To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Agi - 28 Wrzeœśnia 2010, 14:58

dalambert napisał/a
Narody które tracąpamięć tracą życie.

Narody, które mentalnie tkwią w przeszłości tracą energię i perspektywy rozwoju.

NURS - 28 Wrzeœśnia 2010, 15:04

dalambert napisał/a
Świete słowa NURSie - toż walka trwa, sam w niej nieświadomie , ale z zapałem bierzesz udział.

Jaka znowu walka? Ta, której efektem był zamach na elity narodu?

Cytat
NURS napisał/a
Cóż to jest ten straszliwy polski patriotyzm?

a no jest , bez kompleksó i wysługiwania sie obcym, to czego Michnik tak się boi od 1968 roku.

Co ty z tym michnikiem? wysługiwanie? Dla was partnersie stosunki z sąsiadami to wysługiwanie. Masz żonę? Nigdy jej w niczym nie ustąpileś albo ona tobie? W polityce też tam kusi byc, jak ktoś bez przerwy czegoś żąda, to prędzej czy póxniej dostaje, ale kopa w rzyć.

Cytat
A możesz sobie wierzyc, że albo dil magdalenkowy , albo krwawa wojna, głupie to, ale możes zsobie wierzyć, wygdybałeś sobie politikal fikszyn :

Mądrzejsze od tej całej gadaniny o spiskach.

sneer - 28 Wrzeœśnia 2010, 15:10

Agi napisał/a
A może tak popracujmy dla Ojczyzny, zamiast namawiać do krwawej zawieruchy, będzie to z większym pożytkiem dla wszystkich.

Kiedy widzisz, przez to jak odbyła się transformacja nie bardzo jest jak dla Polski pracować. Bo wszelkie zmiany systemowe oznaczałyby naruszenie interesów nazwijmy to z braku lepszego określenia "układu".

dalambert - 28 Wrzeœśnia 2010, 15:11

NURS napisał/a
Mądrzejsze od tej całej gadaniny o spiskach.

toz dil magdalenkowy to spisek i to jak cholera, a gen. Kiszczak to nawet go na video posiada, co jak mu się pod d*** zagotowało, to fragmentami w TV puscił.
Jaka gadanina o spiskach? Toż to tylko wspominki i to o faktach :mrgreen:

Taselchof - 28 Wrzeœśnia 2010, 15:13

dalambert napisał/a

no to żałuję, ze nie widzialem, oprzeć się tej namolnej , tupeciarce to duży sukces :D
PiS w Warszawie gra o drugą ture i to mu sie może udać.

http://www.tvn24.pl/11617,1,kropka_nad_i.html

nic straconego :)

feralny por. - 28 Wrzeœśnia 2010, 15:17

sneer, kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka wymówki. Ja rozumiem, że łatwiej jest opowiadać o tym, jak to by się za ojczyznę życie oddało i napominać innych, niż faktycznie coś dla kraju zrobić, ale drażni mnie takie próżne gadanie.
sneer - 28 Wrzeœśnia 2010, 15:23

feralny por. napisał/a
sneer, kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka wymówki. Ja rozumiem, że łatwiej jest opowiadać o tym, jak to by się za ojczyznę życie oddało i napominać innych, niż faktycznie coś dla kraju zrobić, ale drażni mnie takie próżne gadanie.

Spokojnie. Jedno drugiego nie wyklucza. Na swoim odcinku robię co mogę.

dalambert - 28 Wrzeœśnia 2010, 15:28

Taselchof, dzięki coś tam z cicha usłyszałem, a Bielacki faktycznie już około roku1997zaproponował ogólną wizję rozwoju i wyglądu Warszawy i to całościową - dość interesujące to było, ale wszelakie "środowiska" olały to kompletnie.
Gustaw G.Garuga - 28 Wrzeœśnia 2010, 17:38

Żadnego "układu" nie ma. Gdyby był, PiS u władzy byłby go zdemaskował, włącznie z nazwiskami, stanowiskami i wpływami. A skończyło się na gadaniu i insynuacjach.
NURS - 28 Wrzeœśnia 2010, 18:21

wiesz jak to mówią, chodzi o gonienie króliczka nie złapanie. goniąc można cały czas rzucać insynuacje. a po złapaniu kicha. Kaczyński jedną rzecz potrafi robić, siać w ludziach nienawiść, wykorzystując ich lęki i złą krew. sporo ludzi nie zalapało się podczas transformacji, jakiż więc to problem wskazać im sitwe, która ich okradła, bo przecież nie ma ludzi, którzy sobie nie potrafią poradzić.
Anonymous - 28 Wrzeœśnia 2010, 20:26

Gustaw G.Garuga napisał/a
Żadnego układu nie ma. Gdyby był, PiS u władzy byłby go zdemaskował, włącznie z nazwiskami, stanowiskami i wpływami. A skończyło się na gadaniu i insynuacjach.

