To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Przechrzta

Witchma - 12 Grudnia 2013, 17:57

Dzięki wielkie, już mi się to uporządkowało. Muszę jeszcze sprawdzić, co mam w wersji papierowej (na pewno "Chorągiew...", bo stoi akurat na widoku). "Pierwszy krok" czytałam jakieś sto lat temu ;)
Hexe - 12 Grudnia 2013, 19:32

A tak na niejakim marginesie - drogi Autoru, planujesz może w niedalekiej (mam nadzieję) przyszłości przelać na papiur coś w kontynuacji "Gambitu.."? Przyznam szczerze że strasznie na to liczę.... O kontynuację "Pierwszego kroku" nie pytam bo już kiedyś wydradziłeś że chyba, być może i na pewno tak :mrgreen:
Navajero - 12 Grudnia 2013, 20:05

Na razie nie przewiduję kontynuacji. "Gambit..." to powieść którą można odczytać na kilku poziomach, od czysto przygodowego, poprzez historię alternatywną, aż po rozliczenie z powstaniami XIX w. Dla mnie ta ostatnia sprawa była najważniejsza, rzecz się dokonała, sprawa zamknięta. Nie zarzekam się, że nigdy, nigdy, ale na dzisiaj nie ma takich planów. Natomiast coś w rodzaju historii alternatywnych i owszem, jest taki pomysł który opracowałem kilka lat temu, później porzuciłem, a teraz coraz częściej na niego zerkam :)
dalambert - 12 Grudnia 2013, 20:50

Navajero, co do kontynuacji na różnych poziomach to masz sporo możliwości. Nie wiem dokąd zaprowadzą R. Demony pokoju, ale po Białych nocach można pięknie poprowadzić np. wątek państwa K Dunina vel R. i Chińczyków :D
Navajero - 12 Grudnia 2013, 21:57

Pewnie tak :)
Hexe - 12 Grudnia 2013, 22:07

No byś się wstydził Autoru drogi .... Nie dość że podpadnięty jesteś rodzince mej to i jeszcze mnie teraz paluszki świerzbią .... 8) Zakończenie "Gambitu.." takie fantastyczne możliwości stwarza że aż strach pomyśleć co by było gdyby :mrgreen: Normalnie grzech nie "pociągnąć" (bez skojarzeń proszę) tego .....
Navajero - 12 Grudnia 2013, 22:31

Może kiedyś. Z naciskiem na "może" :)
Hexe - 12 Grudnia 2013, 23:03

Biorąc pod uwagę ze ja jestem prosty chłopak znam MORZA to biorę te Twoje MOŻE za pewnik i niejaką obietnicę :mrgreen:
Rafał - 14 Kwietnia 2014, 07:47

Nie mam dobrych wiadomości. Razumowski wpadł:
Cytat
w Kijowie, rozbijając grupę, która planowała wywołanie zamieszek w mieście, SBU zatrzymała agenta FSB, Siergieja Razumowskiego. Niedługo potem w centrum stolicy zatrzymany został inny szpieg FSB

Stąd: http://www.tvn24.pl/dlacz...w,418095,s.html

I co teraz? :shock:

Navajero - 14 Kwietnia 2014, 07:53

Wszelka zbieżność nazwisk przypadkowa :)
Rafał - 14 Kwietnia 2014, 09:00

Dobra, dobra :lol: :wink:

Brawa, za strzał w nazwisko :bravo

Agi - 14 Kwietnia 2014, 10:17

Navajero, wszystkiego najlepszego urodzinowo! :D

A teraz poproszę o prezent. :wink: Kiedy wyjdzie drugi tom Demonów wojny?
Pierwszą część przeczytałam w dwa wieczory.

dalambert - 14 Kwietnia 2014, 10:23

Navajero, STO LAT i dużo zdrowia i chęci do pisania :D
Witchma - 14 Kwietnia 2014, 10:25

Navajero, niewyczerpanego źródła pomysłów, samych uczciwych, rzetelnych wydawców i rzeszy wiernych fanów! :D
Navajero - 14 Kwietnia 2014, 10:50

Dziękuję :) Agi - z tego co pamiętam wrzesień - październik. Książka jest już gotowa do druku, po redakcji, korekcie, z okładką.
Agi - 14 Kwietnia 2014, 10:52

To trzeba uzbroić się w cierpliwość.
figurant - 25 Kwietnia 2014, 16:14

Gambit Wielopolskiego - dzięki, kawał dobrej literatury. No i dał trochę do myślenia.
Navajero - 25 Kwietnia 2014, 16:25

Miło mi, że się spodobał :)

Edit: Fabryka zdecydowała się wydać drugi tom "Demonów..." już w czerwcu :)

Hexe - 22 Maj 2014, 12:17

Navajero napisał/a
Miło mi, że się spodobał :)

Edit: Fabryka zdecydowała się wydać drugi tom Demonów... już w czerwcu :)
I nawet już datę podali :D Piątek 13-ego :mrgreen:
dalambert - 22 Maj 2014, 13:09

Hexe napisał/a
I nawet już datę podali :D Piątek 13-ego

"trzynastego nawet w grudniu jest wiosna" - jak śpiewała pewna panienka.
A książka naprawdę zacna / miałem przyjemność poznać, dziękiNavajero, / akcja równie wciągająca jak w pierwszych demonach, a bardziej "zwarta".
Rzumowski rośnie w siłę i żyje dostatniej :wink:

Navajero - 22 Maj 2014, 13:38

Ty mi tu nie spojleruj ;P:
dalambert - 22 Maj 2014, 14:08

Navajero, broń Boże , jeno po "Białych nocach" wiadomo co Razumowski wszystko przetrwa, nie bez trudności, to i pochwalić Cię można :mrgreen:
Navajero - 22 Maj 2014, 14:40

No jestem zadowolony z tej drugiej części :) A wiadomo, że jeszcze go nie utrupię, bo piszę zakończenie cyklu.
Hexe - 23 Maj 2014, 08:13

Navajero napisał/a
A wiadomo, że jeszcze go nie utrupię, bo piszę zakończenie cyklu.
Hehehe, nie utrupisz bo wtedy Białe Noce byłyby troszku nie teges ... :mrgreen: Razumowski wiecznie żywy - jak Lenin 8)
Navajero - 23 Maj 2014, 08:16

Mogę napisać kontynuację BN i utrupić gada ;P:
Hexe - 23 Maj 2014, 08:30

Navajero napisał/a
Mogę napisać kontynuację BN
Oby jak najszybciej :mrgreen: Stęskniliśmy się za Korpackim :roll:
Navajero - 23 Maj 2014, 09:19

Na razie muszę skończyć cykl o Razumowskim, a później napiszę chyba coś zupełnie nowego, w ramach płodozmianu.
makpfi - 24 Maj 2014, 09:01

W ramach płodozmianu... i to m i się podoba. Pewnie jakaś niespodzianka?
Navajero - 24 Maj 2014, 09:49

Mam kilka koncepcji, jestem niezdecydowany jak blondynka na zakupach :)
dalambert - 24 Maj 2014, 10:14

Navajero, może jakiś "Drugi krok" ? Acz bohatera tak w pierwszym awansowałeś, że ciężko mu będzie cokolwiek przy tej wszechmocy zdziałać.

Partner forum