To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Matrim - 19 Października 2010, 13:43

dalambert napisał/a
Otóż PiS nie jest beee, a przemysł nienawiści przyniósł pierwsze owoce, czy chcecie to przyznać, czy nie.

PiS jest beee, bo PiS chce być beee, bo bycie beee jest podstawą umacniania siły PiS.

dalambert - 19 Października 2010, 13:48

Kai, E.N też się na Marszałka zasadzał, a zabił Prezydenta z braku laku, różnicę natomiast zauważam w tym, ze do dziś lewica straszy "straszną prawicą" wycierając sobie gębe tamtą tragagią, a jak dziś człek być może zmanipulowany przez rozkrecony "przemysł nienawiści' i na Forum obecy - popełania coś okropnego, to różne cwaniaczki " az o taką podłość Prezesa Kaczyńaskiego" nie oskarżają , ALE... i tu dwuznaczne zawieszenie klawiatury... z przydechem na , oskarżymy za chwilę...
ech - szkoda gadać :evil:

NURS - 19 Października 2010, 13:50

dalambert napisał/a
NURS napisał/a
nasz karzełek moralnego niepokoju

fakt jest to oczywiscie wynik posadania oczu i mózgu a nie mały moralnie wredny epitecik artystyczny :mrgreen:
Bawta się dalej :twisted:

Tak postrzegam człowieka, który robi wszystko, by szaleńcy wyszli na ulicę, w tamtej wypowiedzi zaznaczyłem wyraźnie, ze każdy kij ma dwa końce i moze się zdarzyć, ze jego przeciwnik uderzy jako pierwszy. co się stało kilka dni po tym, jak to przewidziałem. Ale ty wolisz dąć w swoją tube - przejrzyj na oczy, polityka pisu prowadzi do podzielenia polski i polaków na swoich i ich, jak kiedyś w jugosławii.

Kai - 19 Października 2010, 13:50

dalambert napisał/a
ALE... i tu dwuznaczne zawieszenie klawiatury... z przydechem na , oskarzymy za chwilę...

Za to "druga strona" na zawieszenie klawiatury czasu nie traci, jak widać w podanym przeze mnie wcześniej linku.

jewgienij - 19 Października 2010, 13:50

dalambert napisał/a
jewgienij napisał/a
nazwie wariata zwykłym wariatem czy kryminalistą

do dziś lewica i słusznie NIE nazywa Eligiusza Niewiadomskiego zwykłym wariatem a wyrzuca ówczesnej prawicy tworzenie klimatu wzywającejgodo zabójstwa Pierwszego Prezydenta PR.
Atmosfera szczucia na PiS trwa od 2005 roku i nasila się coraz bardziej i co ?
Oczywiście PiS temu winien, bo jak zadekretowały autoryteta moralne PiS jest beeee.
Otóż PiS nie jest beee, a przemysł nienawiści przyniósł pierwsze owoce, czy chcecie to przyznać, czy nie.
Możecie dalej kota ogonem obracać i tak barwy nie zmieni.

Ale w czym rzecz? Że opozycyjne partie ze sobą się gryzą? Kaczyński ma mieć zapewnioną nietykalność, bo prawdziwy Polak? To wedle jego systemu, a nie ogólnego. Tak sobie przywłaszczył patriotyzm, że nawet krytykować go nie wolno.

W podgrzewaniu atmosfery jest równie, jeśli nie bardziej winny niż PO.Mało kto potrafił tak skutecznie skonfliktować społeczeństwo. Nie usprawiedliwiam debila mordercy czy PO, ale tu nie ma wilków i owieczek, więc niech najpierw zrobi sam sobie rachunek sumienia.

sneer - 19 Października 2010, 13:55

Powiem tylko tyle: w warunkach jakie mamy tj. przyzwolenia na atakowanie PiS i J. Kaczyńskiego, ba chwalenie się tym itp. niektórym puszczają zworki. PiS ma męczenników, czy się to PO podoba czy nie. Smutne to, ale cóż.....
feralny por. - 19 Października 2010, 13:56

sneer napisał/a
Smutne to, ale cóż.....
ale łaknęli ich jak kania dżdżu...
sneer - 19 Października 2010, 13:58

feralny por. napisał/a
sneer napisał/a
Smutne to, ale cóż.....

