Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski
RD - 6 Maj 2009, 10:33
MOFFISS napisał/a | Twoich postów tam nie widziałem tylko redakcji FS |
Mam rozumieć, że wiążące dla Ciebie są posty - zresztą niezupełnie serio - użytkowników tamtejszego forum? Niemniej, byłbym zobowiązany, gdybyś zlinkował, który z nich wzbudził Twój niepokój, bo temat przejrzałem i nadal nie wiem, o co chodzi.
MOFFISS - 6 Maj 2009, 10:36
RD napisał/a |
Mam rozumieć, że wiążące dla Ciebie są posty - zresztą niezupełnie serio - użytkowników tamtejszego forum? Niemniej, byłbym zobowiązany, gdybyś zlinkował, który z nich wzbudził Twój niepokój, bo temat tamtejszy przejrzałem i nadal nie wiem, o co chodzi. |
jest kilka postów Małgorzaty i Iki, nie podlinkuje, bo nie pamietam dokładnie w jakich topicach przeczytałem. Ostatni raz na FF byłem jakieś 2-3 miesiące temu. Zrezygnowałem ze względu na "ustrój" tam panujący.
RD - 6 Maj 2009, 10:39
Przepraszam bardzo, rozmawiamy o postach sprzed dwóch-trzech miesięcy ??? Kiedy nikt jeszcze nie wiedział nawet, że nastąpią zmiany?
MOFFISS - 6 Maj 2009, 10:42
RD napisał/a | Przepraszam bardzo, rozmawiamy o postach sprzed dwóch-trzech miesięcy ??? Kiedy nikt jeszcze nie wiedział nawet, że nastąpią zmiany? |
a to mnie ubawiłeś, pewnie FS wpadło tydzień temu na pomysł z akwizycją
RD - 6 Maj 2009, 10:45
Mógłbyś się wyrażać jaśniej i precyzyjniej? Bo - jak na razie - nadal nie bardzo wiem, co chcesz właściwie powiedzieć
MOFFISS - 6 Maj 2009, 10:46
RD napisał/a |
Ps. Nick daredevil zupełnie mi nie odpowiada. Chociażby dlatego, że w filmie grał go Affleck |
to jest kompilacja z gry mmorpg EvE online (faction frigate - one of the best) i angielskiego słowa ryzykant, szaleniec
Kruk Siwy - 6 Maj 2009, 10:46
Hm, właśnie. Też ciekaw jestem co kulega wyszypionował.
O qurczę zaczynam tracić kontakt z rzeczywistością. Ktoś coś rozumie?
RD - 6 Maj 2009, 10:47
MOFFISS napisał/a | RD napisał/a |
Ps. Nick daredevil zupełnie mi nie odpowiada. Chociażby dlatego, że w filmie grał go Affleck |
to jest kompilacja z gry mmorpg EvE online (faction frigate - one of the best) i angielskiego słowa ryzykant, szaleniec |
To jest przede wszystkim bohater komiksu (bodaj z lat sześćdziesiątych) i filmu.
Ale do rzeczy - Kruk też jest ciekaw
MOFFISS - 6 Maj 2009, 10:48
RD napisał/a | Mógłbyś się wyrażać jaśniej i precyzyjniej? Bo - jak na razie - nadal nie bardzo wiem, co chcesz właściwie powiedzieć |
ja nie mam nic do powiedzenia, bo nie jestem RedNacz.
edit: daredevil : http://eve.wikia.com/wiki/Daredevil
edit 2: różne formy do wyboru:
daREDevil
daReDevil
DaReDevil
dareDevil
Kruk Siwy - 6 Maj 2009, 10:49
Znaczy kolega sorry bredził jak potłuczony coby ferment wprowadzić? Gratulacje!
RD - 6 Maj 2009, 10:50
Moffiss
W takim razie po co próbujesz wkładać kij w mrowisko? Jeśli wysuwa się jakieś twierdzenia (a nawet insynuacje), należy je poprzeć argumentami.
I na te argumenty czekam.
EDIT
http://pl.wikipedia.org/wiki/Daredevil
MOFFISS - 6 Maj 2009, 10:55
RD napisał/a | Moffiss
W takim razie po co próbujesz wkładać kij w mrowisko? Jeśli wysuwa się jakieś twierdzenia (a nawet insynuacje), należy je poprzeć argumentami.
I na te argumenty czekam.
