To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Fidel-F2 - 8 Października 2010, 22:42

Palikot buduje
ihan - 8 Października 2010, 22:50

I hasło wyborcze: zgoda buduje" nabrało nowego sensu.
RD - 8 Października 2010, 23:19

dzejes napisał/a
Bo PO to teraz PoPiS, a PiS to LPR.

Dzejesie Swego czasu myślałem, ze nie da się obrazić LPR-u w żaden sposób. Ale Tobie się to udało znakomicie, w dodatku jednym, krotkim zdaniem. Rispekt! :mrgreen: :bravo

feralny por. - 10 Października 2010, 22:51

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

On to mówi jako prezes PiS, czy obywatel Kaczyński, a może jutro się okaże był pod wpływem silnych leków i w sumie to chciał powiedzieć coś zupełnie innego? Jak myślicie?

Matrim - 10 Października 2010, 22:54

feralny por., szkoda zdrowia.
Witchma - 10 Października 2010, 23:05

Nie myśleć o tym, taka moja koncepcja. Ten pan już dawno przeniósł się do jakiejś niedostępnej dla mnie rzeczywistości.
Kai - 11 Października 2010, 09:07

Niech tak robi dalej, może doczekamy się - bodaj pierwszego w historii Polski, ale poprawcie mnie, jeśli się mylę - wywiezienia polityka w koszulce z za długimi rękawami. Jeszcze jedno wydarzenie, które można będzie wspominać na starość.
NURS - 11 Października 2010, 09:23

w którymś z komentarzy pod artykułem o ostatnich występach karzełka moralnego niepokoju znalazłem coś co i mnie krąży gdzieś z tyłu głowy - a może Kaczyński rzeczywiście ma plan? Może on chce doprowadzić tym do sytuacji, w którejś jakiś oszołom wcieli się w nowego Eligiiusza Niewiadomomskiego? Przecież on wskazuje Komorowskiego jako człowieka z krwią na rękach a ile trzeba, żeby ktoś z tego tłumu zapragnął miejsca w niebie?
Kai - 11 Października 2010, 09:29

Plan to on ma z całą pewnością, ale to wcale nie świadczy o tym, że jest przy zdrowych zmysłach.
NURS - 11 Października 2010, 09:35

to nie ma nic do rzeczy - tego typu działania są zachęta dla wszelkiej maści oszołomstwa. Zwróć uwagę, że tysiące ludzi są w stanie zebrać się pod hasłami niesionymi na tych transparentach. I śpiewać, zeby Bóg im raczył zwrócić wolną ojczyznę. Ile więcej potrzebuje ktoś taki, żeby zapragnąć zostać bohaterem?
Witchma - 11 Października 2010, 09:39

Proszę Was, nie przerażajcie mnie aż tak bardzo w poniedziałek rano.
dalambert - 11 Października 2010, 09:40

NURS napisał/a
o ostatnich występach karzełka moralnego niepokoju
NURS napisał/a
tego typu działania są zachęta dla wszelkiej maści oszołomstwa

Wasz jazgot na tym wątku jest dokładnie tym co tak zawziącie piętnujecie - ale ubaw :mrgreen:

Kai - 11 Października 2010, 09:42

A nie, to nie ulega najmniejszej wątpliwości, bardziej uszkodzeni psychicznie stawali się przywódcami mas, problem w tym, że skoro zagrożenie taką sytuacją istnieje i jest realne, to obawiam się, że polityka "siły spokoju" nie odniesie tutaj skutku. Jeśli się nie potknie na tyle, żeby można go było oskarżyć o realne znieważenie władzy itp to może tak sobie działać, aż rzeczywiście coś wywoła.
dalambert - 11 Października 2010, 09:52

Kai napisał/a
jest realne, to obawiam się, że polityka siły spokoju nie odniesie tutaj skutku. Jeśli się nie potknie na tyle, żeby można go było oskarżyć o realne znieważenie władzy itp to może tak sobie działać, aż rzeczywiście coś wywoła.

