To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Vesper - 13 Października 2009, 21:30

Ja ostatnio mam fazę na Team Fortress 2 albo Alien Assault. To drugie za darmo, klon Space Hulka, do pobrania z teardown.se - retro wygląd, retro klimat, dużo ubawu :)
Duke - 14 Października 2009, 08:33

Kufa Vesper pocoś dawał info o Alien Assault - zarwałem nockę ;-)

Tak na marginesie polonizacji - czemu, ach czemu kazda postać w grze mająca afrykańskie pochodzenie mówi odpowiednia muzyńska akcenta? Od czasów Oryginal War mnie to zastanawia... Panowie rezyserujacy dubbing i wersje językowe posłuchajcie jak mówi Patrycja Kazadi!

Hubert - 14 Października 2009, 09:47

Duke, ale że w jakiej grze? O jaką polonizację chodzi?
Fidel-F2 - 14 Października 2009, 13:53

feralny por. napisał/a
Ja ostatnio pgrywam w Silent Hunter III,
popróbowałem, ale pierwsze podejście zakończone klęską, skomplikowane to nieco
feralny por. - 14 Października 2009, 15:59

Fidel-F2, nie jest takie trudne jak się na początku wydaje, a klimat jest niesamowity. No i widok przełamującego się statku, miodzio.
ilcattivo13 - 14 Października 2009, 18:29

grałem kiedyś w drugiego Silent Huntera. Najbardziej lubiłem pykanie okrętów stojących w porcie i strzelanie z działa do dżonek. Jak one pięknie się paliły :D Ale po zatopieniu 11 "Yamato" gra się znudziła... W dodatku, jak się zatopiło wrogie okręty stojące w porcie, to się one po jakimś czasie wynurzały i znowu można było je "pyknąć"...
Duke - 14 Października 2009, 22:09

Sosnechristo napisał/a
Duke, ale że w jakiej grze? O jaką polonizację chodzi?

Oryginal War, JA 2,5, Brigade E5 itp.

ketyow - 15 Października 2009, 10:54

Z tej trójki grałem tylko w JA 2,5... i podrzucałem do niego speeche z dwójki, bo tego polskiego podkładu nie dało się słuchać.
Hubert - 15 Października 2009, 12:44

Duke napisał/a
Oryginal War

Original, tak w ogóle.
A poza tym to akurat była świetna polonizacja.
Jak ja bym zagrał, w jakieś nowe misje, kontynuację czy coś w tym guście.
PS. 4000 na liczniku :mrgreen:

Hubert - 16 Października 2009, 17:25

Odpaliłem sobie pierwszego KOTORa. Pograłem z godzinkę i - jak dla mnie nuda podobna do tej z NWN, choć historia lepsza. Ale przynajmniej brat sobie pocina i jest strasznie podjarany, ze względu na świat.
Jak ja bym zagrał w jakiegoś staroszkolnego cRPGa, ze staroszkolną grafiką i tym czymś, co magnetyzuje graczy. Mówię o produkcjach powstałych w okolicach pierwszego Fallouta i nieco późniejszych :) Ale wszystkie wielkie tytuły już zaliczyłem. :(

Navajero - 16 Października 2009, 17:39

Podobno Dragon Age... Zobaczymy :)
Hubert - 16 Października 2009, 17:57

Navajero napisał/a
Podobno Dragon Age...

Tylko w wypadku, kiedy mój komputer zacznie napędzać energia odyczna. Inaczej DA nawet nie ruszy.

Navajero - 16 Października 2009, 19:36

Napędzanie czegokolwiek odyczną jest ryzykowne ;P: Lepiej wymień sprzet :)
ilcattivo13 - 16 Października 2009, 20:51

Sosnechristo napisał/a
Odpaliłem sobie pierwszego KOTORa. Pograłem z godzinkę i - jak dla mnie nuda podobna do tej z NWN, choć historia lepsza.

to nie odpalaj drugiej części, tam "mydlanooperowość" jest przynajmniej podwójna.

Cytat
Jak ja bym zagrał w jakiegoś staroszkolnego cRPGa, ze staroszkolną grafiką i tym czymś, co magnetyzuje graczy. Mówię o produkcjach powstałych w okolicach pierwszego Fallouta i nieco późniejszych :) Ale wszystkie wielkie tytuły już zaliczyłem. :(

niestety, jak nie zakaszemy rękawów i nie zrobimy czegoś sami, to będzie "cieńko". Choć ja teraz czekam już tylko na Age of Decadence. Autorzy moooocno wzorują sie pierwszymi Falloutami.

