Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Gwynhwar - 3 Wrześ¶nia 2007, 18:57
Już wyszła quasi wersja tej nowej- Amaranth:
"carrots of wonder. never fading, raiding. your own heart and jesus snow white zorro.
carrots of wonder hiding m&m's in a lamb, arther they brey..."
Pasuje...
mad - 4 Wrześ¶nia 2007, 13:09
Jestem zachwycony now± płyt± Nile. "Weszła" mi dopiero po 3. przesłuchaniu, ale teraz już wiem, że to deathmetalowe arcydzieło. Kandydatka do płyty roku?
Adanedhel - 4 Wrześ¶nia 2007, 18:20
Ten teledysk jest milutki - Korn Evolution
Fidel-F2 - 4 Wrześ¶nia 2007, 19:04
a ja sobie Peer Gynta teraz słucham
Fidel-F2 - 8 Wrześ¶nia 2007, 19:35
zakochałem się w tym kawałku jest tego wersji od cholery
Anonymous - 8 Wrześ¶nia 2007, 20:04
http://youtube.com/watch?...related&search=
Hubert - 17 Wrześ¶nia 2007, 19:17
A ja sobie, prawda, wczoraj/dzi¶ zrobiłem metalowo-rockow± powtórkę z rozrywki.
Dwupłytowy koncercik Slayera (chłopaki na żyw± s± ¶wietne)
PóĽniej zapu¶ciłem arsenał Megadeth
- United Abominations
- Rust in Peace,
- Killing is my business... And business is good!
- The System has failed
Do tego Deep Purple "Book of Taliesyn" katowany przeze mnie od jakiego¶ tygodnia.
"Poligono industrial" Kultu, "Melasa" i "12 groszy" Kazika.
I człowiek od razu czuje się lepiej, weselej, pogodniej. A jak pokojowo nastawia się do życia (zwłaszcza po M-deth i Slayerze).
A teraz rozważam czy sobie kupić Countdown to Extinction czy So far, so good, so what?! Rudego i spółki.
mad - 18 Wrześ¶nia 2007, 20:49
Chyba lepiej "So Far...". Ale zaraz potem "Countdown..."
Easy - 18 Wrześ¶nia 2007, 20:53
Kiedy¶ się zabiorę za Megadeth, jako¶ tylko chęci nie mogę znaleĽć.
Od jutra zaczynam maraton z Pink Floyd.
Dobry Pink Floyd nie jest zły
dzejes - 18 Wrześ¶nia 2007, 22:10
A ja słucham wła¶nie The Cure i zastanawiam się czemu całymi latami odrzucało mnie od nich. Teraz wprost naprzeciw.
mad - 18 Wrześ¶nia 2007, 23:11
The Cure to zupełnie przyjemna, prosta, lekka muzyczka. Niestety, po jakim¶ czasie się nudzi
Pink Floyd to wieża z ko¶ci słoniowej. Oj, dawno nie słuchałem... i jako¶ mało tęsknię...
Szara opończa - 19 Wrześ¶nia 2007, 14:27
Sosnechristo napisał/a | Do tego Deep Purple Book of Taliesyn katowany przeze mnie od jakiego¶ tygodnia. |
hmm... lepszego albumu nie mogles sobie wybrac??? moim zdaniem tragedia z tych 3 z Evansem i Simperem jest to album nie tyle najslabszy co beznadziejny... no ale... de gustibus:)
Jolietka - 19 Wrześ¶nia 2007, 21:04
Easy
Cytat | Od jutra zaczynam maraton z Pink Floyd.
Dobry Pink Floyd nie jest zły |
co racja to racja. Człowiek słucha, zamyka oczy i czuje przestrzeń. To niewiarygodnie przestrzenna muzyka. Podobne wrażenie mam słuchaj±c SBB.
Ilekroć słucham "High hopes" przenoszę się w Beskid Niski. Piękne góry, lasy i od czasu do czasu (to znaczy raz na dwa, trzy dni !) spotyka się ludzi. BAJKA
dzejes - 19 Wrześ¶nia 2007, 21:30
Oj, ja Pink Floyd nie mogę słuchać spokojnie. Teksty za bardzo do mnie przemawiaj±. Do dzi¶ pamiętam, gdy pierwszy raz przesłuchałem Wall z tekstami w ręku i taki miły kawałek "Mother" - wstrz±saj±cy przecież jest, przerażaj±cy. Czy to odczytany dosłownie, czy w kontek¶cie całego albumu - matkę jako System, Mur.
merula - 19 Wrześ¶nia 2007, 22:09
O, miałam ostatnio sesje z Pink Floyd. W tej chwili Grzegorz Ciechowski i Republika.
Easy - 19 Wrześ¶nia 2007, 22:59
Jolietka napisał/a | Ilekroć słucham High hopes |
Jak dla mnie "High hopes" (ale w wersji koncertowej) to mistrz tysi±clecia, cięzko jako¶ mi znaleĽć lepszy utwór.
