Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Rafał - 25 Października 2010, 11:42
Dostałem właśnie 10 przykazań, nawet warte były przeczytania:
| Cytat | 10 przykazań wyborczych:
1. Odrzuć ludzi ubiegających się ponownie. Doświadczenie liczy się u pilota i chirurga, nie u publicznie wybieranego oficjała. Nic tak nie rozleniwia i nie wzmaga arogancji jak powtórny wybór.
2. Skreśl ludzi których uposażenie z razie wyboru znacząco wzrośnie. Tym chodzi o szmal, nie o ciebie czy gminę.
3.
Skreśl ludzi którzy nie potrafią logicznie uzasadnić dlaczego kandydują. Nieodmiennie wskazuje to na oportunistów z niskim IQ. Nic ci po nich.
4. Wyklucz kandydatów bez aktywnie wykonywanego zawodu. Publiczna funkcja to zaszczyt i odpowiedzialność, nie substytut zawodu, nie metoda na bezrobocie i nie przechowalnia na kryzys. Od zera oczekuj tylko zero.
5. Bądź podejrzliwy gdy kandydat rozwija wielkie plany nie podając źródeł ich finansowania. Jeśli nie wiesz kto jest ostatnim naiwnym który w nie uwierzy szansa jest ze jesteś nim ty. Jeśli nie wiesz z czyjej kieszeni będą one finansowane jest gwarancja że z twojej.
6. Cuda i ideały są domeną religii. W codzienności są jedynie kompromisy między grupami interesów. Odrzuć kandydata który tego jeszcze nie pojął. Skreśl też kandydata który chce ulepszać ale nie potrafi wskazać co poprzednicy zrobili źle a co dobrze.
7. Skreśl kandydatów przy najmniejszym nawet podejrzeniu koligacji rodzinnych, rodzinno-towarzyskich czy powiązań rodzinno-biznesowych. Klany rodzą korupcję i konflikt interesów. Dwa nazwiska z tej samej sitwy na listach wyborczych to o dwa za dużo.
8. Jeśli kandydat do ciebie nie dotarł ze swoim programem, w tej czy innej formie, przyjmij że cię olewa. Jeżeli widzisz jedynie jego uśmiechniętą gębę na słupie bądź pewien że śmieje się z frajerów takich jak ty. Zrewanżuj się pajacowi preferując tych którzy wykazali trud aby dotrzeć.
9. Odrzuć kandydatów posługujących się ideologiczno-obyczajową mową trawą. Na poziomie gminnym nie ma żadnej prawicy czy lewicy, są tylko ludzie rozsądni i durnie. Emocjonalne zbitki typu pomoc, wzmocnienie, zlikwidowanie, ukrócenie, w połączeniu z dziećmi, ubogimi, niepełnosprawnymi, emerytami, chorymi, bezpieczeństwem nieodmiennie wskazują na powtarzanie przez durni przysłanego im z centrali wyborczej kitu.
10. Z kandydatem jest jak z lekarzem - pierwsza rzecz nie szkodzić. Robienie dobra jest na tylnym siedzeniu. Rozważ pozytywnie kandydata obiecującego robić niewiele ale z sensem. Jest szansa że będzie lepszy niż aktywista, który za fiasko swoich projektów i tak przyśle ci słony rachunek. |
NURS - 25 Października 2010, 14:02
nie tylko przeczytania, ale i zastosowania.
Tyle, ze to w praktyce oznacza odrzucenie prawie wszystkich
Kai - 25 Października 2010, 14:37
Po takiej analizie to się człowiekowi nawet z domu nie będzie chciało do lokalu wyjść...
dalambert - 25 Października 2010, 14:45
| NURS napisał/a | | Tyle, ze to w praktyce oznacza odrzucenie prawie wszystkich | | Kai napisał/a | | Po takiej analizie to się człowiekowi nawet z domu nie będzie chciało do lokalu wyjść |
No wygraną przy takich nastrojach mamy w kieszni
Rafał, dzięki - dobra robota
Kai - 25 Października 2010, 14:49
dalambert, a kieszeń dziurawa Pomyślałeś, co się stanie, jeśli nagle wygrają ci uczciwi?
