Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Rafał - 24 Września 2010, 12:43
| Kai napisał/a | | Rafał, przecież i tak mogą to robić w majestacie prawa, zgłaszając się do odpowiednich instytucji zwanych bankami... | Nie to ten rodzaj ssania mi dokładnie chodziło, banki to mi jedynie ssą portfel, natomiast przy okazji aplikowania ważna jest jak sądzę również możliwość dogłębnego poznawania nowych, ciekawych ludzi
Kai - 24 Września 2010, 12:45
| Matrim napisał/a | | Kai napisał/a | Powiedz to kobietom, które pichcą od rana, jak nie od tygodnia |
A faceci nie pichcą wtedy? Pfff! |
Faceci polują na choinki
BTW Godzilla, Boże Narodzenie to święto równie religijne, co tradycyjne, od biedy Wielkanoc też, ale wszelkie Zielone Świątki, czy teraz Trzech Króli to totalnie bez sensu i te dni właśnie powinny być wolne na zasadzie urlopu.
dalambert - 24 Września 2010, 12:51
| Matrim napisał/a | | A faceci nie pichcą wtedy? Pfff! |
Własnie - rybne ktleciki w galerecie z rodzynkami do sosu tatarskiego to CO
Ziemniak - 24 Września 2010, 12:52
| Kai napisał/a | Faceci polują na choinki |
Taa, z nagonką
dalambert - 24 Września 2010, 12:54
| Kai napisał/a | | wszelkie Zielone Świątki, |
coście się tych Zielonych Światek tak czepili - toż one w NIRDZIELĘ przypadają -ąwiadczy to jedynie o tym , że tak sobie bleblacie co by nudno nie było
modzie proszę połącz ewentualnie posty, ja nie umiem
Kai - 24 Września 2010, 12:55
dalambert, mniam , ale to można zrobić z dużym wyprzedzeniem. Ja też zresztą zaczynam gotowanie dwa tygodnie wcześniej.
Poza tym mówię o domach, gdzie panuje hmmm... "tradycyjny" podział ról.
U nas w firmie wszyscy panowie w Wigilię zawsze byli straszliwie zajęci, byle tylko w domu nie pomagać.
No dobra, to po datach - 6 stycznia, 3 maja, Boże Ciało, 15 sierpnia.
Rafał - 24 Września 2010, 13:50
Przeglądam ja ci sobie stenogram z ostatniego posiedzenia sejmu (znaczy się pracuję ) a tu takie kwiatki:| Cytat | Poseł Jarosław Kaczyński:
...cen. Krótko mówiąc, w kontekście tego wszystkiego mamy sytuację taką: jest sfera dawnych wpływów Związku Sowieckiego, gdzie jest...
(Poseł Stefan Niesiołowski: Już kończ ten paciorek.)
...wszystko po staremu, jak w RWPG, i mamy, z drugiej strony, sferę krajów rzeczywiście wolnych, które...
|
| Cytat | Pawlak: Polska ma dzisiaj mocną pozycję w regionie i jest krajem najbezpieczniejszym w Europie, bo najmniej importuje energii z zewnętrz.
(Poseł Iwona Arent: W marzeniach chyba.) |
| Cytat | Chcę podkreślić, że zniesienie embarga na eksport żywności doprowadziło do tego...
(Poseł Marek Suski: Jaki był rewanż?)
(Poseł Tomasz Kulesza: Cicho bądź! Nie przeszkadzaj panu premierowi.) |
| Cytat | On wręcz uwłacza mojej inteligencji i jest swego rodzaju bezczelnością to, że musimy zajmować się takim projektem, który, daj Boże, wyrzucimy do kosza.
(Poseł Stanisław Stec: To nie trzeba występować, panie pośle.)
To trzeba podkreślić, niestety, panie pośle, trzeba to podkreślić...
