Planeta wygnania - Ale za co?
Kai - 7 Kwietnia 2010, 17:46
A ja nie wiem, ale okropne są te tasiemcowe dyskusje, kto jest jaki zły i gorszy, kto lepszy i tak dalej. Nikt nie wyleciał - super, ale strasznie dużo się na ten temat mówi. Moderacja zadziałała i o co chodzi?
Właściwie to mnie nikt tutaj nie przeszkadza, jak mi dokuczy, to się odetnę, bo jestem wredna. Tylko to jest jakieś takie... dziwne, roztrząsanie tematu jednego użytkownika już chyba w 3 wątkach i do tego właściwie nie całkiem wiadomo, co się chce osiągnąć, skoro decyzja zapadła.
Nie wiem, tyle jest ciekawszych tematów, a czy decyzja moderacji była słuszna to się chyba szybciutko sprawdzi w praniu, na oko to daję tydzień, może dwa, przy dobrych układach.
Adanedhel - 7 Kwietnia 2010, 17:55
NURS napisał/a | Teraz nie muszę się już niczego doszukiwać |
Tak, powiedziałem Ci to na samym początku posta, żebyś nie miał wątpliwości.
NURS napisał/a | Jeśli jeszcze tego nie pojąłeś z nieznanych mi przyczyn wyjasniam: jeśli modowie mówią tak a ty przychodzisz i mówisz, nie to znaczy, że nie zgadzasz się z ich zdaniem i podważasz ich autorytet. |
I właśnie to zrobiłem w zacytowanym przez Ciebie poście.
hrabek - 7 Kwietnia 2010, 18:06
Adi: Ty byś człowieka pogonił. Nasza wielogłowa moderatorska hydra sprawę przemyślała, podrapała się w mózg i doszła do wniosku, że jeszcze raz tego człowieka wpuścimy. Co nie znaczy, że decyzja była łatwa, czy jednogłośna (ale nie znaczy też, że nie). Musisz się z tym pogodzić. Będziesz moderatorem, będziesz banował po swojemu, ewentualnie wnioski o bana przedstawiał administracji. Koniec kropka. Tak jak w sądzie, tak i tu liczy się nie sam fakt popełnienia przestępstwa, tylko przesłanki, które stały za danym delikwentem.
Z mojej strony EOT. Mam nadzieję, że z Twojej także. Wyraziłeś swoje zdanie, dostałeś odpowiedź. Na lepszą nie masz co liczyć. Dalsza dyskusja to już tylko przerzucanie coraz zacieklejszych argumentów, które mogą się niestety skończyć tylko w jeden sposób.
Jak chcesz, możemy porozmawiać na PW.
Adanedhel - 7 Kwietnia 2010, 18:15
Ostatni post był odpowiedzią na dziwny post NURSa. Gdybym chciał kontynuować dyskusję przywaliłbym Ambioryksowi za kolejny popis. Nie widzę sensu jej ciągnięcia bo nie widzę sensu w argumentach za pozwoleniem mu tu egzystować.
Ambioryks - 7 Kwietnia 2010, 19:37
Adanedhel napisał/a | przywaliłbym Ambioryksowi za kolejny popis. |
Jaki kolejny popis? Co masz na myśli?
Agi - 7 Kwietnia 2010, 19:48
Adanedhel, nie uzurpuj sobie prawa do oceny postępowania innego Użytkownika Forum. Ambioryks, ten wątek służy do wyjaśnienia wątpliwości w związku z nałożoną karą, proszę wyjaśnić sprawę z Adanedhelem na pw.
Kolejny wpis na temat pozostania Ambioryksa na Forum zostanie ukarany ostrzeżeniem.
