Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Matrim - 18 Października 2010, 10:22
| dalambert napisał/a | | to nie plotka tylko sterowana manipulacja mająca na celu skompromitowanie Naszego Dziennika |
Masz rację, dalambercie - to nie artykuł z Naszego dziennika, tylko z Gazety Polskiej. Czy to coś zmienia?
dalambert - 18 Października 2010, 10:23
NURS, aż byłszczy na tym naszym forum od bohaterskich antykaczystów, tropicieli pisowskich bezeceństw i budowniczych ateistycznego raju, to co się innych forumów czepiasz, że co, że twego ulubionego bełkotu nie głoszą, że mają inne zdanie . tu królujesz Ty i reszta, to se króluj i się ciesz
NURS - 18 Października 2010, 10:41
Ja się czepiam? Nie rpzeginaj. to ty przed chwila napisałeś, ze nie zauważasz, aby to była propisowska gadzinówka - więc ci pokazałem, udowodniłem nawet, że wciskasz kity. Nie oceniałem tamtego forum, ich cyrk, ich małpy. A ty jesteś małym kłamczuszkiem, świntuszkiem amputując mi takie rzeczy.
Widzisz, to co robisz, jest modelowym przykładem, jak działa pislamistyczna propaganda. czysty spin doktoryzm. Jak ognia unikasz prawdy a ta wygląda tak, ze GP opublikowal rzeczony tekst i jedziesz po bandzie, żeby odwrócić uwage od problemu. Ja, jako, że nie wyznaję żadnej partii, co najwyżej którąś popieram, zauważam niestosowność decyzji REM, i szmatławośc pisma, które zamieściło artykuł. Ty, lżysz kobietę drwiąc z jej nazwiska, ale szmatławca bronisz jak niepodległości. Tym się różnimy, dalambercie złoty.
dalambert - 18 Października 2010, 10:46
NURS, rozumiem , że w swoim politpoprawnym ogródku dopuszczasz, a nawet propagujesz jedynie wyszydzanie nazwiska Jarosław Kaczyński
Weż się.......
jewgienij - 18 Października 2010, 14:10
Bo on się sam prosi. Wszyscy się śmieją z Tuska, Komorowskiego, Kwaśniewskiego itp., ale tylko Kaczyński tak alergicznie reaguje. Nic dziwnego, że ludzie się śmieją z nadęciaka, który nie ma dystansu do siebie. Sam sobie tarczę strzelecką na czole wymalował.
Zawsze uważałem, że śmieszność to zabójcza broń dla całego nadętego PIS-u, ale powinni to maskować i robić dobrą minę do złej gry, tak jak Kurski, najsprawniejszy z nich. Oni sami sobie ścielą, bo na nadmiar patosu najlepsza jest drwina, a Polacy prócz płaczu potrafią się jeszcze śmiać.
dalambert - 18 Października 2010, 19:05
cytat:
"da zabójstwa misitra Eugeniusza Wróbla przyznał sięjego syn Grzegorz W "
co za kretyn stworzył tego paragrafianego potworka i zaordynowal nam tryumf prawnego debilizmu
Kai - 18 Października 2010, 19:24
dalambercie drogi, normalne, a jednak śmieszne.
Jeszcze śmieszniejsze podsłuchane dzisiaj na przystanku "A ja myślę, że oni to ukartowali, żeby zebrać ubezpieczenie". Nie ma to jak urban legends...
NURS - 18 Października 2010, 19:57
| dalambert napisał/a | NURS, rozumiem , że w swoim politpoprawnym ogródku dopuszczasz, a nawet propagujesz jedynie wyszydzanie nazwiska Jarosław Kaczyński
Weż się....... |
sam się weź
Jakbyś nie zauważył, zasugerowałem rozgonienie tych, co na tfu ND nagadali. Ale fajnie jest spindoktorować....
baranek - 19 Października 2010, 07:08
dalambert, pomijając cały idiotyzm tych skrótów [mówiliśmy o tym przy okazji Zbigniewa B.], to co z tego, że się przyznał, skoro:
http://www.naszdziennik.p...=po&id=po01.txt
aniol - 19 Października 2010, 07:55
spoko, jutro napisza ze dwa dni po smierci zadzwonil z komorki do zony
Anonymous - 19 Października 2010, 11:02
Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że skrajna prawica (i nie tylko ta skrajna) lubi pisać fantastykę w Polsce.