NURS - 25 Października 2010, 14:49
Po takim dictum jednak uznaję, ze trzeba iść głosować.
wolę kondominium czesko litewskie czy jakieś inne od PiSu. Kai, ty też idziesz!
Kai - 25 Października 2010, 14:51
NURS, no masz, jasne, że idę, a że mi się jak zwykle nie będzie chciało, toż to przecież norma Mam trochę dość codziennych sensacji w wiadomościach
No i jeszcze tego o mnie nie słyszeli, żebym przestrzegała wszystkich 10 przykazań
baranek - 25 Października 2010, 19:15
moja Żona ufundowała Napieralskiemu ochronę osobistą. nie rozumiem. jak ja. dla naprzykładu, boję się skakać na bandżi - to nie skaczę. i nikt nie musi mi kupować dodatkowych lin i siatek.
NURS - 25 Października 2010, 20:44
dzisiaj ktoś rozsądny zauważył, ze ta ochrona/eskorta nic nas więcej nie kosztujer, bo Borowiki i tak kasę dostają, więc nie musimy dramatyzowac.
Anonymous - 25 Października 2010, 21:51
W zasadzie to powinno być w religijnym, ale...
Obrońcy Krzyża II: Fanatycy Kontratakują
Zabrać, jak najszybciej. Państwo musi się szanować.
Rafał - 26 Października 2010, 07:58
Żerań, zakładam, że bywasz w innych stolicach. Przy najbliższej okazji przejdź się po Unter den Linden w Berlinie, to takie jakby ichnie Krakowskie Przedmieście. Zobacz jak w praktyce wygląda wolność prezentowania poglądów i przestań marudzić.
dalambert - 26 Października 2010, 08:15
Żerań, a problemów większych nie masz, w domu wszyscy zdrowi
NURS - 26 Października 2010, 11:51
http://wiadomosci.gazeta....ht=20&width=120
ciekawe jak by się rozwinęła sytuacja, gdyby zacząl od Stefka Burczymuchy? Poważnie, ciekaw jestem co wtedy mówiliby zwojennicy PiSu. Nawiasem mówiąc, obserwując przez pare dni reakcje i wypowiedzi wiem juz jedno, ci ludzie niczego się nie nauczą i będą walczyć ze soba, aż ostatni z nas zginie
dalambert - 26 Października 2010, 11:57
| NURS napisał/a | | ciekawe jak by się rozwinęła sytuacja, gdyby zacząl od Stefka Burczymuchy? |
Jak to jak ! Stefunio Burczymuszka przy wyciu mediów i szlochu GW chowany na Wawelu, a PiS zdelegalizowany jako kaczystowska Partia Nienawiści
Matrim - 26 Października 2010, 11:58
| NURS napisał/a | | co wtedy mówiliby zwojennicy PiSu. |
Że sobie sam nagrabił. Że kto sieje wiatr, zbiera burze. Że oto jak kończą ci, którym nienawiść i jad oczy przesłania.
NURS - 26 Października 2010, 12:02
GW jest zwolennikiem PiSu? dziwne...
Kostucha Drang - 26 Października 2010, 12:10
Mam nadzieje, że jeszcze nie było.
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
NURS - 26 Października 2010, 14:41
można dorżnąć watahę w sposób pokojowy? można
http://wiadomosci.gazeta....ht=20&width=120
Rafał - 26 Października 2010, 15:23
| NURS napisał/a | | można dorżnąć watahę w sposób pokojowy? | Popatrzcie ileż to można wyciągnąć z netu o Pani Lucynie Malec: tel: 607 500 596, e-mail: l.malec@wp.pl
Jestem trochę w szoku, troszkę zdziwiony, bo to wszystko nie dość, że na wyciągnięcie ręki, to jeszcze na stronach PISu : http://www.pis.org.pl/ludzie.php?p=info&id=1354
NURS - 26 Października 2010, 16:22
Ale numer wykręciła przedni, jak nie przymierzając hamulec w rowerze
Szkoda tylko, ze na tak niskim poziomie. wyobraź sobie co by było, gdyby tak w parlamentarnych JarKacza wykreśliła.
