Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
NURS - 15 Lutego 2009, 21:24
Dzięki, jak ja nienawidzę pisać czegoś po raz trzeci
Pako - 15 Lutego 2009, 22:18
Koniecznie zainwestuj w coś do robienia kopi zapasowych na necie. Problemem to nie powinno być, a przy odrobinie samozaparcia możnaby mieć możliwość trzymania wszystkich wersji począwszy od pierwszego zdania, do ostatniej kropki, z możliwością przywrócenia dowolnej z nich. Chociaż to chyba koniecznie potrzebne nie jest, ale jakiś prosty program do zachowywania tekstu w kilku kopiach to raczej nie problem. I zawsze można wtedy odzyskać
hrabek - 16 Lutego 2009, 09:58
Jakim necie? Pako, zeby serwery padly, albo ktos sie wlamal? Dysk na USB plus pendrive i trzymac w roznych miejscach. Wszystko naraz nie padnie.
W momencie jak pisalem posta mialem dyskusje o online backupach ze zwolennikiem tego typu rozwiazania. Ale nie przekonal mnie.
NURS - 16 Lutego 2009, 10:49
ja gram na peny teraz i robie plytki. po dwie. BTW właśnie na takiej zapasowej plytce znalazlem Samotność. po prostu tak czujnie ją schowalem, ze znalazlem dopiero przy rozbiorce chałupy.
andre - 16 Lutego 2009, 10:51
Krajst,z czego musi być zrobiona ta płytka...
NURS - 16 Lutego 2009, 10:53
jak to chodnikowa, stara, poniemiecka. chyba granit, albo coś, drogi Barney.
mawete - 16 Lutego 2009, 23:07
andre napisał/a | Krajst,z czego musi być zrobiona ta płytka... |
Przesłuchać płytkę?
NURS - 17 Lutego 2009, 09:08
Dzięki, to porządna płytka, sama się do wszystkiego przyznała A ja mam 3 tygodnie pracy oszczędzone. Co najmniej.
Hubert - 19 Lutego 2009, 18:56
Przy założeniu, że nie padniesz z przepracowania. Co przy Twojej ilości zajęć jest dosyć prawdopodobne
NURS - 19 Lutego 2009, 22:20
Spokojnie, w tym roku dopiero niecały milion znaków mam na koncie.
Hubert - 20 Lutego 2009, 15:09
A Twoja roczna norma wynosi?...
NURS - 20 Lutego 2009, 16:12
przez ostatnie trzy lata ok 6-7 melonów .
Hubert - 21 Lutego 2009, 21:19
Rzeźnik
NURS - 21 Lutego 2009, 22:56
ale amator
Z czegoś trzeba żyć. A tak, 8 gier, 10 przetłumaczonych książek, dwie napisane, do tego masa materiałów promocyjnych i notek, no i się na nowego merola uzbierało
Hubert - 22 Lutego 2009, 15:10
A jakie to były gry i książki?
NURS - 22 Lutego 2009, 18:31
A różne. Tu masz część już wydaną i na wydaniu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Robert_J._Szmidt
do tego dochodzi Sześć dni Kondora, Grady'ego; Ostatni Dyżur, Carsona; Ukryty księżyc, Churcha i Starship - Bunt, Resnicka.
Z gierek. Resident Evil 4, Devil May Cry 3, Hitman: Blood Money, Diplomacy, Cuban Missile Crisis, plus Lodowa Krucjata, Fantasy Wars, Blood Magic, i jeszcze parę, których tak z marszu nie pamiętam Robiłem też trochę przy Mass Effect, ale ktoś potem przejął robotę.
NURS - 22 Lutego 2009, 18:56
No i jeszcze Moment of Silence, taka klikana przygodówka SF i Age of Empires, chyba dwójkę i Age of Pirates: Carribean... więcej grzechów nie pamiętam.
Hubert - 22 Lutego 2009, 22:02
Zestaw gier imponujący, jak na jednego człowieka wielozadaniowego
NURSusie, powiedz mi - w jakiej branży polskiej rozrywki NIE odcisnąłeś piętna? Może chociaż w sejmie?
NURS - 23 Lutego 2009, 10:44
w sejmowej, jak najbardziej
Reszta moja. Teledyski z Uncle Ho już też tu wrzucałem
Hubert - 23 Lutego 2009, 18:29
NURS, Ty mnie przerażasz...
