To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Sandman - 28 Listopada 2009, 16:22

Ganxtara byś zapamiętał :)
Homer - 28 Listopada 2009, 18:25

Adon- ale te wszystkie walki, które opisujesz to na normalu?

Bo łatwo napisać, utrzymuj przy życiu maga-healera; rozbij zamrożonego; kiedy rozbicie wchodzi tylko w 1/4 użycia i nigdy na bossa, a na maga healera rzuca się cała grupa. A co do walki z golemami i Brandą to było super ciężko, ponieważ głowny golem sobie stał i nie pomagał mi wcale, a ja po wizytach w taigach miałem przetrzebione zapasy leczenia.

A co do ożywów i smoka, bez odpowiedniego poziomu, setu i broni na obrażenia, nie da rady...

Tak, że nijak się zgodzić nie mogę, że walki są łatwe. ;)

A co do tej walki z tą panią -> to jest ona celowo tak ustawiona, bo w zamyśle fabularnym jest na "musisz tutaj umrzeć" i chyba tylko na łatwym się z nią wygrać da, albo mając bardzo duże przygotowanie na normalu. Jak się z nią przegra to się nie umiera tylko trafia do celi, z której albo sam wiejesz, albo wyciągają Cię kompanioni. Później gdy znów czeka Cię walka z tą panią jest już nieporównywalnie słabsza.

Navajero - 28 Listopada 2009, 18:43

Ja grałem w Dragon Age na normalu, walki były ciężkie, ale do zaliczenia. Zbyt łatwe byłyby nudne :)
Adon - 28 Listopada 2009, 18:57

Homer, nie mówiłem, że były łatwe, tylko, że nie AŻ takie trudne (hehe do mateczki Morrigan podchodziłem 3 razy dla przykładu; Loghain w finałowym pojedynku wbił mi krytyka za całą żywotność najmocniejszej postaci 8) ). Co do setów to oczywiście, że masz rację, przecież nie mówię, że w zwykłym sprzęcie z początku gry tak się da. ;) Swoją drogą miałeś DLC? Tam sporo świetnego sprzętu mi wpadło. A co do ochrony maga to jest specjalne ustawienie przecież w taktyce + zdolność wojownika, że ma ściągać wszystkich wrogów na siebie.
No a taktyka z ubijaniem maga healera działa przecież w obie strony - przekonałem się jak mocna jest moja magini w trakcie próby w komnacie prochów. Bolało. :lol: Ale starczyło na początku walki całą drużyną rzucić się na jej sobowtóra i dalej szło gładko. Ja jeszcze raz mówię, że taktyka + aktywna pauza w czasie której można obejrzeć pole bitwy i zaplanować kolejny ruch, sprawiają, że walki na normalu nie są AŻ takie trudne. ;P:

Homer - 28 Listopada 2009, 19:04

Reasumując: grałeś na normalu i uważasz, że walki nie są na tym poziomie trudne.
Adon - 28 Listopada 2009, 19:20

Hehehe, jeszcze raz. Ty napisałeś:

Homer napisał/a
I BAAAARDZO trudne walki.

Ja w odpowiedzi na to napisałem:

Cytat
walki wcale nie są aż tak trudne

Nie mówię, że są łatwe. Mówię, że nie są AŻ takie trudne, skoro mi się chciało je przejść na normalu. Jak mówiłem, nie mam tyle czasu na gry. Jeśli gra mnie nie wciągnie, albo jest przesadnie trudna, to au revoir.

Homer - 28 Listopada 2009, 19:58

Wszystko przez to, że z początku napisałeś:
Adon napisał/a
zatem zwykle gram na poziomie normalnym/łatwym

po czym nie dało się wywnioskować, do którego poziomu się odnosisz.