(Poseł Stanisław Stec: Nie ma potrzeby występować.) |
http://orka2.sejm.gov.pl/...4_b_ksiazka.pdf
Już wiem czemu ludzie tak bardzo chcą się zapisać do tego kółka zainteresowań, czysta groteska i kabarecik.
dalambert - 24 Września 2010, 13:53
| Kai napisał/a | | No dobra, to po datach - 6 stycznia, 3 maja, Boże Ciało, 15 sierpnia. | Likwidujesz ? co by prezesy wieksze premie miały i w statystyce cudnie było ? Bo PKB to od tego nie wzrosnie, raczej przeciwnie - wdzieczy personel znajdzie sposó by se odbić
| Kai napisał/a | | ale to można zrobić z dużym wyprzedzeniem |
Nie z dużym zawsze robię wieczorem dzień przed Wigilią, co by galareta ładnie stanęła
Kruk Siwy - 24 Września 2010, 14:40
no tak, COŚ stanąć musi.
dalambert - 24 Września 2010, 14:45
np metro
Kruk Siwy - 24 Września 2010, 14:47
Metro nam załatwił prezydent Jaruzelski a drugą linię prezydent Komorowski. Dziękować! Innym prezydętom dziękować nie!
dalambert - 24 Września 2010, 14:56
Kruk Siwy, skoro tak uważasz
Marcin Robert - 24 Września 2010, 15:20
| Rafał napisał/a | | Nie mam zielonego pojęcia po co dzień wolny w 3 króli, w drugi dzień Wielkanocy, Zielone Świątki, 15 sierpnia, 11 listopada i 26 grudnia. Jeżeli już coś z nich ratować, to przenieść 11 listopada na 15 sierpnia (...) |
Nie zgadzam się! W moje imieniny ma być dzień wolny. I flagi narodowe powywieszane! I w ogóle świętowanie powszechne.
dalambert - 24 Września 2010, 15:30
Marcin Robert, zawsze obchodzę - gesią pieczoną / najlepie ze śliwkami, ale renetę szarą też dopuszczam/
kasza gryczana, ogórek kiszony i dereniówka wytrawna
bogow - 24 Września 2010, 15:31
Marcin Robert Sprawdź daty
http://www.polskaflaga.pl/KiedyWywieszacFlage.html
Może coś spasuje.
Rafał - 24 Września 2010, 16:30
| Marcin Robert napisał/a | | Nie zgadzam się! W moje imieniny ma być dzień wolny. I flagi narodowe powywieszane! I w ogóle świętowanie powszechne. | Znaczy się, flaszka w intencji wystarczy czy nie?
bogow, nie żebym marudził, ale z twojego linku wynika też takie coś:| Cytat | | Od 10 kwietnia 2004 roku (dzień wejścia w życie ustawy z 20.02.2004 o zmianie ustawy o godle, barwach i hymnie Rzeczpospolitej Polskiej) każdy może legalnie wywieszać flagę narodową nie tylko z okazji świąt państwowych, narodowych czy lokalnych, ale także z okazji uroczystości i wydarzeń z życia prywatnego! |
Anonymous - 24 Września 2010, 16:56
| dalambert napisał/a | Kruk Siwy, skoro tak uważasz |
Technicznie rzecz biorąc, to budowa (i otwarcie do Politechniki) metra ruszyła na długo przed tym, jak Kaczyński został prezydentem, bo za czasów Święcickiego. A drugą linię metra zgłosił, AFAIR, Marcinkiewicz - nie Kaczyński. Trzecią linię Metra planuje z kolei HGW. Dlatego jeśli mam komuś dziękować, to właśnie Święcickiemu, HGW i Marcinkiewiczowi. Ale nie Kaczyńskiemu, który poza Muzeum Powstania nie dał Stolicy NIC konkretnego. A za czasów HGW dostaniemy i nowy stadiony (stadiony), i obwodnice się robią (polecam wpis na blogu Wojtka Orlińskiego, jak to obwodnice planował kandydat PiSu Bielecki). Bądźmy uczciwi.
Kai - 24 Września 2010, 19:06
| dalambert napisał/a | | co by prezesy wieksze premie miały i w statystyce cudnie było ? | Nie, coby nie wywalać w błoto kasy, której i tak nie mamy, na uruchomienia, a potem odstawienia. Byłeś kiedy w przemyśle, ale takim normalnym, gdzie się produkuje, a nie marzy?
Żerań, ja też robiłam płytki dla metra, a to były lata... no przed 1993.