To kiedy zaproponujecie profilaktyczne łagry dla PiSowców ?
obrońcy wy demokracji , moje kochane :twisted:

NURS - 11 Października 2010, 10:13

Tak, kpij sobie, kpij. Ciekawe jak będziesz śpiewał, kiedy do czegoś dojdzie. Takie granie emocjami już wielokrotnie doprowadzało do tragedii, a Kaczyński jedzie już od dawna po bandzie, i każdy rozsądny człowiek musi przyznać, że jeśli odrzucić jego szaleństwo pozostaje wyłącznie zimna kalkulacja (patrz tezy Fotygi, która już pisze wprost o eliminacji byłego prezydenta i zamachu). A protym, zaślepionym wyznawcom, wiele więcej nie trzeba. Im już powiedziano, kto zabił, a teraz mają seanse zachęty do odzyskania pałacu z rak uzurpatorów. Czemu innemu służy składanie wieńców pod pałacem a nie grobem na Wawelu? Ten człowiek płacze po utraconym wpływie na kraj a nie po bracie.
Agi - 11 Października 2010, 10:19

"Polska musi być nasza" najlepiej to obrazuje.
Chal-Chenet - 11 Października 2010, 10:19

No, ale po części dalambert ma rację, słowa obrażające PiS mają w tym wątku duży poklask (sam za PiS nie przepadam, onegdaj wierzyłem nawet w przemianę J. Kaczyńskiego, dzisiaj nie mam złudzeń), a gdy tylko się wspomni źle o POlszewikach, to wyciągany jest argument o niskim poziomie dyskusji... :roll:
dalambert - 11 Października 2010, 10:26

NURS napisał/a
a Kaczyński jedzie już od dawna po bandzie

równie po bandzie jedziesz tutaj Ty i to nieustająco zacząłeś od "kartofli" "prezymiera" doszedłeś do "moralnego karzełka" a tłumek Ci przyklaskuje i rchechocze się z uciechy.
etylygencja się bawi , aż miło :mrgreen:

NURS - 11 Października 2010, 10:29

Raczej jak któryś z pisowców zaczyna kpić z PO, to pokazujemy mu, ze jego idole robili to samo, tylko dziesięć razy bardziej a on na kolanach im bił brawo.
Mają prawo krytykować, tak samo jak my mamy prawo wytykać im kalizm.
Poza tym, jest pewna róznica między sektą, jaką stal się PiS, kłamiąca bez granic - sam się nabrałeś, jak piszesz, wiec wiesz o czym mówię, a nieudolnymi, ale nie udającymi nikogo innego politykami.

edit:

dalambert mam takie samo prawo jak każdy, zeby kpic z ludzi niemoralnych, podłych, maluczkich. różnica taka, ze ja nie klęczę przed pałacem i nie namawiam ludzi do rewolucji.

edit 2:

poza tym, nauczyłem się tego od skrajnej prawicy, która wcześniej szmaciła Kwacha, Jaruzela i Wałęsę. W sposób o wiele brutalniejszy i agresywniejszy. Kto mieciem wojuje od miecia ginie, dalambercie złoty. chcieliście wojny no to ja macie, skumbrie w tomacie, pstrąg. :-)

dalambert - 11 Października 2010, 10:33

NURS napisał/a
a nieudolnymi, ale nie udającymi nikogo innego politykami

"ten pan na 100% będzie siedział"
z mównicy sejmowej pan premier powiedział
i sad sie przychylił do pana premiera
natychmiast zwolnił cwanego frajera :mrgreen:

moze mi wyjasnisz kogo tym razem nie udawał Pan Tusk - Putina, czy Himlera :?:

NURS - 11 Października 2010, 10:58

w odróznieniu od pislamistycznego imperium wszechwładzy, żyjemy teraz w miarę normalnym kraju, w którym sąd nie musi na kleczkach słuchać rządzącego premiera. I chwała mu za to.
Poza tym, jak zwykle wyrywasz się przed szereg. Sąd nie zgodził się na areszt - tak powszechnie nadużywany przez pislamistyczne organy, które tym sposobem przetrzymywały latami ludzi bez wyroku, głównie po to, żeby wyciągnąć z nich zeznania obciążające przeciwników politycznych - a rozprawa dopiero się odbedzie i dopiero po niej będzesz mógl mówić o udawaniu.

dalambert - 11 Października 2010, 11:20

NURS napisał/a
słuchać rządzącego premiera. I chwała mu za to.

