To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Chal-Chenet - 21 Października 2010, 13:50

dalambert napisał/a
fakt w TVN24 i w Polsacie tego nie pokazywali :!: a było, tak było, trzeba było przejść się koło 22-24 Krakowskim Przedmieściem by ciekawe rzeczy zobaczyć i zachlaną młódź walczącą o tolerancję i postęp :mrgreen:

W TVP z kolei nie było ani słowa o życzeniach śmierci dla p. Komorowskiej, które to życzenia wyrażali uczestnicy fiesty pod krzyżem.

dalambert - 21 Października 2010, 13:53

Chal-Chenet, było , jeden głupi głos , w stylu, jak poleciała to niech i zostanie, faktycznie durny- a jak to uprzejmie ująłeś "fiesta" zachlanego bydła trwała tem co noc, pokazali Ci to ?
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 13:56

Ta 'fiesta' była pożałowania godna z obu stron, tu z kolei zapytam czy Tobie pokazali jak jeden ze sztandarowych obrońców krzyża (ten od krążącego gdzieniegdzie disco-hitu "Gdzie jest krzyż?") zwraca się do adwersarza "łykaj spermę Jaruzelskiego"? Jakie to pełne miłości.
Kai - 21 Października 2010, 14:01

Słoik z fekaliami również był demonstracją pokory i szacunku dla zmarłych. Wszyscy zdają się zapominać, że w obu przypadkach sprawy dotyczą tragicznej śmierci ludzi, a nie ideologicznej dysputy w wolnym czasie...
dalambert - 21 Października 2010, 14:03

Chal-Chenet, nie - druni tam było sporo, ale , czy w/g Ciebie hasełko "zabierz babci dowód" jest tylko lekkim, dowcipmym wezwaniem do młodych , czy propagandą zmierzającą do pozbawienia praw wyborczych tych o którychsądzimy, ze nie zagłosują "właściwie". wejdźsobie na blog pana Palikota i sam sobie poszukaj innyck kwiatków nowej siły postępu.
Zmiana sposobu pokazywania tego co się dzieje wymaga najpierw zmany sposobu przekazu i wywalenia na śmietnik różnych "żelaznych" postaci i stałych uczestników pożal się Boże "debat poltycznych" w mediach.

Chal-Chenet - 21 Października 2010, 14:08

dalambert napisał/a

Zmiana sposobu pokazywania tego co się dzieje wymaga najpierw zmany sposobu przekazu i wywalenia na śmietnik różnych żelaznych postaci i stałych uczestników pożal się Boże debat poltycznych w mediach.

Owszem jakaś zmiana by się przydała, a co do wywalania 'na śmieci' wichrzycieli, i owszem, ale nie tylko tych z PO, w PiS'ie jest tyle samo, jeśli nie więcej takich osób - osób nie szanujących niczego, plujących po każdym i gadających co im ślina na język przyniesie.
Btw. Dla jasności, nie jestem wyborcą PO, w życiu na nich nie głosowałem. ;)
dalambert napisał/a
czy w/g Ciebie hasełko zabierz babci dowód jest tylko lekkim, dowcipmym wezwaniem do młodych , czy propagandą zmierzającą do pozbawienia praw wyborczych tych o którychsądzimy, ze nie zagłosują właściwie.

Jak dla mnie miało to być w zalożeniu właśnie lekkie, dowcipne hasełko, jeśli jacyś ludzie odebrali to poważnie i brali babciom dowody, są debilami.

dalambert - 21 Października 2010, 14:16

Chal-Chenet napisał/a
Jak dla mnie miało to być w zalożeniu właśnie lekkie, dowcipne hasełko,
nie sadze, by ktokolwie usiłował zabrać babci dowód / babcia może wnsiowi przestać dawac kaskę, i wnusio musi iść do roboty, a nie na postępowe piwako/ ale twój odbiór jest najlepszym przykładem jak działa propaganda "podprogowa"
uchaliśmy się z dowcipa, ze ho, ho, i zapamietujemy, ze babci to lepiej na wybory nie puszczać i wogóle to babcia jest beeee,
potem się wrzuca pamiętne berety, wysyła na pierwszą linię pp. Palikota i Niesiołowskiego itd.
Naprawdę sądzisz, ze spindoktorzy w PO to darmo biorą kasę.