Fidel-F2 - 24 Września 2010, 19:45
a coś do promów kosmicznych robiłaś?
Kruk Siwy - 24 Września 2010, 19:48
wajchę od wiadomej spłuczki?
Ona kobieta pracująca jest, żadnej pracy się nie boi. No i chodzi po domach za suchym chlebem dla konia...
Anonymous - 24 Września 2010, 21:02
Ciekawy wywiad z Palikotem
No i co wy na to? Zupełnie nie wiem, co o tym myśleć.
Gustaw G.Garuga - 24 Września 2010, 21:36
Z linkowanego wywiadu:
| Cytat | Trzy najważniejsze punkty programu pańskiej partii?
- Rozdział państwa od Kościoła, czyli wycofanie religii do sfery sacrum, brak obecności duchownych na uroczystościach świeckich. Przedsiębiorczość, gospodarka, czyli oświadczenie zamiast zaświadczenia (projekt od roku leży u marszałka Sejmu) oraz zasada milczącej zgody, czyli jeśli w ciągu 90 dni administracja nie wyda mi decyzji, to zakładam, że mi ją wydała. Światopogląd: antykoncepcja za darmo, liberalizacja ustawy aborcyjnej. |
Starczy na wymarzone 7-12 procent? Sam nie wiem.
dalambert - 24 Września 2010, 21:38
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | Starczy na wymarzone 7-12 procent? Sam nie wiem. |
Nie starczy, jak straci ochrone PO to przez rok wyląduje na śmietniku, ale z hukiem.
Anonymous - 24 Września 2010, 21:43
Nie wiem, czy starczy. Gdyby założył...Konsekwentnie próbuje ocieplić wizerunek. Dalej robi show, ale bardziej stonowany. Na pewno nie można mu odmówić inteligencji - wie, że pieniądze (i ci tajemniczy bogaci sponsorzy) to nie wszystko. Ale coś więcej będziemy mogli pewnie wiedzieć po kongresie Ruchu Poparcia Palikota. Na razie dostaje plusik za nazwę potencjalnej partii - "Nowoczesna Polska" to świetny slogan, który daje duże możliwości, bo Polacy raczej wolą patrzeć w przyszłość...IMO.
A z drugiej strony - Prezes Kaczyński kontratakuje. On już kompletnie się pogubił. Odbudowanie pozycji społecznej i miliony głosów poparcia to nieudana kampania?! Przy sondażach dających Lechowi 20% w marcu? Kluzik, Poncyliusz - bierzcie manatki i spadajcie do PO.
E: Nie, nie pogubił się. Jest niebezpieczny. Rzeczpospolita
| Cytat | | Każdy musi się zastanowić nad tym, co łączyło atakujących krzyż ze światem kryminalnym, półświatkiem, który atakował ludzi pod krzyżem. Jak to się ma do Palikota i języka, jakim PO mówi o politycznych przeciwnikach, w tym o tragicznie zmarłych, o całej tej licytacji w przekraczaniu granic przyzwoitości. To się musi w więzieniach podobać. A dla dzisiejszej Platformy jest niezwykle charakterystyczne. (..._)W Polsce jest duża część ludzi, którym odpowiada nieporządek w państwie, którzy boją się porządnego państwa. Mamy za sobą wieki niewoli, bardzo niedobrą strukturę społeczną, pańszczyznę, ponurą tradycję kapitulanctwa wobec zaborców tzw. klas wyższych, wreszcie straszne dziedzictwo PRL. Tylko to nie powinna być przesłanka do rezygnacji ze zmiany Polski, tak aby stała się krajem zdobywającym Nagrody Nobla. Krajem obecnym w światowym obiegu dóbr, ważnych wydarzeń, zauważalnych w globalnej skali sukcesów. To jest ta różnica między nami a PO. Oni wpisują się w pewien stan społeczeństwa, a my kontestujemy. To jest być może powód potwornej nienawiści do nas ze strony pewnej części społeczeństwa. My symbolizujemy dla nich system wymagań, którego nie znoszą, nie rozumieją, bo to przekracza ich horyzonty. |
Właśnie obraził kilka tysięcy młodych wyborców, którzy szli pod krzyż urządzać happening.