Jasne. J. Kaczyński wynajął płatnego mordercę, żeby zabił jego ludzi. Następnym etapem będzie podpalenie Reichstagu. Brawo, tak myśli prawdziwy czekista :bravo

Kai - 19 Października 2010, 14:00

sneer, jeśli ktoś nie chce pożaru, nie podsyca ognia. Już kiedyś pisałam, że gdyby JK zamiast podjudzać, zaczął nawoływać do zachowania spokoju, odmiauczałabym pod stołem każde złe słowo, jakie na niego powiedziałam. Do tej pory nie ma jednak "przestańcie" tylko "uważajcie, PO was jeszcze dopadnie".
Romek P. - 19 Października 2010, 14:03

dalambert napisał/a
a jak dziś człek być może zmanipulowany przez rozkrecony przemysł nienawiści' i na Forum obecy

Różnie już Twoje głupoty w tym wątku widziałem, ale tak jawnego oszczerstwa - wybacz - nie. Gdyby nie wzgląd na Twój wiek, zgłosiłbym wniosek o karę. Ja sobie wypraszam takie stwierdzenia.

sneer - 19 Października 2010, 14:05

Kai napisał/a
sneer, jeśli ktoś nie chce pożaru, nie podsyca ognia. Już kiedyś pisałam, że gdyby JK zamiast podjudzać, zaczął nawoływać do zachowania spokoju, odmiauczałabym pod stołem każde złe słowo, jakie na niego powiedziałam. Do tej pory nie ma jednak przestańcie tylko uważajcie, PO was jeszcze dopadnie.

Ty być odmruczała. Reszta nie. A co do PO was dopadnie, to w pewnym sensie jest prawda.

jewgienij - 19 Października 2010, 14:05

Już męczennicy, a nie ofiary?
NURS - 19 Października 2010, 14:06

sneer napisał/a
feralny por. napisał/a
sneer napisał/a
Smutne to, ale cóż.....

Jasne. J. Kaczyński wynajął płatnego mordercę, żeby zabił jego ludzi. Następnym etapem będzie podpalenie Reichstagu. Brawo, tak myśli prawdziwy czekista :bravo

Nie, Kaczyński atakował wszystkich myślących inaczej, moim zdaniem chcąc sprowokować sytuację, w której będzie mógł wrócić do wladzy. Nawet pobieżna analiza jego wypowiedzi podczas seansów nienawiści, zwanych marszami pod pałac, w tym o niepodawaniu reki, mówieniu o rządach zlych ludzi itp, itd. prowadzi do jednego wniosku, on wiedział czym to się skończy.

skoro ja o tym wiedziałem, on tez musiał, dodam.

Kai - 19 Października 2010, 14:07

sneer napisał/a
A co do PO was dopadnie, to w pewnym sensie jest prawda.

Sneerciu, weź, inteligentny z Ciebie facet, a takie rzeczy gadasz. No, chyba, że PiS się podłoży tak, że będzie można zacząć wyciągać konsekwencje.

dalambert - 19 Października 2010, 14:07

Romek P., to nie oszczerstwo , ale określenie tego co tu się czasami wypisuje, a człek ten na pewno naszego forum nie czytał, co nie znaczy, ze inwektyw pod adersem PiS jest tu mało, no i uderz w stół....
Nie zauważyłeś naszych wspaniałych kapłanów walki z Kaczyzmem ?
Czy tez uważasz, ze słusznie czynią, a te wszystkie "prezymiery", "Kaczory" "Moralne karzełki" to takie zręczne i urocze powiedzonka literackie ?

sneer - 19 Października 2010, 14:12

Kai napisał/a
sneer napisał/a
A co do PO was dopadnie, to w pewnym sensie jest prawda.

Sneerciu, weź, inteligentny z Ciebie facet, a takie rzeczy gadasz. No, chyba, że PiS się podłoży tak, że będzie można zacząć wyciągać konsekwencje.

Kai, inteligentna z Ciebie Kocica, a nie widzisz jak PO subtelnie i dyskretnie załatwia PiS na cacy.

