Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 30 Kwietnia 2006, 14:19
Czułem jakiś taki dyskomfort, ale jak na razi bawią mnie jeszcze miny PiSowców tłumaczych się z koalicji z Samoobroną, więc jakoś się przemogłem i obejrzałem.
Romek P. - 30 Kwietnia 2006, 14:38
A to się nam Prezes podzielił mądrościami. Szczególnie ta finalna - piękna!
mad - 30 Kwietnia 2006, 15:09
Do GAndrela: Szczerze przyznam, że nie wiem, co bym napisał odnośnie sprawy Pisk., jeśliby potoczyła się inaczej. Nie wykluczam również Twojej wersji.
Tak sobie tylko myślę, że nawet SLD w sposób bardziej cywilizowany, dyplomatyczny pozbyło się ze swoich szeregów skompromitowanych działaczy.
Nie widzisz zagrożenia samego Tuska dla PO? Nie rodzi się wódz - wewnątrzpartyjny dyktator?
dzejes - 30 Kwietnia 2006, 15:21
Cytat |
Nie widzisz zagrożenia samego Tuska dla PO? Nie rodzi się wódz - wewnątrzpartyjny dyktator?
|
Jakieś dwa miesiące temu dość intensywnie promowana była opinia, że Tusk jest skończony i powinien odejść. Teraz dyktator?
Może porozmawiamy o komisji d/s "banków"? Co się z nią dzieje?
GAndrel - 30 Kwietnia 2006, 16:17
mad68Cytat |
Tak sobie tylko myślę, że nawet SLD w sposób bardziej cywilizowany, dyplomatyczny pozbyło się ze swoich szeregów skompromitowanych działaczy. |
Jeżeli, PO pozbyła się zbyt zdecydowanie to SLD przesadził jednak w drugą stronę, miesiącami nei wurzucając skompromitowanych działaczy. Teraz już nie pamiętam ale kiedy wyrzucona zaostała Jakubowska, Nikolski czy Jagiełło?
Cytat | Nie widzisz zagrożenia samego Tuska dla PO? Nie rodzi się wódz - wewnątrzpartyjny dyktator? |
Jakoś sie tego nie obawiam. PO jednak nie jest jednak partią wodzowską. Żeby taką się stać Tusk musiałby się pozbyć kilku osób bardziej znaczących niż Piskorski.
Romek P.
Cytat | A to się nam Prezes podzielił mądrościami. Szczególnie ta finalna - piękna! |
I znowu rozpętał piekło. I stracił taką piękną okazję by siedzieć cicho. ;)
NURS - 30 Kwietnia 2006, 17:05
Ja to też niestety widziałem i podtrzymuję wcześniejsza wypowiedź. widziałem malego człowieczka zaślepionego swoja nienawiścią do tego stopnia, że mówi rzeczy, których rozsądny człowiek nigdy by nie powiedział. A juz stwierdzenie, że PO w sejmie robi oborę przekraczająca wszystkie granice, a Samoobrona jest na jej tle jako ta lelija rozbroiło mnie do reszty.
Kończ waść, wstydu oszczędź!
GAndrel - 30 Kwietnia 2006, 18:43
Niestety, albo na szczęście tego nie widziałem. Ale nawet realacje nie brzemią zbyt dobrze.
Wybiegając w przyszłość żałuję że muszę w piątek pracować. Nie obejrzę na żywo jak Lepper zostaje premierem. A zwłaszcza nie zobaczę min prezydenta i otoczenia w tym momencie.
A później jeszcze tylko Gilowska siedząca obok Leppera na posiedzeniach Sejmu.
NURS - 30 Kwietnia 2006, 20:10
Nie bój, jeszcze wiele niespodzianek przed nami. Oszołomstwo dopiero wypełza z kątów.
