To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.

Słowik - 9 Sierpnia 2006, 09:33

Imieniny dobra rzecz.
Najlepszego Romualdzie !!!

Anonymous - 9 Sierpnia 2006, 09:51

Wszystkiego najlepszego!
Romek P. - 9 Sierpnia 2006, 09:59

O rany! Dziękuję, dziękuję, dziękuję :)

Aczkolwiek, aby pozostać w prawdzie, ja jestem ten Romek z 7 lutego :P

Pako - 9 Sierpnia 2006, 10:00

Radosnych
Ociekających
Miłosną
Energią
Kwil (tak ze staropolska jakby wyszło ;) )

P.rzyjemności samych!
Najlepszego ci Romek!

Słowik - 9 Sierpnia 2006, 10:01

A tam cicho byyyć :mrgreen:
Rodion - 9 Sierpnia 2006, 10:10

Najlepszego! :D (wina/miodu/piwa za zdrowie wypitego 8) )
Anko - 9 Sierpnia 2006, 13:27

Romek P.:
Cytat
Aczkolwiek, aby pozostać w prawdzie, ja jestem ten Romek z 7 lutego :P
No, to teraz wiemy, kiedy naprawdę bieżyć z flaszeczką wina (albo miodziku). :D
Agi - 9 Sierpnia 2006, 13:50

R adości
O ogromnej
M iłości
E kstatycznej
K obiety
P rześlicznej

Aga - 11 Sierpnia 2006, 12:06

To i ja się dołączę. Spóźnione, ale szczere. :D Wszystkiego naj, naj, naj!

Anko:
Cytat
Jako fan fantasy, uważam, że historia jest najsmakowistsza do XVI w.

Anko, pójdź w me ramiona! Ja jestem tego samego zdania!

EDIT:
Aaaa... Dopiero później przeczytałam ostatni post Romka. Ale nic to! Siódmego też złożymy ;)

mawete - 11 Sierpnia 2006, 15:04

Aga
Cytat

Anko, pójdź w me ramiona!

Jezu.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(złośliwość celowa :mrgreen: )

Anonymous - 11 Sierpnia 2006, 16:56

mawete:
Cytat

(złośliwość celowa :mrgreen: )

A ja myślałam, że to fascynacja. :twisted:

Anko - 11 Sierpnia 2006, 21:26

mawete:
Cytat
Zważywszy na to, że Jezus propagował miłość bliźniego, to powinien być ukontentowany taką zgodą i braterstwem. :wink: (Sorry, Romku, za offtop w Twoim wątku :oops: ).
Aga:
Cytat
Anko, pójdź w me ramiona! Ja jestem tego samego zdania!
Cała przyjemność po mojej stronie, Ago. :mrgreen:
Romek P. - 14 Sierpnia 2006, 18:12

Jeżeli jesteście ciekawi, jak będzie wyglądać okładka do mojej następnej książki, to tutaj można ją zobaczyć.

I skomentować. Bardzo jestem ciekaw waszego zdania.

Agi - 14 Sierpnia 2006, 18:24

Dobra :bravo Zachęca do zawarcia bliższej znajomości z treścią, a po przeczytaniu notki wydawniczej już ostrzę sobie na to spotkanie apetyt :!:
gorat - 14 Sierpnia 2006, 18:31

Czarnobura :P

Z bliska grafika jest (bardzo?) dobra, tylko ten czarny pas po lewej... Zobaczymy :wink:

Romek P. - 14 Sierpnia 2006, 18:36

Agi55:
Cytat
Zachęca do zawarcia bliższej znajomości z treścią, a po przeczytaniu notki wydawniczej już ostrzę sobie na to spotkanie apetyt :!:

Za treść, że dobra, ręczę własną głową. Notka nie kłamie, wiernie oddaje to, co w środku. Jeżeli lubisz takie historyczne klimaty, powinnaś być zadowolona :)

Ale okładka ma spore znaczenie, stąd moja ciekawość. Jak się okazało, jestem mamutem, skoro nie zwracam uwagi na okładki :)

Anko - 14 Sierpnia 2006, 18:40

Romek P.:
Cytat
Jeżeli jesteście ciekawi, jak będzie wyglądać okładka do mojej następnej książki, to tutaj można ją zobaczyć.

Widziałam już wczoraj. :) Hmm, ta okładka cosik mi przypomina... ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć, co. :oops:
A komentować nie będę, bo skoro się dowiedziałam na Pakonie, jak to z okładkami jest, to już dajmy im żyć swoim życiem. Ale masz prawo być bardziej zadowolony, niż Kruk Siwy, który tak pomstował. :wink:

Agi - 14 Sierpnia 2006, 18:42

Historia ta na serio i niekoniecznie, od zawsze jest moją pasją (nawet całego Bunscha przeczytałam kiedyś :mrgreen: ) czekam więc z niecierpliwością :!:
Anko - 14 Sierpnia 2006, 18:51

Romek P.:
Cytat
Za treść, że dobra, ręczę własną głową.
Maksymalistyczne podejście. :) Mam nadzieję, że przez takie ryzykowanie nie zostaniesz kiedyś Romkiem Bezgłowym. :twisted:
Romek P. - 14 Sierpnia 2006, 19:02

Masz rację, maksymalistyczne podejście. Ale ja te opowiadania pisałem bez pośpiechu, nie na termin, są dokładnie takie, jakie chciałem, i towarzyszą im komentarze, jakie sobie kiedyś wymyśliłem.

