To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Chal-Chenet - 18 Października 2009, 20:16

No i jednak wygraliśmy ze Skis... eee Wisłą 1:0. Mecz na bardzo dobrym poziomie, świetne akcje z obu stron, obym zawsze widział Lecha tak walczącego jak dzisiaj.
Znakomita asysta Stilicia, bardzo ładna bramka Lewandowskiego.
:bravo KKS.

mad - 19 Października 2009, 20:31

Meczyk niczego sobie :bravo
Rację miał imć Czerwiec, że mistrzostwa nie zdobywa się w bezpośrednich meczach z teoretycznie najsilniejszymi drużynami. Mistrzostwo zdobywa się dobrą równą grą w całym sezonie. A za tydzień Kolejorz gra z teoretycznie słabszą Lechią...

hrabek - 21 Października 2009, 13:19

Takiego maila dostałem przed chwilą. Może warto się wybrać? Wygląda na to, że po raz pierwszy protest kibiców został ukierunkowany na konkretne działania i zaczyna przynosić wymierne efekty.

Drodzy Kibice!!
Pragnę was poinformować, że dnia 24 października (sobota) o godz. 13.00 rusza Akcja Znicz!
Wszyscy kibice, dla których sprawą honoru jest stan polskiej piłki, tego dnia składają zapalone znicze pod siedzibami Wojewódzkich i Okręgowych Związków Piłki Nożnej. W miejscowościach, w których nie ma siedzib związkowych znicze zapalać można w innych miejscach związanych z futbolem. Dołącz do nas! Pstryknijcie fotkę, wstawcie na nasze forum. Zbierając je wszystkie, pokażemy, że cała Polska nas wspiera, że cała Polska chce zmian w rodzimej piłce nożnej!

Wierzymy, że się do nas przyłączycie. Wierzymy, że będzie nas dużo! Niech setki zniczy zapłoną, niech będą wyrazem tego co sądzimy o rujnowaniu polskiej piłki przez PZPN! Akcja PUSTY STADION się udała. Popiera nas już 300 tysięcy osób. Wcześniej działacze kpili z protestu kibiców. Naśmiewali się z nas. Nazywali idiotami, chuliganami, terrorystami, małą grupką pieniaczy. Teraz, gdy protest przybrał na sile, od PZPN-u odwracają się sponsorzy. Uznane marki już nie chcą być utożsamiane z tym co się tam dzieje. Beton zaczął kruszeć! My tworzymy historię. Naprawdę możemy zmienić polską piłkę.

Pamiętajcie: sobota 24 października, od godz. 13 do końca dnia!

Przekażcie wiadomość swoim znajomym, niech obiegnie cały kraj!

Info techniczne:
-prosimy kupować znicze bez symboli religijnych (nie chcemy profanować, ani obrażać uczuć religijnych).
-Nie dajcie się sprowokować do żadnych agresywnych działań. Chcemy, aby ta akcja była jednie pokojową manifestacją poparcia dla naszej idei.
-Znicze zapalane będą od godz. 13 do godzin wieczornych tak więc zapraszamy was o dowolnej porze. Lepszy efekt osiągniemy gdy „ceremonia” zapalania zniczy będzie rozłożona na cały dzień.

Chcesz zobaczyć więcej wejdź na koniecpzpn.pl

dalambert - 21 Października 2009, 22:12

Real contra Milan - ktoś jeszce umie grać w piłkę / winik mi obojętny/ ale co za gra :!:
Echh to były GOLE :D

phenix - 22 Października 2009, 09:09

Nie no, mecz Realu z Milanem był niezły w końcówce, ale większość czasu dominowała nuda. Ale gole faktycznie fajne. :D
dalambert - 22 Października 2009, 09:19

phenix, Ja wpadłem na to od drugiej połowy, koledzy w robocie mówią, że dobrze mi się trafiło, bo w pierwszej nudy były :)
phenix - 22 Października 2009, 09:28

Dobrze mówią. Pierwsza połowa była tak emocjonująca, że prawie zasnąłem. ;-)
Saimoz - 22 Października 2009, 12:01

Chal-Chenet napisał/a
No i jednak wygraliśmy ze Skis... eee Wisłą 1:0. Mecz na bardzo dobrym poziomie, świetne akcje z obu stron, obym zawsze widział Lecha tak walczącego jak dzisiaj.
Znakomita asysta Stilicia, bardzo ładna bramka Lewandowskiego.
:bravo KKS.