Gustaw G.Garuga - 1 Maj 2006, 11:26
Cytat | Cytat | Inaczej godziłbym się na odebranie mi przez Ciebie prawa do krytyki krytyki. |
I znowu przesadzasz. Gdzie ja sugeruję, że chciałbym Ci coś odebrać? Miałeś koszmar senny po przeczytaniu mojego postu? |
mad68, smutny fakt jest taki, że mylnie wziąłeś do siebie mój post zawierający uwagę ogólną i napadłeś na mnie personalnie, że niby "dorabiam fakty do ideologii", "niepotrzebnie gdybam", "wypowiadam się złośliwie", gdy Ty, niepokorny, "pstrykasz w nos nie te osoby, które wypada na tym forum". W ten sposób (i w następnych postach) nieprzystojnie zasugerowałeś, że niniejsze forum to TWA PO a ja (oraz inni forumowicze) to "miłośnicy Tuska". Jeżeli ktoś próbuje mnie zakrzyczeć, kiedy ja coś krytykuję, rozdmuchuje sprawę i wysuwa fikcyjne argumenty ad personam, ja to odbieram jako (nieudolną) próbę odebrania mi prawa do krytyki.
Fidel-F2 - 2 Maj 2006, 08:08
Jasno chciałbym zaznaczyć, że Lepper w rządzie to ostatnia rzecz jaką bym poparł. Żeby było jasne.
Jednakże...
...IMHO, Lepper od początku swojej kariery politycznej ciągle ewoluuje i to tak raczej pozytywnie. Jest coraz mniej radykalny coraz bardziej kulturalny. Kiedyś pewnych rzeczy nie wiedział i zwyczajnie nie umiał. Chłop potęgą jest i basta. I to mu wystarczyło. Robił co mógł i wdarł się "na salony". I co najmniej kilka chwil zostanie. Nowy Lepper (NL) podobnie jek stary nie jest głupi (co by o nim nie mówić). Jest wicepremerem i łatwo tego nie odda. IMHO będzie bardzo ugodowy względem PiS ponieważ tylko z PiS ma możliwość tworzyć rząd. W przypadku nowych wyborów i zwycięstwa PO NL znów jest w opozycji. Dlatego trochę pokrzyczy, powie co myśli ale zrobi co trzeba (tzn co PiS każe).
No a Giertychy to oszołomstwo
Gustaw G.Garuga - 2 Maj 2006, 09:21
Lepper jednak jest głupi, aczkolwiek jest cwany. To prawda, że ewoluuje - dziś nie jest dokładnie tym samym Lepperem, który dekadę temu w gumofilcach robił blokady. Jednakże ta ewolucja dotyczy zaledwie kilku procent lepperowej substancji. Z wierzchu trochę się Lepper wygładził, ale wystarczy, że się zdenerwuje albo zapomni, a spada z niego cienka warstewka ogłady (patrz choćby dawanie "w papę" Morozowskiemu). Nowy Lepper to nieestety nic innego, jak przyczajony Stary Lepper.
Fidel-F2 - 2 Maj 2006, 09:39
Zeby było jasno. Nie popieram Leppera.
Cwany, mądry, sprytny, głupi, tępy, itd to trąci trochę semantyka. Z pewnością NL nie jest przeciwieństwem starego. ALe do blokad już chyba nie wróci. A z tym dawaniem w "papę" to nie on jeden i nie tylko w Polsce. W kraju ze sporą tradycją parlamentarną, jakim jest Wielka Brytania, zdarzało się, że parlamentarzyści pluli na siebie. Ach, ta angielska powściągliwość.
