Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.
Słowik - 9 Sierpnia 2006, 09:33
Imieniny dobra rzecz.
Najlepszego Romualdzie !!!
Anonymous - 9 Sierpnia 2006, 09:51
Wszystkiego najlepszego!
Romek P. - 9 Sierpnia 2006, 09:59
O rany! Dziękuję, dziękuję, dziękuję
Aczkolwiek, aby pozostać w prawdzie, ja jestem ten Romek z 7 lutego
Pako - 9 Sierpnia 2006, 10:00
Radosnych
Ociekających
Miłosną
Energią
Kwil (tak ze staropolska jakby wyszło )
P.rzyjemności samych!
Najlepszego ci Romek!
Słowik - 9 Sierpnia 2006, 10:01
A tam cicho byyyć
Rodion - 9 Sierpnia 2006, 10:10
Najlepszego! (wina/miodu/piwa za zdrowie wypitego )
Anko - 9 Sierpnia 2006, 13:27
Romek P.: Cytat | Aczkolwiek, aby pozostać w prawdzie, ja jestem ten Romek z 7 lutego | No, to teraz wiemy, kiedy naprawdę bieżyć z flaszeczką wina (albo miodziku).
Agi - 9 Sierpnia 2006, 13:50
R adości
O ogromnej
M iłości
E kstatycznej
K obiety
P rześlicznej
Aga - 11 Sierpnia 2006, 12:06
To i ja się dołączę. Spóźnione, ale szczere. Wszystkiego naj, naj, naj!
Anko:
Cytat | Jako fan fantasy, uważam, że historia jest najsmakowistsza do XVI w. |
Anko, pójdź w me ramiona! Ja jestem tego samego zdania!
EDIT:
Aaaa... Dopiero później przeczytałam ostatni post Romka. Ale nic to! Siódmego też złożymy
mawete - 11 Sierpnia 2006, 15:04
Aga
Cytat |
Anko, pójdź w me ramiona!
|
Jezu....
(złośliwość celowa )
Anonymous - 11 Sierpnia 2006, 16:56
mawete:
Cytat | Jezu....
(złośliwość celowa ) |
A ja myślałam, że to fascynacja.
Anko - 11 Sierpnia 2006, 21:26
mawete: Zważywszy na to, że Jezus propagował miłość bliźniego, to powinien być ukontentowany taką zgodą i braterstwem. (Sorry, Romku, za offtop w Twoim wątku ).
Aga: Cytat | Anko, pójdź w me ramiona! Ja jestem tego samego zdania! | Cała przyjemność po mojej stronie, Ago.
Romek P. - 14 Sierpnia 2006, 18:12
Jeżeli jesteście ciekawi, jak będzie wyglądać okładka do mojej następnej książki, to tutaj można ją zobaczyć.
I skomentować. Bardzo jestem ciekaw waszego zdania.
Agi - 14 Sierpnia 2006, 18:24
Dobra Zachęca do zawarcia bliższej znajomości z treścią, a po przeczytaniu notki wydawniczej już ostrzę sobie na to spotkanie apetyt
gorat - 14 Sierpnia 2006, 18:31
Czarnobura
Z bliska grafika jest (bardzo?) dobra, tylko ten czarny pas po lewej... Zobaczymy
Romek P. - 14 Sierpnia 2006, 18:36
Agi55:
Cytat | Zachęca do zawarcia bliższej znajomości z treścią, a po przeczytaniu notki wydawniczej już ostrzę sobie na to spotkanie apetyt |
Za treść, że dobra, ręczę własną głową. Notka nie kłamie, wiernie oddaje to, co w środku. Jeżeli lubisz takie historyczne klimaty, powinnaś być zadowolona
Ale okładka ma spore znaczenie, stąd moja ciekawość. Jak się okazało, jestem mamutem, skoro nie zwracam uwagi na okładki
Anko - 14 Sierpnia 2006, 18:40
Romek P.: Cytat | Jeżeli jesteście ciekawi, jak będzie wyglądać okładka do mojej następnej książki, to tutaj można ją zobaczyć.
I skomentować. Bardzo jestem ciekaw waszego zdania. | Widziałam już wczoraj. Hmm, ta okładka cosik mi przypomina... ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć, co.
A komentować nie będę, bo skoro się dowiedziałam na Pakonie, jak to z okładkami jest, to już dajmy im żyć swoim życiem. Ale masz prawo być bardziej zadowolony, niż Kruk Siwy, który tak pomstował.
Agi - 14 Sierpnia 2006, 18:42
Historia ta na serio i niekoniecznie, od zawsze jest moją pasją (nawet całego Bunscha przeczytałam kiedyś ) czekam więc z niecierpliwością
Anko - 14 Sierpnia 2006, 18:51
Romek P.: Cytat | Za treść, że dobra, ręczę własną głową. | Maksymalistyczne podejście. Mam nadzieję, że przez takie ryzykowanie nie zostaniesz kiedyś Romkiem Bezgłowym.
Romek P. - 14 Sierpnia 2006, 19:02
Masz rację, maksymalistyczne podejście. Ale ja te opowiadania pisałem bez pośpiechu, nie na termin, są dokładnie takie, jakie chciałem, i towarzyszą im komentarze, jakie sobie kiedyś wymyśliłem.
