To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 6 Października 2010, 15:02

Kai napisał/a
Zresztą jeśli coś jest naprawdę szkodliwe, potrafią temu ukręcić łeb, jak azbestowi.

że co proszę, owszem azbestu, czy innego eternitu już się nie produkuje, ale jeszcze go od cholery jest w użyciu :mrgreen:

Kai - 6 Października 2010, 15:08

dalambert napisał/a
ale jeszcze go od cholery jest w użyciu :mrgreen:

Wolałbyś nie znać procedur, które powodują, że jest znacznie mniej niebezpieczny, niż przedtem :P Zresztą w postaci zamkniętej nie jest groźny, dlatego niektóre kraje nadal dopuszczają jego używanie (a właściwie obecność), choć bardzo mocno obwarowane.

Zresztą 90% klejów i substancji chemicznych nie jest obojętne dla zdrowia. Ich też się nie wycofuje.

dalambert - 7 Października 2010, 09:47

"Ruch po-parcia czyli energetyczne TAK" zgadnijcie co to z cholera ?
Kostucha Drang - 7 Października 2010, 09:57

brzmi jak hasło z reklamy Red bulla ?
dalambert - 7 Października 2010, 10:08

Nie . nowa siła , nowa jakość, nadzieja części forumków :mrgreen:
Anonymous - 7 Października 2010, 10:46

Palikot Red Bullem polskiej polityki? :mrgreen: Gdzie to hasło znalazłeś? :mrgreen:
dalambert - 7 Października 2010, 10:52

Żerań, dzisiejsz strony GW, Fundacja "Nowoczesna Polska" się wściekła, że festyniarz im nazwę kradnie i sądem pogroziła, to se nowe pomysły rzuca :twisted:
NURS - 7 Października 2010, 11:52

Ja na jego miejscy nazwałbym partię Porzadek i Spokój. :-)
dalambert - 7 Października 2010, 12:00

NURS, to zacznij własny pic wyborczy, ten osobnik ma tyle w sobie spokoju i porzadku ile w burdel kosknicy mieści - on energetyczneTAK Ci proponuje a Ty jeszcze wybrzydzasz ;P:
NURS - 7 Października 2010, 12:25

zniechęcaj mnie dalej, zapewniam cię, ze to ma skutek zupełnie odwrotny do zamierzeń :-)
Sam popierasz zaplutego karzełka reakcji, który sam siebie postponuje, bo najpierw gada sprzeczne z sobą rzeczy a potem peroruje, ze ludziom, którzy zaprzeczają sami sobie nalezy odciąć droge do polityki, więc nie pitol proszę.

dalambert - 7 Października 2010, 12:30

NURS napisał/a
Sam popierasz zaplutego karzełka reakcji, który sam siebie postponuje, bo najpierw gada sprzeczne z sobą rzeczy a potem peroruje, ze ludziom, którzy zaprzeczają sami sobie nalezy odciąć droge do polityki, więc nie pitol proszę.

A co Ty możesz wiedziec kogo ja popieram, po prostu bawi mnie Twoje antypisowskie szaleństwo i z przyjemnością podczytuję te twoje fanatyczne tyrady. Ot rozrywka taka :mrgreen:
To jest naprawdę zabawne, jak dorosły poważny człowiek, co by się nie działo, kto by się nie świnił, nie krecił, czy łajdaczył, wyskakuje z za węgła i wrzeszczy" A Kaczka jest beeeee'
Przecież to jest wręcz urocze ;P:

Anonymous - 7 Października 2010, 13:56

Bo jest be. Kodeks etyczny wg PiS Przepraszam, ale to jest za duża ingerencja w wolność osobistą posła. Nie można od nikogo wymagać, żeby był świętym, a tym bardziej nie można zmuszać do absolutnej lojalności. Poseł odpowiada przed:

-> własnym sumieniem
-> wyborcami
-> prawem

A nie partią. Chociaż były takie partie, które skazywały kogoś działającego wbrew woli partii na śmierć.

