Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
jewgienij - 20 Października 2010, 14:19
Tylko z kim ta "wojna"miałaby być? Ze słuchaczami Rydzyka albo garstką oszołomów spod krzyża? Ludzie się z nich śmieją, pewnie niezbyt elegancko bawią się ich kosztem, ale tamci sami sobie winni, bo się wygłupiają na potęgę. Jak mówi fraszka, "Polska A Polsce B każe się całować w D", zawsze tak było i to nie zaczyn do wojny domowej. Wszystko to sztucznie napędzane przez polityków i media, żeby się coś działo, poprztykać się w TV czy w necie. Więcej ludzi w Krakowie ginie od noża z powodu nienawiści między Wisłą i Cracovią, a nikt tego nie postrzega w planie szerszym niż po prostu kryminalny i bandycki, chociaż kibole są święcie przekonani, że to w imię idei.
Kai - 20 Października 2010, 14:33
Nie mówię o wojnie obozów czy partii. Mówię dokładnie o chuligańskich wybrykach, takich samych jak te kibolskie, tylko na tle politycznym. Bo to, że spośród zwolenników JK nikt jeszcze jego słów nie wziął na serio i nie ruszył na przeciwników, to jednak kwestia pewnego dystansu, ale kto zaręczy, że przy następnej okazji jakaś grupka "złotej młodzieży" nagle nie zechce spróbować siłowego rozwiązania konfliktu? Niekoniecznie zresztą młodzieży. Mógł być słoik z fekaliami, mógł być i koktajl Mołotowa. Wystarczy, że strzeli coś jednej osobie, a inne pójdą za jej przykładem, owczym pędem. Dlatego twierdzę, że JK stąpa po naprawdę cienkiej linie.
jewgienij - 20 Października 2010, 14:55
Wedle zasad taktyki robienie akcji "na aferę" zawsze jest sposobem działania strony wyraźnie przegrywającej i słabszej, zdającej sobie sprawę, że normalnie nic nie ugra i że tylko chaos może jakimś cudem odwrócić bieguny. Dlatego nie mam wątpliwości, że to PIS namieszał w Polsce po ostatnich wyborach. PO nie było to potrzebne w ogóle. Posiadając przewagę, wystarczy czekać na ruch przeciwnika, bronić status quo, co najwyżej kontrować, a nie wdawać się w dziką wymianę ciosów, z której nigdy nie wiadomo, co się urodzi. Jak w piłce.
Rafał - 20 Października 2010, 15:09
Rzeczpospolita donosi, że morderca był "notorycznym" słuchaczem Radia Maryja. A to pech, gdyby był fanem GW, TVN-u, sympatykiem PO, to byłby hit dla Pisu, ale cóż począć z sympatykiem RM? Zakazać działalności?
http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html
Kai - 20 Października 2010, 15:43
I teraz jak odróżnić szczeniacki wygłup od czegoś poważniejszego?
http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html
NURS - 20 Października 2010, 15:50
| Rafał napisał/a | Rzeczpospolita donosi, że morderca był notorycznym słuchaczem Radia Maryja. A to pech, gdyby był fanem GW, TVN-u, sympatykiem PO, to byłby hit dla Pisu, ale cóż począć z sympatykiem RM? Zakazać działalności?
http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html |
trochę się spóźniłeś z tym newsem
terebka - 20 Października 2010, 15:57
Ja jestem trochę do tyłu w wieściach bo w pracy nie ma na to czasu, ale zupełnie mnie nie zdziwiła wiadomość, kiedym wrócił do dom, że JK domaga się komisji śledczej pod światłym przewodnictwem posła z PIS-u, kimkolwiek by nie był. Ten człowiek nie jest mnie już w stanie zadziwić niczym.