Ależ był układ. Zatrzymano ministra Kaczmarka, przyjaciela Lecha Kaczyńskiego, który dzwonił do kolejnego przyjaciela Lecha Kaczyńskiego Ryszarda Krauze, a także ministra Lipca, byłego ministra w rządzie Jarosława Kaczyńskiego; oskarżono zaś Andrzeja Leppera, wicepremiera w rządzie Jarosława Kaczyńskiego i posła Stanisława Łyżwińskiego, który znajdował się w koalicji rządzącej popierającej Jarosława Kaczyńskiego. Z kolei wiceministrem w rządzie Jarosława Kaczyńskiego był niejaki pan sędzia Kryże, który skazywał Bronisława Komorowskiego. Zbigniew Wasserman, wpływowy poseł PiS i koordynator ds. służb specjalnych, w PRL walczył z Niezależnym Zrzeszeniem Studentów, tym samym zresztą, do którego należał inny poseł PiS - Wojciech Szarama, a Wojciech Jasiński był w PZPR, tak samo jak przyjaciel pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego Maciej Łopiński i jego minister, jak również skarbnik PiS Stanisław Kostrzewski. Oh, well. Jeśli więc PiS walczył z układem i głosił doktrynę "czystości krwi", wiedział co mówi. :] I wiedział, kogo demaskuje. :]

dzejes - 29 Wrzeœśnia 2010, 09:23

sneer napisał/a
Bo wolność krzyżami się mierzy. Nie ja to wymyśliłem. A i swojej krwi jakby co to nie skąpiłbym.

Jak byśmy dwóch takich sneerów mieli, to byśmy se sami tę wojnę wygrali.

dalambert - 29 Wrzeœśnia 2010, 09:28

dzejes, pewnie nie, ale jest takie powiedzonko,
"co za dormo, to g**** warte'
Może to trochę przemyślisz :idea:

dzejes - 29 Wrzeœśnia 2010, 09:35

Mój ojciec przez to, że nie chciał się zapisać do partii nie mógł awansować, choć praktycznie wszędzie chciano go ciągnąć wyżej. Ale się zaparł. Moją matkę inwigilowało SB. Sam się urodziłem w 1980 roku, nawet o mleko dla mnie był rodzicom trudno. Przez komunę naprawdę wiele jako rodzina straciliśmy, nawet kurna nie wiesz jak wiele. A potem czytam jakiegoś sieciowego kozaka, co to by na barykadę gonił, a teraz ty mi wyjeżdżasz z takim tekstem. Puknij się w łeb i sam zastanów czasem co piszesz. Ale się wkurzyłem.
feralny por. - 29 Wrzeœśnia 2010, 09:41

dalambert, cni Ci się do świerzych grobów, za mało masz starych, jeszcze nie dość? Aż mi się coś robi, kiedy na wyznacznik prtriotyzmu kreuje pogardę do życia.
Kruk Siwy - 29 Wrzeœśnia 2010, 09:43

I to ty dalambercie mówisz coś sam w piwnicach Starego Miasta trupy powstańcze oglądał?
To już chyba wymaga leczenia, sorry ale nie wiedziałem że takie głupstwa potrafisz objawić zdumionemu światu.

dalambert - 29 Wrzeœśnia 2010, 09:55

Kruk Siwy, a ja czy wzywam do walki, do draki, albo innej strzelaniny?
Widzę tylko i słyszę młodziaków co opowiesci o kolejkach, UB, SB, ponurych czasach ogólnej beznadzieii, życiu w Układzie, gdzie awas zdeterminowany jest łajdactwem lub tumiwisizmem, gdzie cały czas słyszysz o "szcześciu ludzkości" i "postępie" a dookoła smród i fałszowanie i rzeczywistości i historii, gdzie poważni ludzie z pełnym przekonaniem opowiadają o tym jak to Niemcy mordowali polskich jenców w Katyniu, i że dopiero pomoc i przyjaźn CCCP dała nam szanse wejścia na właściwe tory historii...
I własnie widzę tych młodziaków, którzy nie mając o tym i wielu innych sprawach zielonego pojęcia pouczają mnie jak mam myśleć, czuć i być postępowy...
A pocałujcie wy mnie ......
Dostaliście kawałek swobody za frajer , to i jego i siebie nie szanujecie .

