Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 13:50
| dalambert napisał/a | fakt w TVN24 i w Polsacie tego nie pokazywali a było, tak było, trzeba było przejść się koło 22-24 Krakowskim Przedmieściem by ciekawe rzeczy zobaczyć i zachlaną młódź walczącą o tolerancję i postęp |
W TVP z kolei nie było ani słowa o życzeniach śmierci dla p. Komorowskiej, które to życzenia wyrażali uczestnicy fiesty pod krzyżem.
dalambert - 21 Października 2010, 13:53
Chal-Chenet, było , jeden głupi głos , w stylu, jak poleciała to niech i zostanie, faktycznie durny- a jak to uprzejmie ująłeś "fiesta" zachlanego bydła trwała tem co noc, pokazali Ci to ?
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 13:56
Ta 'fiesta' była pożałowania godna z obu stron, tu z kolei zapytam czy Tobie pokazali jak jeden ze sztandarowych obrońców krzyża (ten od krążącego gdzieniegdzie disco-hitu "Gdzie jest krzyż?") zwraca się do adwersarza "łykaj spermę Jaruzelskiego"? Jakie to pełne miłości.
Kai - 21 Października 2010, 14:01
Słoik z fekaliami również był demonstracją pokory i szacunku dla zmarłych. Wszyscy zdają się zapominać, że w obu przypadkach sprawy dotyczą tragicznej śmierci ludzi, a nie ideologicznej dysputy w wolnym czasie...
dalambert - 21 Października 2010, 14:03
Chal-Chenet, nie - druni tam było sporo, ale , czy w/g Ciebie hasełko "zabierz babci dowód" jest tylko lekkim, dowcipmym wezwaniem do młodych , czy propagandą zmierzającą do pozbawienia praw wyborczych tych o którychsądzimy, ze nie zagłosują "właściwie". wejdźsobie na blog pana Palikota i sam sobie poszukaj innyck kwiatków nowej siły postępu.
Zmiana sposobu pokazywania tego co się dzieje wymaga najpierw zmany sposobu przekazu i wywalenia na śmietnik różnych "żelaznych" postaci i stałych uczestników pożal się Boże "debat poltycznych" w mediach.
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 14:08
| dalambert napisał/a |
Zmiana sposobu pokazywania tego co się dzieje wymaga najpierw zmany sposobu przekazu i wywalenia na śmietnik różnych żelaznych postaci i stałych uczestników pożal się Boże debat poltycznych w mediach. |
Owszem jakaś zmiana by się przydała, a co do wywalania 'na śmieci' wichrzycieli, i owszem, ale nie tylko tych z PO, w PiS'ie jest tyle samo, jeśli nie więcej takich osób - osób nie szanujących niczego, plujących po każdym i gadających co im ślina na język przyniesie.
Btw. Dla jasności, nie jestem wyborcą PO, w życiu na nich nie głosowałem.
| dalambert napisał/a | | czy w/g Ciebie hasełko zabierz babci dowód jest tylko lekkim, dowcipmym wezwaniem do młodych , czy propagandą zmierzającą do pozbawienia praw wyborczych tych o którychsądzimy, ze nie zagłosują właściwie. |
Jak dla mnie miało to być w zalożeniu właśnie lekkie, dowcipne hasełko, jeśli jacyś ludzie odebrali to poważnie i brali babciom dowody, są debilami.
dalambert - 21 Października 2010, 14:16
| Chal-Chenet napisał/a | | Jak dla mnie miało to być w zalożeniu właśnie lekkie, dowcipne hasełko, | nie sadze, by ktokolwie usiłował zabrać babci dowód / babcia może wnsiowi przestać dawac kaskę, i wnusio musi iść do roboty, a nie na postępowe piwako/ ale twój odbiór jest najlepszym przykładem jak działa propaganda "podprogowa"
uchaliśmy się z dowcipa, ze ho, ho, i zapamietujemy, ze babci to lepiej na wybory nie puszczać i wogóle to babcia jest beeee,
potem się wrzuca pamiętne berety, wysyła na pierwszą linię pp. Palikota i Niesiołowskiego itd.