NURS - 7 Października 2010, 17:43

dalambert napisał/a
NURS napisał/a

A co Ty możesz wiedziec kogo ja popieram, po prostu bawi mnie Twoje antypisowskie szaleństwo i z przyjemnością podczytuję te twoje fanatyczne tyrady. Ot rozrywka taka :mrgreen:
To jest naprawdę zabawne, jak dorosły poważny człowiek, co by się nie działo, kto by się nie świnił, nie krecił, czy łajdaczył, wyskakuje z za węgła i wrzeszczy A Kaczka jest beeeee'
Przecież to jest wręcz urocze ;P:

dalambercie złoty, co by się nie działo to przeważnie kaczka świni, co musisz widzieć mając oleum w makówce :-)
dziwisz mi się, ze mi się miarka przelała?
no i popatrz, zabruździłem platformie. czyli nie jestem porypany, jak wyznawcy pislamu :twisted:

Agi - 7 Października 2010, 21:07

Poziom absurdu sięgnął księżyca:
Cytat
Jarosław Zieliński, wiceprezes PiS, w Kropce nad i, powiedział, że Bronisław Komorowski, kiedy był Marszałkiem Sejmu, nie przełożył głosowania i część osób, która mogła jechać pociągiem (do Katynia na obchody - red.), poleciała samolotem i zginęli.
Bronisław Komorowski powinien się podać do dymisji, pomimo tego że został wybrany w demokratycznych wyborach.

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

ihan - 7 Października 2010, 21:24

W zasadzie są winni bracia Wright.
Matrim - 7 Października 2010, 21:31

ihan napisał/a
W zasadzie są winni bracia Wright.

Ikar!!!

ihan - 7 Października 2010, 21:33

Cholercia, masz rację.
Agi - 7 Października 2010, 21:57

Skrzydła zbudował Dedal, to jego wina.
Matrim - 7 Października 2010, 22:03

Agi, tysz prowda.
aniol - 8 Października 2010, 10:57

nasze posly stworzyly ekstra bubla http://fakty.interia.pl/p...palaczy,1542081
ustawowa definicja obejmuje tez alkohol, tyton, wymieniany wczesniej butapren, a podejrzewam ze i proszek do prania sie zalapie
z czystej zlosliwosci nalezaloby teraz zasypac prokuratury w kraju donosami na wszystko poczwszy od kioskow ruchu a skonczywszy na supermarketach
nadgorliwosc jest jednak znacznie grozniejsza od sabotazu

Martva - 8 Października 2010, 11:05

Z innego forum:
Cytat
A otóż nie. Gdyż posłowie to przewidzieli (nie wiem czy sami z siebie, czy ich jaki prawnik naprostował) i zrobili tak:
Inspektorzy sanitarni w przypadku uzasadnionego podejrzenia, że produkt, np. dopalacz, stwarza zagrożenie życia lub zdrowia ludzi, będą mogli wstrzymywać obrót, a nawet zamykać obiekty, w których jest on wytwarzany lub sprzedawany. Będą to robić, o ile ten produkt nie jest objęty innymi regulacjami prawnymi i normami użytkowania. Ma to uniemożliwić sytuację, w której sanepid wycofywałby z obrotu np. alkohol lub wyroby tytoniowe, gdyż zasady sprzedaży tych produktów określone są w odrębnych aktach prawnych. Zdaniem posłów opozycji, pierwotny zapis stwarzał taką możliwość.
[wytłuszczenie moje]

Edit: cytat pochodzi z WP.

Ale nie wiem w jakiej formie to w koncu poszło.

Zszokowałam się dzisiaj, po posiadanie grzybków halucynków jest nielegalne i karane. Ciekawe czy muchomorów też.

