To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Kai - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:08

Fidel-F2 napisał/a
Kai, czy Ty czujesz się zobowiazana do komentowania kazdego postu kazdego uzytkownika nawet jesli nic nowego nie masz do powiedzenia?

Tu się tego nauczyłam - od Ciebie maybe? Jeśli 3 lata szkoły katolickiej nie uprawniają do tego, aby się na ten temat wypowiadać, to już tylko reality by Fidel pozostaje.

Po prostu jak nie wiesz, o czym piszesz, to nie pisz. Jeszcze raz, jak dla dziecka. Virgil project to właśnie szkoły katolickie. I nie, nie ma w nich nauczycieli-duchownych.

Fidel-F2 napisał/a
rozumiem, ze bycie homoseksualistą jest równoznaczne z byciem perfekcyjnym opiekunem młodego chłopca, faktycznie coś w tym musi być

Smutny jesteś. I homofob do tego. Owszem, są to normalni, dorośli, poważni ludzie. A że wieczorem kładą się koło kogoś płci innej niż powszechnie uznawana kombinacja, to cóż?

Fidel-F2 - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:12

Kai napisał/a
Virgil project to właśnie szkoły katolickie. I nie, nie ma w nich nauczycieli-duchownych.
rozumiem, że nie ma na świecie innych szkół katolickich niż vergil project
Kai napisał/a
Jeśli 3 lata szkoły katolickiej nie uprawniają do tego, aby się na ten temat wypowiadać
na temat tego czy homoseksualista będzie dobrym opiekunem dziecka? myslę że owszem, po części tak. ale nie za bardzo rozumiem czemu to ma być aż tak istotne.
Kai - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:16

Fidel-F2 napisał/a
na temat tego czy homoseksualista będzie dobrym opiekunem dziecka?

Wow, ależ ty się starasz przekręcać! A już myślałam, że się da porozmawiać.
Nie Fidelku, nie mówię o tym, czy homoseksualista będzie dobrym opiekunem dziecka, a jedynie stwierdzam, że nie wiesz nic o szkołach katolickich. Manipulując cytatami możesz próbować mi udowodnić niejedno, ale - sad but true - to są tylko próby. Nieudane zresztą.

jewgienij - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:28

Kai napisał/a
(...) - sad but true - (...)

Bez socjotechnicznych aluzji do czarnej płyty Metalliki, bo mnie się riff od razu włącza w głowie i przytaknę Ci mimo wszystko :D

http://www.youtube.com/watch?v=l8BRbM52gpc

Fidel-F2 - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:30

Kai napisał/a
Wow, ależ ty się starasz przekręcać
:mrgreen: przeczytaj wymianę jeszcze raz, nie zabardzo wiesz już co mówisz
Kai - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:31

jewgienij napisał/a
bo mnie się riff od razu włącza w głowie i przytaknę Ci mimo wszystko
a coś powiedziałam nie tak? Bo riff i mnie kładzie na łopatki. :mrgreen:
jewgienij - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:32

Dałem edita dla niewtajemniczonych :)
Kai - 26 Wrzeœśnia 2010, 16:35

Fidel-F2 napisał/a
:mrgreen: przeczytaj wymianę jeszcze raz, nie zabardzo wiesz już co mówisz

Zwykle się gubię w zawiłościach Twojego rozumowania. Ale co sama mówię, zwykle wiem doskonale.

I "za bardzo" jednak osobno... :)

ihan - 26 Wrzeœśnia 2010, 21:34

krisu napisał/a
Burza w szklance wody o jedną nauczycielkę, której odmówiono pracy. No i co z tego że lesbijka. A może naprawdę nie ma wystarczających kwalifikacji by podjąć tą pracę. I znowu to samo. Kochający inaczej proszą żeby traktować ich normalnie. No to potraktowano ją normalnie i nie dano pracy, jak wielu innym ubiegającym się o takie posady. I co? Oczywiście dyskryminacja! Żeby nie było nieścisłości, nie mam nic do gejów. Wkurzają mnie tylko tzw. przegięci, nadmiernie się z tym afiszujący, co to mało na czołach sobie nie wypiszą jestem homo i te ich parady. :evil:

Jeśli masz dowody, że została zwolniona za niekompetencję, zwolnienie w pełni popieram. Ciekawe, że żadna ze stron, ani szkoła, ani pani minister tego argumentu nie podnoszą.