EDIT
http://pl.wikipedia.org/wiki/Daredevil |
To tak nie działa - jestem czytelnikiem, konsumentem, co najmniej jednym z kilkunastu tysięcy stałych klientów, kupujących pismo. I to my czekamy na wyjaśnienia...
RD - 6 Maj 2009, 10:58
Chętnie odpowiem na dręczące Cię problemy, ale najpierw je przedstaw, bo - jak do tej pory - ograniczasz się tylko do mętnych insynuacji, które nawet nie bardzo wiadomo, czego dotyczą. Poproszę więc jednak o linki lub cytaty (sprzed dwóch - trzech miesięcy), inaczej ta rozmowa nie ma najmniejszego sensu.
Pako - 6 Maj 2009, 11:00
Moffiss, ja tam na wyjaśnienia nie czekam, bo je dostałem - rednacz powiedzial, że szoku nie będzie, chociaż zmiany będą. Ty twierdzisz coś zupełnie odwrotnego, a potem każesz się NURDowi czy tam RDowi z tego tłumaczyć. WTF?!
MOFFISS - 6 Maj 2009, 11:03
RD napisał/a | Chętnie odpowiem na dręczące Cię problemy, ale najpierw je przedstaw, bo - jak do tej pory - ograniczasz się tylko do mętnych insynuacji, które nawet nie bardzo wiadomo, czego dotyczą. Poproszę więc jednak o linki lub cytaty (sprzed dwóch - trzech miesięcy), inaczej ta rozmowa nie ma najmniejszego sensu. |
wiesz , zamiast wchodzić w dysputę na ogólnodostepnym forum, probując dyskredytować odbiorcę, niczym jaro - niedoszły ojciec narodu, warto walnąć tekst o tym czym jest, a czym się stanie dla czytelników SFF&H , co by uciąć hipotetyzowanie
dalambert - 6 Maj 2009, 11:09
MOFFISS, ale RD opwiedział, ze zmian wielkich nie będzie, a małe się zobaczy, a jeżeli Ty wiesz co innego, to dawaj otwartym tekstem a nie półdupkami , chętnie się czegoś dowiem
Dorian - 6 Maj 2009, 11:15
Gratulacje dla RD bo to wszak stanowisko, na którym można kreować trendy SF. Mam tylko cichą nadzieję, że nowy RedNacz nie weźmie przykładu z Parowskiego i pozostawi pismo otwartym na każdą myśl - nie jedynie na tę pasującą do własnych wizji...
Jeszcze raz gratuluję i z dużym kredytem zaufania będę sięgał po następne numery SFF&H.
RD - 6 Maj 2009, 11:42
MOFFISS napisał/a | RD napisał/a | Chętnie odpowiem na dręczące Cię problemy, ale najpierw je przedstaw, bo - jak do tej pory - ograniczasz się tylko do mętnych insynuacji, które nawet nie bardzo wiadomo, czego dotyczą. Poproszę więc jednak o linki lub cytaty (sprzed dwóch - trzech miesięcy), inaczej ta rozmowa nie ma najmniejszego sensu. |
wiesz , zamiast wchodzić w dysputę na ogólnodostepnym forum, probując dyskredytować odbiorcę, niczym jaro - niedoszły ojciec narodu, warto walnąć tekst o tym czym jest, a czym się stanie dla czytelników SFF&H , co by uciąć hipotetyzowanie |
A w którymż to miejscu zostałeś zdyskredytowany? Dopóki nie przytoczysz argumentów, o których wspominałem, temat jest dla mnjie EOT.
Dorianie
Oczywiście, że pozostanę otwarty na każdą myśl . Wyznaję zasadę, że utwór nie musi się podobać tylko i wyłącznie mnie, żeby został opublikowany. Czasem coś jest dobre, a może przynajmniej przyzwoite, wcale nie trafiając w mój osobisty gust . SFFH to czasopismo przede wszystkim literackie i takim pozostanie.
MOFFISS - 6 Maj 2009, 11:50
dalambert napisał/a | MOFFISS, ale RD opwiedział, ze zmian wielkich nie będzie, a małe się zobaczy, a jeżeli Ty wiesz co innego, to dawaj otwartym tekstem a nie półdupkami , chętnie się czegoś dowiem |
wytrzymaj do SKOFY
daReDevil - Bo zadałem trudne pytania? I w zamian widzę autokratyczne EOT.
