To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

Kai - 7 Kwietnia 2010, 17:46

A ja nie wiem, ale okropne są te tasiemcowe dyskusje, kto jest jaki zły i gorszy, kto lepszy i tak dalej. Nikt nie wyleciał - super, ale strasznie dużo się na ten temat mówi. Moderacja zadziałała i o co chodzi?
Właściwie to mnie nikt tutaj nie przeszkadza, jak mi dokuczy, to się odetnę, bo jestem wredna. Tylko to jest jakieś takie... dziwne, roztrząsanie tematu jednego użytkownika już chyba w 3 wątkach i do tego właściwie nie całkiem wiadomo, co się chce osiągnąć, skoro decyzja zapadła.
Nie wiem, tyle jest ciekawszych tematów, a czy decyzja moderacji była słuszna to się chyba szybciutko sprawdzi w praniu, na oko to daję tydzień, może dwa, przy dobrych układach.

Adanedhel - 7 Kwietnia 2010, 17:55

NURS napisał/a
Teraz nie muszę się już niczego doszukiwać

Tak, powiedziałem Ci to na samym początku posta, żebyś nie miał wątpliwości.
NURS napisał/a
Jeśli jeszcze tego nie pojąłeś z nieznanych mi przyczyn wyjasniam: jeśli modowie mówią tak a ty przychodzisz i mówisz, nie to znaczy, że nie zgadzasz się z ich zdaniem i podważasz ich autorytet.

I właśnie to zrobiłem w zacytowanym przez Ciebie poście.

hrabek - 7 Kwietnia 2010, 18:06

Adi: Ty byś człowieka pogonił. Nasza wielogłowa moderatorska hydra sprawę przemyślała, podrapała się w mózg i doszła do wniosku, że jeszcze raz tego człowieka wpuścimy. Co nie znaczy, że decyzja była łatwa, czy jednogłośna (ale nie znaczy też, że nie). Musisz się z tym pogodzić. Będziesz moderatorem, będziesz banował po swojemu, ewentualnie wnioski o bana przedstawiał administracji. Koniec kropka. Tak jak w sądzie, tak i tu liczy się nie sam fakt popełnienia przestępstwa, tylko przesłanki, które stały za danym delikwentem.
Z mojej strony EOT. Mam nadzieję, że z Twojej także. Wyraziłeś swoje zdanie, dostałeś odpowiedź. Na lepszą nie masz co liczyć. Dalsza dyskusja to już tylko przerzucanie coraz zacieklejszych argumentów, które mogą się niestety skończyć tylko w jeden sposób.
Jak chcesz, możemy porozmawiać na PW.

Adanedhel - 7 Kwietnia 2010, 18:15

Ostatni post był odpowiedzią na dziwny post NURSa. Gdybym chciał kontynuować dyskusję przywaliłbym Ambioryksowi za kolejny popis. Nie widzę sensu jej ciągnięcia bo nie widzę sensu w argumentach za pozwoleniem mu tu egzystować.
Ambioryks - 7 Kwietnia 2010, 19:37

Adanedhel napisał/a
przywaliłbym Ambioryksowi za kolejny popis.

:?: Jaki kolejny popis? Co masz na myśli?

Agi - 7 Kwietnia 2010, 19:48

Adanedhel, nie uzurpuj sobie prawa do oceny postępowania innego Użytkownika Forum. Ambioryks, ten wątek służy do wyjaśnienia wątpliwości w związku z nałożoną karą, proszę wyjaśnić sprawę z Adanedhelem na pw.
Kolejny wpis na temat pozostania Ambioryksa na Forum zostanie ukarany ostrzeżeniem.

NURS - 7 Kwietnia 2010, 21:28

Adanedhel napisał/a
Ostatni post był odpowiedzią na dziwny post NURSa. Gdybym chciał kontynuować dyskusję przywaliłbym Ambioryksowi za kolejny popis. Nie widzę sensu jej ciągnięcia bo nie widzę sensu w argumentach za pozwoleniem mu tu egzystować.