Gustaw G.Garuga - 2 Maj 2006, 09:59
Wiem Fidelu, że Leppera nie popierasz, napisałeś to zresztą jasno Co do głupoty Leppera, to na poparcie swojej tezy mam wyniki sondażu Faktu, który ponad wszelką wątpliwość ustalił, że społeczeństwo za najgłupszego polityka ma właśnie jego Do blokad nie wróci? W rozmowie z tvn24 powiedział coś w rodzaju, jak Unia będzie robić problemy, to on pojedzie zablokować Brukselę. To oczywiście był swego rodzaju żart, ale pokazuje, że NL nie zerwał z SL, inaczej nie pozwoliłby sobie na taką wypowiedź. Z drugiej strony teraz, jako pożal się Boże wicepremier, będzie miał skuteczniejsze metody blokowania niemile widzianych inicjatyw, niż wysypywanie zboża na tory. A to, czy się biją w Izbie Gmin czy rosyjskiej Dumie, nie ma tu absolutnie nic do rzeczy - mojej tezie o "pozłotce", która się z Leppera ściera w sytuacji stresowej, to nie przeczy.
Uwaga! Uwaga ogólna. Kiedy prezydentem wybrano Kaczyńskiego, pomyślałem sobie na krawędzi depresji - do pioruna, nie będzie tak źle, facet się odnajdzie na tym stanowisku, no musi się odnaleźć. Minęło ile już, pół roku? Tak samo jest z Lepperem - kiedy nie ma ucieczki od bolesnej rzeczywistości, staramy się tę rzeczywistość upiększyć. Lepper nie taki zły, zmienił się, itp. - to nic innego jak mechanizm obronny. Sam sobie mówię, że gorszym ministrem rolnictwa od Jurgiela Lepper nie będzie... Pomyśl, Fidelu - czy gdybyś miał się powiedzmy rok temu dowiedzieć, że Lepper wejdzie do rządu, powiedziałbyś, że "zrobi co trzeba", że "jest coraz bardziej kulturalny"? Pewnie nie. Ale przez ostatnie miesiące jesteśmy oswajani z tą wizją i zaczynamy się nawet doszukiwać pozytywów tej chorej sytuacji. Ja się przed tym bronię rękami i nogami, bo wiem, że ulegam manipulacji. Ale skutecznej manipulacji, niestety...
NURS - 2 Maj 2006, 10:23
Gustaw ma racje, ten wizerunek Leppera to praca zespołowa, od Tymochowicza poczawszy. Andrju wie juz, ze do konfitur się dorwał, więc przyobleka oblicze frasobliwe, ale poczekajcie, jak tylko zacznie mu sie palic pod tyłkiem. będzie dymił jak dawniej, bo to jest jego firma i znak, za którym poszli ludzie. O tym, że nic sie nie zmieniło nie świadczy nowy garnitur, ale jego zachowania, ciagłe zmiany kursu, zdania, idiotyzmy, jakie sie wymykaja z uparfumionych ust (czy mozna zgwałcic prostytutkę?) to jest ten sam Lepper, tylko okrycie wierzchnie mu upiększyli.
Fidel-F2 - 2 Maj 2006, 10:27
Pewnie macie rację. Pożyjemy zobaczymy.
NURS - 2 Maj 2006, 10:30
A znasz jakichs polityków, którzy tak naprawdę się odmienili? Tak, że potem to z nich nie wyłaziło?
Fidel-F2 - 2 Maj 2006, 10:41
Troche, wrócę. Głównie chodziło mi o to, że Lepper dorwał się do konfitur i będzie uległy a tym samym PiS nie będzie przez niego zbytnio ograniczany.
Nieprecyzyjny byłem.
NURS - 2 Maj 2006, 11:15
A ja myslę, że on będzie grał swoje az pióra z kaczek poleca, bo to im na nim bardziej zależy. Będzie nadstawiał tyłka i podsuwał wazelinę tam, gdzie mu to potrzebne, a z drugiej strony dowali tak, że do jesieni koalicji nie bedzie. Popatrz jak ślicznie wymanewrowal Pawlaków i Karguli
Gustaw G.Garuga - 5 Maj 2006, 09:02
Giertych ministrem oświaty!?! Jak to?!? No nie jest dobrze...
savikol - 5 Maj 2006, 09:23
Giertych ministrem oświaty, a ministrem pracy ma zostać Anna Kalata (Samoobrona). Znam tą panią, prowadziła sklepik spożywczy na zadupiu z którego pochodzę. Kupowałem u niej oranżadę i cukierki będąc pacholęciem. Ministrem pracy będzie zatem baba z warzywniaka. Kto da więcej?
