Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Kai - 3 Sierpnia 2010, 12:26
| Tomcich napisał/a | Wniosek jest krótki i niektórym znany,
dysków Seagate nie polecamy! |
Yyyy... tego, mój Seagate jeden chodzi 8 lat, drugi 12 jako niezbyt poręczna pamięć zewnętrzna. Musiałeś trafić na tę wadliwą serię, o której wczoraj mówił mi gość w hurtowni.
Tomcich - 3 Sierpnia 2010, 12:30
| Kai napisał/a | | Musiałeś trafić na tę wadliwą serię |
Dlaczego mnie to nie dziwi, że ja trafiłem
Ozzborn - 3 Sierpnia 2010, 12:33
Kai, a to nie były wewnętrzne? Bo mi właśnie taki wewnętrzny Seagate padł. Właczałem kompa i pyk... nie włączył się. bo to był dysk z partycją systemową. 250gb poszło w próżnię. Całe szczęście, że nowy zewnętrzny kupilim z WD.
Ziemniak - 3 Sierpnia 2010, 12:33
Kai, raczej ty trafiłaś na dobrą serię Seagate co chwilę zalicza jakieś wpadki.
hrabek - 3 Sierpnia 2010, 12:34
| Kai napisał/a | | Yyyy... tego, mój Seagate jeden chodzi 8 lat, drugi 12 jako niezbyt poręczna pamięć zewnętrzna. Musiałeś trafić na tę wadliwą serię, o której wczoraj mówił mi gość w hurtowni. |
To raczej Ty trafiłaś na wyjątkowo niewadliwą. W ostatnim tygodniu w firmie padły mi trzy dyski. Dziwnym trafem wszystkie Seagate'y. Mam o tej marce jak najgorsze mniemanie.
Kai - 3 Sierpnia 2010, 12:36
| Ozzborn napisał/a | | Kai, a to nie były wewnętrzne? |
Owszem, wewnętrzne i co mnie dziwi, ten nowszy trochę próbuje zdychać, ale za każdym razem udaje się go reanimować.
Kiedyś Seagate oferowało darmowy odzysk danych z padniętego dysku, ale jakoś nigdy nie miałam okazji tego wypróbować (prawdę mówiąc, to było za czasów, kiedy dysk 6 MB był luksusem).
Ziemniak, zlituj się, coś co ma 9 lat nie mieści się w żadnych kategoriach, dobrej czy złej serii, przecież od tego czasu "trochę" wszystko się pozmieniało.
hrabek, to samo: to było 9 lat temu
hrabek - 3 Sierpnia 2010, 12:38
A ja mam do czynienia z dyskami już ponad 9 lat i jak dziś pamiętam wielki boom na którąś z serii Barracudy na studiach. Kilkadziesiąt osób kupiło wtedy dyski, po czym 80% w ciągu pół roku je wymieniało. I od tamtego czasu nic się nie zmieniło, jeśli chodzi o jakość Seagate'ów.
Ozzborn - 3 Sierpnia 2010, 12:39
| Kai napisał/a | | Kiedyś Seagate oferowało darmowy odzysk danych z padniętego dysku, |
już nie oferuje dobrze, że chociaż dysk dali nowy ;]
Kai - 3 Sierpnia 2010, 12:41
hrabek, to znaczy że szczęście głupiego? Bo wszystkie dyski w domu mam Seagate i żaden się nie wydurnia, nawet Barracuda u Młodego, a ma wszelkie powody
A nie, jeden mam Maxtor bodajże - kiedy antywirus go sprawdza wiem z zamkniętymi oczami, bo wyrcy jak tokarka.
Ozzborn, dyć mówię, że dane mam historyczne. Inna sprawa, że komp mam raczej zadbany.
czamataja - 3 Sierpnia 2010, 12:57
Mam skierowanie do lekarza, chce się zapisać telefonicznie. Zgadnijcie.... nie mogę, muszę osobiście z kartą w zębach przyjść...ehhhh
Virgo C. - 3 Sierpnia 2010, 15:33
Jakiś chłopaczek na oko młodszy ode mnie z 4 lata przyczłapał się do mieszkania z jakaś ofertą i po zobaczeniu mnie spytał czy może rozmawiać z kimś pełnoletnim. Noż *beep*, aż tak młodo nie wyglądam
feralny por. - 3 Sierpnia 2010, 15:35
Virgo C., no już nie masz na co narzekać. Naprawdę, z czegoś takiego można się tylko cieszyć.
Witchma - 3 Sierpnia 2010, 15:52
Virgo C., zazdroszczę
dzejes - 3 Sierpnia 2010, 16:14
| Virgo C. napisał/a | | Jakiś chłopaczek na oko młodszy... |
No i on ciebie też na oko ocenił
merula - 3 Sierpnia 2010, 16:16
Usiłuję zgłębić tajemnice IKE i straszliwie mnie to męczy i usypia. Dodatkowo nie mogę znaleźć powodu, dlaczego akurat ten produkt miałby zapewniać świetlaną przyszłość emerytalną, poza tym, że ciągle ktoś przy tym grzebie, zapewniając przy tym, że jest to wolne od odium pieniędzy publicznych.