NURS - 7 Kwietnia 2010, 21:28
Adanedhel napisał/a | Ostatni post był odpowiedzią na dziwny post NURSa. Gdybym chciał kontynuować dyskusję przywaliłbym Ambioryksowi za kolejny popis. Nie widzę sensu jej ciągnięcia bo nie widzę sensu w argumentach za pozwoleniem mu tu egzystować. |
Chłopie jedyne dziwne posty w tym wątku są twoje, najpierw pytasz, potem twierdzisz, że nie podważasz zdania modów, potem je otwarcie podwazasz i żadasz, zeby ci po raz dziesiąty tłumaczyć dlaczego ktoś nie dostał bana, bo ty byś mu dał. Na dodatek nie widzisz sensu w ciągnięciu dyskusji a już ze trzy strony ją ciągniesz, w kółko gadając to samo.
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2010, 21:52
ale ten wątek chyba po to jest by wyrazić swoje watpliwości w przypadku niezrozumienia penitencjarnych działań moderacji
IMHO
gorat - 7 Kwietnia 2010, 22:29
...pytać mają aądzeni, nie świadkowie.
Przestaniecie mnie wnerwiać?
jewgienij - 8 Kwietnia 2010, 11:55
To zamknijcie ten fikcyjny wątek, skoro decyzje modów nie podlegają dyskusji.
Sam pokrzywdzony może się też jedynie tutaj żalić, a nie szukać sprawiedliwości, niech sobie zatem stworzy blog i tam wylewa żale.
Tak agresywnych odpowiedzi jak NURSA na w sumie formalne i niespecjalnie zaczepne pytania ADHD aż żal czytać. Jak tacy twardziele jesteście, to się nie tłumaczcie przez dwie strony, nie napinajcie się i nie cwaniakujcie, podjudzając ludzi zamiast łagodzić sytuację.( edit. to w sumie do NURSa i Gorata, bo inni modzi zachowali klasę). Skoro się nie dyskutuje z decyzjami modów, to czemu to robicie i te dyskusje nakręcacie? Bądzcie konsekwentni, to ludzie to uszanują.
Ambioryks - 12 Kwietnia 2010, 11:39
Nie kwestionując decyzji administracji o ostrzeżeniu i banie dla remova, można by zadać pytanie, dlaczego tylko on dostał ostrzeżenie, skoro m.in.:
dzejes napisał/a | Cóż, błędnie założyłem, że jesteś inteligentny. Spieszę naprawić swój błąd. |
to też jest przykład lekceważącego traktowania współdyskutanta.
I mam pytanie: czy mod może dać ostrzeżenie innemu modowi lub administratorowi? Bo (proszę o wybaczenie za posłużenie się znowu przykładem tego rzędu) na innych forach spotkałem się m.in. z sytuacją, że admin dał osta modowi za obrażanie użytkowników, mod dał osta adminowi za uniemożliwianie dyskusji przez zamykanie wątków w najmniej odpowiednich momentach (czyli te kwestie były ze sobą zupełnie niezwiązane, jakby co). A nawet, że mod sam sobie dał ostrzeżenie. Czy na FSFF&H też by mogło coś takiego mieć miejsce?
Virgo C. - 12 Kwietnia 2010, 11:57
Ambioryks napisał/a | mod dał osta adminowi |
Możesz podać gdzie? Większość silników, które są używane na forach nie daje takiej możliwości, więc ciężko mi w takie coś uwierzyć. Podobnie jak w to, że mod sobie sam może dać ostrzeżenie.
Agi - 12 Kwietnia 2010, 12:04
Ambioryks, nudzi Ci się?
Chal-Chenet - 12 Kwietnia 2010, 12:05
Faktycznie, bywało takie coś, swego czasu na Horror Online zdaje się, moderator zbanował samego siebie. I też było to forum podobne w wyglądzie do tego. (Przemo cośtam)
Ambioryks - 12 Kwietnia 2010, 12:12
Virgo C. napisał/a | Możesz podać gdzie? |
Tutaj:
http://xportal.pl/warning...detail&userid=6
Admin Panu dostał osta od moda Wilhelma.
http://xportal.pl/warning...tail&userid=189
A Wilhelm dostał osta od Panu.
Zaś tutaj:
http://www.zaginiona-bibl...tail&userid=550
Spell vel Spellsinger vel MrSpellu vel Wielebny_Spell dał osta samemu sobie.