kupa szczęścia zarówno po stronie Wisły jak i Amik.... eee Lecha

niepodyktowany rzut karny za faul na Małym :evil:

mam dziwną pewność, że gdyby zagrał Sobolewski to by wynik byl korzystny dla Wisły
brakowało kogoś kto by troszke utemperował Lewandowskiego czy Stilica

aha, Wisła zawsze ale to zawsze grała padakę po meczach reprezentacji, jakieś fatum czy coś :)

ps. Do bojuuuuu BKS !!

hrabek - 22 Października 2009, 12:28

Mnie bardzo zastanowiła grafika w C+ przed tym meczem. Było tam napisane: Wisła we Wronkach i statystyki. Tylko że tych meczy było kilkanaście, więc na pewno nie przeciwko Lechowi na stadionie we Wronkach. I teraz co to znaczy:
1. Wisła przeciwko Lechowi, obojętnie na jakim stadionie, na którym Lech jest gospodarzem
2. Wisła przeciwko Amice, ale wtedy jaki to ma związek z Lechem?

Ktoś sprawy nie przemyślał chyba.

Dragoon - 22 Października 2009, 13:23

Real vs Milan.

Jak nie lubię włoskiego sposobu na football, tak postawa Milanu szczerze mnie wzruszyła. Jeden z lepszych meczy ostatnimi czasy, ops... przepraszam, jedna z lepszych drugich połów.
A kibicowałem i tak Realowi.

Chal-Chenet - 22 Października 2009, 18:16

Saimoz napisał/a
Amik.... eee Lecha

Wiała Kraków to nie jest polski klub, to...

Też bym mógł, zatem darujmy sobie uszczypliwości. ;)

Saimoz - 22 Października 2009, 19:12

Chal-Chenet napisał/a
Saimoz napisał/a
Amik.... eee Lecha

Wiała Kraków to nie jest polski klub, to...

Też bym mógł, zatem darujmy sobie uszczypliwości. ;)

[quote="Chal-Chenet"]No i jednak wygraliśmy ze Skis... eee Wisłą.

nie ja zaczalem ;P:

Adanedhel - 22 Października 2009, 19:17

Technicznie rzecz biorąc Saimoz ma rację.
A mecz mogła równie dobrze wygrać Wisła. Dziwaczny, nawet jak na naszą ligę, brak skuteczności obu drużyn.

Chal-Chenet - 22 Października 2009, 19:27

Saimoz napisał/a
nie ja zaczalem ;P:

Masz rację, przeoczyłem. :wink:

Easy - 23 Października 2009, 23:38

Smuda nowym trenerem. Na 99,9%.

Boże, Polska ci dziękuje.

Virgo C. - 24 Października 2009, 11:33

Rety, konserwa w końcu się otworzyła :bravo :mrgreen:
Chal-Chenet - 24 Października 2009, 11:37

Poczekamy, zobaczymy. Zostaje jeszcze to 0,1%.
terebka - 24 Października 2009, 12:40

Bym tak tego biednego Majewskiego nie obwiniał porażkami z naszymi południowymi sąsiadami. Na dobrą sprawę, na jego miejscu Smuda zdziałałby pewnie tyle samo, bez czasu na solidne zgrupowanie i dobranie zgranego teamu. Dobrze jednak, że będzie to ktoś na wyższym poziomie szkoleniowym od Majewskiego i że dany mu jednak będzie czas na stworzenie czegoś z niczego.

A konserwa uchyliła się tylko, wystarczająco, aby wpuścić nieco świeżego powietrza, lecz zbyt mało, by wcisnąć ostrze noża, podważyć wieko i wywalić zgniłą zawartość :|

Easy - 24 Października 2009, 13:28

Smuda to jednak trenerem z sukcesami - ale już mniejsza o te sukcesy - Smuda to przede wszystkim trener z CHARYZMĄ. Ktoś, kto nie boi się odpowiedzialności. A Majewski?

No niestety. Nie ten format. Nie jego wina, że przegrał te dwa spotkania, ale gdyby nawet dać mu rok to... Bida. Jak było z Cracovią? Drużyną grającą futbol ofensywny? Co z nią zrobił Majewski? Wszyscy na obronę i a nuż uda się strzelić jedną bramkę?

Smuda może posiadać swoje wady, może być prostym chłopem, ale w tej chwili to jedyny polski trener, który może z powodzeniem poprowadzić reprezentację.

O!

dalambert - 24 Października 2009, 13:31

Easy napisał/a
Smuda to przede wszystkim trener z CHARYZMĄ.

