To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Fidel-F2 - 5 Stycznia 2010, 12:08

Ziuta, :oops:
Adon - 5 Stycznia 2010, 14:03

GIMP pod względem wygody użytkowania jest totalnie do kitu. Spróbuj Paint.NET, goracie.
Martva - 5 Stycznia 2010, 14:06

gorat, nie wiem jaką masz wersję, w mojej się wciska R (prostokątne) albo F (odręczne) i jest OK.
ketyow - 5 Stycznia 2010, 15:07

Heh, głupie pytanie ale po użyciu google to już zupełnie nie wiem - grill z przodu auta to atrapa czy antrapa?
gorat - 5 Stycznia 2010, 16:25

Martva: to właśnie taką ramkę otrzymuję...
Martva - 5 Stycznia 2010, 16:26

To moze ściągnij inną wersję, ta brzmi niefajnie ;P:
Fidel-F2 - 5 Stycznia 2010, 17:47

atrapa
Martva - 6 Stycznia 2010, 11:38

Gdzie można kupić zwyczajne żyletki?
Agi - 6 Stycznia 2010, 11:40

w drogerii, w sklepie z męskimi kosmetykami, w wiejskim sklepie typu "szwarc, mydło i powidło"
Martva - 6 Stycznia 2010, 11:44

Agi, dzięki :) w drogeriach nie widziałam, ale moze mi się w oczy nigdy nie rzucały...
Godzilla - 6 Stycznia 2010, 11:45

Może i w jakimś kiosku? Czasem mają tam różne różności.
Witchma - 6 Stycznia 2010, 11:45

W kiosku najprościej...
dalambert - 6 Stycznia 2010, 11:46

Martva, w kioskach gazeciano papierosianych tez bywaja :)
Godzilla - 6 Stycznia 2010, 11:46

No to już troje za kioskiem, kto jeszcze? :mrgreen:
Martva - 6 Stycznia 2010, 12:57

No i trafiliście w dziesiątkę ;)
Zastanawiałam sie nad tą opcją, ale uznałam że przecież nikt tego dzisiaj nie używa ;)

Godzilla - 6 Stycznia 2010, 13:04

E tam. Ja w sumie nie wiem, czy mój tata dał się w końcu przekonać do pianek do golenia. Zawsze uparcie kupował mydło do golenia, takie w kawałku. I pędzel musiał być. A jak się ktoś przyzwyczaił od młodości do maszynek na żyletki?
Kruk Siwy - 6 Stycznia 2010, 13:20

Ja. Ale się odzwyczaiłem bo dostępne są tylko bardzo badziewne. Znaczy nasze. Kiedyś używałem Wilkinsona i Gilette. Chlip!
Słowik - 6 Stycznia 2010, 13:22

Proste, że w kiosku. W kiosku jest wszystko.
Martva - 6 Stycznia 2010, 13:24

Nie wszystko, bąbelkowych kopert nie ma ;)
Godzilla - 6 Stycznia 2010, 13:27

Bąbelkowe są na poczcie. Tyle że tam się nie opłaca, lepiej do dużego sklepu iść.
Martva - 6 Stycznia 2010, 13:49

No wiem że są na poczcie, ale akurat wtedy bardzo chciałam tego uniknąć :) Teraz staram się mieć zapas na wszelki wypadek. Ale kończę offtopa :)
Godzilla - 6 Stycznia 2010, 13:50

Czemu offtop? Ten temat jest od pytań i odpowiedzi :mrgreen:
lucek - 6 Stycznia 2010, 20:37

Martva napisał/a
Zastanawiałam sie nad tą opcją, ale uznałam że przecież nikt tego dzisiaj nie używa ;)

Ja używam.

dzejes - 6 Stycznia 2010, 21:39

Mam problem z komputerem, chyba.

Gdy otworzę okno "Mój komputer" i kliknę lewym na dowolny dysk twardy (także zewnętrzny, o tym później) otwiera się menu "Wybierz program, którego chcesz użyć do otwarcia tego pliku. Plik: X:\

:shock:

Do dysków dostaję się klikając prawym i wybierając "Eksploruj".

To samo dzieje się z dyskiem zewnętrznym - podpięcie do innego komputera niczego nie zmienia "lokalne" dyski otwierają się normalnie, mój - po szatańskiemu.

O co chodzi, ktoś wie? Ja nawet nie wiem jak mam góglać, żeby znaleźć pomoc.

Ziemniak - 6 Stycznia 2010, 21:49

dzejes, wirusik-wisusik, który pododawał ci autostarty do partycji. Porządne skanowanie antywirusowe + jakiś antyspyware powinny rozwiązać problem.
Khorne_S - 6 Stycznia 2010, 21:51

Ozzborn napisał/a
o faktycznie :P
Natomiast wiem, że są programiki które czytają całą bibliotekę bez rozpakowywania.

CDDisplay..darmowy i fajny..polceam

Khorne_S - 6 Stycznia 2010, 21:52

Martva napisał/a

Spróbuj wycieniować włosy bez żyletki ;P:

gorat - 6 Stycznia 2010, 22:14

Khorne_S napisał/a
Spróbuj wycieniować włosy bez żyletki ;P:
Golarką się nie da?
ketyow - 6 Stycznia 2010, 22:14

dzejes, jeśli to ten co pamiętam to nie potrzeba nawet antywira. Odpal kompa najlepiej w awaryjnym, uruchom total commandera, pousuwaj z wszystkich partycji pliki autorun.inf (mogą być też jakieś zarazki z dziwnymi nazwami, powinno być na oko widać). Możesz też zajrzeć w autostart przez uruchom->msconfig, czy stamtąd się jakieś ustrojstwo nie uruchamia. Dodatkowo zajrzyj na pendrive'y, telefony etc. podłączane do kompa i też commanderem zwyczajnie usuń, bo najprawdopodobniej wszystko co podłączałeś masz zainfekowane. W commanderze musisz tylko w opcjach ustawić wyświetlanie ukrytych/systemowych.

EDIT: Lit.

dzejes - 6 Stycznia 2010, 22:26

Dzięki, tak przypuszczałem. Tylko w takim razie po co mam avasta? :? skoro nie tylko nie usunął, nie zabezpieczył, ale jeszcze mnie zmylił, bo założyłem, że skoro skan nie pomógł, no to znaczy, że jednak nie wirus.

Partner forum