To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Dabliu - 20 Wrzeœśnia 2010, 13:33

RD napisał/a
Żerań napisał/a
Najpierw krzyż, potem Chrystus Królem Polski, teraz to...Krucjata trwa w najlepsze.

To z królem Polski to jest dobre, dużo dobre, jak mawiał Chmielnicki w Ogniem i mieczem. A przecież mówił Chrystus wyraźnie, że krolestwo Jego nie jest z tego świata :D . To mu będą wciskać na siłę koronę. Pewnie liczą na jakiś cud... Albo co...

Może to i dobrze by było, gdyby Chrystus osobiście wmieszał się w polską politykę? Zamiast brać łapówki, jeszcze by tych świątynnych byznesmenów i ambonnych politykierów batem rozgonił ;)

Matrim - 20 Wrzeœśnia 2010, 13:46

Dabliu, rok by nie minął a sam by łapówki dawał :)
Dabliu - 20 Wrzeœśnia 2010, 13:53

Chleb i ryby dla biednych to nie łapówki, ino marketing :wink:

Edit: Ale Chrystusa w to nie mieszajmy; jakby nie patrzeć, postać dla wielu osób święta, a żartem łatwo można się za bardzo "posunąć"...

RD - 20 Wrzeœśnia 2010, 14:12

Gdyby przyszedł, to ci sami, którzy sobie gęby wycierają kirem patriotyzmu, a kiesy napełniają uczyniwszy sobie z krzyża grabie, wrzeszczeliby zgodnym chórem "Ukrzyżuj go, ukrzyżuj!"
dzejes - 20 Wrzeœśnia 2010, 17:24

NURS napisał/a
Co do pierwszej kwestii, pacyfiści stawiają zazwyczaj bierny opór, nie organizują sobie takich przedmiotów, jak kibole.

Co sobie organizują? Siekierki p-poż, klucze francuskie, trzonki od łopat, noże kuchenne? Przecież to jest standardowe wyposażenie statku. A proca? Faktycznie, przecież już w Biblii Dawid Goliata z procy ustrzelił.

NURS napisał/a

I tak to powinno wyglądac, a skoro stawiali czynny opór, nie można mówić o pokojowym nastawieniu działaczy humanitarnych.

Ale wiesz, że izraelska armia najpierw ostrzelała statek, a potem rozpoczęła desant? W takiej sytuacji ja też bym stawiał "czynny opór" bo bym był przekonany, że mnie chcą zaciukać szwadrony śmierci. I może nawet bym poleciał z siekierką p-poż. By mnie zastrzelili, a potem pokazywali "O proszę, miał groźne narzędzie, szykował się, bojownik jeden."

jewgienij napisał/a
Jakieś uproszczenia są nie do uniknięcia w dyskusji na gorąco.

No a takie uproszczenia bardziej zaciemniają, niż upraszczają.

sneer napisał/a
Hehe, nie ma mnie dwa dni i już obowiązują jedynie słuszne poglądy.

Wyobraź sobie, że ja i Nurs, jewienij, czy ktoś inny możemy zgadzać się w wielu sprawach, a jednocześnie w innych - różnić. Bez czekania na instrukcje z góry, czy też wskazówki. Serio, nie "hehe".

NURS - 20 Wrzeœśnia 2010, 17:54

dzejes napisał/a

NURS napisał/a

I tak to powinno wyglądac, a skoro stawiali czynny opór, nie można mówić o pokojowym nastawieniu działaczy humanitarnych.

Ale wiesz, że izraelska armia najpierw ostrzelała statek, a potem rozpoczęła desant? W takiej sytuacji ja też bym stawiał czynny opór bo bym był przekonany, że mnie chcą zaciukać szwadrony śmierci. I może nawet bym poleciał z siekierką p-poż. By mnie zastrzelili, a potem pokazywali O proszę, miał groźne narzędzie, szykował się, bojownik jeden.

Ale wiesz, że tak wyglada rekacja okrętu wojennego, kiedy wzywana jednostka, wkraczając na zamknięty akwen nie odpowiada na żądanie zatrzymania się? Tak stanowi prawo. Nie ściemniaj tu o szwadronach śmierci, bo wszyscy na tych statkach dokładnie znali scenariusz tych zdarzeń. I chcieli dramaturgii. a teraz odwróć sobie sytuacje, jesteś w wąskim korytarza ryki, ścisk, a tu cie ktoś nożem kuchennym chlasnął. Ja bym strzelał w takiej sytuacji.