Romek P. - 19 Października 2010, 14:13

dalambert napisał/a
Romek P., to nie oszczerstwo , ale określenie tego co tu się czasami wypisuje, a człek ten na pewno naszego forum nie czytał, co nie znaczy, ze inwektyw pod adersem PiS jest tu mało, no i uderz w stół....

Wiesz, przeczytaj sobie podkreślenie. Żałosne oszczerstwa i tyle, i chyba byłoby Ci brak odwagi napisać wprost, że tak, ja też należę do przemysłu nienawiści, prawda? Bo odważyłem się kogoś skrytykować.

Nędzna retoryka mnie nie bawi, Dalambercie, mam ją za to, czym jest w istocie.

Z mojej strony EOT i nie musisz się trudzić odpowiedzią :)

Kai - 19 Października 2010, 14:18

sneer napisał/a
PO subtelnie i dyskretnie załatwia PiS na cacy.

Ależ nie musi, PiS załatwia się sam. Poczytaj już dzisiejsze ich komentarze - a tak naprawdę to właściwie chyba jeszcze nie wiadomo, skąd się wzięła informacja, co krzyczał zabójca.

feralny por. - 19 Października 2010, 14:18

sneer, bacz na słowa, i przypomnij sobie co sam niedwano mówiłeś na temat przelewania krwi, że o tym co mówił prezes i jak szukano na siłę "poległych pod krzyżem" nie wspomnę.

A za czekistę może mi się Pan nie kłaniać. Żegnam ozięble.

sneer - 19 Października 2010, 14:21

feralny por. napisał/a
sneer, bacz na słowa, i przypomnij sobie co sam niedwano mówiłeś na temat przelewania krwi, że o tym co mówił prezes i jak szukano na siłę poległych pod krzyżem nie wspomnę.

A za czekistę może mi się Pan nie kłaniać.

Przelewanie krwi na wojnie za ojczyznę to co innego niż morderstwa polityczne, nie sądzisz?
A co do Kaczyńskiego: dawno o tym pisałem, nie należy w ogóle brać na poważnie tego co mówi człowiek pogrążony w głębokiej traumie po śmierci najbliższych osób.

jewgienij - 19 Października 2010, 14:24

NURS napisał/a

Nie, Kaczyński atakował wszystkich myślących inaczej, moim zdaniem chcąc sprowokować sytuację, w której będzie mógł wrócić do wladzy. Nawet pobieżna analiza jego wypowiedzi podczas seansów nienawiści, zwanych marszami pod pałac, w tym o niepodawaniu reki, mówieniu o rządach zlych ludzi itp, itd. prowadzi do jednego wniosku, on wiedział czym to się skończy.

Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
Od wyborów Kaczyński pracuje nad tym, żeby zrobić dym, teraz hipokryta znowu stawia się w roli ofiary i męczennika i umywa ręce, bo on to był łagodny, bezkonfliktowy i do rany przyłóż i tylko gasił ogień, jaki podkładali Tusk z Komorowskim. O kampanii nienawiści mówi człowiek przesiąknięty nienawiścią, której nawet nie stara się ukryć. Zawsze uważałem go za zadymiarza i destabilizatora, innej taktyki nie ma, jak tylko zamieszać i poróżnić ludzi.

aniol - 19 Października 2010, 14:24

dalambercie znowu z wdziekiem sobie wrodzonym nie widzisz drugiej strony
jak pan prezes obraza wszystkich myslacych inaczej niz on i inni komunisci z PiSu odmawiajac im prawa do bycia polakami to dla Ciebie jest ok bo powiedzial to niemalze sw.Jaroslaw i przyklaskujesz temu radosnie
jak ktos pojedzie po prezesie to zaczynasz lamenty, zale i wypominasz to niektorym juz conajmniej od 2 lat (np NURSowi prezymiera - chociaz dobrze by bylo zebys sobie sprawdzil w jakim kontekscie pojawilo sie to slowko na forum)