dalambert - 19 Października 2010, 11:33
Żerań, zapomniałes o skrajnej lewicy , i nie tylko skrajnej, co to fantastykę pisze, a i bajędy na Forum ogłasza jak prawdy objawione
Anonymous - 19 Października 2010, 11:58
O LOL Na pewno teraz pójdzie w eter, że to rząd jest odpowiedzialny, wszystko jest nagonką na PiS, a Tusk zabija opozycję.
| Cytat | Wojna domowa od wielu wieków trwa
Wojna na gesty wojna na słowa
To każdy z domu na wyrywki zna
Co dzień od nowa
Łubudu bum bum grum...
A dziś już nowa, wojna domowa,
którą z nas każdy bardzo dobrze zna... |
E: Piosenka na dzisiaj... A poważnie - to oczywiście jest skandal, bo biura poselskie powinny być ZAWSZE zabezpieczone...
feralny por. - 19 Października 2010, 12:06
No, teraz to się zacznie.
dalambert - 19 Października 2010, 12:11
Żerań, no pięknie! zdaje sie , ze skrót LOL oznacza "uśmiałem się jak norka" czy inne "wiele śmiechu" gratuluję Ci wysublimowanego poczucia humoru >
Dwu zamordowanych, jacyś ranni, ale to PiSowców zarżnęli więc ; HA< HA< HA i ho la, la.
uśmiałeś się jak norka , no nie
ps. nawet piosneczkę dołożyłeś co by weselej było,
wszak "wojnę domową" ogłosił taki autorytet moralny jak Pan Wajda , no to trzeba ten wózek postepu śmiało do przedu pchać
Rafał - 19 Października 2010, 12:11
Nie do wiary. Szok, to się dzieje naprawdę?
Witchma - 19 Października 2010, 12:12
| feralny por. napisał/a | | No, teraz to się zacznie. |
Nie, już się zaczęło... A o czym mówimy?
jewgienij - 19 Października 2010, 12:24
Szaleństwo ogarnęło kraj, wariaci wzięli sprawy w swoje ręce. Naprawdę zaczyna być niebezpiecznie.
Kyle Katarn - 19 Października 2010, 12:27
jewgienij, pojedynczy wybryk szaleńca nie oznacza, że kraj ogarnęło szaleństwo i że nagle zrobiło się niebezpiecznie. Równie dobrze można powiedzieć, że zabójstwo premiera Szwecji Olofa Palmego w 1986 oznacza, że Szwecję w 1986 r. ogarnęło szaleństwo i że ogólnie zaczęło tam być niebezpiecznie. Tym bardziej, że wtedy uderzono w tak wysoko postawioną osobę, a u nas tylko dokonano napadu na biuro poselskie.
feralny por. - 19 Października 2010, 12:29
Witchma, nie wiem jak Ty, ale ja o tokowaniu jakie nas czeka - Prezes już zapowiedział konferencję -, o "kulcie świętych męczenników" i bardzo prawdopodobnym dalszym radykalizowaniu postaw i wzajemnych oskarżeniach, które mogą doprowadzić do kolejnych tego typu wydarzeń, (być może będzie odwet). W to, że ludzie, którzy żyją z podgrzewania nastrojów się opamiętają, jakoś mi się nie chce wierzyć
dalambert - 19 Października 2010, 12:29
| NURS napisał/a | | Głównym przejawem przemysłu nienawiści, są wystąpienia niejakiego Jarosława | | terebka napisał/a | | Przemysł nienawiści to bzdurny frazes wymyślony przez otoczenie człowieka - a być może przez niego samego - który sam dyszy nienawiścią do wszystkiego. To hasło, z jakim budzi się każdego dnia, odwracające uwagę od tego jakim sam jest małym człowieczkiem, pozwalające mu wywrzaskiwać swoje idee i nadające mu przy okazji znaczenia męczennika |
| NURS napisał/a | | ale może tez być tak, ze ktoś uzna, że nasz karzełek moralnego niepokoju jest największym zagrożeniem dla Polski widzianej z innej perspektywy i go po prostu odstrzeli. |
nawet tu "przemysł nienawiści " miele swoje , tylko tak dalej, pierwszy sukces już jest.