podpisujcie deklarację"
http://antydeklaracjalodzka.pl/?p=5#comment-239
Anonymous - 26 Października 2010, 18:54
| Rafał napisał/a | | Żerań, zakładam, że bywasz w innych stolicach. Przy najbliższej okazji przejdź się po Unter den Linden w Berlinie, to takie jakby ichnie Krakowskie Przedmieście. Zobacz jak w praktyce wygląda wolność prezentowania poglądów i przestań marudzić. |
W stolicach innych bywam rzadko, ale wiem, czego nie powinno się robić u nas. Po prostu państwo jest słabe, ludzie to wyczuwają; tyle. Ale politycy sami sobie są winni.
A co do "skreślania" list...Oh, well. Swoją drogą Najnowszy sondaż samorządowo-partyjny I co wy na to? Bielecki i Olejniczak jakimś cudem mają po dwadzieścia procent poparcia, chociaż na początku nie dawano im szans.
Ale najważniejsze...
ZABRANO SIĘ ZA KRUS Wreszcie, cholera.
dalambert - 26 Października 2010, 19:25
| Żerań napisał/a | | Wreszcie, cholera. |
Jakie WRESZCIE - pic i tyle, wyrok Trybunału po trzech latach i 15 miesięcy na poprawę prawa następny Sejm się z tym będzie bujał.
Przd wyborami nikt tego nie tknie
Anonymous - 26 Października 2010, 19:56
Przed wyborami nikt tego nie tknie, ale najważniejsze, że KRUS w ogóle ruszono. Teraz czekam na wyrok w sprawie Komisji Majątkowej i zaskarżenie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, hehe.
btw - nie wiem, czy już to podawałem. Sejmometr Czyli przegląd tego, co nam szykuje Parlament.
E: I jeszcze komentarz samych Polaków o języku polityki. Oh, well. Ale, ale, ale...to wszystko spisek lewaków cyklistów i masonów
NMSP.
NURS - 26 Października 2010, 20:26
Nikt go nie tknął do tej pory, bo to Krus Lee!
Rafał - 27 Października 2010, 06:46
A kogo tak naprawdę poza sędziami obchodzi TK? Na pewno nie posłów, TK swoje, sejm swoje, nie jeden raz pokazali gdzie mają wyroki TK.
feralny por. - 27 Października 2010, 08:09
Poza tym mają na zmianę prawa 15 miesięcy. Za ten czas już nikt nie bedzię pamiętał, o co chodziło, ani że w ogóle trzeba coś zmieniać.
dalambert - 27 Października 2010, 08:16
feralny por., przede wszystkim za 12 miesiecy są wybory do Sejmu, więc jak już pisałem, cały gnój z tą zmianą zwalą na następną kadencję.
Tam może być zabawnie bo w niecały kwartał coś sensownego wymyślić ?
Starzy wiedzą czym to pachnie, nowi przy korycie się moszczą i nie mają czasu na takie duperele.
No chyba, że się pazerniaki do Sejmu nie załapią - wtedy ... kto wie ...???
baranek - 27 Października 2010, 08:22
| Rafał napisał/a | | nie jeden raz pokazali gdzie mają wyroki TK. |
tam gdzie wszystko inne. naród, dla naprzykładu.
feralny por. - 27 Października 2010, 08:47
dalambert, no przecież mówię.
NURS - 27 Października 2010, 09:15
Po co nam to pojednanie? Może jednak skrzyknąć ludzi po obu stronach i zrobić sobie drugą Jugosławię?
http://www.naszdziennik.p...=po&id=po51.txt
Uwielbiam dziennikarzy, którzy są tak bezstronni, że nie potrafią nawet mysleć
Żeby uciąć spekulacje - chodzi o wniosek, że jak nie udało się raz, potem drugi, to człowiek nie może zabić kogokolwiek, tylko będzie dalej chodził od annasza do kajfasza. IMO jest odwrotnie, frustracja narasta i tama pęka. Ale kogo tam to obchodzi, ważne, zeby ugrać cokolwiek na tym zabójstwie, skoro na Wróblu daleko się nie zaleci.
Gdzie rozdają kałachy?
|
|
|