To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)

Fidel-F2 - 6 Października 2012, 10:08

to może małe bzykanko na początek?
Kruk Siwy - 6 Października 2012, 10:29

Vertina, ty się nie pytaj co forum może zrobić dla ciebie zastanów się co ty możesz dać forum. No i pac łup i w dziub na rozgrzewkę i miły początek!

Bzz... bzzz.. bzzzz... co to za mucha utrapiona. Łup! O, przepraszam Fidel...

Godzilla - 6 Października 2012, 10:35

Vertina, witaj, nie biję. Zdaje się, że Fidel wyrobił ze trzy normy.
Magnis - 6 Października 2012, 17:25

Witajcie, zyppu i Vertina :) .
LadyBlack - 6 Października 2012, 21:35

Witajcie!
I nie bijcie za mocno, co by się nie spocić :wink:
Ja tu chwilowo i z pewną misją, bo Kruk śpi jakoś.
Ale o tym w stosownym wątku.
Witam raz jeszcze :D

ilcattivo13 - 6 Października 2012, 21:40

Co? :shock: Przyszedł do Para dwie godziny po dalambercie i już zdążył zgasnąć? :roll:

Jako posłańca przynoszącego dobre wieści, bić Cię nie będę :mrgreen: Witaj! :D

Witchma - 6 Października 2012, 23:54

LadyBlack, witaj :)
merula - 7 Października 2012, 01:46

LadyBlack, witaj i baw sie dobrze.

Vertina a Tobie, to się należy solidny kopniak na rozpęd. tak po znajomości :wink:

Magnis - 7 Października 2012, 12:36

LadyBlack, witaj :) .
LadyBlack - 7 Października 2012, 14:10

Dziękuję za miłe powitania :mrgreen:
Czytałam co tam u Was na forum słychać od dawna, więc, o dziwo!, czuję się całkiem swojsko, choć bardzo mi dziwnie, że mogę odpowiedzieć i wypowiedzieć się, jeśli poczuję taką potrzebę :wink:

Agi - 7 Października 2012, 14:17

LadyBlack, baw się dobrze. :D
shenra - 7 Października 2012, 14:26

LadyBlack, pac pac. Witaj :D
LadyBlack - 8 Października 2012, 19:39

Agi, shenra dzięki :mrgreen:
wanda99 - 9 Października 2012, 10:00

cześć,

dodaję się tutaj, bo zapomniałam wcześniej :(

już nie bijcie :)

wanda

Kruk Siwy - 9 Października 2012, 10:03

Ale gilgać można? No to gilgu gilgu (kijem bejsbolowym) Witaj wando99, i dalej mniemca nie chciej.
wanda99 - 9 Października 2012, 10:05

dalej nie chce niemca ... polacy są fajniejsi :)
Blue Adept - 9 Października 2012, 10:50

Witam! :)

Przepraszam za lekkie spóźnienie się z przywitaniem. Proszę nie bić... ;) Jako nowo przybyły (względnie) kłaniam się wszystkim razem i każdemu osobno... Krótkie info o moich zainteresowaniach w zakresie SF/Fantasy i przyległości - w/g ich intensywności:

1. Military SF (David Weber, David Drake, John Ringo, Jack Campbell (John Hemry), S.M. Stirling, Evan Currie, itd.),
2. Space Opera (Jack McDevitt, Walter Jon Williams, Timothy Zahn, Mike Resnick, Alastair Reynolds, Stephen R. Donaldson, Frank Herbert, Siergiej Łukianienko, Jack L. Chalker, C.J. Cherryh, David Zindell, itd.),
3. Hard Fantasy (J.V. Jones, Tad Williams, David Eddgins, Andre Norton, Anne McCaffrey, Julian May, itd.), no i oczywiście również mistrz Tolkien ;) , ale niezbyt przepadam za Jordanem,
4. Heroic Fantasy (Karl Wagner, Michael Moorcook, itd.), a także Robert E. Howard ;) ,
5. Alternate History (Harry Turtledove, Eric Flint, Henry Beam Pipper, itd.),
6. Light Fantasy (SF)/Comic Fantasy (SF) (L. Sprague De Camp, Lawrence Watt-Evans, Douglas Adams, Piers Anthony, Poul Anderson, Simon R. Green, Terry Brooks, Kir Bułyczow, Glen Cook, Mercedes Lackey, Clifford D. Simak, Harry Harrison, Roger Zelazny, itd.), niestety nie cierpię Pratchetta,
7. Hard SF (Gregory Benford, Carl Sagan, Ben Bova, David Brin, Arkadij i Borys Strugaccy, itd.),
8. Urban fantasy (Jim Butcher, Kate Griffin, Kevin Hearne, itd.),
9. Paranormal Romance - ku mojemu zażenowaniu ;( (Ilona Andrews, Carrie Vaughn, Patricia Brigg, itd.),
10. Klasyczna SF (Isaac Asimov, A.E. van Vogt, Frederik Pohl, Robert A. Heinlein, Alfred Bester, itd.), a nawet H.G. Wells i do pewnego stopnia Jules Vern ;) .

Niespecjalnie lubię polską fanstastykę i SF, choć oczywiście mogę podyskutować o książkach Lema, Janusza Zajdla, Bohdana Peteckiego, Edmunda Wnuka-Lipińskiego, Konrada T. Lewandowskiego, Tomasza Malika, Andrzeja Sapkowskiego, no i troszkę o książkach Ziemkiewicza, Dukaja, Kossakowskiej, Grzędowicza, Ziemiańskiego, Ćwieka, itd.

Pozdrawiam.

Godzilla - 9 Października 2012, 10:53

Uuu, jaki mocny wjazd! No to z miotacza go, z miotacza!
Kruk Siwy - 9 Października 2012, 10:55

Ja
Blue Adept napisał/a
itd.
pozdrawiam cię i na powitanie leciutko staję na twej stopie obuty w żelazny bucik. I jeszcze ze dwa razy batogiem po plerach. To taka pieszczota żebyś wiedział, że polska fantastyka potrafi odwzajemnić uczucia.
Fidel-F2 - 9 Października 2012, 11:06

Blue Adept, zapomniałeś o Bochińskim ;P: :mrgreen:
Kruk Siwy - 9 Października 2012, 11:11

Ty to wiesz jak zabawę zepsuć Fidelito.
Fidel-F2 - 9 Października 2012, 11:13

możliwe, właśnie myję okna i doskakuję z doskoku
Kruk Siwy - 9 Października 2012, 11:18

Byleś z właściwej strony okna doskoczył... ale chciałem "nowego" podpuścić bo zabawne mi się wydaje, że człowiek przychodzi na forum gdzie udziela się co najmniej kilkanaścioro piszących i mówi:
Blue Adept napisał/a
Niespecjalnie lubię polską fanstastykę i SF

Godzilla - 9 Października 2012, 11:20

Przynajmniej szczerze ;P:
Kruk Siwy - 9 Października 2012, 11:21

Alem ciekaw czy to prowokacja (popieram) czy zwykła nieświadomość (śmieję się). A szczerość... cóż czasem to rzeczywiście bywa zaleta.
Zgaga - 9 Października 2012, 11:44

Kruku Siwy, skoro lubisz szczerość, to zapewne nowo przybyły w stosownym wątku dokona konstruktywnej krytyki prozy Tomasza Bochińskiego, nawet jeśli jej nie czytał :wink:
Kruk Siwy - 9 Października 2012, 12:24

Zwłaszcza wtedy.
shenra - 9 Października 2012, 12:31

Blue Adept, pac pac. Zapomniałeś o tylu ciekawych autorach. :twisted:
Zgaga - 9 Października 2012, 13:00

shenra, kropidłem machasz?
shenra - 9 Października 2012, 13:03

Zgaga, a co? Czujesz, że parzy? :mrgreen:

Partner forum