Agi napisał/a | Ambioryks, nudzi Ci się? |
Co miało na celu zadanie tego pytania?
Po prostu chcę dokładniej znać panujące tu zasady, to wszystko.
Virgo C. - 12 Kwietnia 2010, 12:22
Hmm, widocznie zależy od ustawień forum. Pamiętam że na Invision hierarchia była zachowana i osobie o wyższym statusie w moderacji ostrzeżenie bądź bana mógł dać jedynie ktoś o podobnej randze lub wyższej.
Agi - 12 Kwietnia 2010, 12:25
Cytat | Agi napisał/a:
Ambioryks, nudzi Ci się?
Co miało na celu zadanie tego pytania?
Po prostu chcę dokładniej znać panujące tu zasady, to wszystko. |
Kilka postów wyżej zwracałam Ci uwagę do czego służy ten wątek:
Agi napisał/a | Ambioryks, ten wątek służy do wyjaśnienia wątpliwości w związku z nałożoną karą |
Aktualnie nie jest nałożona na Ciebie żadna kara, czyli wpisywanie się w tym wątku nie ma żadnych podstaw.
Lekka forma mojego pytania była obliczona na Twoją inteligencję, a pytanie miało na celu przywołanie Cię do porządku.
Virgo C., Ciebie również przywołuję do porządku.
Dyskusję możecie kontynuować np. w wątku Zasady panujące na Forum
Kai - 12 Kwietnia 2010, 12:31
Virgo C. napisał/a | Hmm, widocznie zależy od ustawień forum. Pamiętam że na Invision hierarchia była zachowana i osobie o wyższym statusie w moderacji ostrzeżenie bądź bana mógł dać jedynie ktoś o podobnej randze lub wyższej. |
I od umiejętności samego admina, wątpię, aby to było wszędzie możliwe.
Na jednym silniku, ale nie pamiętam nazwy, możliwe było założenie przez moda lewego konta z uprawnieniami admina.
Na Invision też nie ma takiej możliwości, właśnie sprawdziłam.
hrabek - 12 Kwietnia 2010, 12:36
Mamy zacząć rozdzielać ostrzeżenia za pisanie w tym temacie?
Proszę nie odpowiadać, to pytanie retoryczne.
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 10:19
hrabek, Fidel i eufemizm . A kankrietno ?
hrabek - 13 Kwietnia 2010, 10:38
Zacytowałem post Fidela, który spowodował reakcję, w wątku Co nas wk***.
Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2010, 17:00
hrabek, muszę powiedzieć, ze należał mi się ost i gratuluję decycji.
ketyow - 28 Czerwca 2010, 00:06
I bynajmniej nie szokuje mnie wysokość (niskość?) kary, a to, że taki tekst przecztałem na TYM forum...
dalambert - 28 Czerwca 2010, 08:09
Agi a gdzie to się kolega K.D zasłużył ?
Godzilla - 28 Czerwca 2010, 08:15
Znalazłam. To była dyskusja z Krukiem w Demotywatorach. Szkoda gadać i czytać. Kolega się zbłaźnił.
Godzilla - 28 Czerwca 2010, 08:23
ketyow, ja widziałam, ale takie wyskoki szybko się kończyły. Krawat jeden, krawat drugi, i adieu.
Kai - 28 Czerwca 2010, 08:39
Brzydko to wygląda w takim fajnym wątku.
Gwynhwar - 28 Czerwca 2010, 08:53
Brzydko, oj brzydko. Kostucha, się zagalopował. Ale do jasnej ciasnej. Kruk prowokuje, i potem ma...
Kai - 28 Czerwca 2010, 08:58
Gwynhwar, ale przecież nie jest tu od wczoraj, powinien wiedzieć, że Kruk tak już ma i jest nienaprawialny
Gwynhwar - 28 Czerwca 2010, 09:01
Jaki jest Kruk każdy wie. Tylko kurczę jak się sieje wiatr to się burzę zbiera...
|
|
|