Duke - 5 Maj 2006, 09:31
Lenin powiedział że i sprzątaczka może rządzić krajem czy jakoś tak. Ale co tam przecież mieliśmy jako prezydenta człowieka który ledwo podstawówkę skończył, potem takiego co miał tylko maturę, a teraz mamy takiego co może i ma doktoraty ale do elektoratu mów "Spiep#$%aj" a z innymi politykami to tylko na migi albo przez tłumacza. Więc oco chodzi samiśta ich wybrali
Gustaw G.Garuga - 5 Maj 2006, 09:53
No nie! Wałęsa był po zawodówce, no i to była legenda, człowiek zasłużony jak mało który. Kwaśniewski uzurpacją magisterską sie wygłupił, to fakt, ale pięć lat na studia chodził. Z kolei Kaczyński zmienił śpiewkę - pamiętam jak dziś rozmowę sprzed paru lat w Trójce czy Zetce, kiedy prowadząca zwróciła się doń per panie profesorze, a on na to, proszę mnie tak nie tytułować, źle się z tym czuję, o profesurę nigdy się nie starałem, byłem docentem, którego automatycznie awansowano przy reformie tytułów naukowych (czy jakoś tak mówił, w każdym razie taki był sens). Podczas kampanii wyborczej już się źle z tym nie czuł.
savikolu, obyś nie wykrakał! Nie od dziś wiadomo, że "ławka kadrowa" Samoobrony jest krótka, więc jak sytuacja przyciśnie, mogą wyciągnąć kogoś, kto nawet tę Kalatę przebije!
Psucie państwa postępuje. Walka z układem poprzez gnojenie do reszty autorytetu instytucji państwowych? Nawet nie chce mi się sarkastycznie bić braw...
Duke - 5 Maj 2006, 10:18
Jednym słowem nie matura, lecz chęć szczera zrobi z ciebie minstra
Cytat | Psucie państwa postępuje. Walka z układem poprzez gnojenie do reszty autorytetu instytucji państwowych? Nawet nie chce mi się sarkastycznie bić braw... |
A mnie zawsze i wszędzie - to chyba jedyne co mi pozostało. Mam niejasne przeczucie że PiS w następnych wyborach podzieli los AWS.
GAndrel - 5 Maj 2006, 11:33
Prawie pół roku to trwało ale mamy w końcu Prawo i Samoobronę Rodzin Polskich.
Jakoś jednak nie moge uwierzyć, że PiS upadł tak nisko.
Duke - 5 Maj 2006, 11:34
Jednym słowem Green Pis
GAndrel - 5 Maj 2006, 12:25
Chyba dwoma?
GAndrel - 5 Maj 2006, 14:17
Nastąpiła zmiana. Teraz Giertych ma zostać ministrem nauki. W najgorszym wypadku na dobre pożegamy się z badaniami podstawowymi.
Romek P. - 5 Maj 2006, 14:27
E tam, Giertych zostanie wicepremierem d/s rozwalania koalicji
Ale piękna ta koalicja, swoją drogą, sam kfiat odrodzenia moralnego ;-D i uczciwości także. Same zalety. O 17 wręczenie nominacji, ciekawe czy Kaczyński znowu powie, że ta koalicja tylko dlatego, że PO polała ich czarną polewką
GAndrel - 5 Maj 2006, 14:37
A ja obejrzę tylko retransmisję, albo jakiś skrót w szkle. :( Jednak wizyta na Olimpie jest ważniejsza. ;) Ale jadnak szkoda, ze nie zobaczę na żywo nominacji nowych wspaniałych ministrów.
Gustaw G.Garuga - 5 Maj 2006, 15:37
Dobrze, że jeszcze macie chłopaki siłę żartować Ja już leżę na dechach
|
|
|