Fidelu, i znów argument pedofila, jeszcze zoofila tylko brakuje. No to jeszcze raz, w jaki sposób zagraża dziecku homoseksualista zainteresowany osobami dorosłymi własnej płci? Który się nie afiszuje, tak samo jak heteroseksualiści, wielodzietni heteroseksualiści, heteroseksualiści stosujący metody naturalne oraz stosujący hormonalną antykoncepcję, bezdzietni z wyboru, osoby aseksualne, popierający lub nawet ci, którzy dokonali aborcji? Od afiszowania takich rzeczy nie jest szkoła. A ty, przypominam, uważasz, że usprawiedliwione jest interesowanie się życiem prywatnym nauczycieli, życiem nie zagrażającym dzieciom nawet potencjalnie, jak w przypadku pedofila.

Kai - 26 Wrzeœśnia 2010, 21:39

ihan, jak nigdy, podpisuję się wszystkimi kończynami. Nauczyciel jest od uczenia, a nie od przekazywania swoich preferencji seksualnych.

Aczkolwiek mieliśmy na warsztatach majstra... zawlókł kiedyś kolegę do pakamery i robił mu niestosowne propozycje z obmacywaniem. Sprawie wówczas nie nadano odpowiedniego biegu, to były czasy brzydkie i obłudne.

Gustaw G.Garuga - 26 Wrzeœśnia 2010, 21:45

Zanim ktoś radośnie źle zinterpretuje ten przykład i zacznie bzdurzyć, trzeba wygłosić oczywistą oczywistość - tak samo heteroseksualny nauczyciel może zawlec gdzieś uczennicę... itd. Nie sam fakt bycia hetero czy homo determinuje, czy ktoś jest zagrożeniem dla otoczenia. Niestety, nie wszyscy to rozumieją.
Kai - 26 Wrzeœśnia 2010, 21:48

Gustaw G.Garuga, absolutna racja. Znacznie większym zagrożeniem ze strony nauczycieli jest niedouczenie.
Agi - 27 Wrzeœśnia 2010, 01:48

ihan napisał/a
I uważam, że prywatny pracodawca może sobie przyjąć jakiejkolwiek reguły, zatrudniać np. samych samotnych, albo bezpłodnych, z jedną nóżką bardziej, albo wyłącznie urodzonych 13. Ale posady za państwowe pieniądze mają być przyznawane zgodnie z Konstytucją. Chyba, że olewamy Konstytucję, ale powiedzmy to wprost.

Szkoły prywatne również korzystają z państwowych pieniędzy, ponieważ są to szkoły niepubliczne o uprawnieniach szkół publicznych, czyli ich ukończenie skutkuje uzyskaniem świadectwa.
Z budżetu państwa via samorząd przekazywana jest subwencja w identycznej wysokości (na jednego ucznia), jak do szkół samorządowych.

dzejes - 27 Wrzeœśnia 2010, 08:13

ihan napisał/a
I uważam, że prywatny pracodawca może sobie przyjąć jakiejkolwiek reguły...

Nie, nie może.

EDIT: Znaczy możesz uważać co tylko chcesz, na szczęście nie ma to przełożenia na kodeks pracy.

dalambert - 27 Wrzeœśnia 2010, 08:15

Agi, norma Unii Europejskiej przewiduje , że szkoły wyznaniowe mogą dowolnie kształtować kryteria zatrudnienia i wymagania wobec kandydatów do pracy w/g swoich zasad.
Więc burmuszcie się dalej, ale zarówno szkoła jak i minister Radziszewska sa w swoim prawie i to by było na tyle ;P: :twisted:

dzejes - 27 Wrzeœśnia 2010, 08:17

dalambert napisał/a
norma Unii Europejskiej przewiduje , że szkoły wyznaniowe mogą dowolnie kształtować kryteria zatrudnienia i wymagania wobec kandydatów do pracy w/g swoich zasad.