Mówiąc wprost i bez ogródek - to jest dokładnie taka ksiażka, jaka mi się przez lata marzyła. I jeżeli ktoś tu poniesie winę za jej ewentualną kitowatość, to nie wydawca, nie redakcja, tylko w stu procentach ja. No i wtedy trza będzie, jako człek honoru, dać głowę :-)

Wiedźma - 15 Sierpnia 2006, 14:41

Cytat
Romek P. napisał/a

To nie jest dzieło sztuki tylko okładka, więc nie będę tego rozbierać (jak lubię :mrgreen: ) na czynniki pierwsze :D Ale jak często mówię: "ale", tym razem powiedziałam tylko raz: a dotyczyło to rozstawienia napisu, które mogłoby być lepsze i nie zasłaniać tak bardzo tego zawirowanego dymu.
Reszta - bardzo dobra, podoba mi się kompozycja, nawet koń (choć to sztuka namalować porządnego konia, nawet niektórzy cenieni malarze mieli z tym problem :mrgreen: ) i przede wszystkim duch tej okładki. :) Tak, można powiedzieć, że ta okladka ma ducha :) To rozwichrzenie widoczne we wszystkich elementach jest dla mnie oddaniem pewnych ciekawych, acz trochę sprzecznych wzajemnie uczuć, których (mam nadzieję) nie będzie brakować bohaterom.
Mysle, ze ta okladka z powodzeniem może reklamować ksiązkę z SF, jak i z działu powieści (zbioru opowiadań) historycznych). :) :bravo , choć nie wiem, kto jest jej autorem.

Wiedźma - 15 Sierpnia 2006, 15:16

Jeśli Cię interesują opinie na temat okładki również spoza forum, to zerknij na to, co znalazłam :) wypowiedzi o okładce
Pako - 15 Sierpnia 2006, 21:00

Ogólnie okładka całkiem przyjemna dla oka, mi się podoba :) Nad zawartością się poznaęcamy kiedyś :twisted:
Tomcich - 15 Sierpnia 2006, 21:19

Hmm... tak patrzę na tę okładkę i jakoś mi nie pasuje ten pysk konia, jakiś taki krótki czy łeb za mały - sam nie wiem. :roll: A poza tym OK. :)
Dracena - 19 Sierpnia 2006, 09:19

Okładka jest świetna :D . Ja bardzo lubię konie, ale to nie tylko dla tego, chociaż koń jest piękny. Ma piękną rozwianą grzywę, błysk w oku, uchwycono spontaniczność ruchu, trud i poświęcenie.
Rycerz jest pełen tajemnicy, a razem tworzą zgraną całość w tym biegu. Kolorystyka jest super. Tło tworzy gęstą mgłę wyglądającą jak wir ogniowy. Okładka jest bardzo zachęcająca, tak jak i tytuł. Szkoda tylko, że trzeba poczekać trochę by mieć ją w rękach i zanurzyć się w czytaniu :) .

Agi - 27 Sierpnia 2006, 00:56

Przeczytałam wczoraj Twoje opko: Jaszczurczy pierścień. :bravo Podobało mi się. Przesłanie odczytałam jako - zastanów się o co prosisz...
Słowik - 27 Sierpnia 2006, 11:59

Kiedy napisałeś to opko Romek ?
Zastanawiam się w związku z tym czy był związek z powstaniem tego tekstu i dyskusją o karze śmierci na forum ?

Pierwsze zdanie, w którym występuje wiedźma jest boskie :D

Wiedźma - 27 Sierpnia 2006, 12:35

Cytat
Pierwsze zdanie, w którym występuje wiedźma jest boskie :D

Jeśli umiesz je zacytować, Słowiku, to wstaw je moze do mojego watku o wiedźmach :D

Romek P. - 28 Sierpnia 2006, 11:19

Agi55:
Cytat
Przeczytałam wczoraj Twoje opko: Jaszczurczy pierścień. :bravo Podobało mi się. Przesłanie odczytałam jako - zastanów się o co prosisz...

Dzięki :) a sens odczytałaś trafnie - o to właśnie chodzi. Bohater miał decyzje w swoim ręku. A że kiepsko wybrał, sam sobie winien. To zresztą częsty motyw w mojej radosnej pisaninie - konsekwencje dokonywanych wyborów.

Słowik:
Cytat
Kiedy napisałeś to opko Romek ?
Zastanawiam się w związku z tym czy był związek z powstaniem tego tekstu i dyskusją o karze śmierci na forum ?

Nie, ono nie ma związku z tą dyskusją. Powstało w marcu, ale pomysł pochodzi sprzed dwóch-trzech lat, tylko czekał sobie na chwilę, gdy będę umiał go odpowiednio depresyjnie wykorzystać :D

Agi - 28 Sierpnia 2006, 21:09

Tak, zastanowienie się przed podjęciem decyzji, jakie skutki wywoła jest raczej rzadkim zabiegiem myślowym (myśleć... myśleć... gdzieś to słyszałem :wink: ). Za to pretensje to wszystkich dookoła, a losu w szczególności, gdy "pójdzie krzywo" są nader częste.

Partner forum