To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Chal-Chenet - 21 Października 2010, 19:04

Cóż, jak się czegoś nie rozumie, lepiej profilaktycznie zaatakować. :lol:
Brawo dla p.Girzyńskiego.

Kai - 21 Października 2010, 19:12

Witchma, od jakiegoś czasu zauważyłam tendencję, aby pisać z błędami ortograficznymi to, co jest fałszywe i czego nie akceptujemy. Skoro może być "chodowla", niechże będzie i "watacha".
NURS - 21 Października 2010, 19:14

dalambert napisał/a
Kai, ja nie wolę słuchać pana Kwaśniewskiego, cóż tak drobna kwestia estetyczna, ale przykład podałem by wykazać jak drobnym dowcipem można załatwić politycznego / wtedy / konkurenta.

dalambert, ty zupełnie nie kumiesz świata. Jak Łupaszka, który wyzwał mnie od michników :-)
może i morda była pejoratywna, ale wśród ludzi nienawidzacych kwacha, a tym i tak niczego nie trzeba , żeby go lżyć.

jewgienij - 21 Października 2010, 19:20

Będą walczyć z satyrykami?
A karykatury Jarosława dozwolone czy jak w przypadku Mahometa nie?

Girzyńskiemu i reszcie PIS-u trzeba by w sztabie specjalnych ludzi, którzy tłumaczyliby żarty.
Jakże oni mnie rozczulają tą bezradnością wobec najgłupszych nawet docinków. Ich śmiertelna powaga i dezorientacja czynią nawet z kiepskiego kawału ubaw po pachy :D

Nie wiem, czy to brak inteligencji, czy takie nadęcie, które wyklucza dystans do samych siebie, ale zbyt lotni to się nie wydają. Komunę też się poniekąd rozbrajało śmiechem. Duch w narodzie nie ginie. Niech dalej walczą ze Szkłem Kontaktowym, będzie jeszcze śmieszniej.

A o Girzyńskim słowa nie powiem, bo ostatnio z jego powodu dostałem krawat.

Kai - 21 Października 2010, 19:22

jewgienij napisał/a
I z forami, i z Internetem :)
Witchma - 21 Października 2010, 19:23

I z wiatrakami...
Kai - 21 Października 2010, 19:25

Witchma, ooo, nie to zbyt szlachetna walka...
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 19:27

jewgienij napisał/a

To mnie rozwaliło. :mrgreen:

NURS - 21 Października 2010, 19:37

obejrzyjcie powtórkę rozmowy gugały z błaszczakiem. zobaczycie, że trzeba bedzie morza krwi, zeby cikolwiek się zmieniło.
Kai - 21 Października 2010, 19:40

Nie chcę. To co widzę już mi wystarczy.
Anonymous - 21 Października 2010, 20:29

jewgienij napisał/a

No przecież była wojna o kartofle, zapomniałeś?

Słuchałem dzisiaj Kaczyńskiego w Sejmie. Jaki przekaz poszedł w eter? Komorowski (Pałac): przepraszam Polaków za...(W TVN24). Tusk (Rząd): potrzeba refleksji
Kalisz (SLD): czuję się odpowiedzialny
Kłopotek (PSL): Stała się rzecz, która nigdy nie powinna była mieć miejsca.
Kaczyński (PiS): wykluczam spotkanie z prezydentem...

Oh, well.

btw - Śniadka wywalili z szefowania Solidarności. Wreszcie. :bravo

jewgienij - 21 Października 2010, 20:57

Obrażony dzieciak strzela jak zwykle fochy. Tu nie przyjdzie, temu ręki nie poda - jak sobie wyobraża w ogóle politykę? Samo jątrzenie szybciej się na PIS-ie zemści niż na przeciwnikach.

Czy tam nie ma ludzi tego formatu, żeby zdjąć wreszcie zdziecinniałego przywódcę bez kontaktu z rzeczywistością, i zacząć robić nareszcie politykę a nie szopki?
W ten sposób PO nie odczuwa żadnego zagrożenia, bo Jarosław i jego dwór się z polityki metodycznie wykluczają, nawet instynktu samozachowawczego już nie mają.
Wiem, że to partia wodzowska, ale nie tacy wodzowie tracili przywództwo, kiedy zaczynali niedołężnieć.