Premierowi , czy sadowi ?
NURS napisał/a
które tym sposobem przetrzymywały latami ludzi bez wyroku
któż to latami siedział bez wyroku ? / 2005-2007/ :shock:
NURS - 11 Października 2010, 12:00

sądowi.
A co do drugiego, wpisz sobie areszt wydobywczy w gugla, Luke. :-)

edit
pomogę ci:
http://pitawal-naftowy.bl...ml?ticaid=6b0ac

dalambert - 11 Października 2010, 12:25

NURS, pytanie o poważniejsze sprawy, ten fragment o obserwcji mordujących się kosmitów, to dalszy cia opowieści o trenowaniu pacyfistów na żołierzy ?
jak chcesz to możemy z poważniejszymi sprawami do Ciebie do "Mistrzów " przeskoczyć :D

NURS - 11 Października 2010, 14:08

chyba lepiej będzie, bo to zupełnie inny temat. :-)
Anonymous - 16 Października 2010, 15:44

OGŁASZAM WYBORY SAMORZĄDOWE ZA rozpoczęte

Słuchałem tego przemówienia JarKacza i wiecie co? Gdyby amerykańscy republikanie usłyszeli o idei solidarności społecznej, to by padli ze śmiechu. Co ciekawe, próba nowego otwarcia i postawienie na republikanizm - w amerykańskim wydaniu - niewątpliwie byłaby bardzo ciekawa, ale Kaczor wrócił do krytyki neoliberalizmu... :) Natomiast na jest bardzo ładna lista obietnic JarKacza

I jeszcze na początek sondaż TNS OBOP i sondaż CBOS

Podaję sondaże nie tylko dlatego, że potwierdzają to, o czym mówiłem kilka miesięcy temu - stałą tendencję spadkową PiSu - ale także z powodu wyborów parlamentarnych za rok. Kaczyński swoim wystąpieniem już się szykuje na wybory 2011. Zresztą ostatnio sporo ciekawych rzeczy się dzieje...Kalisz do Trybunału Konstytucyjnego? Chociażby to...Jako że to jest także i mój, hehe, konik, to muszę powiedzieć, że z jednej strony mam obawy przed umieszczeniem polityka w TK, z drugiej zaś...To jednak jest dobry prawnik. :mrgreen:

Podyskutujemy? :D

Matrim - 16 Października 2010, 17:18

Jarosław Kaczyński napisał/a
dzisiaj zwykli ludzie, ci bez pleców nie mają się do kogo zwrócić w szpitalach. Musimy to zmienić

No to jest oczywista oczywistość: jak się pleców nie ma, to i odwracanie się nie wychodzi najlepiej. Trudno jest się odwrócić przodem do tyłu, jak się tyłu nie ma. Ale co ja tam wiem, ja jestem nie-zwykłym człowiekiem, który ma plecy, choć trochę bolące, to jednak się zwracać mogę.

Jarosław Kaczyński napisał/a
bez wysiłku nie ominiemy przemysłu nienawiści który wobec nas funkcjonuje. Dlatego proszę o ciężką pracę. Dotrzyjmy do każdej nie tylko gminy ale i KAŻDEJ PARAFII

I nieśmy ten krzyż sprzed Pałacu, nieśmy, aż nasze brakujące plecy z wysiłku pękną...

Dać małpie brzytwę...

NURS - 16 Października 2010, 17:44

Ojciec Ziobry mial plecy, i tez go wykończyli.
BTW ostatnio miałem do czynienia ze szpitalami, generalnie murzyni są przed nami.

dalambert - 16 Października 2010, 18:58

Matrim napisał/a
I nieśmy ten krzyż sprzed Pałacu, nieśmy, aż nasze brakujące plecy z wysiłku pękną...

Dać małpie brzytwę...

A co parafii w Polsce niema , ot ciśnie się:
dać małpie internet :twisted:

Anonymous - 16 Października 2010, 19:05

Jest, ale co parafie mają wspólnego z samorządnością, poza tym, że z Kościołem nie należy zadzierać, bo proboszcz każe głosować na inną partię? :)

Najpierw Olewnik, teraz wiceminister. No nieźle. Ciekawe, kiedy wyłowią zwłoki pana ministra...A jak się okaże, że był zamieszany w jakieś afery, to dojdzie kolejny PiSowski aparatczyk z "układu". Chociaż lepiej, żeby się znalazł, bo jeśli to porwanie - to mamy odrodzenie się mafii i to na bardzo wysokim szczeblu.

Partner forum