NURS - 29 Wrzeœśnia 2010, 09:56

dalambert napisał/a
dzejes, pewnie nie, ale jest takie powiedzonko,
co za dormo, to g**** warte'
Może to trochę przemyślisz :idea:

powiedz to tym wszystkim, którzy żyją z zasiłków. W końcu to tez za darmo. :twisted:
a poważniej mówiąc, tego typu wypowiedzi dalambercie złoty powodują, że umacnia się we mnie przekonanie, ze należy was, stronników rydzyka i pisu wyeliminować ze sceny politycznej, oczywiście legalnymi i bezkrwawymi sposobami, przy urnach.

edit

ja, młodziakiem? przy tobie na pewno, ale w skali o której mówiłem to stary dziad jestem, który to wszystko na wlasne oczy oglądal i bral w tym udział. miej szacunek dla moich siwych włosów!
i pamiętaj, że to ty popierasz formację, która bez przerwy gada o wartościach a jest przeżarta komuna, którą niby to zwalcza. Głosząc zreszta hasła jak PZPR.

feralny por. - 29 Wrzeœśnia 2010, 10:14

Czyli jak nie było stosu trupów to się nie liczy. No fajnie, można i tak, ale ja tego nie kupuję. Dla mnie większym sukcesem jest to rosyjskie wojska opusciły Polskę bez jednego wystrzału (bodaj jeden raz w historii) niż kolejna hekatomba.
NURS - 29 Wrzeœśnia 2010, 10:18

może bez wystrzału, ale za to z moim mercem :-(
Ale generalnie zgadzam się z tobą feralny porze.

Rafał - 29 Wrzeœśnia 2010, 10:21

feralny por., nadziwić się nie mogłem jak to tak sobie po prostu idą. Do tej pory nie wiem jak to się stało, że sobie tak sami z siebie poszli. Całkiem za darmo i niezobowiązująco. Toż takie okupacyjne wojska np. USA do tej pory stacjonują w Ramstein chociażby.
feralny por. - 29 Wrzeœśnia 2010, 10:21

NURS, czyli nie "za darmo". :wink:
Kruk Siwy - 29 Wrzeœśnia 2010, 10:57

I prysznic też pewnie wzięli...
A skażenie środowiska zostawili.

dalambert - 29 Wrzeœśnia 2010, 10:58

NURS napisał/a
ja, młodziakiem? przy tobie na pewno, ale w skali o której mówiłem to stary dziad jestem, który to wszystko na wlasne oczy oglądal i bral w tym udział. miej szacunek dla moich siwych włosów!

mam szcunek dla siwizny, ale dla amnezji :shock: :?:

Madar - 29 Wrzeœśnia 2010, 11:18

Rafał napisał/a
feralny por., nadziwić się nie mogłem jak to tak sobie po prostu idą. Do tej pory nie wiem jak to się stało, że sobie tak sami z siebie poszli. Całkiem za darmo i niezobowiązująco. Toż takie okupacyjne wojska np. USA do tej pory stacjonują w Ramstein chociażby.

W Ramstein chyba ich chcą. Bardziej tu pasuje Guantanamo.

Rafał - 29 Wrzeœśnia 2010, 11:23

Myślałem o Guantanamo, ale to za Wielką Wodą, a Ramstein za miedzą :wink: A co do chcenia, to keine probleme, tu (znaczy się w swoim czerwonym zagłębiu) i teraz mogę znaleźć pęczek ludziów tęskniących za ruskimi.
NURS - 29 Wrzeœśnia 2010, 11:38

dalambert napisał/a
NURS napisał/a

mam szcunek dla siwizny, ale dla amnezji :shock: :?:

I tu własnie mamy problem, bo ja chyba żyję w nieco innej rzeczywistości :-)
A co wazniejsze: żyłem.

jewgienij - 29 Wrzeœśnia 2010, 16:01

sneer napisał/a
A i swojej krwi jakby co to nie skąpiłbym.

Zostań honorowym krwiodawcą, to w zupełności wystarczy.

feralny por. - 29 Wrzeœśnia 2010, 17:31

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
Coraz ciekawiej.

Anonymous - 29 Wrzeœśnia 2010, 18:03

Cytat
Według dziennikarzy TVP, którzy rozmawiali z Czarneckim, sprawiał on wrażenie wyraźnie zaskoczonego konferencją prezesa PiS. Niewykluczone, że list w imieniu Jarosława Kaczyńskiego wysłał ktoś z jego otoczenia i zapomniał o tym powiedzieć samemu prezesowi.

Najpierw ktoś za niego kreuje kampanię, teraz ktoś za niego wysyła listy... Nie wiem, co gorsze: prezes partii opozycyjnej, który oblicza zmienia, jak maski, czy prezes partii opozycyjnej, który nie wie, co się dzieje w partii i nie ma nad nią kontroli... Ale to wszystko wina Kluzik-Rostkowskiej!

Partner forum