Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Dabliu - 20 Września 2010, 13:33
| RD napisał/a | | Żerań napisał/a | | Najpierw krzyż, potem Chrystus Królem Polski, teraz to...Krucjata trwa w najlepsze. |
To z królem Polski to jest dobre, dużo dobre, jak mawiał Chmielnicki w Ogniem i mieczem. A przecież mówił Chrystus wyraźnie, że krolestwo Jego nie jest z tego świata . To mu będą wciskać na siłę koronę. Pewnie liczą na jakiś cud... Albo co... |
Może to i dobrze by było, gdyby Chrystus osobiście wmieszał się w polską politykę? Zamiast brać łapówki, jeszcze by tych świątynnych byznesmenów i ambonnych politykierów batem rozgonił
Matrim - 20 Września 2010, 13:46
Dabliu, rok by nie minął a sam by łapówki dawał
Dabliu - 20 Września 2010, 13:53
Chleb i ryby dla biednych to nie łapówki, ino marketing
Edit: Ale Chrystusa w to nie mieszajmy; jakby nie patrzeć, postać dla wielu osób święta, a żartem łatwo można się za bardzo "posunąć"...
RD - 20 Września 2010, 14:12
Gdyby przyszedł, to ci sami, którzy sobie gęby wycierają kirem patriotyzmu, a kiesy napełniają uczyniwszy sobie z krzyża grabie, wrzeszczeliby zgodnym chórem "Ukrzyżuj go, ukrzyżuj!"
dzejes - 20 Września 2010, 17:24
| NURS napisał/a | | Co do pierwszej kwestii, pacyfiści stawiają zazwyczaj bierny opór, nie organizują sobie takich przedmiotów, jak kibole. |
Co sobie organizują? Siekierki p-poż, klucze francuskie, trzonki od łopat, noże kuchenne? Przecież to jest standardowe wyposażenie statku. A proca? Faktycznie, przecież już w Biblii Dawid Goliata z procy ustrzelił.
| NURS napisał/a |
I tak to powinno wyglądac, a skoro stawiali czynny opór, nie można mówić o pokojowym nastawieniu działaczy humanitarnych. |
Ale wiesz, że izraelska armia najpierw ostrzelała statek, a potem rozpoczęła desant? W takiej sytuacji ja też bym stawiał "czynny opór" bo bym był przekonany, że mnie chcą zaciukać szwadrony śmierci. I może nawet bym poleciał z siekierką p-poż. By mnie zastrzelili, a potem pokazywali "O proszę, miał groźne narzędzie, szykował się, bojownik jeden."
| jewgienij napisał/a | | Jakieś uproszczenia są nie do uniknięcia w dyskusji na gorąco. |
No a takie uproszczenia bardziej zaciemniają, niż upraszczają.
| sneer napisał/a | | Hehe, nie ma mnie dwa dni i już obowiązują jedynie słuszne poglądy. |
Wyobraź sobie, że ja i Nurs, jewienij, czy ktoś inny możemy zgadzać się w wielu sprawach, a jednocześnie w innych - różnić. Bez czekania na instrukcje z góry, czy też wskazówki. Serio, nie "hehe".
NURS - 20 Września 2010, 17:54
| dzejes napisał/a |
| NURS napisał/a |
I tak to powinno wyglądac, a skoro stawiali czynny opór, nie można mówić o pokojowym nastawieniu działaczy humanitarnych. |
Ale wiesz, że izraelska armia najpierw ostrzelała statek, a potem rozpoczęła desant? W takiej sytuacji ja też bym stawiał czynny opór bo bym był przekonany, że mnie chcą zaciukać szwadrony śmierci. I może nawet bym poleciał z siekierką p-poż. By mnie zastrzelili, a potem pokazywali O proszę, miał groźne narzędzie, szykował się, bojownik jeden. |
Ale wiesz, że tak wyglada rekacja okrętu wojennego, kiedy wzywana jednostka, wkraczając na zamknięty akwen nie odpowiada na żądanie zatrzymania się? Tak stanowi prawo. Nie ściemniaj tu o szwadronach śmierci, bo wszyscy na tych statkach dokładnie znali scenariusz tych zdarzeń. I chcieli dramaturgii. a teraz odwróć sobie sytuacje, jesteś w wąskim korytarza ryki, ścisk, a tu cie ktoś nożem kuchennym chlasnął. Ja bym strzelał w takiej sytuacji.
| Cytat | | sneer napisał/a | | Hehe, nie ma mnie dwa dni i już obowiązują jedynie słuszne poglądy. |
Wyobraź sobie, że ja i Nurs, jewienij, czy ktoś inny możemy zgadzać się w wielu sprawach, a jednocześnie w innych - różnić. Bez czekania na instrukcje z góry, czy też wskazówki. Serio, nie hehe. |
potwierdzam, powyzej to widać. ale my nie jesteśmy wyznawcami pislamu. co najwyżej zwolennikami mniejszego zła
Fidel-F2 - 20 Września 2010, 18:56
| sneer napisał/a | | Hehe, nie ma mnie dwa dni i już obowiązują jedynie słuszne poglądy. | czy Tyś na ego z Kaczyńskim nie pomieniał?