Chłopie jedyne dziwne posty w tym wątku są twoje, najpierw pytasz, potem twierdzisz, że nie podważasz zdania modów, potem je otwarcie podwazasz i żadasz, zeby ci po raz dziesiąty tłumaczyć dlaczego ktoś nie dostał bana, bo ty byś mu dał. Na dodatek nie widzisz sensu w ciągnięciu dyskusji a już ze trzy strony ją ciągniesz, w kółko gadając to samo.

Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2010, 21:52

ale ten wątek chyba po to jest by wyrazić swoje watpliwości w przypadku niezrozumienia penitencjarnych działań moderacji

IMHO

gorat - 7 Kwietnia 2010, 22:29

...pytać mają aądzeni, nie świadkowie.

Przestaniecie mnie wnerwiać?

jewgienij - 8 Kwietnia 2010, 11:55

To zamknijcie ten fikcyjny wątek, skoro decyzje modów nie podlegają dyskusji.
Sam pokrzywdzony może się też jedynie tutaj żalić, a nie szukać sprawiedliwości, niech sobie zatem stworzy blog i tam wylewa żale.
Tak agresywnych odpowiedzi jak NURSA na w sumie formalne i niespecjalnie zaczepne pytania ADHD aż żal czytać. Jak tacy twardziele jesteście, to się nie tłumaczcie przez dwie strony, nie napinajcie się i nie cwaniakujcie, podjudzając ludzi zamiast łagodzić sytuację.( edit. to w sumie do NURSa i Gorata, bo inni modzi zachowali klasę). Skoro się nie dyskutuje z decyzjami modów, to czemu to robicie i te dyskusje nakręcacie? Bądzcie konsekwentni, to ludzie to uszanują.

Ambioryks - 12 Kwietnia 2010, 11:39

Nie kwestionując decyzji administracji o ostrzeżeniu i banie dla remova, można by zadać pytanie, dlaczego tylko on dostał ostrzeżenie, skoro m.in.:
dzejes napisał/a
emo kid.

dzejes napisał/a
Cóż, błędnie założyłem, że jesteś inteligentny. Spieszę naprawić swój błąd.

to też jest przykład lekceważącego traktowania współdyskutanta.

I mam pytanie: czy mod może dać ostrzeżenie innemu modowi lub administratorowi? Bo (proszę o wybaczenie za posłużenie się znowu przykładem tego rzędu) na innych forach spotkałem się m.in. z sytuacją, że admin dał osta modowi za obrażanie użytkowników, mod dał osta adminowi za uniemożliwianie dyskusji przez zamykanie wątków w najmniej odpowiednich momentach (czyli te kwestie były ze sobą zupełnie niezwiązane, jakby co). A nawet, że mod sam sobie dał ostrzeżenie. Czy na FSFF&H też by mogło coś takiego mieć miejsce?

Virgo C. - 12 Kwietnia 2010, 11:57

Ambioryks napisał/a
mod dał osta adminowi

Możesz podać gdzie? Większość silników, które są używane na forach nie daje takiej możliwości, więc ciężko mi w takie coś uwierzyć. Podobnie jak w to, że mod sobie sam może dać ostrzeżenie.

Agi - 12 Kwietnia 2010, 12:04

Ambioryks, nudzi Ci się?
Chal-Chenet - 12 Kwietnia 2010, 12:05

Faktycznie, bywało takie coś, swego czasu na Horror Online zdaje się, moderator zbanował samego siebie. I też było to forum podobne w wyglądzie do tego. (Przemo cośtam)
Ambioryks - 12 Kwietnia 2010, 12:12

Virgo C. napisał/a
Możesz podać gdzie?

Tutaj:
http://xportal.pl/warning...detail&userid=6
Admin Panu dostał osta od moda Wilhelma.
http://xportal.pl/warning...tail&userid=189
A Wilhelm dostał osta od Panu.

Zaś tutaj:
http://www.zaginiona-bibl...tail&userid=550
Spell vel Spellsinger vel MrSpellu vel Wielebny_Spell dał osta samemu sobie.
Agi napisał/a
Ambioryks, nudzi Ci się?