Naprawdę sądzisz, ze spindoktorzy w PO to darmo biorą kasę.
Kai - 21 Października 2010, 14:18
dalambert, nie przesadzaj, to było tylko hasełko, nie gorsze i nie lepsze od innych, głoszonych z ambon chociażby
dalambert - 21 Października 2010, 14:20
Kai, właśnie to, ze taką wredotę traktujecie jako "tylko hasełko", najlepiej świadczy o tym , że sindoktorzy PO darmo kasy nie biorą.
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 14:26
| dalambert napisał/a |
uchaliśmy się z dowcipa, ze ho, ho, i zapamietujemy, ze babci to lepiej na wybory nie puszczać i wogóle to babcia jest beeee |
Oś tam, nic mnie nie obchodzi na kogo moja babcia głosuje.
| dalambert napisał/a | | twój odbiór jest najlepszym przykładem jak działa propaganda podprogowa |
Eee. Jeśli uznam za zabawne coś, co Tobie się akurat nie podoba, to zostałem podprogowo zmanipulowany? Litości.
| Kai napisał/a | dalambert, nie przesadzaj, to było tylko hasełko, nie gorsze i nie lepsze od innych, głoszonych z ambon chociażby |
Otóż to.
dalambert - 21 Października 2010, 14:37
Chal-Chenet, uzyjmy innej "beczki" swego czasu bodajże przy wyborach 2007, wojowały za sobą SLD i LiD / Uw I SDLP/ tryumfy w mediach święcił exprezydent Kawśniewski zachwalajacy SLD, aż wyskoczył do Kijowa i znowu załapał "chorobę filipińską" i tu sie rózni nadymają ,telewizje ukrywają, a pan Borowski udaje sie na lotnisko powitać wspierającego lewicowa konkurencję exprezydenta i wita go wylewnym okrzykiem na wszystkie mikrofony i kamery:
Olek MORDO TY NASZA
i co lekki , przyjazny dowcip, a na ładny czas pan Kawśniewski z Autoryteta Moralnego stał śię zwykłą mordą ty naszą.
Ile się musiały GW, TVN24 i Polsat napracować by ten "drobny" dowcip zatrzeć w pamięci elektoratu..
To tak działa - resztę sobie dośpiewaj.
Kai - 21 Października 2010, 14:39
dalambert, ależ mnie PO jest ani brat, ani swat, jeśli idę na wybory, to głosować przeciw, a nie za.
Zresztą jak widać, Ciebie też nie oszczędzono, choć z przeciwnego obozu
A Pana Kwaśniewskiego to ja pamiętam z czasów, kiedy jeszcze czerwonym krawatem powiewał i jak filipinkę podłapał też, i jak mu goleń zmiękła, czy cóś, a nadal wolę słuchać jego, bo jak wyzdrowieje, to jednak mówi do rzeczy, czy jest naszą mordą, czy nie.
dalambert - 21 Października 2010, 14:45
Kai, ja nie wolę słuchać pana Kwaśniewskiego, cóż tak drobna kwestia estetyczna, ale przykład podałem by wykazać jak "drobnym dowcipem" można załatwić politycznego / wtedy / konkurenta.
Kai - 21 Października 2010, 14:52
"Dalambert i ostatnia krucjata"
Nie wypominając, "Spieprzaj dziadu" i "małpa w czerwonym" też weszły do mowy potocznej i nic się z tym zrobić nie dało choć pewnie niejeden by dzisiaj chciał te słowa wymazać jak gąbką. Tak się składa, że ogólnie u nas jest mało "elity w elicie" i takie kwiatki są na porządku dziennym, a Ty niepotrzebnie im dopisujesz drugie i trzecie dno.
dalambert - 21 Października 2010, 15:05
Kai, akurat uwarza, zę "spiepzraj dziadu" do pijanego menela podprowadzonego przez dziennikusów było jak najbardziej słuszne, choć nie dyplomatyczne.
Kai - 21 Października 2010, 15:11
A "mordo ty moja"? Czyż to nie było czułe?
