To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie spotkania w Grodzie Kraka

Virgo C. - 4 Listopada 2008, 13:37

Nie pali się, a miejsca zajmiemy odpowiednio więcej. Tak na wszelki wypadek ;)
Sebastian - 5 Listopada 2008, 10:16

Jeśli będę (85,43 %) to będę koło dwudziestej :)
red91 - 16 Listopada 2008, 23:11

Kurde, dawno mnie na spotkaniu nie było. Jak tylko coś będzie, to wbijam obowiązkowo :wink:
Virgo C. - 20 Listopada 2008, 16:40

Może nie będziesz musiał Red długo czekać :)

28 listopada do kin wchodzi horror Lustra. Poniżej krótki opis, a ode mnie pytanie - ktoś zainteresowany grupowym udaniem się na projekcje (a patom na piwo) ? :roll:

Cytat
Ben Carson (Kiefer Sutherland) przeżywa trudne chwile. Minął rok odkąd zawieszono go w pracy w nowojorskiej policji. Omyłkowo postrzelił tajnego agenta, przez co nie tylko stracił posadę, ale i popadł w alkoholizm. Przestało mu się układać z żoną i chwilowo pomieszkuje u siostry w Queens.
Odzyskanie rodziny jest dla niego najważniejsze, dlatego zatrudnia się jako ochroniarz w centrum handlowym Mayflower. Niedawno wybuchł w nim pożar i luksusowa galeria bardziej przypomina statek widmo, niż ekskluzywne sklepy.
Patrolując tajemnicze zgliszcza, Carson zauważa w wiszących na ścianach lustrach coś niezwykłego. Pojawiają się w nich obrazy mrożące krew w żyłach...Przedstawiają przerażające wydarzenia z przeszłości

Trailer

Krasnola - 20 Listopada 2008, 17:39

8-14.12 jestem w Krakowie. Kto chce mnie poznać? :P :mrgreen:
Virgo C. - 20 Listopada 2008, 17:41

Wszyscy :mrgreen:
Krasnola - 20 Listopada 2008, 17:49

To mówcie którego dnia i o której mam się stawić :) I gdzie :) Póki co, wszystkei dni mam jeszcze nie zaplanowane.

EDIT: Nie, cicho, jednego chyba już coś mam, ale nie jestem pewna... Potem sprawdzę :P

A, i potem jestem jeszcze jakoś 27/28.12-4.01 :)

Virgo C. - 20 Listopada 2008, 18:02

To ja bym wstępnie proponował 5 lub 6 (odpowiednio piątek/sobota) bo największej ilości ludzi powinno pasować. Gdzie ustali się jak już będzie wiadomo kto będzie mógł przyjść :)
hrabek - 21 Listopada 2008, 00:06

z tymi lustrami to bym sie zastanowil. Im dalej w las tym mniej drzew, jesli rozumiecie, o co mi chodzi. Chociaz ostatnia scena jest naprawde niesamowita. Moze nawet wrzuce recke dzisiaj o jakiejs ludzkiej porze. Mam sporo reckowych zaleglosci przez te moje wojaze...
Virgo C. - 21 Listopada 2008, 00:10

Narazie i tak odzew zerowy więc może być i tak, że z grupowego napadu na kino nici. Ale już na Dzień, w którym staneła Ziemia to wołami zaciągne :twisted:
Martva - 21 Listopada 2008, 00:23

Cytat
Trailer

O jaaa, to będzie straszne jakieś.

Krasnola napisał/a
Kto chce mnie poznać?

Mła. A tak w ogóle, to czy Ty jesteś na forum gazetowym? I masz takiego samego nicka? Czy mi się coś teguje? :)

Virgo C. napisał/a
Ale już na Dzień, w którym staneła Ziemia to wołami zaciągne :twisted:

Chyba zbożowymi :twisted:

Virgo C. - 21 Listopada 2008, 00:29

Martva napisał/a

Horror straszny powinien być :D

Cytat
Chyba zbożowymi :twisted:

Dla Ciebie będą żubry :twisted:

Krasnola - 21 Listopada 2008, 10:18

Martva napisał/a
Krasnola napisał/a:
Kto chce mnie poznać?

Mła. A tak w ogóle, to czy Ty jesteś na forum gazetowym? I masz takiego samego nicka? Czy mi się coś teguje?