dalambert - 20 Października 2010, 16:17
terebka, widziałeś jak światłe kierownictwo posła Sekuły z PO zamiatało pod dywan aferę Mira, Zdzicha i Rycha ? Coż każdego dziwi to co lubim by go dziwiło
terebka - 20 Października 2010, 16:36
dalambert, nie mulitiplikujmy komisji sejmowych. Żadna z nich nie dotrze do czegoś, do czego nie dotarłaby zwykłym trybem prokuratura, a taki z nich wątły i marny pożytek, że wnioski nie niosą ze sobą żadnych skutków prawnych a i polityczne g***o są warte. Bo i co z tego, że ten czy ów poseł zorganizuje wielką konferencję prasową i wyda swoje wydumane oświadczenie, skoro chwilę potem drugi z innej partii doda coś od siebie, a owo "coś" skrajnie się będzie różnić od "cosia" tego pierwszego? Na koniec wszyscy opuszczą wspólny stół, rozlezą się każdy w swoją stronę i wrócą do obszczekiwania się z oddali. Te komisje śledcze vel sejmowe to jeden wielki pic na wodę i fotomontaż.
aniol - 20 Października 2010, 16:38
bede podly az do bolu: czy ktos poza w/w pania widzial ten wpis z pogrozkami?
bo moze sie okazac ze to tak samo jak z pobiciem pani Cukier-Kotki przez bojowki PO
Matrim - 20 Października 2010, 17:05
Komisja śledcza ds. wyjaśnienia mordu łódzkiego jest potrzebna! Przecież wiadomo, że prokuratura i policja razem wzięte na pewno nie dotrą do prawdziwych mocodawców "cyngla z Częstochowy"! Któż inny, jak nie poseł Macierewicz udowodni, że to wspólna akcja Tuska i Putina, którzy chcieli wyeliminować drugiego bliźniaka?! Przecież "cyngiel", to na pewno były TW, jeśli nie agent sam w sobie - przecież nawet pistolet ma z PRL, a kto inny mógłby mieć pistolet z PRL, jeśli nie agent z PRL? A jeśli agent jest z PRL, to mocodawcy są z ZSRR. A jeśli ZSRR, to na pewno Katyń, bo z tego pistoletu zabijano polskich oficerów w lesie katyńskim. Nawet jeśli Ryszard C. przyzna się do winy i powie, że sam jest sobie sterem, żeglarzem, okrętem, to i tak wiadomo będzie, że kazali mu milczeć, bo to była zaplanowana z wyprzedzeniem akcja obcych służb. I Tuska! A jeśli zostanie stwierdzone, że jest psychicznie chory? Nic to, na pewno udaje lub przekupiony lekarz wydał takie orzeczenie, bo to wszystko wina chorej służby zdrowia!
A w ogóle, to na pewno Ryszard C. zabił ministra Wróbla kilka dni wcześniej. W przypływie patriotyzmu chciał o wszystkim powiedzieć posłom PiSu, ale w chwili przekroczenia progu biura zadziałał zafundowany mu przez NKWD nanowszczep wykrywający niecne zamiary patriotyczne i kazał mu rozpętać piekło.
Wymyślić teorię spiskową jest banalnie prosto.
aniol - 20 Października 2010, 17:10
ooo! coraz ciekawiej!
http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1b189
nalezy sie spodziewac wysypu takich rewelacji
jak juz napisalem wczesniej - w tej chwili nawet bojka dzieciakow z podstawowki* bedzie kwalifikowana jako terrorystyczny zamach o podlozu politycznym
*oczywiscie jesli jedno z dzieci bedzie dzieckiem czlonka PiS-u
feralny por. - 20 Października 2010, 17:11
Tak, komisja powinna powstać, najlepiej pod przewodem Antoniego. W sumie to nie miałbym nic przeciwko temu, żeby Antoni był twarzą PiS w nadchodzących wyborach.