NURS - 23 Lutego 2009, 18:47
Za słabo gram na gitarze jako Jens?
chyba, ze chodzi ci o ilości. Ale widzisz, przeciez na tym to chyba polega, z pisania można wyżyć, nawet u nas, jeśli traktujesz to jako pracę i pracujesz systematycznie.
Ja tak do tego podchodzę. Jeśli zrobię 8-10 tłumaczeń rocznie, do tego wydam książkę albo dwie, i wykonam wiaderko drobnych, ale i nieźle płatnych robótek, jak jakieś materiały promocyjne, teksty na okładki filmów - ze 200 albo i 300 takich kawałków w ostatnich latach wykonałem - to nagle okazuje się, że stać cię na wiele.
a w wolnych chwilach udzielam się charytatywnie, wydając SF-a
Hubert - 23 Lutego 2009, 18:51
Muzykę muszę sprawdzić, natomiast ilości robią wrażenie
NURS napisał/a | Ja tak do tego podchodzę. Jeśli zrobię 8-10 tłumaczeń rocznie, do tego wydam książkę albo dwie, i wykonam wiaderko drobnych, ale i nieźle płatnych robótek, jak jakieś materiały promocyjne, teksty na okładki filmów - ze 200 albo i 300 takich kawałków w ostatnich latach wykonałem - to nagle okazuje się, że stać cię na wiele. |
Więc powiadasz, że można na tym nieźle zarobić?...
NURS napisał/a | a w wolnych chwilach udzielam się charytatywnie, wydając SF-a |
Szlachetne stwierdzenie. Ale to smutno brzmi wbrew pozorom.
NURS - 23 Lutego 2009, 18:58
Sosnechristo napisał/a | Muzykę muszę sprawdzić, natomiast ilości robią wrażenie
NURS napisał/a | Ja tak do tego podchodzę. Jeśli zrobię 8-10 tłumaczeń rocznie, do tego wydam książkę albo dwie, i wykonam wiaderko drobnych, ale i nieźle płatnych robótek, jak jakieś materiały promocyjne, teksty na okładki filmów - ze 200 albo i 300 takich kawałków w ostatnich latach wykonałem - to nagle okazuje się, że stać cię na wiele. |
Więc powiadasz, że można na tym nieźle zarobić?... |
No, raczej tak, jak masz wiedzę i potrafisz pisać marketingowo, to kasa leci, kilkakrotnie wyższa stawka jak za dobre tłumaczenie. Ale to naprawdę specyficzne teksty.
Cytat | NURS napisał/a | a w wolnych chwilach udzielam się charytatywnie, wydając SF-a |
Szlachetne stwierdzenie. Ale to smutno brzmi wbrew pozorom. |
Przesadzam, SFFH jak na razie nie przynosi strat, nawet czasem da się na nim zarobić.
Hubert - 23 Lutego 2009, 22:21
NURS napisał/a |
Przesadzam, SFFH jak na razie nie przynosi strat, nawet czasem da się na nim zarobić. |
Ufff. To wypada działać/modlić się o to, żeby pismo zaczęło zwyżkować
NURS napisał/a | jak masz wiedzę |
O jaką wiedzę Ci chodzi?
Tequilla - 24 Lutego 2009, 10:06
NURS napisał/a | przez ostatnie trzy lata ok 6-7 melonów . |
NURSIE wstydziłbys się przyzwoitym autorom takie rzeczy pisać i zawstydzac ich swoimi normami
NURS - 24 Lutego 2009, 11:59
Sosnechristo napisał/a |
NURS napisał/a | jak masz wiedzę |
O jaką wiedzę Ci chodzi? |
O specjalistyczną, z danej dziedziny.
NURS - 24 Lutego 2009, 12:00
Tequilla napisał/a | NURS napisał/a | przez ostatnie trzy lata ok 6-7 melonów . |
NURSIE wstydziłbys się przyzwoitym autorom takie rzeczy pisać i zawstydzac ich swoimi normami |
nie zawstydzać, tylko stymulować
NURS - 30 Marca 2009, 21:11
No to opuszczam was na momencik, kolejne tłumaczenie oddane, numer na wylocie, to i ja udaję się na krótki odpoczynek. Wracam na święta.
gorim1 - 4 Kwietnia 2009, 22:53
dobrze że tu zerknąłem bym się tylko denerwował bo liczę na odpowiedź pozytywną
NURS - 12 Kwietnia 2009, 13:19
No, wróciłem.
|
|
|