To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

ihan - 31 Października 2010, 19:26

Tralala, pierwsze żywe komórki rozmnażały się przez podział ;P:
NURS - 31 Października 2010, 19:41

odpowiadam martvej, ihan, nie mówię o historii życia jako takiego :-)
ihan - 31 Października 2010, 19:44

Niemożliwe NURSie :mrgreen:
To ja przepraszam.
I kończę off topa.

dalambert - 31 Października 2010, 19:54

- Babciu, widziałaś gdzies moje pigułki /
- jakie pigułki ?
- No, hmm, takie niebieskie z literkami LSD .
- Nie, skąd. Ale widziałeś tego fioletowego smoka w kuchni !
;P:

Anonymous - 31 Października 2010, 20:06

- Nie babciu, nie widziałem. Proszę, nie oglądaj już więcej Telewizji Trwam. :mrgreen:

NMSP

Cytat
Jedno możemy ustalić ponad wszelka wątpliwość. Zaczęło się od poczęcia. :-)

Sugerujesz, że Kościół Katolicki wspiera narkotykowe lobby, bo jest przeciwko aborcji, a więc za utrzymaniem ostatecznego źródła narkotykowej zarazy? Blasphemy!

A dla tych, co są ciekawi polityki zza wielkiej wody - Wybory w USA (in English). Dla niekumających angielskiego: Amerykanie wybierają teraz między innymi 1/3 senatorów oraz Gubernatorów i całą Izbę Reprezentantów. Sondaże pokazują, że Republikanie zyskują, a wraz z nimi konserwatyści z Tea Party, o której politolodzy mówią, że może stać się trzecią siłą w polityce.

KLIK

Jak sądzicie, czy ewentualne zwycięstwo republikanów (Jurek Krzak i Jurek Krzak Syn byli Republikanami) oznacza kolejną wojnę z terroryzmem? Jemen i Korea czekają...

E: No tak, ekhm, taki błąd walnąć. :oops:

baranek - 31 Października 2010, 20:27

Żerań, ale Dżordż to chyba Jurek jest?
Anonymous - 31 Października 2010, 20:34

A jak ja napisałem? <zerka> Oż ja *beep*. :oops:
Dabliu - 31 Października 2010, 21:51

Kyle Katarn napisał/a
jewgienij napisał/a
Palaczy też? Albo ludzi prowadzących niezdrowy tryb życia?

Tak. Bo w tych przypadkach też sami są sobie winni. Więc tylko na nich powinna spoczywać odpowiedzialność. To im powinno zależeć, żeby z tego wyjść. A jeśli im nie zależy, to znaczy, że nie są warci tego, by im pomagać - zwłaszcza za publiczne pieniądze z cudzych podatków.

Jakich cudzych? Palacz wkłada w państwo o wiele więcej niż Ty ze swoimi podatkami. Pijący również. Czyli dopóki kupują faje i wódę, pompując kasę w budżet, to wszystko jest okej, ale jak trzeba takiego leczyć, to już typa na bruk?

Kai - 31 Października 2010, 23:44

Hm. Dzisiaj miałam pewną refleksję. Siedząc na wypełnionej po brzegi sali klubu patrzałam sobie na tych ludzi i zastanawiałam się, czy wystarcza im samo piwo i co by zrobili, gdyby obok piwa znalazły się papierosy z trawą. Możliwe, że były na sali, nie dam się zabić, ale jak by to wyglądało, gdyby były normalnie dostępne w barze.

Kyle, jesteś idealistą, albo nie masz pojęcia, z czego żyjesz.

Martva - 31 Października 2010, 23:46

Kai napisał/a
Możliwe, że były na sali, nie dam się zabić, ale jak by to wyglądało, gdyby były normalnie dostępne w barze.