Tak można ad mortem defecata,
terebka - 21 Października 2010, 15:57
http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_video.html
Włos się jeży na głowie Najlepiej uzupełnić konstytucję o zapewnienie ochrony prezesowi i Jego politgrupie
Z sensu wypowiedzi obu Pań, wynika, iż do Tuska należy zapewnienie Prezesowi ochrony, ale Prezes ma prawo jej nie przyjąć, a nawet nie powinien, bo intencje premiera oczywiście nie będą krystalicznie czyste. Niemniej, Tusk ma zasr*ny obowiązek zapewnić Skarbowi Naszemu Narodowemu ochronę, a SNN nie powinien jej przyjąć. A tak w ogóle, to zewsząd grozi Mu niebezpieczeństwo i jeśli się coś - odpukać - stanie, to odpowiedzialność spadnie na premiera, bo przecież zapewnienie ochrony SNN to jego psi obowiązek. Nie wspominając oczywiście, że SNN w ogóle nie powinien jej przyjąć. Jeeeeezuuu...
Matrim - 21 Października 2010, 17:33
terebka, oddychaj głęboko... Licz od 10 do 1. Powooooli...
jewgienij - 21 Października 2010, 18:11
| dalambert napisał/a | Kai, akurat uwarza, zę spiepzraj dziadu do pijanego menela podprowadzonego przez dziennikusów było jak najbardziej słuszne, choć nie dyplomatyczne. |
Nie dość że dziad i menel, to jeszcze pijany i podprowadzony przez "dzennikusów", a wszystko w jednym zdaniu
Masz rację, słusznie się uważa w pisowskim ministerstwie propagandy: takie zero powinno z buta od Kaczyńskiego dostać, ale jako że miało do czynienia z najwyższej próby Godnościom Osobistom, to tylko eleganckie "spieprzaj, dziadu" usłyszało.
Ciekawe, czy gdybyś usłyszał takie słowa skierowane do siebie przy kamerach, to byś je tak gładko połknął? Nawet będąc po wypitce.
I nie, ja nie robię tragedii z takich odzywek, "małpa w czerwonym" mnie nie rusza też specjalnie, każdemu chlapnie się czasem, to ludzkie, wkurza mnie obłuda PIS-u w demonizowaniu i rozdmuchiwaniu wpadek innych, aż po granice absurdu, przy jednoczesnym pomijaniu czy bagatelizowaniu własnych.
Nienawidzę kiedy sobie aureole do głów przykładają, a robią to non stop.
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 18:14
| jewgienij napisał/a | | Nienawidzę kiedy sobie aureole do głów przykładają |
Ha! Język nienawiści!
jewgienij - 21 Października 2010, 18:31
Nie mów nikomu
feralny por. - 21 Października 2010, 18:31
Tymczasem zbliżają się wybory samorządowe (chyba już się pogubiłem). Oto jeden z kandydatów:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
To na prawdę poszło na żywo.
jewgienij - 21 Października 2010, 18:39
Niezły frajer , może dobrze, że mu się to przytrafiło, póki się jeszcze nie rozsiadł w partii, bo jeszcze nie za późno na wysiudanie go z polityki.
Kai - 21 Października 2010, 18:44
Harry Potter
| Chal-Chenet napisał/a | | Ha! Język nienawiści! |
I jeszcze antyklery... no nie, ateusz czystej wody
Witchma - 21 Października 2010, 18:51
E tam, Kononowicz nie na żywo nie takie rzeczy opowiadała
Kai - 21 Października 2010, 18:53
Ale po nim miało już niczego nie być... a jest. Czyli kuamał!
Witchma - 21 Października 2010, 18:55
Kai, nie byłoby, gdyby wygrał... nic z tej polityki nie kumasz
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 18:55
| Kai napisał/a | | Ale po nim miało już niczego nie być... a jest. Czyli kuamał! |
W końcu chciał wejść do polityki, musiał kłamać.
| jewgienij napisał/a | Nie mów nikomu |
Załatwione.
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 18:59
http://wiadomosci.dzienni...kontaktowe.html
"Szkło kontaktowe" też się p. Kaczyńskiemu nie podoba... A jego widzów "należy eliminować"...
Witchma - 21 Października 2010, 19:02
A propos Szkła.
|
|
|