To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Agi - 12 Lipca 2007, 06:07

Nerka mi zaczyna strajkować, a nie mogę wziąć ani urlopu, ani zwolnienia przez najbliższy tydzień. Wrrrrrrrrrrr...
elam - 12 Lipca 2007, 06:57

oj.

mialam cos takiego raz na powaznie, raz prawie-prawie, a ostatnio uratowalo mnie piwo Zywiec....

mam nadzieje, ze i tobie pomoze cos w rodzaju piwa - ziolek- obierek z ziemniakow...

Anonymous - 12 Lipca 2007, 21:23

Godzilla napisał/a
No tak, mam bardzo ładną dwupłytę Dublinersów, tam jest i angielski w wydaniu irlandzkim, i sam irlandzki. Irlandzki brzmi... no, niesamowicie. Całkiem niepodobny do wszystkiego co znam. Mam nawet stary podręcznik, ale liznęłam tylko parę początkowych lekcji. Ale ten angielski bywa taki, że trudno powiedzieć że to angielski. Zależy od stopnia upicia mówiącego, jak sądzę

Oni mowia bardzo szybko po angielsku. I w tym problem. Trzeba za kazdym razem subtelnie dac im do zrozumienia, zeby mowili wolniej. A irlandzki rzeczywiscie brzmi inaczej. Bylem w knajpie, gdzie grali i spiewali irlandzka muzyke. Rzeczywiscie brzmi niesamowicie.

elam - 12 Lipca 2007, 21:46

taka jestem wk****
jakies zabawiaja sie w rozpierniczanie forum Orion-Tokra. znaczy sie, nie spamuja, tylko hackuja - weszli w jakies tam kody no i forum nie ma :( :twisted:
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!

mam nadzieje, ze SFFh ma porzadne zabezpieczniea.....

Ixolite - 12 Lipca 2007, 21:49

U, niefajnie :(
Ziuta - 12 Lipca 2007, 21:49

A mnie denerwuje rodzina. Dom wariatów po prostu.
Gustaw G.Garuga - 12 Lipca 2007, 21:53

A mnie denerwuje trochę za dużo rzeczy naraz na głowie. Ale że są to rzeczy fajne, to nie jest całkiem tragicznie. Szkoda tylko, że tak się owe rzeczy zbiegły w czasie.
joe_cool - 13 Lipca 2007, 13:06

a mnie denerwuje jak zwykle praca :evil:
Martva - 13 Lipca 2007, 16:35

Palacze, na przystankach autobusowych zwłaszcza. Pewnie zaraz na mnie parę osób naskoczy, ale nie mogę się doczekać zakazu palenia w miejscach publicznych :evil:
Rafał - 13 Lipca 2007, 16:50

Jeszcze pół godziny i będę max wkufiony, będę kłócił się z 15 wściekłymi ludźmi, ale jak przeżyję, .... za godzinę ide na piiiiwo :lol:
lokje - 13 Lipca 2007, 17:13

Martva napisał/a
Palacze, na przystankach autobusowych zwłaszcza. Pewnie zaraz na mnie parę osób naskoczy, ale nie mogę się doczekać zakazu palenia w miejscach publicznych :evil:

O ile pamiętam, zakaz palenia na przystankach już obowiązuje. Zwracam burakom uwagę bo nie lubię stać w chmurze smrodu :evil:

Martva - 13 Lipca 2007, 17:54

Nie wiem czy obowiązuje czy nie, ale ludzie się tym totalnie nie przejmują. Najgorsi są tacy którzy się zaciągają ostatni raz tuz przed wejściem do autobusu, rzucają peta na ulicę, a chmurę wydmuchują już we wnętrzu pojazdu. Grrr :evil:
A zwracać uwagę to się niektórym boję :(

elam - 13 Lipca 2007, 21:13

we wtorek rano wyszedl ze mnie gremlin.

na przystanku autobusowym skierowalam do jednego buca, co sie rozsiadl na srodku laweczki i^palil jakis tani tyton, naprawde uprzejma prosbe o zgaszenie papierosa (padalo okropnie). odpowiedzial mi - cytuje - "odpierdol sie" -
zrobilam wielkie oczy i zapytalam, dlaczego tak sie wyraza, skoro ja grzecznie do niego, a tu jest miejsce publiczne, ludzi sie tloczy pod daszkiem z 15 osob, leje jak z cebra, a ja nie pojde stac na deszcz, niech on sobie idzie, jesli musi palic - uslyszalam po raz drugi - "odpierdol sie, hyhyhy".
chyba dobrze, ze chlopisko mialo ze 60 lat, 180 cm wzrostu i ze sto kilo, bo jakby byl mniejszy, wyrznelabym mu parasolem, ktory trzymalam w rece, w ten krzywy tlusty ryj;
za powiedzialam glosno i wyraznie: " no tak, z chamem nie ma co grzecznie rozmawiac - a zeby cie tak rak zezral".
popatrzyl na mnie tak dziwnie i zgasil. moze juz go zre....
nie, zebym komus naprawde zle zyczyla - ale z takim bucem czasem po prostu nie da sie rozmawiac po ludzku, bo uslyszysz tylko <piiiiiiip>

