Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
Kasiek - 22 Lutego 2011, 19:51
Last Viking napisał/a | Na spacer pójść |
trochę zimno. Moje zatoki bardzo tego nie lubią.
Last Viking napisał/a | morze pokontemplować |
nigdy nie byłam nad morzem...
Last Viking napisał/a | do kawiarni na kawę i ciacho |
o to to to, to wczoraj mi się przytrafiło. To dobre jest, mogłabym powtórzyć jutro... chyba tak zrobię, z nowym numerem SF
Last Viking napisał/a | 30 koła
I ty nic nie mówiłaś?! |
Cie nie było, to do kogo miałam mówić? Do ściany?
Last Viking napisał/a | Z drugiej jednak strony KUL najsłabiej wypadł w wielkim teście historycznym |
Nie lubię się powtarzać, ale: jakbyś był...
Last Viking napisał/a | Na pewno nie utrzymałby się jako władca. |
No właśnie.
Lowenna - 23 Lutego 2011, 07:55
Kasiek napisał/a | Last Viking napisał/a |
Na spacer pójść |
trochę zimno. Moje zatoki bardzo tego nie lubią. | Nie ma nic lepszego na zatoki od spaceru po plaży.
dalambert - 23 Lutego 2011, 08:06
Lowenna napisał/a | Nie ma nic lepszego na zatoki od spaceru po plaży. |
szczególnie hawajskiej lub kanaryjskiej plaży
Kasiek - 23 Lutego 2011, 09:23
dalambercie, widzę, że bardzo dobrze rozumiesz moje zatoki
Lowenna - 23 Lutego 2011, 10:37
Kasiek, mnie wystarczyło na tydzień zmienić klimat ze śląskiego na nadmorski. Mróz, wiatr ani śnieg nie przeszkadzał. Wprost przeciwnie. Tak dobrze już dawno mi się nie oddychało
Kasiek - 23 Lutego 2011, 11:34
To może już przy okazji Nordconu... W lecie raczej nie dam rady
Last Viking - 25 Lutego 2011, 17:12
W czasopiśmie REBEL Times nr 41 ukazał się wywiad ze mną.
Tym razem będzie o innej mojej pasji niż kobiety, literatura, historia, fantastyka, a mianowicie o... grach planszowych
Wywiad
Hubert - 25 Lutego 2011, 23:28
Obadałem, całkiem fajny, taki wspominkowy
Jotha - 28 Lutego 2011, 14:42
Delikatne uderzenie...
Cóż, czyta się sympatycznie, ale Jagiełło i Witold jako boskie emanacje po stronie dobra... no i zakończenie ciut zbyt przewidywalne
shenra - 28 Lutego 2011, 14:44
Jotha napisał/a | no i zakończenie ciut zbyt przewidywalne | I masz babo placek
Lowenna - 28 Lutego 2011, 15:21
Jotha napisał/a | no i zakończenie ciut zbyt przewidywalne |
A jakie inne proponujesz?
Kasiek - 28 Lutego 2011, 16:35
Lowenna napisał/a | Jotha napisał/a | no i zakończenie ciut zbyt przewidywalne |
A jakie inne proponujesz? |
Cny rycerz przechodzi na stronę zła i odgryza głowę Jagielle, a piękna i dobra dziewoja oddaje się Wielkiemu Mistrzowi przy pierwszej okazji, a przy drugiej każdemu z jego wspólników.
Last Viking - 28 Lutego 2011, 16:46
Cieszę się Jotha, że sympatycznie Ci się czytało
Jotha napisał/a | Jagiełło i Witold jako boskie emanacje |
Tylko jesteś pewien, że czytałeś moją książkę?
Lowenna - 28 Lutego 2011, 17:21
Kasiek napisał/a | Lowenna napisał/a | Jotha napisał/a | no i zakończenie ciut zbyt przewidywalne |
A jakie inne proponujesz? |
Cny rycerz przechodzi na stronę zła i odgryza głowę Jagielle, a piękna i dobra dziewoja oddaje się Wielkiemu Mistrzowi przy pierwszej okazji, a przy drugiej każdemu z jego wspólników. | Ha. I wówczas pojawiłaby się fantastyka, której co niektórym brakowało
shenra - 28 Lutego 2011, 19:09
Lowenna napisał/a | I wówczas pojawiłaby się fantastyka, której co niektórym brakowało | No tak, fantastyki przecież tam ze świeczką szukać
Lowenna - 28 Lutego 2011, 19:18
IMHO to ezoteryzm, mistyka a nie fantastyka
shenra - 28 Lutego 2011, 19:23
Ale zostawiasz racjonalne myślenie z boku, suchość faktów z boku i polegasz na lekkiej domieszcze wiary, że takie rzeczy są możliwe. Prawie jak fantastyka.
Lowenna - 28 Lutego 2011, 19:25
Prawie. To jest dobre słowo
shenra - 28 Lutego 2011, 19:30
Lowenna, ale nie możesz powiedzieć, że nie działa na podobnych zasadach.
Agi - 28 Lutego 2011, 19:31
Moim zdaniem fantastyka w trylogii krzyżackiej jest raczej pretekstowa, ale mnie to zupełnie nie przeszkadzało w lekturze.
Lowenna - 28 Lutego 2011, 19:31
Ja tylko słyszałam i czytałam kilka razy jak Autor wspominał, że jego trylogia nie jest fantastyką
shenra - 28 Lutego 2011, 19:32
No dokładnie. Jakby jej było więcej to nie wiem, czy nie zepsułoby to efektu.
Fidel-F2 - 28 Lutego 2011, 21:23
Agi napisał/a | Moim zdaniem fantastyka w trylogii krzyżackiej jest raczej pretekstowa | dla mnie to zachęta
Jotha - 1 Marca 2011, 12:26
Kasiek napisał/a |
Cny rycerz przechodzi na stronę zła i odgryza głowę Jagielle, a piękna i dobra dziewoja oddaje się Wielkiemu Mistrzowi przy pierwszej okazji, a przy drugiej każdemu z jego wspólników. |
Z tym odgryzaniem to nieapetyczne z lekka, ale mógłby ją urezać... za to drugą część pomysłu akceptuję bez zastrzeżeń
dalambert - 1 Marca 2011, 12:41
Kasiek napisał/a | dobra dziewoja oddaje się Wielkiemu Mistrzowi przy pierwszej okazji, a przy drugiej każdemu z jego wspólników. |
no Kasiek nie każdemu. Kuno von L. odpada / nie ten target /
shenra - 1 Marca 2011, 13:24
dalambert napisał/a | no Kasiek nie każdemu. Kuno von L. odpada / nie ten target / | i na to by się coś poradziło.
RD - 1 Marca 2011, 13:54
A tak coś bliżej? Jakieś konkretne propozycje?
shenra - 1 Marca 2011, 14:32
RD, ciekawość to pierwszy stopień do piekła, wiesz?
RD - 1 Marca 2011, 14:38
Ja już tam byłem - z ciekawości właśnie - ale nie wpuścili tłumacząc się, że ciekawość też ma swoje granice . Możesz mnie zatem nie oszczędzać, powiedz, co wymyśliłaś i czy ma to jakiś związek z ananasem (aż strach pomyśleć!)
Kasiek - 1 Marca 2011, 14:38
Dwa zestawy z Darkiem dla niego, popatrzylby, upil sie, a reszty by nie pamietal ;P
|
|
|