aniol - 19 Października 2010, 12:30
bez wzgledu na to kim sa ofiary, na konferencji prezesa kaczynskiego prawdopodobnie dowiemy sie ze byli to wybitni specjalisci od katastrof lotniczych, albe ze mamy do czynienia z ewidentnym mordem politycznym na zlecenie
to ze napastnikiem mogl byc osobnik chory psychicznie zapewne nikomu z pisowczykow do glowy nie przyjdzie (ciekawe czy jesli sie okaze ze rzeczywiscie napadu dokonal wariat podniasa sie glosy ze to wszystko jest ukartowane aby chronic peowskiego zabojce)
ze moglbyc to rozczarowany wyborca pisowski albo czlowiek oszukany przez pana posla to juz wogole jest nie do pomyslenia]
ze zabojstwo moglo nie miec nic wspolnego z partia Kaczynskiego tez zapewne jest nie do przyjecia
co do wojny domowej - a jak wam sie wydaje kto bedzie probowal wykorzystac dzisiejsza tragedie do rozpetania takowej? bo ja mam juz kandydata
dalambercie jestes swietnym przykladem dopasowywania rzeczywistosci do swojego widziisie
ty juz oceniasz , oskarzasz i tworzysz meczennikow po swojej stronie barykady
a naprawde nic nie wiemy kim byly ofiary, a ty juz szaty drzesz ze pisowcy - a moze zginal listonosz i sprzataczka, ktorzy staneli na drodze szalenca?
dalambert - 19 Października 2010, 12:35
aniol, tam zginęli ludzie, z ręki prawdopodobnie szaleńca zrażonego "walką z kaczyzmem" na która przykłady Wam podaje, tworzenie atmosfery linczu przez kolejne autorytety i autoryteciki tak się własnie skończyło.
| feralny por. napisał/a | | ale ja o tokowaniu jakie nas czeka - Prezes już zapowiedział konferencję -, o kulcie świętych męczenników i bardzo prawdopodobnym dalszym radykalizowaniu postaw i wzajemnych oskarżeniach |
A co ma być "morda w kubeł, bo was wstrzelamy" i " ruki pa szwam"
ps, Żerań ledwo się o tym dowiedział wrzucił to na Forum jako DOWCIP / LOL/ a nie tragedię, to też świadczy o stanie ludzkich umysłów
Kyle Katarn - 19 Października 2010, 12:36
| dalambert napisał/a | | Dwu zamordowanych, jacyś ranni |
Z tego, co wiem, to jedna osoba nie żyje, a dwie są ranne, z których jedna walczy o życie.
http://wiadomosci.wp.pl/k...,12771403,wiado
| Cytat | Atak w siedzibie PiS w Łodzi przy ul. Sienkiewicza - przed południem do biura partii wtargnął starszy mężczyzna i zaatakował dwie osoby bronią gazową przerobioną na ostrą. 39-letni mężczyzna walczy o życie w szpitalu, ok. 60-letni mężczyzna zmarł. Napastnik, 62-letni Ryszard C. z Częstochowy od kilku dni przebywał w Łodzi. Miał krzyczeć: Nie ma Kaczyńskiego, to wy poniesiecie odpowiedzialność.
Jak powiedziała Wirtualnej Polsce podinsp. Joanna Kącka z zespołu prasowego łódzkiej policji do ataku doszło we wtorek przed południem w łódzkiej siedzibie PiS przy ul. Sienkiewicza. Napastnik jest już zatrzymany i przewieziony do śródmiejskiej komendy. Wobec niego prowadzone są dalsze czynności procesowe - mówiła Kącka. Pytana o strzelaninę powiedziała, że nie ma informacji jakoby napastnik użył broni.