Nic Ci się nie teguje :) (możesz się za mną wstawić, żeby mi do giełdy dostęp dały? :( :P )

corpse bride - 21 Listopada 2008, 10:23

z dwojga złego wybieram 6 grudnia, 5 mam urodziny koleżanki czy coś.
Martva - 21 Listopada 2008, 10:45

Krasnola napisał/a
(możesz się za mną wstawić, żeby mi do giełdy dostęp dały? :( :P )

1.A do kogo się wstawia?
2.Kołacze mi się że trzeba mieć 20 merytorycznych postów, dasz radę :)

Kurczę, a tak się zastanawiałam czy przypadkowa zbieżność... ;)

hrabek - 21 Listopada 2008, 11:45

Virgo C. napisał/a
Martva napisał/a

Horror straszny powinien być :D

Hmm... Obrzydliwe, moze. Straszne? Ani troche. A w koncowce tak zenujace, ze az smieszne.
Ale sprawnie zrealizowane, nakrecone i zagrane. Alexandre Aja udowodnil, ze talentu to raczej mu Bozia poskapila, ale przynajmniej rzemieslnikiem jest przyzwoitym.

Martva - 21 Listopada 2008, 11:51

Cóż, nie może być gorsze od Nieznajomych... Chyba :twisted:
hrabek - 21 Listopada 2008, 11:52

Nieznajomi nie byli obrzydliwi. Straszni byli srednio, za to mega klimatyczni. W Lustrach brakuje klimatu. Brakuje tez nawet szczatkowego strachu. Sa tylko przesycone gore sceny przemocy. Jak na horror, to bardzo slabo.
Virgo C. - 21 Listopada 2008, 11:54

Kolejne części Piły (jedynka jeszcze była klimatyczna) nic innego nie oferują, a mimo to wszyscy walą na nie do kina ;)
hrabek - 21 Listopada 2008, 11:58

Wczoraj sie dowiedzialem, ze bedzie czesc szosta :)
A czwarta miala mega twista na koniec. Naprawde mega. Pewnie, ze w kolko to samo, ale piata i tak obejrze. Zreszta ja wszystko ogladam, wiec o czym tu gadac :)

corpse bride - 21 Listopada 2008, 13:15

jeśli nie straszne tylko obrzydliwe, to ja nie idę. ja lubię przyczajone, niewidoczne, straszne zło :)
Virgo C. - 21 Listopada 2008, 13:18

Corpse, nie wyłamuj się. A hrabka nie słuchaj, on ma spaczony gust :P
corpse bride - 21 Listopada 2008, 14:33

a kto się, hmmm... włamał, żeby było się z czego wyłamywać? ;)
hrabek - 21 Listopada 2008, 15:11

Recenzja Mirrors na moim blogu, wlasnie wrzucilem. Zeby nie bylo, ze nie ostrzegalem:

http://countersv.blox.pl/2008/11/Mirrors-2007.html

Martva - 21 Listopada 2008, 17:11

corpse bride napisał/a
jeśli nie straszne tylko obrzydliwe, to ja nie idę.

Też nie lubię jak jest obrzydliwe, zamykam oczy przy grzebaniu we wnętrznościach ;P:

Krasnola - 21 Listopada 2008, 20:58

Martva napisał/a
Krasnola napisał/a:
(możesz się za mną wstawić, żeby mi do giełdy dostęp dały? )

1.A do kogo się wstawia?
2.Kołacze mi się że trzeba mieć 20 merytorycznych postów, dasz radę

Kurczę, a tak się zastanawiałam czy przypadkowa zbieżność...

1. Nie wiem, do besame? Czy kogo?
2. No to jest problem, bo ja jestem typowym oglądaczem na tym forum :P A mam dwa inferno do wymienienia, lub sprzedania...

BTW, w pon 8.12 i we wt 9.12 jestem sama od rana do 18, bo mój połowiec siedzi na uczelni... Jakby ktoś miał czas i ochotę, to możemy coś wymyślić :P

Virgo C. - 23 Listopada 2008, 22:24

corpse bride napisał/a
a kto się, hmmm... włamał, żeby było się z czego wyłamywać? ;)

Dla dobra śledztwa informacji tych się nie udziela :mrgreen:

mawete - 24 Listopada 2008, 22:23

Jest spora szansa, że w przyszły czwartek będę w Krakowie i będę miał sporo czasu (szkolenie) może jakieś piwo? Będę dokładnie wiedział w piątek (zobaczymy czy szef podpisze). Pomyślcie nad tym pomysłem.
Virgo C. - 24 Listopada 2008, 23:20

mawete, a Ty jak zwykle do 17 tylko będziesz czy z powodu szkolenia na dłużej zostaniesz ? :)
mawete - 24 Listopada 2008, 23:26

Jak szef podpisze to zostanę dłużej - szkolenie jest czwartek - piątek, ale uprzedzam, że będzie ze mną 2 kolegów. Obaj są wyrywni (znaczy lubią się lać) :mrgreen:

Partner forum