To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski

Last Viking - 16 Marca 2011, 08:29

1 Kwietnia premierę ma I niechaj cisza wznieci wojnę, ale nie nazwałbym tego IV częścią powieści krzyżackich. To zbiór opowiadań obejmujących okres 1408-1414, uzupełniający losy bohaterów takich jak Dagobert z Saint-Amand, Piotr des Ruaux, Zawisza Czarny, Tomasz Kalski i innych. Aczkolwiek ostatnie opowiadanie w zbiorze, tutyłowe, można nazwać prologiem do powieści, którą chcę napisać w przyszłości, kontynuacji cyklu krzyżackiego. Obejmowała by okres wojny głodowej, o której niewiele ludzi słyszało.

Zasugerowałem żeby CHEREM zostało wydane w październiku, a swoją premierę miało na toruńskim Coperniconie. Książka o aniołach w mieście aniołów :D
Nie wiadomo jednak jak to wszystko wyjdzie i w zmieniającej się jak w kalejdoskopie rzeczywistości nie ma co planować naprzód :wink:

shenra - 16 Marca 2011, 08:31

Last Viking, szalajesz :mrgreen: :bravo :bravo Nie mogę się doczekać.
dalambert - 16 Marca 2011, 08:35

Last Viking, Nazywajac te opowiadania IV częścią miałem bardziej na myśli Twoje "krzyzackie uniwersum", zaś co do października, to fakt , wiele się może zdarzyć, i wyory, i kampanie, i inne fierdoły, ale miejmy nadzieję, że ta proza życia za bardzo nie namiesza.
Na Avangarde się wybierasz ?

Last Viking - 16 Marca 2011, 09:13

To prawda. Po tym co stało się w Japonii uświadomiłem sobie, że nie warto niczego planować. Trzeba po prostu BYĆ :wink:

Organizator mnie w poprzednim roku zapraszał i jeśli podtrzyma zaproszenie to z miłą chęcią na AVANGARDĘ się stawię :mrgreen:

Przygotowuję nową prezentację multimedialną, która być może tam będzie miała swoją premierę :D

shenra - 16 Marca 2011, 09:19

A na Pyrkonie będziesz się obijał ;P:
Adon - 16 Marca 2011, 09:49
Temat postu: Re: CHEREM
Last Viking napisał/a
CHEREM trafił dzisiaj do wydawcy :mrgreen:
A na mojej stronie autorskiej znajdziecie kilka słów o powieści.

Dobre wieści! :bravo
A tytułu "I niechaj cisza wznieci wojnę" cały czas Ci zazdroszczę. :wink:

merula - 16 Marca 2011, 09:55

Last Viking, miło to słyszeć. no i fajnie, że się na Avie spotkamy ( jak bogini da).
agnieszka_ask - 17 Marca 2011, 00:30

1 kwietnia powiadasz? Przy odrobinie szczęścia będę miała okazję zabrać ze sobą świeżutkiego Domagalskiego :D
już klaszczę ze szczęścia :D

Last Viking - 17 Marca 2011, 08:21

Fajnie, że czekacie :mrgreen:
Ja już miałem okazję trzymać w swoich rękach preedycję I niechaj cisza wznieci wojnę (wiem, wiem, że fajny tytuł :wink: ) przeznaczoną dla recenzentów, wygląda to nieźle.
Niedługo na mojej stronie www ogłoszę konkurs, gdzie do wygrania będzie egzemplarz premierowy :P

Na Pyrkonie jak dobrze pójdzie będzie premiera zbioru, a jak źle to tylko spotkanie autorskie, prezentacja multimedialna o krzyżakach i panel dyskusyjny o historii alternatywnej z Parowskim, Błotnym i Jackiem Komudą.

Hubert - 17 Marca 2011, 08:44

"Tylko"... :wink:
shenra - 17 Marca 2011, 11:18

Last Viking napisał/a
Jackiem Komudą.
No nie wiem, czy aż tak się poświęcę :mrgreen:
Ice - 17 Marca 2011, 23:44

shenra napisał/a
Last Viking napisał/a
Jackiem Komudą.
No nie wiem, czy aż tak się poświęcę :mrgreen:

Wywiad w Gentlemanie"? Czy całokształt? :mrgreen:

shenra - 18 Marca 2011, 00:09

Ice, nie zrozumiesz :wink:
Ice - 18 Marca 2011, 00:14

Czyli zostaje prywata lub polityka :mrgreen:
Ok, nie drążę. :wink:

shenra - 18 Marca 2011, 00:15

Jest to kwestia bobra :mrgreen: :mrgreen: Nic więcej nie powiem :mrgreen:
Ice - 18 Marca 2011, 00:27

Tym bardziej nie drążę, jako, że ten zwierz już zawsze będzie mi się kojarzył z pewnym krakowskim plakatem. :mrgreen:
Last Viking - 21 Marca 2011, 09:30
Temat postu: PYRKON 2011
Zapraszam wszystkich na spotkania ze mną na PYRKONIE.