I krzywizny bananów też norma unijna kształtuje.

Ciekaw jestem tej twojej normy, przytocz odpowiednie przepisy.

dalambert - 27 Wrzeœśnia 2010, 08:19

dzejes, jak Wam odpowiada to się na te normy furt powołujecie, a jak się jaka rozsadna trafi to aj, waj, gewałt naszych biją , a pies wam .... :evil:
dzejes - 27 Wrzeœśnia 2010, 08:20

Zacytuj konkretny przepis, nie unoś się.
dalambert - 27 Wrzeœśnia 2010, 08:33

dzejes, ani mi się śni wypowiedź o normach słyaszałem w TVP - a jak Cię to tak bulwersuje to właź na stonę Unii , czy komisji europiejskiej i szukaj sobie do woli, a to , że krytykujący minister Radziszewską w tej dyskusji na uwagę o owej normie europejskiej , określającej swobode zatrudniania nauczycieli w prywatnych szkołach wyznaniowych, nabrali wody w buzie i zaczęli piszczeć o czym innym, dobitnie świadczy, ze taka norma istnieje.
Zresztą dotyczy nie tylko szkół katolickich ale wszystkich .
Tak ze bawicie sie dobrze i walczcie o postęp występku dalej i do woli. :mrgreen:

ed.lit.

Agi - 27 Wrzeœśnia 2010, 08:55

dalambert napisał/a
Agi, norma Unii Europejskiej przewiduje , że szkoły wyznaniowe mogą dowolnie kształtować kryteria zatrudnienia i wymagania wobec kandydatów do pracy w/g swoich zasad.

Nie piszę o normach unijnych, tylko o korzystaniu z publicznych pieniędzy
dalambert napisał/a
Więc burmuszcie się dalej, ale zarówno szkoła jak i minister Radziszewska sa w swoim prawie i to by było na tyle

Nie przernoś swoich emocji na innych, już Ci to ostatnio powiedziałam w bezpośredniej rozmowie, a Ty nadal próbujesz mówić mi co ja myślę na dany temat.

dalambert - 27 Wrzeœśnia 2010, 09:04

Agi, ja tu zadnych emocji nie przenaoszę, bo sprawa mi wisi, a sie wtraciłem co by normę unijną przypomnieć, bo normy owe sa przywoływane co i raz , jak komu leży, no to mnie taka leży.
Zaś co do pieniędzy publicznych, to rodzice posyłający dzieci do szkół prywatnych też podatki płacą z których sie owe "publiczne" pieniadze biorą, to dotacja oswiatowa i prywatnym szkołom sie należy, skoro z podatków się ona bierz e, a nie z darów dobrego rządu i pana ministra finansów ;P:

NURS - 27 Wrzeœśnia 2010, 09:13

dalambert napisał/a
dzejes, ani mi się śni wypowiedź o normach słyaszałem w TVP - a jak Cię to tak bulwersuje to właź na stonę Unii , czy komisji europiejskiej i szukaj sobie do woli, a to , że krytykujący minister Radziszewską w tej dyskusji na uwagę o owej normie europejskiej , określającej swobode zatrudniania nauczycieli w prywatnych szkołach wyznaniowych, nabrali wody w buzie i zaczęli piszczeć o czym innym, dobitnie świadczy, ze taka norma istnieje.
Zresztą dotyczy nie tylko szkół katolickich ale wszystkich .
Tak ze bawicie sie dobrze i walczcie o postęp występku dalej i do woli. :mrgreen:

ed.lit.