Nie wiadomo, jakie były motywy sprawcy. Nie wiadomo też, czy był trzeźwy. Napastnik odmawia wszelkiej współpracy z policją - poinformował Wirtualną Polskę rzecznik KGP Mariusz Sokołowski.
Jerzy Loba z łódzkiego oddziału PiS powiedział Wirtualnej Polsce, że mogli zostać zaatakowani: asystent europosła Janusza Wojciechowskiego i Jarosława Jagiełły, prezesa zarządu okręgowego PiS w Łodzi. - To wielki cios dla partii. Jak w takiej atmosferze nienawiści możemy dalej prowadzić kampanię? To przerażające! - mówi wzburzony polityk. |
Rafał - 19 Października 2010, 12:50
To jest straszne, ale ciśnie mi się też na usta "kto sieje wiatr zbiera burze".
Kai - 19 Października 2010, 12:53
Wątpię, aby naprawdę miało to podłoże polityczne. A może tylko naiwnie wierzę, że w Polsce jeszcze do tego nie doszło.
dalambert - 19 Października 2010, 12:54
| Rafał napisał/a | | kto sieje wiatr zbiera burze. |
Znaczy kto sieje tę burze - wredny Kaczynski, czy może jednak te wszystkie szczuje i szczujki tak ochoczo PiS atakujące ?
Witchma - 19 Października 2010, 12:56
| Kai napisał/a | | Wątpię, aby naprawdę miało to podłoże polityczne. |
Proszę Cię... wszystko, co by się wydarzyło w promieniu pół kilometra od którejkolwiek z siedzib tej partii byłoby winą wstrętnych prowokatorów i zamachem stanu (co najmniej). A co dopiero coś takiego...
Kyle Katarn - 19 Października 2010, 12:56
Udało się ustalić nazwiska rannego i zabitego.
http://wiadomosci.gazeta....ht=20&width=120
| Cytat | O godz. 11.35 62-letni mężczyzna z Częstochowy z nożem i bronią palną, prawdopodobnie pistoletem gazowym przerobionym na broń palną, wszedł do siedziby PiS-u w samym centrum Łodzi, 100 metrów od urzędu miasta.
Nożem ranił mężczyznę, do innych osób oddał strzały. 62-letni Marek Rosiak, asystent europosła PiS Janusza Wojciechowskiego, zginął od strzału. 39-letni Paweł Kowalski, asystent posła Jarosława Jagiełły, został ranny. Walczy teraz w szpitalu o życie. Policja ujęła sprawcę i został przewieziony do komisariatu.
Z nieoficjalnych informacji wynika, że mężczyzna, który wtargnął do siedziby PiS-u miał mówić, że nienawidzi PiS-u, nienawidzi partii Jarosława Kaczyńskiego. Potwierdza łódzkiej ''Gazecie Wyborczej'' Czesław Telatycki, radny PiS - Mówił, że chce zabić Kaczyńskiego. Najpierw wystrzelił wszystkie naboje, potem zaatakował nożem.
Strzały usłyszał portier. Pobiegł zaalarmować strażników miejskich - siedziba straży jest obok biura. - Strażnicy, którzy wkroczyli do biura PiS zastali dwie ranne osoby leżące na podłodze w kałuży krwi - mówi Leszek Wojtas ze straży miejskiej. |
A z innej beczki, ale też o polityce: dziś rano zaatakowano siedzibę parlamentu w Groznym w Czeczenii, zabijając dwóch milicjantów i raniąc pracownika administracji budynku. Nie udało się zaatakować deputowanych, bo atak został odparty i - jak donoszą rosyjskie media - wszyscy napastnicy zginęli.
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
dalambert - 19 Października 2010, 12:58
Witchma, | Kyle Katarn napisał/a | | Z nieoficjalnych informacji wynika, że mężczyzna, który wtargnął do siedziby PiS-u miał mówić, że nienawidzi PiS-u, nienawidzi partii Jarosława Kaczyńskiego. |
a potem opowiadaj | Witchma napisał/a | | wszystko, co by się wydarzyło w promieniu pół kilometra od którejkolwiek z siedzib tej partii byłoby winą wstrętnych prowokatorów i zamachem stanu (co najmniej) |
|
|
|