widzisz, po mnie wiekszosc glupich wypowiedzi Kaczynskiego splywa jak woda po gesi, ale czasem walnie czyms tak durnym i obrazliwym dla mnie osobiscie ze szlag mnie najjasniejszy trafia mimo ze uwazam sie za osobe raczej opanowana
i jestem w stanie zrozumiec ze komus choremu odbilo po jakims kolejnym wyglupie prezesa, czego ty podobnie jak twoj guru nie potraficie przyjac do wiadomosci

a co do mojej podlosci: skoro Kaczynski nie zawahal sie jechac na smierci brata w jednej kampanii to co go powstrzyma ugrywania stolkow smiercia wspolpracownikow? wyrzuty sumienia? przyzwoitosc? kregoslup moralny?
przeciez ten szaleniec zrobil PiSowi piekny prezent w postaci meczennika za sprawe, jest okazja zeby znowu oskarzac wszystkich dookola - i juz towarzysze to robia, co zostalo juz powyzej przytoczone

Matrim - 19 Października 2010, 14:29

Kai napisał/a
jeszcze nie wiadomo, skąd się wzięła informacja, co krzyczał zabójca.

Już wiadomo.

Chal-Chenet - 19 Października 2010, 14:30

dalambert napisał/a

A przemysłem nienawiści nie są słowa zwolenników p. Kaczyńskiego, którzy na manifestacji mówili o p. Komorowskiej, która poleciała do Smoleńska: "Może spadnie. Niech tam zostanie"?

jewgienij - 19 Października 2010, 14:35

sneer napisał/a

A co do Kaczyńskiego: dawno o tym pisałem, nie należy w ogóle brać na poważnie tego co mówi człowiek pogrążony w głębokiej traumie po śmierci najbliższych osób.

Więc jak go mamy brać? Kabaretowo? On startował na prezydenta. Jeśli nie czuł się na siłach, to miał prawo zrezygnować, ale chorobliwa ambicja podyktowała mu start do żłoba, bez zastanowienia się, czy jego osobista trauma nie zaszkodzi obiektywnemu oglądowi spraw państwowych. Tacy egocentrycy są niebezpieczni.

Chal, to krzyczeli prawdziwi Polacy. W ich ustach to patriotyzm, monopol na nienawiść ma PO i TVN.

Kai - 19 Października 2010, 14:38

Ja bym aż tak bardzo nie wierzyła wszystkiemu, co piszą w necie. Może będzie jakieś oficjalne oświadczenie.

Matrim, popatrz tutaj

Już z pierwszego akapitu wygląda, że ofiar jest cztery. Machina nienawiści to jedno, a machina dziennikarska też już się zaczyna bujać i to bardzo mocno.

Matrim - 19 Października 2010, 14:39

Przecież wiadomo, że żyjemy w matriksie, a jedynie pan Prezes ma w kieszeni monopol na czerwone pigułki.

Kai, w tym linku, który podpiąłem jest filmik z zatrzymania, gdzie facet "niby" mówi, dlaczego to zrobił.

Kai - 19 Października 2010, 14:43

Matrim, nie zwróciłam uwagi, co to za strona. Nieee... ja bym nie ufała ani jednemu ich słowu. :twisted:

Chyba najbardziej wiarygodna wersja wydarzeń:

http://www.lodzka.policja...gsection/1/277/

Reszta to IMHO dziennikarskie spekulacje.

Edit: a tego to obejrzeć niestety nie mogę, dopiero w domu. Nie twierdzę zresztą, że nie krzyczał, tylko że tak naprawdę nie znamy podłoża sprawy, a gość teraz może sobie właściwie mówić co chce. Zabił człowieka i to jest jeden, niezaprzeczalny fakt.

jewgienij - 19 Października 2010, 14:51

Ale co ma do rzeczy, co wariat krzyczy? Jak krzyczy, że Bóg kazał mu wszystkich zabić, to mamy oskarżać Watykan? To chory człowiek, żadne polityczne zabójstwo, bo wtedy wyglądałoby to inaczej. To atak schizola.
Kai - 19 Października 2010, 14:55

Jak to co ma do rzeczy, teraz PiS ma misję, przecież on zaatakował, zginęli ludzie na posterunku. Gdyby choć milczał, można by uznać, że to atak zazdrosnego męża i uniknąć dalszych konsekwencji :twisted:

Tak, wiem, wyzłośliwiam się.

Partner forum