Kai - 20 Września 2010, 18:58
| sneer napisał/a | | Hehe, nie ma mnie dwa dni i już obowiązują jedynie słuszne poglądy. | A już myślałam, że Macki Cię sprowadziły na drogę cnoty
dalambert - 20 Września 2010, 20:30
Ooooo, jak tu miło , o zmierzchu
Kai - 20 Września 2010, 20:37
Bo cicho, nie?
Matrim - 20 Września 2010, 20:38
dalambert, rzuć coś w stylu "PO to diabły", a zaraz się ruch zrobi
Kruk Siwy - 20 Września 2010, 20:38
... a mówiłem nie chlać byle czego.
edit. to oczywiście do naszego pislamisty dalambertusa.
Kai - 20 Września 2010, 20:40
Kruku Siwy, tylko pyszne białe wytrawne, po prostu słów brak...
Kruk Siwy - 20 Września 2010, 20:41
znaczy tobie nawet wino szkodzi na patrzałki. Edita czytała?
Kai - 20 Września 2010, 20:43
Kruku Siwy, była szybsza od edita, niestety, mam ten hipernapęd
dalambert - 20 Września 2010, 21:20
| Matrim napisał/a | | dalambert, rzuć coś w stylu PO to diabły, a zaraz się ruch zrobi |
Po co sami to sobie za chwilę załatwicie, długo nie wytrzymacie ...
a tak tu cicho o zmierzchu...
Dabliu - 20 Września 2010, 21:30
PO to diabły.
Matrim - 20 Września 2010, 21:32
Dabliu, ty PiSloverze
ihan - 20 Września 2010, 21:34
| dalambert napisał/a | a tak tu cicho o zmierzchu... |
Nie wywołuj Edwarda C. z lasu dalambercie.
Matrim - 21 Września 2010, 13:36
Na głównej stronie Wirtualnej Polski znalazł się taki oto odnośnik:
Jarosław Kaczyński wystartuje w wyborach na prezydenta Warszawy.
Jak się nad tym trochę zastanowić, to ma to jakiś sens...
aniol - 21 Września 2010, 13:41
czysto hipotetycznie zakladajac ze wygra - czy musi sie wtedy zrzec mandatu poselskiego?
Matrim - 21 Września 2010, 13:42
Musi. Nie można sprawować dwóch urzędów jednocześnie.
Gustaw G.Garuga - 21 Września 2010, 13:48
Z programem wybudowania godnych pomników.
Jestem za!!!
Kruk Siwy - 21 Września 2010, 13:56
Nigdy więcej. Już raz Kaczoland zapanował w Warszawie. Zbankrutowało dziesiątki firm, bo zabroniono wszystkiego.
Wstrzymano rewitalizację Pragi.
W życiu Romana i po moim zewłoku!
feralny por. - 21 Września 2010, 13:57
jak tak dalej pójdzie to się na te wybory wybiorę i, kto wie, może nawet oddam ważny głos.
Gustaw G.Garuga - 21 Września 2010, 13:58
I dlatego warto popierać jego kandydaturę. PiS spadnie za SLD.
Matrim - 21 Września 2010, 14:09
W wyborach prezydenckich wynik w Warszawie był 36,6 (Kaczyński) do 63,3 (Komorowski). Choć ciekawe jakie by mu teraz dawali sondażowe wyniki przeciw Gronkiewicz-Waltz.
Anonymous - 21 Września 2010, 14:09
Weźcie mnie nie straszcie...Znaczy, ten portal to tylko i wyłącznie wersja pudelka - ale dla polityki - co nie zmienia faktu, że mnie taka wizja przeraziła...Prędzej obstawiałbym Czesława Bieleckiego, architekta, za którym optuje Staniszkis, albo Romaszewskiego. I tak oddam głos na HGW. Chyba. Albo HGW albo Olejniczak.
btw PiS kontratakuje Cóż. PiS wg sondaży nie może wygrać w żadnym z miast, gdzie rządzą niezależni kandydaci...Trzeba inaczej dobrać się do władzy.
Matrim - 21 Września 2010, 14:11
Żerań, pudelek pudelkiem, ale takiej możliwości nikt nie brał pod uwagę póki co. A sam Kaczyński mówił "najpierw władza, potem pomnik".
Gustaw G.Garuga - 21 Września 2010, 14:18
Staniszkis może sobie optować, za kim chce, jej skłonność ku Kaczyńskiemu jest całkowicie jednostronna. Nie ma szans, by Kaczyński mógł zdobyć chociaż tyle głosów w Warszawie, ile w wyborach prezydenckich, teraz, kiedy się odsłonił, i gdy będzie więcej niż dwóch kandydatów. Rzecz się może rozstrzygnąć w pierwszej turze, a kandydat SLD może go wyprzedzić. Niech startuje! Jarosław! Jarosław!
|
|
|