Kai - 21 Października 2010, 20:59

Niestety, coraz bardziej mam ochotę potraktować Jarka jak niegrzecznego dzieciaka. A rękę mam twardą :evil: I zabrać mu kota, kotom się należą normalne warunki.
Matrim - 21 Października 2010, 21:00

jewgienij, takie zachowania zapewniają 15-20% pewnego poparcia, a to jakieś 80 mandatów w Sejmie - w sam raz dla Prezesa i Dworu (Jedynek na listach i kilku pewniaków z listy krajowej), żeby mieć na życie przez kolejne lata. Jak nie wiadomo o co chodzi, to o pieniądze chodzi.
jewgienij - 21 Października 2010, 21:05

Krótka perspektywa. Zwłaszcza że elektorat zaawansowany wiekiem. Zamiast prawicowe wartości polecać młodzieży jako "trendy" i wcale nie obciachowe, to flirtują non stop z betonem, który się powoli wykrusza. Za dziesięć lat co będzie? Nawet nie te kilkanaście procent.
feralny por. - 21 Października 2010, 21:08

jewgienij, to się zmieni szyld, albo przejdzie do innej partii. Poza tym starych sfrustrowanych ludzi nigdy nie zabraknie, bo młodzi gniewni na starych wkruwionych wyrastają.
Kai - 21 Października 2010, 21:11

jewgienij, bo młodzież ma internet :D i nie da sie tak łatwo w konia zrobić.
baranek - 21 Października 2010, 21:12

Kai, dalambert, któren, co tu dużo gadać, do młodzieniaszków nie należy, też ma internet.
feralny por. - 21 Października 2010, 21:14

Kai, żartujesz, kto za parę lat będzie pamiętał o tym co się teraz dzieje?
Kai - 21 Października 2010, 21:18

baranek, wyjątek potwierdza regułę :) Zresztą posiadanie internetu akurat dalambertowi poglądów nie zmieniło. :D Mnie też nie :)

feralny por., to zależy, do czego to doprowadzi, bo jak to ma być zabawa w śnieżki, to pewnie za rok pójdzie w zapomnienie, ale jeśli z tego urodzi się powazniejszy problem, to może się odbić.

dalambert - 21 Października 2010, 21:25

Kai napisał/a
bo młodzież ma internet :D i nie da sie tak łatwo w konia zrobić.
Internet to tylko narzędzie , taki magiel skrzyżowany z encyklopedia i biblioteka filmikowo piosenkową, a można ulec złudzeniu, ze to świat cały i dać sie robić w konia jak cholera.
Kto ma zerowe doświadczenie i bunt młodzieńczy w duszy łatwo się łapie na wszelkie kity- rodzaj zależy od przypadku. :mrgreen:

feralny por. - 21 Października 2010, 21:35

Kai napisał/a
jak to ma być zabawa w śnieżki, to pewnie za rok pójdzie w zapomnienie
A spodziewasz się czegoś innego? To co się wydarzyło w Łodzi to, dla polityków, tylko nowa zabawka, pobawią się, pooburzają, poodmieniają przez przypadki, a jak się opatrzy i znudzi, to znajdą sobie nową. Nic się nie zmieni. Posłuchaj co mówią - ciągle ta sama śpiewka, tylko słowa klucze się zmieniają. Miesiąc temu były "krzyż" i "Smoleńsk", dziś jest "mord polityczny" i "wydarzenie łódzkie". Treść, a raczej pustosłowie ją zastępujące, nie ulega zmianie.
Kai - 21 Października 2010, 21:40

feralny, zgoda całym sercem, tyle, że ta zabawka kosztowała ludzkie życie, ta akurat jedno, poprzednia znacznie więcej. Gorzej, jeśli mesjanizm przerodzi się w zwykły terroryzm w stylu Al-Kaidy, a coś mi się zdaje, że nam do tego niedaleko.
Mnie to zwyczajnie przeraża, jestem raczej osobą logiczną i mam trudności z zaabsorbowaniem paranoi.

