. Dycko tam w połednie suszył pranie i nigdy mu żodyn takigo czegoś niy zrobiył, nawet kozy kere sie pasły czynsto nad rzykom, niy opowożyły sie wlyźć na pranie, a tukej Józef przejechoł na kwer przez wszystki utopkowe „chadry”, kere trza było na nowo prać. Starzik sie zastawiył dopiyro w sitach przi samyj rzyce i wpod do szlomu pod kolana. Jak wylazowoł potym z kołym na beszong, to juzaś wloz na te pranie i ucioroł je jeszcze bardzij. Utopek szpetnie zaklon i padoł: – Jeszcze tego pożałujesz Józefku, przidzie czas na to, że ci sie odpłaca.
Za trzi lata starzik szoł na pynzyjo i zaczon chować kroliki i kozy. O tym falu z utopkiym downo zapomnioł. Poszoł roz rano, jeszcze cima było, na zaradela, na „zakładzki” pole za Rudom. Nacion kosokiym pełny miech, zaladowoł na swoji koło i śpiychoł sie du dom zanim sie rozwidni. Teraz musioł juzaś bez tyn mostek przelyść, ale z miechym to by niy doł rady. Wzion nojprzod miech ze zaradelom i przelazuje bez mostek. Jak był na pojstrzodku, już niy poradziył miecha udzierżeć, co taki sie jakoś dziwnie ciynżki zrobiył. A tu wroz spod mostka utopek wyskakuje i z przeraźliwym śmiychym do starzika godo: – Prziszła kryska na Matyska!
Starzik puściył miech ze zaradelom do rzyki i śmiatoł du dom jak młody sornik, a po koło, kere na drugij stronie zostało, poszła starka dopiyro po jasnoku.

Selithira - 15 Czerwca 2008, 20:00

Ja jestem ze Śląska i nie miałam problemów ze zrozumieniem, a reszta... Cóż, trzeba się uczyć języków :mrgreen: A miałam w ręku taki zbiór (naszych i czeskich chyba) historii o utopcach i innej gadzinie... Ciekawe były :D
Ziuta - 15 Czerwca 2008, 21:16

E tam Śląski, jak bym tak gwarą lwowską pojechał... :D
Iwan - 15 Czerwca 2008, 21:16

no to dawaj jak znasz :D
Fidel-F2 - 15 Czerwca 2008, 21:36

Iwan, na Śląsku mówią 'zimioki' a nie 'kartofle'?
Iwan - 15 Czerwca 2008, 21:43

godają i tak i tak
Ziemniak - 17 Czerwca 2008, 13:50

Pobieranie zaczyna się dzisiaj o 19:00 i trwa 24 godziny. Więcej informacji tutaj:

http://www.spreadfirefox.com/pl/worldrecord

A pobrać można tutaj:

http://www.spreadfirefox.com/

gorat - 17 Czerwca 2008, 19:53

Jakiś DDoS na życzenie? Już się udał, brak reakcji.
Dunadan - 17 Czerwca 2008, 20:04

Się nie otwiera...
Ziemniak - 17 Czerwca 2008, 20:09

Eee tam, otwiera się, tylko trzeba poczekać z pół minuty ;P:
gorat - 17 Czerwca 2008, 20:12

Albo zmienić ustawienia w przeglądarce :P:
Dunadan - 17 Czerwca 2008, 20:16

U mnie nic... kręci, kręci, kręci i nic... :-/ rozumiem że to v3.0 jest?

W końcu wykręcił - zaraz zasysam... ktoś już instalował?

Ziemniak - 17 Czerwca 2008, 20:32

Ja testuję od miesiąca, wygląda nieźle, dużo szybsza, żre duuużo mniej pamięci, parę fajnych patentów dodali, m. in. ochronę antypishingową, dodali skalowanie stron z grafiką, ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Niestety nie wszystkie dodatki pracują z nowym Firefoxem, dlatego mam go na razie na pendrivie i testuję, jak zaktualizują wszystkie dodatki których używam, to zainstaluję na stałe
Dunadan - 17 Czerwca 2008, 20:38

Ja własnie zainstalowałem. Faktycznie jakos tak płynniej chodzi. Wkurza mnie tylko sposób wyświetlania ostatnio użytych stron - zwykle wpisywałem w pasku adresu pierwsze dwie literki strony i mi się wyświetlało co chciałem. Teraz też tak jest ale w jakiejś durnej kolejności :-/
Witchma - 17 Czerwca 2008, 20:42

Dunadan, też mnie to denerwuje, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia :) Ważne, że motyw został ten sam :D
Dunadan - 17 Czerwca 2008, 20:47

Doszedłem do tego samego wniosku :mrgreen:

Z dodatków to tylko flashblockera używam ( bo nie lubię jak mi mruga niepotrzebnie ) - działa bez zarzutów.

Partner forum