Byłam w kilku takich strasznych miejscach w Holandii. Jest miło. Bo nie wiem jak Ty sobie to wyobrażasz, ale chyba jako, nie wiem, orgię, halucynacje i samobójstwa ;)

Kai - 31 Października 2010, 23:50

Martva napisał/a
ie wiem jak Ty sobie to wyobrażasz, ale chyba jako, nie wiem, orgię, halucynacje i samobójstwa ;)
Dokładnie tak, jak wypuszczenie trzymanej pod kloszem córki czy syna w "wielki świat". W Holandii wypracowana została pewna kultura używek, bardzo szanuję ludzi, którzy potrafili sprawić, że kolejna używka została wprowadzona na rynek bez - jak to określasz - orgii, halucynacji i samobójstw i oby im się tak samo udało tutaj. A nie uda się, IMHO, bo tu już jest kultura nieco inna, tu się np. nie zawsze pije dla przyjemności, a często dla skutku. Choć już coraz mniej, zgoda.
Dabliu - 1 Listopada 2010, 00:24

I tak prawie każdy dzieciak na imprezie pali gandzię, ale niebo nie wali nam się z tego powodu na głowy.
Inna sprawa, że gandzia to syf, bo robi z człowieka uśmiechniętego pajaca. Fuj.

Martva - 1 Listopada 2010, 09:57

Kai, marihuana jest - już, teraz - naprawdę cholernie powszechna w Polsce, mam wrażenie że tego nie widzisz bądź nie doceniasz skali zjawiska.
Gustaw G.Garuga - 1 Listopada 2010, 10:25

A i tak w Holandii jest ok. dwa razy częściej zażywana niż w Polsce (dokładnych danych niestety nie przytoczę - to informacje zasłyszane w radiu). Efekt nowości po ewentualnej legalizacji w Polsce plus "kultura konsumpcji używek", o której pisze Kai, i mamy skokowy wzrost spożycia miękkich narkotyków. To jest IMO pewne. Czy to się zakorzeni na dłużej, czy też moda szybko minie, trudno powiedzieć, ale czy warto ryzykować?
NURS - 1 Listopada 2010, 10:53

Dabliu napisał/a
Kyle Katarn napisał/a
jewgienij napisał/a
Palaczy też? Albo ludzi prowadzących niezdrowy tryb życia?

Tak. Bo w tych przypadkach też sami są sobie winni. Więc tylko na nich powinna spoczywać odpowiedzialność. To im powinno zależeć, żeby z tego wyjść. A jeśli im nie zależy, to znaczy, że nie są warci tego, by im pomagać - zwłaszcza za publiczne pieniądze z cudzych podatków.

Jakich cudzych? Palacz wkłada w państwo o wiele więcej niż Ty ze swoimi podatkami. Pijący również. Czyli dopóki kupują faje i wódę, pompując kasę w budżet, to wszystko jest okej, ale jak trzeba takiego leczyć, to już typa na bruk?

ale czy tak wiele, zważywszy, ze miliony palaczy zapełniają później szpitale, a profilaktyka nowotworowa nalezy do jednej z najdroższych w medycynie.

ihan - 1 Listopada 2010, 10:55

A czy w związku z tym Państwo powinno finansować leczenie palaczy biernych, którzy nie wspierali budżetu państwa akcyzą?
NURS - 1 Listopada 2010, 11:06

przecież finansuje. a jeśli potraktowac to pytanie poważnie, to musi, bo to ono zarabia na tym, że bierni się trują.
Ziemniak - 1 Listopada 2010, 11:13

http://www.tvn24.pl/0,168...,wiadomosc.html
dalambert - 1 Listopada 2010, 12:13

Ziemniak, a nie wiesz czasem kto jest sponsorem zlinkowanych przez Ciebie rewelacji :?: :mrgreen:
C
ihan napisał/a
A czy w związku z tym Państwo powinno finansować leczenie palaczy biernych, którzy nie wspierali budżetu państwa akcyzą?

i oczywiście, ze finansuje , jak każde inne leczenie w Polsce, wiec skąd twoje pytanie ihan z niewiedzy ?

dzejes - 1 Listopada 2010, 12:24

Przecież to oczywiste, że alkohol jest społecznie znacznie bardziej niebezpieczny. Heroina wyniszcza bardzo szybko, a alkohol daje masę czasu na poczynienie szkód w psychice ludzi związanych z uzależnionym.
dalambert - 1 Listopada 2010, 13:47

dzejes, to co prohibicyjka na alkohol? I heroinka do sklepików :mrgreen:
Aleście sie zaciukali ;P:

Kai - 1 Listopada 2010, 14:58

Martva, nie muszę doceniać lub nie, bo póki co, dzięki formie, mnie nie dotyczy. A z drugiej strony, jeśli bywając na koncertach i w klubach rockowych tego nie zauważam, to znaczy, że młodzież albo nie pali, albo umie to robić. A wierz mi, przyglądam się uważnie.
ihan - 1 Listopada 2010, 15:02

dalambert napisał/a
i oczywiście, ze finansuje , jak każde inne leczenie w Polsce, wiec skąd twoje pytanie ihan z niewiedzy ?