Benio Haker tyż ma charyzmę, a Pan Lato to się wyłącznie z charyzmy składa - ;P:

Easy - 24 Października 2009, 13:43

dalambert napisał/a
Easy napisał/a
Smuda to przede wszystkim trener z CHARYZMĄ.

Benio Haker tyż ma charyzmę

No właśnie. I przez dłuższy czas był bożyszczem tłumów. Reprezentacja grała cud-miód. A że jego czas się skończył?

Smudy też się skończy.

Takich ewenementów jak Fergusson, który ponad 20 lat trenuje MU - to ze świecą szukać.

terebka - 24 Października 2009, 13:46

Niebezpieczna cecha, ta charyzma. Zimny pot mi się rzucił, bo przypomniała mi się charyzma w puszce, skondensowana moc, a raczej MOC - Janek Tomaszewski, któren wstrzymał słoń... Tfu! Anglię. Toż to dopiero charyzma. Sam jeden mógłby zostać prezesem związku, związkiem i trenerem. A i połowę drużyny by zastąpił.
mad - 25 Października 2009, 14:00

Jak by nie patrzeć, Smuda ze swoim Zagłębiem jest czerwoną latarnią w lidze. To jest argument in minus, chociaż osobiście jestem za.
Saimoz - 25 Października 2009, 16:07

niby tak, ale trzeba zauważyć, że przejął zespół w trakcie sezonu, nie oglądam meczów Zagłębia ale może ich słaba gra ma podłoże w przygotowaniu do sezonu ... a za to Smuda nie może odpowiadać :idea:
Chal-Chenet - 25 Października 2009, 16:57

Cudów on zresztą nie zrobi ze słabym zespołem. Jak miał silne (Wisła, Lech), sobie radził. Ze szrotem (jak kiedyś zdaje się Odra) siłą rzeczy znaczącej roli odgrywać nie będzie.

Obejrzałem sobie z kolei Liverpool - Manchester United. Wygrali gospodarze 2:0. Szkoda. W końcówce sędzia był zdecydowanie zbyt pobłażliwy dla Carraghera. Powinien wylecieć za nieprzepisowe zatrzymanie Owena przed polem karnym. Mascherano dostał czerwoną, ale co to daje w 94 minucie...
Ale Liverpool i w tym sezonie mistrzostwa nie zdobędzie. Ciekawe ile jeszcze poczeka. :twisted:

Adanedhel - 25 Października 2009, 17:22

Dziś figę mnie obchodzi ile poczeka. Cieszę się z tego, iż Manchester to "mniej niż zero". Jak dowodził mój brat, fan Manchesteru, 50% Liverpoolu to Gerrard, drugie 50 to Torres. Więc pół Liverpoolu strzeliło im jedną, a zero Liverpoolu drugą bramkę. To wyraźnie dowodzi, ile warta jest drużyna Alexa "Sędzia Jest Zawsze Przeciw Nam" Fergusona :twisted:
Chal-Chenet - 25 Października 2009, 19:19

0:0 w Gdańsku z Lechią. Czerwona dla Djurdjevicia za dwie żółte (tu akurat słusznie), ale też nieuznana prawidłowa bramka dla nas, sędzia fallus.
Chal-Chenet - 31 Października 2009, 18:10

Wygraliśmy 1:0 ze Śląskiem Wrocław. Chwały nam to wielkiej nie przynosi. Kolejorz grał słabo, a w końcówce pozwolili jeszcze słabszym piłkarzom drużyny przeciwnej zepchnąć się do rozpaczliwej wręcz defensywy.
Cieszą jedynie trzy punkty i dobra forma Jasmina Burica. (będzie z niego mnóstwo pożytku)

dzejes - 31 Października 2009, 21:54

Do tego karny z kapelusza ;P:

Legia:Ruch. Bożeeeee jakiż ten mecz był rozpaczliwie nudny. Nic się nie dzieje, dłużyzny, dialogi słabe, aż się chciało wyjść z kina. No ale byłem tak obżarty plackami z dyni, że nie chciało mi się ruszyć, więc zmogłem do końca.

Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 08:14

Tu masz rację. Lewandowski bardziej się poślizgnął niż był faulowany. Z drugiej jednak strony w przyrodzie nic nie ginie, w poprzedniej kolejce sędzia nie uznał prawidłowo zdobytego gola przez Peszkę, tym razem pomyłka była na naszą korzyść.

Partner forum