Piech - 19 Wrześ¶nia 2007, 23:52
dzejes napisał/a | Oj, ja Pink Floyd nie mogę słuchać spokojnie. Teksty za bardzo do mnie przemawiaj±. Do dzi¶ pamiętam, gdy pierwszy raz przesłuchałem Wall z tekstami w ręku i taki miły kawałek Mother - wstrz±saj±cy przecież jest, przerażaj±cy. Czy to odczytany dosłownie, czy w kontek¶cie całego albumu - matkę jako System, Mur. |
Pamiętam jak po projekcji filmu "The Wall" przy pełnej sali przez dług± chwilę nikt nie ruszył się z miejsca. Ja też nie. Jako¶ sił mi brakowało.
dzejes - 20 Wrześ¶nia 2007, 00:15
Dark Side też zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Time i cytat, który znam na pamięć:
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun
No i kończ±ce album:
There is no dark side of the moon really... matter of facts it's all dark
Anonymous - 20 Wrześ¶nia 2007, 22:12
Fajna mieszanka voodoo i bluesa ( Reverend beat man )
http://youtube.com/watch?v=4jE9rk-dWek
¶wietny clip beat man-a:
http://youtube.com/watch?v=4bUaFyHaCSE
lavojtek - 20 Wrześ¶nia 2007, 22:46
Skad ty to bierzesz dezerter??? Co link to lepszy
Ostatnio jestem pod wielkim wrazeniem plytki LOITS - Must album
Na pierwszy rzut ucha to dosyc dziwny black rodem z Estonii. Sami czlonkowie okreslaja swoj styl jako Militant Flak Metal, ze wzgledu na ... militarne tresci piosenek . Nowa plyta to juz Militant Flak'N'Roll bo rzeczywiscie rozwija sie w iscie black'n'rollowe dzielko. Kojarzyc sie moze rowniez z dokonaniami niejakiego Abbatha, ale tylko i wylacznie w pozytywnym znaczeniu
Goraco polecam!!!
Jolietka - 20 Wrześ¶nia 2007, 23:10
Przygniata jeszcze "Wish you were here" cała płyta ¶wietna.
Czy kto¶ słucha SBB ?
merula - 20 Wrześ¶nia 2007, 23:17
i "Division Bell"
mad - 21 Wrześ¶nia 2007, 00:17
Jolietka: SBB to najlepszy polski zespół jazz-rockowy w historii i jeden z najlepszych na ¶wiecie. Bogata, zróżnicowana dyskografia. Paluszki lizać, muzyka przez duże M
lavojtek - 21 Wrześ¶nia 2007, 08:14
Jolietka napisał/a | Czy kto¶ słucha SBB ? |
Ba! Na winylach na dodatek Prawde rzecze mad. Skrzek i spolka sa boscy!
mad - 21 Wrześ¶nia 2007, 17:45
Zazdroszczę Ci winyli, lavojtek, zazdroszczę
Może jaki¶ podjazd zrobię... albo rozejrzę się na Allegro. Ech, trzeba by jeszcze gramofon kupić. 10 lat temu zbyt pochopnie wydałem gramofon i pokaĽny zbiór płyt LP
Jolietka - 21 Wrześ¶nia 2007, 20:47
mad Cytat | SBB to najlepszy polski zespół jazz-rockowy w historii i jeden z najlepszych na ¶wiecie | he, he to ja wiem, byłam ciekawa czy kto¶ słucha, bo ostatnio w radio słyszałam komentarz prowadz±cego audycję, że ludzie po usłyszeniu SBB pytaj± czy to jaki¶ nowy polski zespół. Dlatego o nich piszę bo s± przestrzenni, niestety mamy ich tylko na kasetach. Ci±gle brak czasu i kasy na zakup płytek, a o dziwo s± dostępne.
sobota, 11:12
wła¶nie jest w "robocie" Lost for words i High hopes. Nastrajam się, bo jutrzejszy dzień najprawdopodobniej w górach. PRZESTRZENI
Szara opończa - 26 Wrześ¶nia 2007, 11:17
SBB widzialem na zywo w tamtym oku przed Purplami na Totwarze... fajnie wyszlo
a z Floydow mimo ze DSOTM uwazam za ich najciekawsza plyte, the wall za najlepsza plyte swiata (pink floyd to tam gra, muza to waters w 99%) to mam straszny sentyment do plyty Animals... i slucham czesto i lubie bardzo
Jolietka - 29 Wrześ¶nia 2007, 19:26
a i jeszcze co¶ ekstra: King Crimson Lizard jeszcze nie pełna abstrakcja, ale to chyba moja ulubiona płyta obok In the Court of the Crimson King
podoba mi się ich zabawa z dĽwiękiem, kontrolowana aharmonia, aach miodzio zwłaszcza na jesień
lavojtek - 29 Wrześ¶nia 2007, 23:23
Jolietka napisał/a | King Crimson Lizard |
Moj tata jest wielkim fanem i ja dzieki niemu rowniez! Podobno sluchalem ich juz w kolysce ale tak swiadomie to bedzie juz ze 20 lat. Absolutnie moj zespol numer 1!
Przerabiam wlasnie nowa plyte Ulver - Shadows of the sun. Cudo Garm'a i spolki poszukiwan ciag dalszy Trzeba jednak przyznac ze plyta jest "rowniejsza" niz Blood inside.Goraco polecam!
Anonymous - 30 Wrześ¶nia 2007, 19:56
"Phantom Reader" z ostatniej, genialnej płytki METEORS-ów "Hymns for the hellbound"
http://youtube.com/watch?v=cXBSf00HqLs
Mystery Gang: niesamowita węgierska kapela rockabilly
australijski Crackajacks - fajny kawałek bardzo przypomina wczesny Batmobile
http://youtube.com/watch?v=tMe6c1oLwWg
¶wietne look out mama w wersji the Buckshots
http://youtube.com/watch?v=AQ1k1uZUHi8
|
|
|