Matrim, broń chyba jest z przedwojnia. Tak sugeruje wypowiedź generała policji, którą parę minut temu słyszałem. Przy okazji warto zauważyć, że była to broń posiadana nielegalnie.
aniol - 20 Października 2010, 17:12
nie tylko NURS ma zdolnosci jasnowidzenia
http://politykier.pl/kat,...ml?ticaid=5b189
kto da wiecej?
jewgienij - 20 Października 2010, 17:25
Słowo daję, takich prześladowań nie było nawet ze strony cara po powstaniach. Zaraz histeria jak zwykle sięgnie zenitu, bo takiej okazji nie można przepuścić.
Jak będą dalej tak się bawić tą śmiercią, to znowu sprowokują jakiegoś pacana, bo im więcej będą podgrzewać, tym temperatura głów co poniektórych nawiedzeńców będzie wzrastać. Igrają z ogniem, aby nastukać punktów procentowych, a potem pretensje do całego świata, że komuś odbiło.
Matrim - 20 Października 2010, 17:27
feralny por., ostatnie co słyszałem na temat broni, to że była z czasów peerelu i na dodatek przerobiona z gazowca.
feralny por. - 20 Października 2010, 17:31
Matrim, dziś generał na konferencji mówił, że broń prawdopodobnie pochodzi z przed wojny i jak się wyraził: "była to broń oryginalna, kalibru 22, podobna do broni sportowej". Tak powiedział, wcale się nie zgrywam.
Matrim - 20 Października 2010, 17:39
feralny por., a to jakiś feler jest? Serio pytam.
O proszę:
| Cytat | Administrator forum powinien donosić na internautów do organów ścigania
Jak posłowie PiS wyobrażają sobie ten monitoring? Koncepcję polityków poznał reporter TOK FM. Według posła Jarosława Zielińskiego autorzy wpisów w internecie, w których zawarta jest groźba karalna wobec polityka powinni być ścigane z urzędu przez prokuraturę. - Tak samo jak teraz dzieje się, gdy pojawia się informacja w prasie, która wskazuje na przestępstwo czy przekroczenie uprawnień - mówi poseł PiS.
Jego zdaniem będzie przy tym sporo pracy, bo forów w sieci jest bardzo dużo. - Ale przecież za każde odpowiada jakiś administrator. Jeżeli więc pojawi się wpis, który sam w sobie jest przestępstwem, to taki administrator powinien mieć obowiązek zgłosić to odpowiednim organom ścigania. W szczególności powinno zajmować się tym internautą ABW, policja, a następnie wymiar sprawiedliwości - tłumaczy Jarosław Zieliński.
Jak się dowiadujemy niewykluczone, że w tej sprawie politycy PiS zgłoszą do laski marszałkowskiej odpowiedni projekt ustawy. |
Całość tutaj.
I teraz pytanie: czy faktycznie tylko groźby karalne (które oczywiście badać trzeba), czy każde słowo nawiązujące do przemysłu nienawiści wg Jarosława Kaczyńskiego? Jeśli napiszę "Zjadłbym pieczoną kaczkę", to już będę miał ABW na karku?
feralny por. - 20 Października 2010, 17:42
Matrim, to co powiedział obnaża jego ignorancję w temacie, na który się wypowiadał.
Matrim - 20 Października 2010, 17:48
feralny por., no ja też się nie bardzo znam na temacie
feralny por. - 20 Października 2010, 17:53
Ale ty nie organizujesz na ten temat konferencji prasowej. Jak dla mnie to był żenujący brak profesjonalizmu na najwyższym szczeblu. Nawet jeżeli generał się nie zna (w sumie nie musi znać się na wszystkim), to ktoś powinien przygotować dla niego materiał, dzięki któremu będzie wiedział co mówić. Tymczasem przed kamerami pojawił się błyszczący ignorancją pan, który gubił się we własnej wypowiedzi.