* sobota 10:00 – 12:00 Prelekcja multimedialna -”Od Grunwaldu po Koronowo”
* sobota 13:00-14:00 Spotkanie autorskie
* niedziela 11:00-13:00 Panel dyskusyjny – „Historie alternatywne”

Szczegółowe informacje na mojej stronie autorskiej PYRKON

shenra - 21 Marca 2011, 10:52

Last Viking wiesz, że na tegorocznym Pyrkonie będą sprawdzać statystyki słuchaczy na prelekcjach? :mrgreen: :mrgreen:
Last Viking - 21 Marca 2011, 12:16

To musisz wstać na 10.00 w sobotę :wink:
Dwa lata temu na PYRKONIE miałem prelekcję o tej samej porze i pełna sala :mrgreen:

shenra - 21 Marca 2011, 12:17

Last Viking sądziłeś, że mnie nie będzie? Ktoś Cię musi zawstydzać przed publiką :mrgreen:
Kasiek - 21 Marca 2011, 20:52

Choroba, mi też chcieli wsadzić prelekcję o 10 w sobotę. Małpy. Nikogo by nie było. Choć może to i dobrze... :P
Last Viking - 23 Marca 2011, 08:18
Temat postu: FELIETON w SFFiH
W najnowszym numerze SFFiH 66 znajdziecie mój felieton Na olimpijskiej bieżni i na dopingu. Serdecznie zapraszam do lektury :mrgreen:
A tradycyjnie już zachęcam do zerknięcia na moją autorską stronę www, gdzie znajdziecie kilka słów więcej dotyczące poruszanego w felietonie tematu.
FELIETON w SFFiH 66

Last Viking - 28 Marca 2011, 17:06
Temat postu: Spotkania autrskie w bibliotekach
Wszystkich serdecznie zapraszam na moje spotkania autorskie w trójmiejskich bibliotekach.

30 marca 2011 (środa) godzina 18.00
Biblioteka Publiczna w Gdańsku Filia nr 6
ul. Pilotów 3
Gdańsk-Zaspa

8 kwietnia 2011 (piątek) godzina 17.00
Miejska Biblioteka Publiczna im. J. Wybickiego
ul. Obrońców Westerplatte 16
Sopot

Więcej informacji na mojej stronie autorskiej
Spotkania autorskie w bibliotekach

Lynx - 28 Marca 2011, 21:58

Siem chyba doczołgam do Zopot
Kasiek - 29 Marca 2011, 16:37

Czegóż to tak daleko?
Last Viking - 29 Marca 2011, 22:09

Lynx napisał/a
Siem chyba doczołgam do Zopot

Fajnie będzie Cię znów zobaczyć :P

Kasiek napisał/a
Czegóż to tak daleko?

Popatrz na to w ujęciu względności. Ode mnie blisko :mrgreen:
I nad morzem :wink:

ketyow - 30 Marca 2011, 06:51

Może i mi się uda przybyć. do Sopotu.

Kasiek napisał/a
Czegóż to tak daleko?

Ja patrzę na to z innej strony - to ja mam wszędzie daleko, a wreszcie jedyny raz coś się dzieje na miejscu ;P:

Last Viking - 30 Marca 2011, 08:28

Z okazji piątkowej premiery I niechaj cisza wznieci wojnę na mojej stronie www znajdziecie niespodziankę :D
Aha... w tej dziedzinie sztuki nie przyjmuję żadnej tzw. konstruktywnej krytyki. :twisted:

Niespodzianka

agrafek - 30 Marca 2011, 09:39

"Lady Hawke"? Naprawdę? No wiesz... :wink:
A na poważnie - mam nadzieję, że rzeczywiście znajdę w piątek książkę w księgarni. Gratulacje!

rybieudka - 30 Marca 2011, 10:19

Ciekawe :) W jakim oprogramowaniu tworzyłeś, jeśli wolno spytać?

Partner forum