No więc wlazłem bo mnie zbulwersowało :-)
I co widzę? Nie ma żanych dyrektyw w tej materii. Więcej, istniejące dyrektywy mówią wyraźnie o poszanowaniu odmienności.
A tu ciekawa praca na temat stosunku ue do religii:
http://www.sciaga.pl/teks...wyznaniowe_w_ue

Żeby odejśc od religii i wrócić do polityki:
http://www.polityka.pl/kr...-kaczynski.read

Martva - 27 Wrzeœśnia 2010, 09:48

dalambert napisał/a
wypowiedź o normach słyaszałem w TVP

Wierzysz we wszystko co powiedzą w TVP...?

bogow - 27 Wrzeœśnia 2010, 10:35

Wśród linków na blogu Kataryny jest tekst projektu wspomnianej ustawy
http://kataryna.blox.pl/2...dziszewska.html

NURS - 27 Wrzeœśnia 2010, 13:26

przeczytałem.
I znowu wychodzi na to, ze sobie fundujemy ustawę łamiącą prawa człowieka :-)
Czyli taką, która za jakiś czas będzie można do kosza wrzucić. Kataryna ma rację, na jej podstawie każda organizacja, np. gejowska będzie mogła odmówić homofobowi przyjęcia do pracy na stanowisku księgowego - a to stoi w sprzeczności z kilkoma zasadami, na jakich budowana jest polityka UE, której zapisy, znajdujące się w moim linku, stanową coś wręcz rpzeciwnego.

jewgienij - 27 Wrzeœśnia 2010, 13:56

Nie było co z nią zrobić, to dostała takie stanowisko. Za wierność partii, nie za inteligencję.

To nieeleganckie tak o kobiecie mówić, ale tu mowa o Pani Minister, toteż szarmancję sobie zachowam dla kogoś mniej uzbrojonego.

Gustaw G.Garuga - 27 Wrzeœśnia 2010, 15:04

O rzeczonych przepisach unijnych rzecznik praw obywatelskich:
Cytat
Jeśli chodzi o zatrudnianie w szkole katolickiej osoby o orientacji homoseksualnej, to trzeba odróżnić dwie płaszczyzny: orientacji seksualnej i światopoglądu.

- Orientacja seksualna to dane wrażliwe, o które pracodawcy nie wolno pytać pracownika pod żadnym pozorem, dotyczy to również nauczycieli. Natomiast jeśli chodzi o światopogląd nauczyciela w szkole prowadzonej przez organizacje wyznaniowe prawo europejskie dopuszcza wyjątek, w którym osoba głosząca światopogląd zasadniczo sprzeczny z wartościami, tożsamością religijną, wyznaniową lub światopoglądową może zostać niezatrudniona lub może zostać zwolniona - powiedziała Lipowicz. I wyjaśniła, że zapisy takie zawarto w dyrektywie UE z 2000 r

http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

Sensowne, uczciwe.

jewgienij - 27 Wrzeœśnia 2010, 15:26

Za głupotę powinna wylecieć.

Poglądy jakie ma, takie ma - prywatnie wolno jej, jak każdemu. Ale teksty typu: tajemnicą poliszynela jest...., itp to brak przygotowania do pełnienia jakichkolwiek publicznych funkcji.

W maglu jest czy co?

Jako fan Angeli Merkel muszę zaprotestować przeciwko tego typu "babskiej"polityce.

NURS - 27 Wrzeœśnia 2010, 15:45

Gustaw G.Garuga napisał/a

Sensowne, uczciwe.

Gdyby było prawdziwe. Kto ten swiatopogląd określa i jak? Zastanawiałeś się nad tym? jak by do tego nie podchodzić, to śmierdząca sprawa. Bo jest powiedziane, ze za bycie lesbijką a nie za brak wiary w Boga. Na wypadek, gdybyś nie zauważył sporo księży to geje, najczęściej kryjący się z tym przed otoczeniem. Oni moga pełnić posługe ale ktoś o ich orientacji seksualnej nie ma prawa pracować dla ich instytucji? :-)

Martva - 27 Wrzeœśnia 2010, 15:45

jewgienij napisał/a
powinna wylecieć.

Nie powinna dostac takiego stanowiska, zacznijmy od tego.

Partner forum