Anonymous - 21 Października 2010, 21:41

Jak myślicie, będą chcieli pochować pochować zastrzelonego asystenta na Wawelu?
Kai - 21 Października 2010, 21:42

krisu, weź, to nie temat do żartów.
Anonymous - 21 Października 2010, 22:00

Ja nie żartuję. Mam bardzo poważny stosunek do tragedii i morderstw. Czego nie można powiedzieć o naszych politykach, a oni teraz robią sobie z tego teatrzyk wyborczy.
Anonymous - 22 Października 2010, 16:19

Platforma vs Kryzys II: Boni kontratakuje

Ja wiem, że w tej chwili to jest sondowanie społeczeństwa i nastrojów, czy już opadły po tym, jak PiS w demagogiczny sposób ustawił Polaków na "Polaków z Polski liberalnej" i "solidarnej". Ale jeśli minister mówi głośno o takim pomyśle, to ja mogę tylko przyklasnąć. :bravo

feralny por. - 22 Października 2010, 16:31

dalambert napisał/a
prawda o tym co wyprawiały siły postępu dopiero teraz do Ciebie dociera, fakt w TVN24 i w Polsacie tego nie pokazywali a było, tak było, trzeba było przejść się koło 22-24 Krakowskim Przedmieściem by ciekawe rzeczy zobaczyć i zachlaną młódź walczącą o tolerancję i postęp
To napisał Dalambert w kontekście rewelacji JK na temat tego co się działo pod krzyżem.
Tu mamy komentarz policji
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
Dalambercie jeżeli uważasz, ze policja fałszuje raporty na ten temat, to możesz złożyć doniesienie do prokuratury o przestępstwie urzędniczym, z paragrafu 204 KK, też można funkcjonariuszom przyłożyć.
To jak, składasz doniesienie? Czy ograniczysz się do kolejnego teatralnego wyjścia ze słowami "bawcie się dalej sami"? Bo na to, że przyznasz iż JK zwyczajnie kłamie, lub w najlepszym razie manipuluje, jakoś nie liczę.

dalambert - 22 Października 2010, 18:19

feralny por. napisał/a
Dalambercie jeżeli uważasz, ze policja fałszuje raporty
Tak uważam, ze policja fałszuje raporty, nie tylko na taki temat, również, ze poprawia statystyki "wykrywalności', że nie przyjmuje zgłoszeń, żeby się 'tabelki" nie pogarszały i, ze kupy zdarzeń z Krakowskiego nie odnotowywano bo i po co sobie prowadzeniem śliskich spraw głowę zawracać.
Tak uważam, że w statystykach policyjnych jest kupa lewizny i to we wszystkich...
Ale skoro już zaczęła się wojna o pokój, wojna z nienawiścią - to czekam na dalsze sukcesy w tej batalii.
Ps widziałem co się tm na Krakowskim działo po ogłoszeniu . wtedy wojny z krzyżem, nie nie było to sikanie na znicze, ale na własne uszy słyszałem wyzwiska pijanej tłuszczy, ryki i obraźliwe wrzaski do ludzi odmawiających różaniec i widzialem straż miejską i policje spokojnie pilnującą tego porządku.
Nie doniesień składał nie będę, dość się w życiu po sądach naciągałem, ale było tam od cholery funkcjonariuszy i dziennikarzy którzy starannie NIE nagrywali owych postępowych wrzasków, może sobie co nasze przekaziory od prawdy co przypomną ;P:
Dla mnie uwazam temat, za zamknięty. W wojnie o pokój udziału nie biorę.

feralny por. - 22 Października 2010, 18:23

dalambert, a ja czekam, aż poinformujesz o tych faktach prokuraturę. Rzucać oskarżenia jest bardzo łatwo, to nic nie kosztuje.

EDIT: Jakie to wygodne dalambercie.

A na deser taki kwiatuszek:

O, a to jest nawet lepsze:

Ciekawe kiedy PiS powoła do życia policję myśli?

Partner forum