Cytat
sneer napisał/a

Wyobraź sobie, że ja i Nurs, jewienij, czy ktoś inny możemy zgadzać się w wielu sprawach, a jednocześnie w innych - różnić. Bez czekania na instrukcje z góry, czy też wskazówki. Serio, nie hehe.

potwierdzam, powyzej to widać. ale my nie jesteśmy wyznawcami pislamu. co najwyżej zwolennikami mniejszego zła :-)

Fidel-F2 - 20 Wrzeœśnia 2010, 18:56

sneer napisał/a
czy Tyś na ego z Kaczyńskim nie pomieniał?
Kai - 20 Wrzeœśnia 2010, 18:58

sneer napisał/a
A już myślałam, że Macki Cię sprowadziły na drogę cnoty :P
dalambert - 20 Wrzeœśnia 2010, 20:30

Ooooo, jak tu miło , o zmierzchu ;P:
Kai - 20 Wrzeœśnia 2010, 20:37

Bo cicho, nie? :)
Matrim - 20 Wrzeœśnia 2010, 20:38

dalambert, rzuć coś w stylu "PO to diabły", a zaraz się ruch zrobi :)
Kruk Siwy - 20 Wrzeœśnia 2010, 20:38

... a mówiłem nie chlać byle czego.

edit. to oczywiście do naszego pislamisty dalambertusa.

Kai - 20 Wrzeœśnia 2010, 20:40

Kruku Siwy, tylko pyszne białe wytrawne, po prostu słów brak...
Kruk Siwy - 20 Wrzeœśnia 2010, 20:41

znaczy tobie nawet wino szkodzi na patrzałki. Edita czytała?
Kai - 20 Wrzeœśnia 2010, 20:43

Kruku Siwy, była szybsza od edita, niestety, mam ten hipernapęd :)
dalambert - 20 Wrzeœśnia 2010, 21:20

Matrim napisał/a
dalambert, rzuć coś w stylu PO to diabły, a zaraz się ruch zrobi

Po co sami to sobie za chwilę załatwicie, długo nie wytrzymacie ...
a tak tu cicho o zmierzchu... ;P:

Dabliu - 20 Wrzeœśnia 2010, 21:30

PO to diabły.
Matrim - 20 Wrzeœśnia 2010, 21:32

Dabliu, ty PiSloverze ;P:
ihan - 20 Wrzeœśnia 2010, 21:34

dalambert napisał/a
a tak tu cicho o zmierzchu... ;P:

Nie wywołuj Edwarda C. z lasu dalambercie.

Matrim - 21 Wrzeœśnia 2010, 13:36

Na głównej stronie Wirtualnej Polski znalazł się taki oto odnośnik:

Jarosław Kaczyński wystartuje w wyborach na prezydenta Warszawy.

Jak się nad tym trochę zastanowić, to ma to jakiś sens...

aniol - 21 Wrzeœśnia 2010, 13:41

czysto hipotetycznie zakladajac ze wygra - czy musi sie wtedy zrzec mandatu poselskiego?
Matrim - 21 Wrzeœśnia 2010, 13:42

Musi. Nie można sprawować dwóch urzędów jednocześnie.
Gustaw G.Garuga - 21 Wrzeœśnia 2010, 13:48

Z programem wybudowania godnych pomników.

Jestem za!!!

Kruk Siwy - 21 Wrzeœśnia 2010, 13:56

Nigdy więcej. Już raz Kaczoland zapanował w Warszawie. Zbankrutowało dziesiątki firm, bo zabroniono wszystkiego.
Wstrzymano rewitalizację Pragi.
W życiu Romana i po moim zewłoku!

feralny por. - 21 Wrzeœśnia 2010, 13:57

jak tak dalej pójdzie to się na te wybory wybiorę i, kto wie, może nawet oddam ważny głos.
Gustaw G.Garuga - 21 Wrzeœśnia 2010, 13:58

I dlatego warto popierać jego kandydaturę. PiS spadnie za SLD.
Matrim - 21 Wrzeœśnia 2010, 14:09

W wyborach prezydenckich wynik w Warszawie był 36,6 (Kaczyński) do 63,3 (Komorowski). Choć ciekawe jakie by mu teraz dawali sondażowe wyniki przeciw Gronkiewicz-Waltz.
Anonymous - 21 Wrzeœśnia 2010, 14:09

Weźcie mnie nie straszcie...Znaczy, ten portal to tylko i wyłącznie wersja pudelka - ale dla polityki - co nie zmienia faktu, że mnie taka wizja przeraziła...Prędzej obstawiałbym Czesława Bieleckiego, architekta, za którym optuje Staniszkis, albo Romaszewskiego. I tak oddam głos na HGW. Chyba. Albo HGW albo Olejniczak.

btw PiS kontratakuje Cóż. PiS wg sondaży nie może wygrać w żadnym z miast, gdzie rządzą niezależni kandydaci...Trzeba inaczej dobrać się do władzy. :|

Matrim - 21 Wrzeœśnia 2010, 14:11

Żerań, pudelek pudelkiem, ale takiej możliwości nikt nie brał pod uwagę póki co. A sam Kaczyński mówił "najpierw władza, potem pomnik".
Gustaw G.Garuga - 21 Wrzeœśnia 2010, 14:18

Staniszkis może sobie optować, za kim chce, jej skłonność ku Kaczyńskiemu jest całkowicie jednostronna. Nie ma szans, by Kaczyński mógł zdobyć chociaż tyle głosów w Warszawie, ile w wyborach prezydenckich, teraz, kiedy się odsłonił, i gdy będzie więcej niż dwóch kandydatów. Rzecz się może rozstrzygnąć w pierwszej turze, a kandydat SLD może go wyprzedzić. Niech startuje! Jarosław! Jarosław!

Partner forum