Adon - 8 Grudnia 2009, 13:45

Grał już ktoś w Mount & Blade: Ogniem i Mieczem? Jakieś wrażenia? Warto? Nie warto?
ilcattivo13 - 8 Grudnia 2009, 20:54

Nie wiem jak dużo Ogniem i Mieczem zmienia w stosunku do oryginalnej gry. Jeśli to tylko zmiana skinów/textur i opisów, to można sobie darować. Choć z drugiej strony, jeśli Jacek K. pomagał też przy zgodności gry z historią i militariami, to może warto zainwestować trochę kasy. Na pewno zanim kupię zaczekam aż stanieje, przynajmniej o połowę.
ketyow - 8 Grudnia 2009, 21:13

A ja ostatnio pogrywam w Spore. Robienie potworów, domków, pojazdów - fajna rzecz. Chociaż jakoś tak mało dyplomatyczną rasę stworzyłem, bo jak na razie wszystkie inne potwory/plemiona/rasy przekonuję do swoich racji przez pacyfikację, jeśli nie powiedzieć anihilację :D
Ixolite - 8 Grudnia 2009, 21:54

Na słowo "Spore" reaguję agresją i może dojść do rękoczynów...
ketyow - 8 Grudnia 2009, 22:58

Proponuję rozmowę z moim potworem. Nie wiem czy można nazwać to rękami, ale czyny iście zabójcze :D

A serio to czemu agresywna reakcja? :)

Duke - 9 Grudnia 2009, 08:40

Szukam jakiegoś fajnego moda do Brigade E5 działającego pod polską wersją językową. Moze ktoś pomóc?
Ixolite - 9 Grudnia 2009, 10:38

ketyow napisał/a
Proponuję rozmowę z moim potworem. Nie wiem czy można nazwać to rękami, ale czyny iście zabójcze :D

A serio to czemu agresywna reakcja? :)

Długo by opowiadać, ale przede wszystkim kupiłem zupełnie inną grę, niż zapowiadali. A do tego trzeba dołożyć masę błędów (nie poważnych, poza jednym, ale istniejących i często wkurzających) i koszmarnie prymitywną rozgrywkę. Tak prostej i prostackiej gry chyba nigdy nie miałem w rękach.

Gdzieś w tym wątku już się chyba rozpisywałem na ten temat, później poszukam, a jeśli jednak nic tu nie ma, to trochę tu uzupełnie swoją opinię.

ketyow - 9 Grudnia 2009, 11:06

No tu się zgodzę, bo dla zabawy można trochę pograć, ale żałowałbym gdybym wydał na to większe pieniądze. Z całą pewnością można grę kupić dziecku, ale samemu można być zawiedzionym, że gra od nas niczego nie wymaga. Bo poza radochą z tworzenia potworków, domków i pojazdów (a z pewnością nie wszyscy to tak lubią jak ja) to raczej wiele ona nie oferuje.
Dunadan - 10 Grudnia 2009, 23:33

Woah, sporo znajomych twarzy a raczej głosów będzie w nowym Mass Effect: http://www.gamespot.com/p...topslot;title;1 - nie mogę się doczekać :mrgreen: ( BS Galactica ma jakiś monopol normalnie :D )

Aha i genialny tekst Adama Baldwina o grafice z ME2: "Tak jakby Blade Runner połączyć z... eee... Serenity - są latające samoloty i... no faceci z dużymi giwerami" :mrgreen:

Ixolite - 11 Grudnia 2009, 00:20

Heh, z polskiej wersji językowej to po prostu grzech korzystać :D
Dunadan - 11 Grudnia 2009, 07:53

Tez tak uważam... za dużo ciekawych osobistości ;) ciekawe czy wersja oryginalna będzie dostępna u nas bez problemu.
Ixolite - 11 Grudnia 2009, 11:31

Mam nadzieję, że będzie wersja do wyboru. Jeśli nie, to zostają tylko zakupy przez internet - oby się w jakiejś sensownej cyfrowej dystrybucji pojawiło, bo 50 euro na steamie jest mało atrakcyjną ceną.
Homer - 11 Grudnia 2009, 14:49

Ostatnio była poczwórna wersja ME, może zrobią podobnie.
Navajero - 11 Grudnia 2009, 15:08

Ktoś grał już w nową odsłonę Stalkera - "Zew Prypeci"? Bo się zastanawiam nad nabyciem.
ilcattivo13 - 11 Grudnia 2009, 18:56

Duke napisał/a
Szukam jakiegoś fajnego moda do Brigade E5 działającego pod polską wersją językową. Moze ktoś pomóc?

znalazłem jedynie to (wygląda, że tylko Rosjanie bawią się w modowanie Brygady). Poczytaj pliki readme, może któryś mod będzie chodził z polską wersją. Choć z tego co czytam na forach "tematycznych - "okołojaggedalliance'owych", raczej będzie problem z odpaleniem tych modów.