Virgo C. - 3 Sierpnia 2010, 16:37
| feralny por. napisał/a | | Naprawdę, z czegoś takiego można się tylko cieszyć. |
Mnie cieszy jak mi mówią, że wyglądam na mniej niż mam. Ale aż takie przeliczenie się to gruba przesada.
Martva - 3 Sierpnia 2010, 16:59
Ze dwa lata temu przyszedł młodziutki, gładkolicy i rumiany kominiarz, spojrzał na mój różowy sweterek i warkocze i zapytał czy jest w domu ktoś dorosły. Ależ byłam szczęśliwa mówiąc że nie
Rodion - 3 Sierpnia 2010, 17:16
Wsiowe gwiazdy i tajemnice Flexa
Kai - 3 Sierpnia 2010, 18:25
Pomyleni informatycy z firmy, którzy zrozumieli, że to nie oni mają sprawdzić mi dysk, tylko hirtownia. Dzięki czemu dzisiaj nie mam dysku, bo hurtownia poszła na piwo.
nimfa bagienna - 3 Sierpnia 2010, 18:39
Wkurza mnie wszystko.
Kai - 3 Sierpnia 2010, 18:45
już nic. Umarłam?
ketyow - 3 Sierpnia 2010, 21:04
Aaaaa! Dużo ludzi na urlopach i przebudowali mi grafik, w związku z czym jutro zamiast siedmiu godzin znowu dwunastka od 8 do 20, a w całym miesiącu mam 194h pracujące!
Na dodatek dziś klienci wyjątkowo głupi (podchodzi gość z torbą do laptopa z pytaniem "czy do tej torby wejdzie laptop?"), dzień był ciężki, zarobek wyjątkowo nędzny. No i zaczął się od tej wyłączonej wody
W temacie dysków Seagate'y to szrot, tak samo Maxtory i Samsungi. Jeśli mam coś polecać to jedynie WD. Słyszałem o ludziach, którzy mieli ponoć padnięte WD, aczkolwiek w życiu nigdy jak setki dysków przez ręce mi przeszło popsutych, nie było wśród nich WD. W Amidze mam nawet szesnastoletniego Caviara i choć ostatnimi laty mało używany, to przez 12 chodził i żadnych problemów nigdy nie miał. W stacjonarnym mam WD 6 letni 250GB i wg programów diagnostycznych stan zdrowia 90%, 3 letni 500 GB 95%, a w lapku mam 1,5 roczną 250-tkę i healtha mi pokazuje 100%. Aczkolwiek to tak trochę dla przechwałki i ogólnie się tym raczej nie sugeruję, bo widziałem kompletne padaki co ledwo chodziły, a niby były w dobrym zdrowiu.
| Virgo C. napisał/a | Jakiś chłopaczek na oko młodszy ode mnie z 4 lata przyczłapał się do mieszkania z jakaś ofertą i po zobaczeniu mnie spytał czy może rozmawiać z kimś pełnoletnim. Noż *beep*, aż tak młodo nie wyglądam |
Ja dziś pogoniłem jakiegoś dresika na oko 18-19 co chciał przykozaczyć i jakieś tam teksty rzuca, a potem mówi, że chce wziąć na raty. Pfff...
nureczka - 3 Sierpnia 2010, 21:12
| ketyow napisał/a | | W temacie dysków Seagate'y to szrot |
Święte słowa, Seagate to badziew wyjątkowy.
merula - 3 Sierpnia 2010, 21:37
| ketyow napisał/a | | (podchodzi gość z torbą do laptopa z pytaniem czy do tej torby wejdzie laptop?) |
ale to nie jest takie głupie pytanie, tylko może nieprecyzyjne.
wiesz ile ja się naszukałam torby rozmiarowo odpowiedniej do mojego lapka?
ketyow - 3 Sierpnia 2010, 21:57
U nas na wszystkich jest na etykiecie 15", 17" itd. Problem w tym, że nie wiedział jakiego ma laptopa rozmiarowo, potem nas dręczył że ma Toshibę i chce taką torbę do której wejdzie Toshiba...
Kai - 4 Sierpnia 2010, 16:13
Koleżanka w poniedziałek idzie na urlop i jestem SAMA Jeden dzień bo jeden, ale zawału i tek będzie można dostać.
merula - 4 Sierpnia 2010, 16:30
kolejne przetasowania w firmie. na razie nie pytajcie mnie, dla kogo pracuję
Anix - 4 Sierpnia 2010, 22:07
Irytuje mnie już dosłownie wszystko, a najbardziej nieuczciwość moich pracodawców. A co najzabawniejsze, HAHA, nie mogę nic im udowodnić. Po prostu już rzygam tą całą kasą i stresem związanym z pieniędzmi. Moje finanse przedstawiają się jeszcze gorzej niż jakieś trzy tygodnie temu, na dodatek mam problemy z systemem trawiennym.
Nie chce mi się żyć...
dalambert - 4 Sierpnia 2010, 22:17
Anix, trzymaj się, wiem , ze to nie wiele ale trzymaj się
Kai - 4 Sierpnia 2010, 22:50
Anix, a miałam dla Ciebie linka, jak jeszcze znajdę, to podrzucę. Horror. Głaszczę i tulę, bo tylko tyle się da
|
|
|