Martva - 14 Lipca 2007, 10:17

No dokładnie o to mi chodzi :(
hjeniu - 17 Lipca 2007, 21:55

No popatrz, a ja głupi palę w deszczu chowając rakotwora w dłoni :mrgreen:
elam - 17 Lipca 2007, 22:09

ale przynajmniej zaden gremlin nie powie ci, zeby cie zezarlo :)
NURS - 17 Lipca 2007, 22:20

Pajacyk, który nie czytuje SFFH, ale nie powstrzymuje go to, bynajmniej, przed ogłaszaniem w necie kłamstw i pomówień na nasz temat.
Naprawdę zaczynam się zastanawiać, czy nie warto jednego z drugim zawlec na wokandę, żeby nauczyć stado, że nie opuwają kolegi z piaskownicy, ale istniejącą na rynku firmę i czynią to w miejscu publicznym.

elam - 17 Lipca 2007, 22:23

a o czym mowisz?
NURS - 17 Lipca 2007, 22:24

O pajacyku, który nie czytuje SFFH, ale nie powstrzymuje go to, bynajmniej, przed ogłaszaniem w necie kłamstw i pomówień na nasz temat. :-)
elam - 17 Lipca 2007, 22:28

taa tyle zrozumialam :D
a jakies blizsze dane? nazwisko, czy cus?

nevermind..

Adashi - 17 Lipca 2007, 23:11

NURSie, bez krępacji, prosimy namiary, zrobimy mu... tą, no jesień średniowiecza :twisted:
NURS - 17 Lipca 2007, 23:23

Już ktoś to zrobił :-)
BTW, zobacz reckę tutaj:
http://www.merlin.com.pl/...t/1,527342.html
kocham te wszystkie mendoweszki, które są gotowe napisać najwiekszą brednię, byle tylko dowalić ludziom spoza paczki :-)

Kruk Siwy - 17 Lipca 2007, 23:37

Dobre!
Znaczy nie sądzę żebyś się nie spodziewał... a będzie (jak sądzę) jeszcze "cieplej". Co zrobić, niektórzy uwielbiają komuś bezkarnie przywalić. Ja raz czy drugi się przejąłem. Teraz śmieję się z frustratów.
Choć rzeczywiście może niejednemu trochę staromodnego dobrego wychowania można by zafundować skoro w dzieciństwie go nie otrzymali.

NURS - 17 Lipca 2007, 23:42

Pewnie, że się spodziewam. Dzisiaj nie ma lepszej rozrywki w pewnym kręgu, jak dowealić kontrowersyjnemu Szmidtowi. Ufam, że w finale pozytywne opinie przeważą, jak przy Apokalipsie, a nic tak nie nakręca zainteresowania, jak dobra aferka :-)
agnieszka_ask - 17 Lipca 2007, 23:46

a tak w temacie dowalania kontrowersyjnemu Szmidtowi, to czy Twój awatar nie jest odrobinkę przestarzały?? :wink: nie żebym się czepiała, ale...
Adashi - 17 Lipca 2007, 23:51

Odnośnie recki, przecież to miał być w założeniach the best of, więc sorry jerry.
NURS - 17 Lipca 2007, 23:56

agnieszka_ask napisał/a
a tak w temacie dowalania kontrowersyjnemu Szmidtowi, to czy Twój awatar nie jest odrobinkę przestarzały?? :wink: nie żebym się czepiała, ale...

alesz skont!
jutro zmieniam oblicze na ilustrację do opka Pawła Majki.

agnieszka_ask - 18 Lipca 2007, 08:49

od 6 rano wali piorunami, drogi zamieniły się w rzeki, a ja jestem wściekła, bo wzięłam tylko sandały i jak zwykle nie mam parasolki. :evil:
lokje - 18 Lipca 2007, 23:49

No i zdrowie znowu mi zdechło. PKP po prostu :?
lavojtek - 19 Lipca 2007, 00:07

No ja pie***le z ta pogoda. Nic tylko pada i 15 stopni w dzien. Jestem niespotykanie spokojnym czlowiekiem ale i mnie juz krew zalewa!

Partner forum