Mówiąc wprost i bez ogródek - to jest dokładnie taka ksiażka, jaka mi się przez lata marzyła. I jeżeli ktoś tu poniesie winę za jej ewentualną kitowatość, to nie wydawca, nie redakcja, tylko w stu procentach ja. No i wtedy trza będzie, jako człek honoru, dać głowę
Wiedźma - 15 Sierpnia 2006, 14:41
Cytat | Romek P. napisał/a | Jeżeli jesteście ciekawi, jak będzie wyglądać okładka do mojej następnej książki, to tutaj można ją zobaczyć.
I skomentować. Bardzo jestem ciekaw waszego zdania. |
|
To nie jest dzieło sztuki tylko okładka, więc nie będę tego rozbierać (jak lubię ) na czynniki pierwsze Ale jak często mówię: "ale", tym razem powiedziałam tylko raz: a dotyczyło to rozstawienia napisu, które mogłoby być lepsze i nie zasłaniać tak bardzo tego zawirowanego dymu.
Reszta - bardzo dobra, podoba mi się kompozycja, nawet koń (choć to sztuka namalować porządnego konia, nawet niektórzy cenieni malarze mieli z tym problem ) i przede wszystkim duch tej okładki. Tak, można powiedzieć, że ta okladka ma ducha To rozwichrzenie widoczne we wszystkich elementach jest dla mnie oddaniem pewnych ciekawych, acz trochę sprzecznych wzajemnie uczuć, których (mam nadzieję) nie będzie brakować bohaterom.
Mysle, ze ta okladka z powodzeniem może reklamować ksiązkę z SF, jak i z działu powieści (zbioru opowiadań) historycznych). , choć nie wiem, kto jest jej autorem.
Wiedźma - 15 Sierpnia 2006, 15:16
Jeśli Cię interesują opinie na temat okładki również spoza forum, to zerknij na to, co znalazłam wypowiedzi o okładce
Pako - 15 Sierpnia 2006, 21:00
Ogólnie okładka całkiem przyjemna dla oka, mi się podoba Nad zawartością się poznaęcamy kiedyś
Tomcich - 15 Sierpnia 2006, 21:19
Hmm... tak patrzę na tę okładkę i jakoś mi nie pasuje ten pysk konia, jakiś taki krótki czy łeb za mały - sam nie wiem. A poza tym OK.
Dracena - 19 Sierpnia 2006, 09:19
Okładka jest świetna . Ja bardzo lubię konie, ale to nie tylko dla tego, chociaż koń jest piękny. Ma piękną rozwianą grzywę, błysk w oku, uchwycono spontaniczność ruchu, trud i poświęcenie.
Rycerz jest pełen tajemnicy, a razem tworzą zgraną całość w tym biegu. Kolorystyka jest super. Tło tworzy gęstą mgłę wyglądającą jak wir ogniowy. Okładka jest bardzo zachęcająca, tak jak i tytuł. Szkoda tylko, że trzeba poczekać trochę by mieć ją w rękach i zanurzyć się w czytaniu .
Agi - 27 Sierpnia 2006, 00:56
Przeczytałam wczoraj Twoje opko: Jaszczurczy pierścień. Podobało mi się. Przesłanie odczytałam jako - zastanów się o co prosisz...
Słowik - 27 Sierpnia 2006, 11:59
Kiedy napisałeś to opko Romek ?
Zastanawiam się w związku z tym czy był związek z powstaniem tego tekstu i dyskusją o karze śmierci na forum ?
Pierwsze zdanie, w którym występuje wiedźma jest boskie
Wiedźma - 27 Sierpnia 2006, 12:35
Cytat | Pierwsze zdanie, w którym występuje wiedźma jest boskie |
Jeśli umiesz je zacytować, Słowiku, to wstaw je moze do mojego watku o wiedźmach
Romek P. - 28 Sierpnia 2006, 11:19
Agi55:
Cytat | Przeczytałam wczoraj Twoje opko: Jaszczurczy pierścień. Podobało mi się. Przesłanie odczytałam jako - zastanów się o co prosisz... |
Dzięki a sens odczytałaś trafnie - o to właśnie chodzi. Bohater miał decyzje w swoim ręku. A że kiepsko wybrał, sam sobie winien. To zresztą częsty motyw w mojej radosnej pisaninie - konsekwencje dokonywanych wyborów.
Słowik:
Cytat | Kiedy napisałeś to opko Romek ?
Zastanawiam się w związku z tym czy był związek z powstaniem tego tekstu i dyskusją o karze śmierci na forum ? |
Nie, ono nie ma związku z tą dyskusją. Powstało w marcu, ale pomysł pochodzi sprzed dwóch-trzech lat, tylko czekał sobie na chwilę, gdy będę umiał go odpowiednio depresyjnie wykorzystać
Agi - 28 Sierpnia 2006, 21:09
Tak, zastanowienie się przed podjęciem decyzji, jakie skutki wywoła jest raczej rzadkim zabiegiem myślowym (myśleć... myśleć... gdzieś to słyszałem ). Za to pretensje to wszystkich dookoła, a losu w szczególności, gdy "pójdzie krzywo" są nader częste.
|
|
|