Dunadan - 11 Grudnia 2009, 19:37

Navajero, właśnie to jest dziwne ale IGN czy Gamespot milczą na temat nowego STALKERa - nie rozumiem tego...
Godzilla - 18 Grudnia 2009, 19:08

Odgrzebaliśmy strasznie stare cóś. Mianowicie "Incredible Toons Machine". Zabawa nie z tej ziemi!

Edit: The Incredible Toon Machine.

Męska część rodziny właśnie rozwiązuje zadanie - jak rozwalić fort z bali drewnianych, aby kot Al dostał się do myszy Sida i go zeżarł. Do niektórych zadań przydaje się słoń, który panikuje na widok myszy. Innym razem trzeba kotu spuścić na głowę jajko (spuszcza się piłkę na kurę, kura znosi jajko, jajko spada na głowę kota, kot się pięknie piekli, jajko się smaży). Można uruchomić smoka ziejącego ogniem, maszynę walącą pięścią, albo transporter napędzany przez pedałującą mrówkę.

Na razie fort się ostaje, bomby wybuchają (odgłosy niesamowite :mrgreen: ), a w panikę wpada mysz i zlatuje z ekranu.

Duke - 21 Grudnia 2009, 11:28

Ja ostatnio nabyłem sobie gazetkę wraz z "Hired Guns Jaaz". Zapewne za sprawą patcha 1.00.7 nie uswiadczyłem długiego wgrywanie poziomów, ale nadal postać ze skilem strzeleckim na poziomie 65 potrafi spudłować z kliku metrów (snajperzy mają około 80). Na razie męcze pierwszą planszę metodą "save&load". Widac pewien skok poziomu trudności w stosunku do starych Jagedów bo tutaj od razu walczy się z dobrze uzbrojonym i opancerzonym przeciwnikiem. Troche to nie fair bo nas stać na początku na samych sredniaków z raczej marnym uzbrojeniem, a w sklepach nic lepszego od kurtza się nie uświadczy. :cry:
W starym Jagedzie na początku startowało się z średnikami przeciw słabeuszom, a wspomniany kurtz dzięki minimalnie wiekszemu zasięgowi potrafił nieźle namieszać.

ilcattivo13 - 21 Grudnia 2009, 16:16

Duke, gdzieś mam przerobione tabelki do "HG", a jak nie mam na dysku, to poszukam na płytkach.
Co do poziomu trudności, to zaczyna się robić "odjechanie" dopiero od połowy gry. Wtedy walczysz średniakami przeciwko elicie (i jest ich 3 - 4 razy więcej), w dodatku na małych planszach drużyna startuje od razu pod obstrzałem i bez sporych strat nie da się przejść.

Duke - 22 Grudnia 2009, 09:27

Ha! Do tego czasu ta gra może nie zostać zdeinstalowana. Trzeci dzień tłukę pierwszą planszę jak na razie szczując gangsterów na wojsko coby się sami powybijali. Zawsze jak juz mi dobrze idzie pojawia się jakiś matoł z granatem demolujący mi ekipę :-( Z drugiej strony jak sam się za bardzo wychyle to zaraz kończę z mocno pokrwawionym teamem, a tu czeka Safari gdzie mam się szybko udac przejąc jakiegoś oficjela... No chyba że nie musze się spieszyć ;P:
Navajero - 22 Grudnia 2009, 10:03

Dunadan napisał/a
Navajero, właśnie to jest dziwne ale IGN czy Gamespot milczą na temat nowego STALKERa - nie rozumiem tego...

Już przetestowałem :) Niezła gra.

Duke - 22 Grudnia 2009, 15:52

Czy testował ktoś "Raven Squad: Operation Hidden Dagger"? Z tego co czytałem w zapowiedziach to ma być to połaczenie Jaggeda z SG1 plus możliwośc przełączenia się na FPP. Za piekne aby było prawdziwe? No własnie za stary jestem aby wierzyć w Św Mikołaja vel Gwiazdora i zapowiedzi deweloperów ;-)
ketyow - 25 Grudnia 2009, 23:10

http://event.asus.com/xtreme_design/mb/mayhem/

Nie dość, że gierka niesamowicie miodna, to za wysokie wyniki można jeszcze wygrać świetny sprzęt komputerowy. Tylko na razie mój osobisty rekord koło 740k punktów daje mi miejsce 1000 coś...

Partner forum