ihan - 24 Września 2010, 21:53
| dalambert napisał/a | ihan, ależ pracuj nikt Ci nie broni, a Śmierdziel się ucieszy jak go extra przepastujesz i przzgrzeblisz |
Po pierwsze: pracować sobie mogę na szczęście. Radosne rozdawanie świąt na prawo i lewo rozwali mi dydaktykę, a naprawdę bez niej żyć mogę całkiem dobrze, ale wydawało mi się że za uczenie ludzi mi to Państwo też płaci, a cholernie nie lubię wychodzić na oszusta. Rozumiem, że aby było uczciwie, rok akademicki i rok szkolny o tydzień zostanie wydłużony, skoro kolejny tydzień dzień wolny rozwala. I dodatkowy dzień wolny uderzy w pracowników, o których tak się troszczysz. Tych pracowników, którzy są zatrudnieni prowadząc własną działalność, a są wynagradzani za przepracowany czas, jak np. kurierzy. Taki dzień wolny będzie oznaczał w praktyce kolejny długi weekend, gdy nic się nie da nigdzie załatwić. I wyprodukuje kolejne wnerwienie ludzi, po międzyświąteczno-noworocznej paranoi. Choć wiem kto stoi za tym pomysłem. Biura podróży oraz właściciele Słowackich wyciągów, kwater, knajp.
Po drugie: Śmierdziel zaprawdę woli łazić z kumplami po padoku i z nimi walczyć. Zwłaszcza ustawiać do pionu młodzież. Lubi też wykopywać korzonki i jeść zimą suche gałęzie. Lubi to o niebo bardziej niż pańcię, która każe pracować pod siodłem. Zwłaszcza zmarzniętą w zimie pańcię.
| Kruk Siwy napisał/a | | No i chodzi po domach za suchym chlebem dla konia... |
Niestety, suchy chleb zwłaszcza teraz robiony na polepszaczach, to dla konia zbyt zdrowe nie jest.
sneer - 24 Września 2010, 22:31
Przeceniacie Palikota. On jest nadal człowiekiem do zadań specjalnych w PO. PiS załatwione, zatem SLD będzie groźne. No to się urwie "liberalny" elektorat SLD (betonu nie) i PO (bo już nie da się utrzymać mitu, że PO to partia liberalna). W Sejmie zrobi się koalicję i utrzyma u żłobu. O co przecież chodzi. Nawet GW coś podobnego pisała, dałem link wyżej.
Matrim - 24 Września 2010, 22:43
Pan poseł Ziobro na dzisiejszym posiedzeniu komisji, zapytany, dlaczego nie podpisał jeszcze swoich zeznań sprzed kilku miesięcy, odpowiedział, że to dlatego, że jest człowiekiem bardzo zajętym ostatnio. Tak - a w rankingu polskich posłów w Parlamencie Europejskim jest w ogonie, razem z Kurskim i Nitrasem. Ciekaw jestem, co go tak zajmuje
| sneer napisał/a | | i utrzyma u żłobu. |
A po co mu żłób, jak on diety poselskiej nie pobiera?
mad - 24 Września 2010, 22:49
Naprawdę są poważni ludzie, którzy ekscytują się Palikotem?
Koleś nie jest mniejszym folklorem niż obrońcy krzyża, a odwlekanie w czasie ogłoszenia decyzji, czy Palikot opuści PO, czy wcześniej PO go spuści - to jest poziom brazylijskiego serialu.
sneer - 24 Września 2010, 22:56
| Matrim napisał/a | | A po co mu żłób, jak on diety poselskiej nie pobiera? |
Nie jemu przecież bezpośrednio. Żłób ma różne formy, nie tylko diet poselskich.
NURS - 24 Września 2010, 22:57
| mad napisał/a | Naprawdę są poważni ludzie, którzy ekscytują się Palikotem?
Koleś nie jest mniejszym folklorem niż obrońcy krzyża, a odwlekanie w czasie ogłoszenia decyzji, czy Palikot opuści PO, czy wcześniej PO go spuści - to jest poziom brazylijskiego serialu. |
dla przeciwników politycznych na pewno jest, ale czy dla niezdecydowanych?
Żebyś się nie zdziwił.
|
|
|