Kai - 20 Października 2010, 18:30
| aniol napisał/a | | moze sie okazac ze to tak samo jak z pobiciem pani Cukier-Kotki przez bojowki PO |
Odnoszę wrażenie, że otrzymywanie pogróżek stało się nagle dżezi i trendi i to, co kiedyś ktoś wrzuciłby do kosza i natychmiast o tym zapomniał, teraz daje szansę zaistnienia. Z drugiej strony szczeniaków zabawiających się w ten sposób też pewnie nie brakuje.
| jewgienij napisał/a | | znowu sprowokują jakiegoś pacana, bo im więcej będą podgrzewać, tym temperatura głów co poniektórych nawiedzeńców będzie wzrastać. |
A widzisz, a przedtem sam twierdziłeś, że to tylko teatr...
NURS - 20 Października 2010, 19:01
405 skoro oni dają 404
Kai - 20 Października 2010, 19:03
Dziwne, ja widzę linka "Hofman, już nie żyjesz".
NURS - 20 Października 2010, 19:07
teraz już jest a ni było, cuda jakieś.
BTW Hoffman, od wieszania Palikota powinien zostać wydalo z partii politycznych zgodnie z życzeniem nietykalnej nietyklaności jako pierwszy bowiem jego powiedzenie było dosłownym nawoływaniem do zabójstwa.
CDN tej bajki:
http://wiadomosci.gazeta....z_pogrozki.html
Lynx - 20 Października 2010, 19:11
A co się powinno zrobić, jesli polityk notorycznie obraża obywateli?
I pozwolę sobie wkleić nieco zmieniony fragment opracowania historycznego, dotyczący pierwotnie pewnego bardzo znanego polityka.
(...) W warunkach ostrego kryzysu gospodarczego PIS szybko zyskiwała nowych zwolenników, również wśród wpływowych przemysłowców i wyższych oficerów. W 2010 Jarosław Kaczyński wysuną swoją kandydaturę na urząd prezydenta i uzyskał w wyborach 36,8% głosów. Jego popularność znacznie wzrosła w czasie kryzysu gospodarczego. Po wydarzeniach kwietniowych 2010r. wykorzystując wydarzenia w Łodzi (zamordowanie posła PIS) i słabości konstytucji, zniszczył demokrację. Na mocy rozporządzenia stworzył podstawy państwa totalitarnego. Wkrótce pozbył się najpotężniejszego wroga - Donalda Tuska, szefa PO, W sierpniu 2011r., po śmierci prezydenta Bronisława Komorowskiego, Jarosław Kaczyński objął urząd prezydencki. Do dziś sprawdzane są okoliczności zabójstwa w biurze poselskim w Łodzi, isnieją przypuszczenia, że była to prowokacja, a zamachowiec był opłacony przez wysokiego funkcjonariusza partii PIS. Niestety, za rządów tej partii zniszczono zbyt wiele dokumentów,które mogłyby świadczyć za prawdziwością tej hipotezy. (...)
Zmieniłam oczywiście nazwiska i uwspółcześniłam daty. Jeśli kogoś to urazi to wykasuję ten post.
dalambert - 20 Października 2010, 19:19
Lynx, coz za piękna fałszywaka, nie Ty pierwsza wrabiasz PiS w faszyzm i Hitlera, ale udało Ci sie coś naprawdę wrednego
Matrim - 20 Października 2010, 19:21
dalambert, | Lynx napisał/a | | Zmieniłam oczywiście nazwiska i uwspółcześniłam daty. |
Co w tym fałszowanego?
Lynx - 20 Października 2010, 19:22
dalambert, zawsze do usług I gratuluję znajomości historii.
Problem w tym, że mi się skojarzyło.
Ale też pan Kaczyński nie powinien, przynajmniej takie jest moje zdanie, bez dowodów oskarżać swojego politycznego przeciwnika.
jewgienij - 20 Października 2010, 19:34
Trzeba by się zastanowić, skąd takie skojarzenia i czemu tak go nie lubią ludzie. Wszystko przez TVN? Wszyscy chcą źle dla Polski i działają, żeby prawdziwy patriota nie wrócił do władzy?
Jak ktoś ma paranoję, to raczej nie społeczeństwo, a Kaczyński.
|
|
|