Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
Rafał - 24 Października 2008, 10:38
No przeca jest, "Walka o ogień w ruinach", czy jakoś tak, film taki widziałem
NURS - 24 Października 2008, 10:50
ilcattivo13 napisał/a | ... albo kontynuację Apokalipsy... |
no way!
Naprawdę, pewne historie mają początek i koniec, kiedy się je pisze zawiera się cały pomysł - potem można już tylko psuć. wyobrażasz sobie ciąg dalszy Blade Runnera? (wiem, znam książki Jettera
ilcattivo13 - 24 Października 2008, 19:24
nie zaszkodzi spróbować
Chal-Chenet - 24 Października 2008, 19:51
NURS napisał/a | wiem, znam książki Jettera |
Nie były takie złe.
To może odsprzedasz komuś prawa do kontynuacji "Apokalipsy"?
NURS - 24 Października 2008, 20:10
Nie były złe, ale do pierwowzoru nie dorastały pod żadnym względem.
Odsprzedać prawa? Przeciez, jak ktoś to spieprzy, to i tak na mnie bedzie
Naprawdę chciałbym, żeby Apokalipsa była tym czym jest, historią zamkniętą, opowiedzianą od A do Z, z zakończeniem, które pozwoli każdemu na snucie setek domysłów (w ramach okreslonych przez Andrzeja Ziemiańskiego w Autobahnie.)
Pako - 24 Października 2008, 20:18
To chyba jakiś syndrom fantasy/science fiction, że jak pojawia się książka, to od razu każdy oczekuje całej seri, a nawet dwóch, a nie jednej ksiazeczki, która jest zamkniętą historią
NURS - 24 Października 2008, 20:51
Z drugiej strony to naprawdę fajne, że ktoś chce więcej. widocznie mu się spodobało. Fantastyka jest gatunkiem, który bardzo mocno eksploatuje pomysły. Chociaz i w innych popularnych gatunkach masz to samo. kryminały, przygodówki, romanse. wszędzie tam są cykle i serie.
A co do Apokalipsy, mam pomysły na inne postapo, może bedą lepsiejsze
ilcattivo13 - 25 Października 2008, 00:54
NURS napisał/a | Z drugiej strony to naprawdę fajne, że ktoś chce więcej. widocznie mu się spodobało. |
no ba
NURS napisał/a | A co do Apokalipsy, mam pomysły na inne postapo, może bedą lepsiejsze |
już zaczynam się ślinić Oby tylko było w naszym swojskim, rozrywkowym stylu pisane. Tak jak "Apokalipsa..." czy opki Ziemiańskiego. Jednej "Drogi" na 10 lat wystarczy
NURS - 25 Października 2008, 09:37
To co mi się podkasowało, czyli Samotność, była właśnie amerykańskoidalna Ale inna od Drogi. Zdecydowanie nawet.
Hubert - 26 Października 2008, 17:00
NURSie, że jedna Apokalipsa Ci wystarczy, to już wiemy. A co z Kronikami Jednorożca? Bo polubiłem Tyranozaurusa Lisa i resztę ferajny, a tu ni widu, ni słychu...
I co z pewnym PW?
NURS - 26 Października 2008, 17:09
Jakim PW? sorki ale troche tego przychodzi więc mogłem coś pominąć w pijanym widzie.
co do pisania sprawa wygląda tak: chęci są, czasu brak. Mam zrobioną rozpiskę tomu drugiego, ale co z tego wyjdzie, jeszcze nie wiem. na urlopie raczej nie zdąże napisać, bo to tylko 24 dni. ale może kilka opek mi wyjdzie, przynajmniej szkieletowo. mam do drugiego tomu Barbarzyńców coś skrobnąć, chce do SF-a dać tekst ze świata Pól dawno zapomnianych bitew, może nawet uda się dokończyć powieść. ale to max, co zrobię na antypodach - w koncu jadę się byczyć
a potem znowu kierat - osiem książek do przetłumaczenia już podpisanych.
Osobiście też lubie tę bandę telepów, i jeśli siąde do pisania, to na pewno nie po łebkach, bo pomysł jest nośny. A z terminarza wychodzi, że czasu bedzie mało. przynajmniej do połowy roku.