Surprise: raczej z sarkazmu, związanego z rozwojem dyskusji powyżej mojego postu. Można sprawdzić w słowniku.

Gustaw G.Garuga - 1 Listopada 2010, 15:08

Szczegółowiej o metodologii i zaangażowanych ekspertach: http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210
dzejes - 1 Listopada 2010, 15:11

dalambert napisał/a
dzejes, to co prohibicyjka na alkohol? I heroinka do sklepików :mrgreen:

A Geriavit obowiązkowo.

Dabliu - 1 Listopada 2010, 15:21

Kai napisał/a
młodzież albo nie pali, albo umie to robić. A wierz mi, przyglądam się uważnie.

A jak wygląda ktoś, kto nie umie palić? Taki ktoś, co ciągle się krztusi? Albo nie potrafi się zaciągnąć? Poważnie pytam.

Edit: Wiecie jak wygląda kraj bez alkoholu? Jak Arabia.

Anonymous - 1 Listopada 2010, 15:35

NURS napisał/a
bo ja nie postrzegam tego w kategorii finansowej. Nie wszystko da się wyliczyć. wylicz ile kosztuje wojna, proszę. Byli tacy, co liczyli, ale cierpienia jednostki według czego wyliczysz? z vatem, czy bez? rozumiesz teraz o czym ja mówię? to, co piszesz jest tak odhumanizowane, jak caly ten system, w którym zaczynamy żyć, gdzie zysk jest ważniejszy od człowieka.

NURS napisał/a
ale czy tak wiele, zważywszy, ze miliony palaczy zapełniają później szpitale, a profilaktyka nowotworowa nalezy do jednej z najdroższych w medycynie.

Nie, w ogóle nie postrzegasz problemu w kategorii finansowej. To jest przykład demagogii, o której wcześniej pisałem.

dalambert napisał/a

]dzejes, to co prohibicyjka na alkohol? I heroinka do sklepików :mrgreen:
Aleście sie zaciukali

I prohibicyjka na tytoń. Właśnie o to chodzi, żeby skończyć z fikcją. Dzisiaj mało kto sięga po LSD, crack nie jest w ogóle dostępny w Polsce (a jeśli, to naprawdę bardzo trudno). Jestem przekonany, że jeśli zalegalizujemy trawkę (albo przynajmniej doprowadzimy do nie karania za jej posiadanie), to liczba narkomanów w kraju spadnie. Tak jak w Portugalii, gdzie śmiało można zapalić trawkę i nikt nie robi z tego problemu. Więcej: liczba heroinistów zmalała! Po prostu chodzi o wytworzenie się kultury używek.

P.S Gadżety do alkoholu i tytoniu są po prostu fajne! :)

dalambert - 1 Listopada 2010, 15:54

Żerań napisał/a
I prohibicyjka na tytoń.

Stary ile i ta mafia płaci za taką propagande :wink: :!: :?:

Anonymous - 1 Listopada 2010, 16:04

Pomidor, dalambercie. Gdybym powiedział, zasnąłbym z rybami. :mrgreen:

E: 1000 post, juhuuuu!

NURS - 1 Listopada 2010, 17:31

Żerań napisał/a
NURS napisał/a
bo ja nie postrzegam tego w kategorii finansowej. Nie wszystko da się wyliczyć. wylicz ile kosztuje wojna, proszę. Byli tacy, co liczyli, ale cierpienia jednostki według czego wyliczysz? z vatem, czy bez? rozumiesz teraz o czym ja mówię? to, co piszesz jest tak odhumanizowane, jak caly ten system, w którym zaczynamy żyć, gdzie zysk jest ważniejszy od człowieka.

NURS napisał/a

Nie, w ogóle nie postrzegasz problemu w kategorii finansowej. To jest przykład demagogii, o której wcześniej pisałem.

Żerań, jestes bardzo nieumięjętnym spindoktorkiem :-) Dwa różne posty, na dwa różne tematy jeden wniosek. I kto tutaj jest demagogiem?

Partner forum