Kai - 21 Października 2010, 14:18

dalambert, nie przesadzaj, to było tylko hasełko, nie gorsze i nie lepsze od innych, głoszonych z ambon chociażby :)
dalambert - 21 Października 2010, 14:20

Kai, właśnie to, ze taką wredotę traktujecie jako "tylko hasełko", najlepiej świadczy o tym , że sindoktorzy PO darmo kasy nie biorą.
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 14:26

dalambert napisał/a

uchaliśmy się z dowcipa, ze ho, ho, i zapamietujemy, ze babci to lepiej na wybory nie puszczać i wogóle to babcia jest beeee

Oś tam, nic mnie nie obchodzi na kogo moja babcia głosuje. ;)
dalambert napisał/a
twój odbiór jest najlepszym przykładem jak działa propaganda podprogowa

Eee. Jeśli uznam za zabawne coś, co Tobie się akurat nie podoba, to zostałem podprogowo zmanipulowany? Litości. ;)
Kai napisał/a
dalambert, nie przesadzaj, to było tylko hasełko, nie gorsze i nie lepsze od innych, głoszonych z ambon chociażby :)

Otóż to.

dalambert - 21 Października 2010, 14:37

Chal-Chenet, uzyjmy innej "beczki" swego czasu bodajże przy wyborach 2007, wojowały za sobą SLD i LiD / Uw I SDLP/ tryumfy w mediach święcił exprezydent Kawśniewski zachwalajacy SLD, aż wyskoczył do Kijowa i znowu załapał "chorobę filipińską" i tu sie rózni nadymają ,telewizje ukrywają, a pan Borowski udaje sie na lotnisko powitać wspierającego lewicowa konkurencję exprezydenta i wita go wylewnym okrzykiem na wszystkie mikrofony i kamery:
Olek MORDO TY NASZA
i co lekki , przyjazny dowcip, a na ładny czas pan Kawśniewski z Autoryteta Moralnego stał śię zwykłą mordą ty naszą.
Ile się musiały GW, TVN24 i Polsat napracować by ten "drobny" dowcip zatrzeć w pamięci elektoratu..
To tak działa - resztę sobie dośpiewaj.

Kai - 21 Października 2010, 14:39

dalambert, ależ mnie PO jest ani brat, ani swat, jeśli idę na wybory, to głosować przeciw, a nie za.

Zresztą jak widać, Ciebie też nie oszczędzono, choć z przeciwnego obozu ;P:

A Pana Kwaśniewskiego to ja pamiętam z czasów, kiedy jeszcze czerwonym krawatem powiewał i jak filipinkę podłapał też, i jak mu goleń zmiękła, czy cóś, a nadal wolę słuchać jego, bo jak wyzdrowieje, to jednak mówi do rzeczy, czy jest naszą mordą, czy nie.

dalambert - 21 Października 2010, 14:45

Kai, ja nie wolę słuchać pana Kwaśniewskiego, cóż tak drobna kwestia estetyczna, ale przykład podałem by wykazać jak "drobnym dowcipem" można załatwić politycznego / wtedy / konkurenta.
Kai - 21 Października 2010, 14:52

"Dalambert i ostatnia krucjata" :lol:
Nie wypominając, "Spieprzaj dziadu" i "małpa w czerwonym" też weszły do mowy potocznej i nic się z tym zrobić nie dało :) choć pewnie niejeden by dzisiaj chciał te słowa wymazać jak gąbką. Tak się składa, że ogólnie u nas jest mało "elity w elicie" i takie kwiatki są na porządku dziennym, a Ty niepotrzebnie im dopisujesz drugie i trzecie dno.

dalambert - 21 Października 2010, 15:05

Kai, akurat uwarza, zę "spiepzraj dziadu" do pijanego menela podprowadzonego przez dziennikusów było jak najbardziej słuszne, choć nie dyplomatyczne. :mrgreen:
Kai - 21 Października 2010, 15:11

A "mordo ty moja"? Czyż to nie było czułe? :mrgreen:
Tak można ad mortem defecata, ;P:

terebka - 21 Października 2010, 15:57

http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_video.html

Włos się jeży na głowie :shock: Najlepiej uzupełnić konstytucję o zapewnienie ochrony prezesowi i Jego politgrupie :roll:

Z sensu wypowiedzi obu Pań, wynika, iż do Tuska należy zapewnienie Prezesowi ochrony, ale Prezes ma prawo jej nie przyjąć, a nawet nie powinien, bo intencje premiera oczywiście nie będą krystalicznie czyste. Niemniej, Tusk ma zasr*ny obowiązek zapewnić Skarbowi Naszemu Narodowemu ochronę, a SNN nie powinien jej przyjąć. A tak w ogóle, to zewsząd grozi Mu niebezpieczeństwo i jeśli się coś - odpukać - stanie, to odpowiedzialność spadnie na premiera, bo przecież zapewnienie ochrony SNN to jego psi obowiązek. Nie wspominając oczywiście, że SNN w ogóle nie powinien jej przyjąć. Jeeeeezuuu... :shock:

Matrim - 21 Października 2010, 17:33

terebka, oddychaj głęboko... Licz od 10 do 1. Powooooli... :)
jewgienij - 21 Października 2010, 18:11

dalambert napisał/a
Kai, akurat uwarza, zę spiepzraj dziadu do pijanego menela podprowadzonego przez dziennikusów było jak najbardziej słuszne, choć nie dyplomatyczne. :mrgreen:

Nie dość że dziad i menel, to jeszcze pijany i podprowadzony przez "dzennikusów", a wszystko w jednym zdaniu :D

Masz rację, słusznie się uważa w pisowskim ministerstwie propagandy: takie zero powinno z buta od Kaczyńskiego dostać, ale jako że miało do czynienia z najwyższej próby Godnościom Osobistom, to tylko eleganckie "spieprzaj, dziadu" usłyszało.

Ciekawe, czy gdybyś usłyszał takie słowa skierowane do siebie przy kamerach, to byś je tak gładko połknął? ;P: Nawet będąc po wypitce.

I nie, ja nie robię tragedii z takich odzywek, "małpa w czerwonym" mnie nie rusza też specjalnie, każdemu chlapnie się czasem, to ludzkie, wkurza mnie obłuda PIS-u w demonizowaniu i rozdmuchiwaniu wpadek innych, aż po granice absurdu, przy jednoczesnym pomijaniu czy bagatelizowaniu własnych.
Nienawidzę kiedy sobie aureole do głów przykładają, a robią to non stop.

Chal-Chenet - 21 Października 2010, 18:14

jewgienij napisał/a
Nienawidzę kiedy sobie aureole do głów przykładają

Ha! Język nienawiści!

jewgienij - 21 Października 2010, 18:31

Nie mów nikomu :wink:
feralny por. - 21 Października 2010, 18:31

Tymczasem zbliżają się wybory samorządowe (chyba już się pogubiłem). Oto jeden z kandydatów:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
To na prawdę poszło na żywo.

jewgienij - 21 Października 2010, 18:39

Niezły frajer :D , może dobrze, że mu się to przytrafiło, póki się jeszcze nie rozsiadł w partii, bo jeszcze nie za późno na wysiudanie go z polityki.
Kai - 21 Października 2010, 18:44

Harry Potter :mrgreen: :bravo

Chal-Chenet napisał/a
Ha! Język nienawiści!

I jeszcze antyklery... no nie, ateusz czystej wody :D

Witchma - 21 Października 2010, 18:51

E tam, Kononowicz nie na żywo nie takie rzeczy opowiadała ;P:
Kai - 21 Października 2010, 18:53

Ale po nim miało już niczego nie być... a jest. Czyli kuamał!
Witchma - 21 Października 2010, 18:55

Kai, nie byłoby, gdyby wygrał... nic z tej polityki nie kumasz :D
Chal-Chenet - 21 Października 2010, 18:55

Kai napisał/a
Ale po nim miało już niczego nie być... a jest. Czyli kuamał!

W końcu chciał wejść do polityki, musiał kłamać. ;)
jewgienij napisał/a
Nie mów nikomu :wink:

Załatwione. ;)

Chal-Chenet - 21 Października 2010, 18:59

http://wiadomosci.dzienni...kontaktowe.html
"Szkło kontaktowe" też się p. Kaczyńskiemu nie podoba... :( A jego widzów "należy eliminować"... :(

Witchma - 21 Października 2010, 19:02

A propos Szkła.

Partner forum