NURS - 8 Października 2010, 12:03

Nie stworzyli bubla, tego typu sytuacje, jak z dopalaczami obnażają słabośc demokracji, czyli systemu wielkich swobód. Jak widać można było handlowac narkotykami legalnie, śmiejąc się prawu w nos. więc zrobiono z tym porzadek, a poniewaz system jest chory, trzeba bylo zrobić to w sposób mało delikatny. Powiadasz, ze zdelegalizowano proszki do prania, alkohol itp? Mylisz się, to wszystko da się bardzo prosto uregulowac, choćby tak, jak zasugerowala cycatem Martva.
Poslowie to stado durniów, trudno temu zaprzeczyć, ale tego się nie da uregulowac tak idealnie, zeby nie bylo kontrowersji, po to ci kombinatorzy tak lawirują, żeby prawo miało problem z ich zwalczeniem. Więc użalanie się na to, że próby ograniczenia tego są ułomne, sa nietrafione. Przy tym stanie rzeczy każda regulacja bedzie w któryms momencie zahaczała o jakiś absurd, bo o to chodziło kombinatorom.

dalambert - 8 Października 2010, 12:59

Nie ma takiego "państwa prawa" które zdołało by skodyfikować i zparagrafować każdego bąka czy inne pierdnięcie cwanego łajdaka, ale państwo które to w imie "wolności i demokracji' chroni, nie patrząc na skutki staje się nie "państwm prawa" lecz "państwem prawników i innych łajdaków' :mrgreen:
Kai - 8 Października 2010, 13:23

NURS napisał/a
Mylisz się, to wszystko da się bardzo prosto uregulowac,

No więc wspomniany butapren, inne kleje, farby i lakiery oraz inne pochodne są właśnie uregulowane całkiem odrębnymi przepisami. Podobnie proszki do prania, alkohol i tytoń (ten ostatni to właściwie szkoda...). Gdyby brać ten tekst dosłownie, należałoby pozamykać apteki i spor sklepów zielarskich, ba, nawet herbatę wycofać.

dzejes - 8 Października 2010, 13:50

Martva napisał/a
Ale nie wiem w jakiej formie to w koncu poszło.

Ale co to za różnica? Przecież "dopalacze" to obiekty kolekcjonerskie. jeśli kupię odkurzacz i będę go używał jako zabawki seksualnej, to czy za obrażenia, jakich doznam odpowiada Zelmer?

Marcin Robert - 8 Października 2010, 15:20

Kiedyś na wsiach dzieci usypiało się wywarem z makówek. Stara, katolicka tradycja! :D
dalambert - 8 Października 2010, 15:22

Marcin Robert napisał/a
Stara, katolicka tradycja!

dlaczego to wiejskiego zwyczaju mieszasz katolicyzm, awantury Ci brakuje :evil:
lutry z Bielska=Białej też tak robiły ;P:

Anonymous - 8 Października 2010, 15:31

Martva, brzmienie ostateczne wygląda tak IMO nie ma mowy o prohibicji alkoholowej albo tytoniowej, z dwóch powodów. Po pierwsze, to jednak nie tylko ten przepis, bo w przypadku alkoholi dochodzi na przykład koncesja itp, więc zmiany musiałyby dotyczyć także innych przepisów. Po drugie, możemy zastosować kilka wykładni - np. celowościową, ale też językową. Czyli ustawodawcy chodzi imho przede wszystkim o grzybki właśnie, jak sam pisze "roślinki, grzybki"... Bez obaw, jak w lokalu powyżej 200 metrów znajdzie się sala dla palących, to forumowi palacze mogą spokojnie napić się piwa ze szlugiem w łapie. :mrgreen: A jak ktoś chce się nawąchać kleju - też może... Może też skorzystać z syropów na kaszel i kilku innych środków. :)
Easy - 8 Października 2010, 18:46

Palikot odszedł, Kutz odszedł... Jeszcze chwila i PO stanie się całkiem znośną partią.
dzejes - 8 Października 2010, 20:59

Bo PO to teraz PoPiS, a PiS to LPR.

Pytanie: gdzie się podziało PO?

Partner forum