Start masz rzeczywiście niezły
hrabek - 6 Maj 2009, 11:53
MOFFISS: Zrób sobie przerwę na kawę, bo pleciesz takie farmazony, że aż się nie da czytać. Dostałeś odpowiedź od Rafała i co najmniej dwóch innych użytkowników, a ty dalej swoje.
Ja także widziałem zdanie, że wielkich zmian nie będzie. Dla mnie wystarcza. Tym bardziej, że powołujesz się na jakieś mętne komentarze kogoś, kogo nie jesteś w stanie sprecyzować. Albo daj linka, albo przestań się wygłupiać.
RD - 6 Maj 2009, 11:54
Moffiss
Dobrze, wyjaśnię jeszcze raz, bo przez zacietrzewienie przestałeś chyba dostrzegać istotę rzeczy: powołałeś się na wypowiedzi użytkowników FF (sprzed dwóch, trzech miesięcy) na temat zmian w SFFH. Nie potrafisz podać ani linków, ani cytatów i chcesz, żebym się odnosił do kwestii, która nie została sformułowana.
Dopóki nie otrzymam konkretnych pytań, nie jestem w stanie na nie odpowiedzieć. I do tego czasu uważam rozmowę za skończoną.
MOFFISS - 6 Maj 2009, 12:02
RD napisał/a | Moffiss
bo przez zacietrzewienie przestałeś chyba dostrzegać istotę rzeczy: . |
dziękuję za ocenę.
Fidel-F2 - 6 Maj 2009, 12:28
MOFFISS, upaliłeś się?
Gustaw G.Garuga - 6 Maj 2009, 16:22
Trochę szczegółów:
Cytat | Już wkrótce w sprzedaży najnowszy, czerwcowy numer Science Fiction Fantasy i Horror. Pierwszy sygnowany fabrycznym znakiem jakości. A w nim wszystko, co najlepsze: teksty literackich wyjadaczy, ale i debiutantów, którzy już są lub wkrótce będą na fantastycznych językach, same premiery, fantastyka bez granic - made in Poland i z importu, a do tego Jakub jak żywy, czyli Wędrowycz w obrazkach.
Spod opiekuńczych skrzydeł Roberta J.Szmidta w troskliwe ręce Rafała Dębskiego.
I to nie koniec niespodzianek... |
http://www.fabryka.pl/akt...d=1851#searchkk
Godzilla - 6 Maj 2009, 16:27
O kurka. I już taka zmiana szaty graficznej? I reklama fabrycznej książki jak wół na okładce? Dabliu, wybacz, to nie było do Ciebie! Tylko niech SFFH będzie SFFH a nie folderem reklamowym!
MOFFISS - 6 Maj 2009, 16:33
MOFFISS napisał/a |
na Faherheit jest zapodana informacja, co prawda nie wprost, ale rewolucja nas czeka, a nie jak twierdzi daREDevil: ewolucja i grzeczne słuchanie opinii czytelników. | \
Jak widać post wyżej by Gustaw G.Garuga , prawdę powiedziawszy rzekłem niczym wieszcz, za co sromotnie zbesztany zostałem.
Ciekawe, że daREDevil nic o tym nie wiedział.
Gustaw G.Garuga - 6 Maj 2009, 16:49
MOFFISS, od dłuższego czasu jątrzysz.
Stormbringer - 6 Maj 2009, 17:09
Bez paniki, skoro zdarzały się gry na okładkach, to ksiażka nie może? Pal sześć, że chodzi o tytuł tego samego wydawcy. Ma możliwość, więc reklamuje. Dla mnie nie ma problemu, tym bardziej że okładka ksiązki Dabliu od dawna mi się podobała.
NURS - 6 Maj 2009, 17:12
Ja też dawałem na okładki książki FS i nie tylko. Co w tym takiego tragicznego? Filmy nie, książki nie, gry nie? skoro w środku bedzie Dablju, to dlaczego nie można go zareklamować na okładce?
tu żadnej rewolucji ani ewolucji nie ma podobnie, jak w lekkiej zmianie logo. W końcu to nowy wydawca, i zmiana w piśmie, jakoś ja trzeba zaznaczyć.
Ixolite - 6 Maj 2009, 17:13
Godzilla napisał/a | O kurka. I już taka zmiana szaty graficznej? I reklama fabrycznej książki jak wół na okładce? Dabliu, wybacz, to nie było do Ciebie! Tylko niech SFFH będzie SFFH a nie folderem reklamowym! |
Nieco mnie ta reklama... zaniepokoiła...
|
|
|