Hubert - 26 Października 2008, 17:14
Aha, no to w takim razie nie śpiesz się, czytelnicy wybaczą długi czas oczekiwania, jeśli warto było czekać. Ja w każdym razie zawsze wybaczam
Tedy pomyślnych wiatrów na Antypodach.
A priva wyślę znowu.
NURS - 26 Października 2008, 17:41
Odpisałem.
Z tym czekaniem to też nie tak łatwo, jak za bardzo odpuszczasz, to ludzie zapominają co było w poprzednim tomie, i trudno sprzedać nowy. ale masz jak w banku, że nie odpuszczę sobie tematu. Własnie wpadło mi coś do głowy, co może zaskutkować... ale nie traktuj tego, jako studwudziestoprocentową obietnicę. nie jestem pewnym programem do kopiowania
Hubert - 26 Października 2008, 17:48
Nie trzymam więc za słowo... Za to trzymam kciuki
Aha, zawsze możesz pokręcić kilka razy nosem, jak ludzie z ID software w sprawie multiplayera w Q4. Raz, że nie będzie kontynuacji, raz że będzie. Co by atmosferę podgrzać
NURS - 26 Października 2008, 18:04
OK. no to nie bedzie, bo multiplayer jakiś taki do bani w Fabryce zrobili
Hubert - 26 Października 2008, 20:26
Ewentualnie dopracuj i wypuść multi w dodatku.
NURS - 26 Października 2008, 20:51
moze jeszcze troche poczekam, bo juz dwa fajne pomysly mi tu podrzuciliście do akcji
BTW, to się trochę z Apokalipsą wiązało
ilcattivo13 - 26 Października 2008, 21:07
NURS napisał/a | BTW, to się trochę z Apokalipsą wiązało |
a kropelka skałę drąży...
NURS - 26 Października 2008, 22:10
dokładnie, to był naprawdę piękny podpowiedź*
* niedźwiedź nie jest rodzaju żeńskiego, nie?
NURS - 6 Listopada 2008, 18:51
Dostałem paczkę z Toy Landami... Spodziewajcie się w księgarniach lada dzionek. Pewnikiem jutro.
mBiko - 6 Listopada 2008, 21:58
Się spodziewamy, a nawet szykujemy.
NURS - 7 Listopada 2008, 00:59
zgodnie z umową fabryczna nastepne będą Pola dawno zapomnianych bitew. zgodnie waszymi sugestiami bedzie w nich pamietnik majora
Kruk Siwy - 7 Listopada 2008, 10:17
Kongratulejszen kulego ałtorze. Kto obrazki robił?
Witchma - 7 Listopada 2008, 10:34
Kruk Siwy napisał/a | Kto obrazki robił? |
Kruk ma teraz obsesję
A co do Toya, to się kupi, się przeczyta
NURS - 7 Listopada 2008, 14:45
na okładce Krysiński, wewnątrz Wakat.
Chal-Chenet - 7 Listopada 2008, 14:46
O, dobrze, że wyjdzie. A btw, treściowo są duże zmiany w porównaniu z tym, co wyszło onegdaj w SF?
NURS - 7 Listopada 2008, 14:54
Już o tym pisalem, jest epilog kończący kilka wątków i otwierający ewentualną kontynuację, ale tak naprawdę mgliście. W treści jest też kilka poprawek merytorycznych, z unia itd, no i doszlifowana redakcja i korekta.
NURS - 7 Listopada 2008, 15:22
Zupełnie z innej bajki, w księgarniach pojawia się równo z Toy Landem książka Maliki Choppry 100 obietnic złożonych mojemu dziecki, w której są przekłady poezji robione przez moi, Brylla i Słomczyńskiego
(ale wazelinką zajechało!)
NURS - 11 Listopada 2008, 22:30
bracia i sisters, urlop!
Jadę poobserwować życie na kolejnej rafie. Jakby ktoś coś chciał, wołał, pragnął końtaktu, postaram się w miare możliwości zaglądać, pewnie o dziwnych porach, bo to jednak z 8 godzin przesunięcia będzie.
mawete - 11 Listopada 2008, 22:39
wesołej zabawy
|
|
|