:?: Co miało na celu zadanie tego pytania?
Po prostu chcę dokładniej znać panujące tu zasady, to wszystko.

Virgo C. - 12 Kwietnia 2010, 12:22

Hmm, widocznie zależy od ustawień forum. Pamiętam że na Invision hierarchia była zachowana i osobie o wyższym statusie w moderacji ostrzeżenie bądź bana mógł dać jedynie ktoś o podobnej randze lub wyższej.
Agi - 12 Kwietnia 2010, 12:25

Cytat
Agi napisał/a:
Ambioryks, nudzi Ci się?

Co miało na celu zadanie tego pytania?
Po prostu chcę dokładniej znać panujące tu zasady, to wszystko.

Kilka postów wyżej zwracałam Ci uwagę do czego służy ten wątek:
Agi napisał/a
Ambioryks, ten wątek służy do wyjaśnienia wątpliwości w związku z nałożoną karą

Aktualnie nie jest nałożona na Ciebie żadna kara, czyli wpisywanie się w tym wątku nie ma żadnych podstaw.
Lekka forma mojego pytania była obliczona na Twoją inteligencję, a pytanie miało na celu przywołanie Cię do porządku.
Virgo C., Ciebie również przywołuję do porządku.
Dyskusję możecie kontynuować np. w wątku Zasady panujące na Forum

Kai - 12 Kwietnia 2010, 12:31

Virgo C. napisał/a
Hmm, widocznie zależy od ustawień forum. Pamiętam że na Invision hierarchia była zachowana i osobie o wyższym statusie w moderacji ostrzeżenie bądź bana mógł dać jedynie ktoś o podobnej randze lub wyższej.

I od umiejętności samego admina, wątpię, aby to było wszędzie możliwe.

Na jednym silniku, ale nie pamiętam nazwy, możliwe było założenie przez moda lewego konta z uprawnieniami admina.

Na Invision też nie ma takiej możliwości, właśnie sprawdziłam.

hrabek - 12 Kwietnia 2010, 12:36

Mamy zacząć rozdzielać ostrzeżenia za pisanie w tym temacie?

Proszę nie odpowiadać, to pytanie retoryczne.

dalambert - 13 Kwietnia 2010, 10:19

hrabek, Fidel i eufemizm . A kankrietno ?
hrabek - 13 Kwietnia 2010, 10:38

Zacytowałem post Fidela, który spowodował reakcję, w wątku Co nas wk***.
Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2010, 17:00

hrabek, muszę powiedzieć, ze należał mi się ost i gratuluję decycji.
ketyow - 28 Czerwca 2010, 00:06

:shock: :shock: :shock:

I bynajmniej nie szokuje mnie wysokość (niskość?) kary, a to, że taki tekst przecztałem na TYM forum...

dalambert - 28 Czerwca 2010, 08:09

Agi a gdzie to się kolega K.D zasłużył ?
Godzilla - 28 Czerwca 2010, 08:15

Znalazłam. To była dyskusja z Krukiem w Demotywatorach. Szkoda gadać i czytać. Kolega się zbłaźnił.
Godzilla - 28 Czerwca 2010, 08:23

ketyow, ja widziałam, ale takie wyskoki szybko się kończyły. Krawat jeden, krawat drugi, i adieu.
Kai - 28 Czerwca 2010, 08:39

Brzydko to wygląda w takim fajnym wątku. :roll:
Gwynhwar - 28 Czerwca 2010, 08:53

Brzydko, oj brzydko. Kostucha, się zagalopował. Ale do jasnej ciasnej. Kruk prowokuje, i potem ma...
Kai - 28 Czerwca 2010, 08:58

Gwynhwar, ale przecież nie jest tu od wczoraj, powinien wiedzieć, że Kruk tak już ma i jest nienaprawialny :wink:
Gwynhwar - 28 Czerwca 2010, 09:01

Jaki jest Kruk każdy wie. Tylko kurczę jak się sieje wiatr to się burzę zbiera...

Partner forum