A na razie leci Blood Bowl. Pierwsze wrażenia - trudna jak diabli, choć głównie dlatego, że dopiero się uczę mechaniki gry. Z drugiej strony, przeciwnik ma zawsze więcej kasy na "dodatki". Nawet jak pogmerałem w savegame i zrobiłem sobie 100.000.000, to i tak miał trzy razy więcej. W pierwszej turze rozgrywek. Nie wiem czy to błąd, czy też specjalnie wyśrubowano tym sposobem poziom trudności. Aha, zapomniałbym dodać, że gram na "Easy".
Mecz strasznie długo się ładuje (u mnie nawet do 5 minut). Nie ma opcji "save/load" w czasie meczu. Tzn. save niby jest, ale zapisuje grę jako "replay". I żeby go "zloadować", to trzeba poddać mecz, przebić sie przez podsumowanie meczu i wyjść z gry do menu głównego.
Do tego za dużo w czasie meczu przerywników filmowych (ciągle takie same). Bez nich grałoby sie o wiele przyjemniej. Musze pogmerać w plikach z ustawieniami gry, może udałoby sie je wyłączyć.
Jak na razie daję 6/10. Dziwnym jest to, że to pierwsza gra od kilku lat, która chodzi bez CTD i innych bugów. Cud to, czy programiści się postarali?

Fidel-F2 - 16 Października 2009, 21:39

ilcattivo13 napisał/a
A na razie leci Blood Bowl.
skąd masz?
ilcattivo13 - 16 Października 2009, 21:49

kumpel kupił w Wirtusie za niecałe 80 pln. On pożycza ode mnie książki, a ja od niego gry. Jak dla mnie, ten układ jest dobry :D
ilcattivo13 - 17 Października 2009, 21:37

mła napisał/a
...Blood Bowl...
Jak na razie daję 6/10. Dziwnym jest to, że to pierwsza gra od kilku lat, która chodzi bez CTD i innych bugów. Cud to, czy programiści się postarali?

nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>, nie chwal dnia przed zachodem słońca <łup głową w ścianę>.

No. Teraz może wreszcie zapamiętam. Ale należało mi się. Bo pochwaliłem, a teraz przechodzę grę od nowa, bo zrobiłem "save" na początku drugiej połowy pierwszego meczu w fazie play-off, wyszedłem z gry i po ponownym uruchomieniu gry "loady" wykrzaczały grę. CTD pełną gębą. Niniejszym radzę nie sejwować gry w czasie meczu (mino, że oficjalnie można) i nie przerywać meczy, za to po każdym meczu zamykać grę i robić backup sejwa.
A ocena gry spada na 4/10, bo jednak nie można wyłączyć filmowych przerywników w czasie meczu. Ani gadek komentatorów, które się strasznie powtarzają i choć śmieszą, to tylko przez pierwsze 15 minut zabawy.

BTW, jak ktoś chce, albo gra wydaje się komuś zbyt trudna, to mogę mu pogmerać w sejwie (zrobić ździebko lepszą drużynę, dodać kasy) :wink: .

Ixolite - 17 Października 2009, 22:29

ilcattivo13 napisał/a
Sosnechristo napisał/a
Odpaliłem sobie pierwszego KOTORa. Pograłem z godzinkę i - jak dla mnie nuda podobna do tej z NWN, choć historia lepsza.

to nie odpalaj drugiej części, tam mydlanooperowość jest przynajmniej podwójna.

Druga się przede wszystkim koszmarnie wolno rozpędza. A pierwsza nie jest wcale taka zła, zwłaszcza kiedy stanie się po ciemnej stronie mocy :D Choć w drugiej jest jeszcze więcej ciekawych możliwości bycia "tym złym".

Hubert - 18 Października 2009, 18:31

Ixolite, ale chodzi o to, że ta gra jest pozbawiona jaj już na poziomie estetycznym.

Kiedy odpalałeś Fallouta, Baldura, Icewinda, Tormenta, Arcanum, Diablo czy Divine Divinity wiedziałeś, że trafiłeś na grę z pazurem. Chyba nowoczesne cRPGi nie są dla mnie. Może Wiedźmin to zmieni, kiedy zdobędę lepszy sprzęt.

Jaden Kast - 18 Października 2009, 19:32

Ja tam nie wiem, może to wpływ mojego starwarsowego skrzywienia, ale mnie się KoTOR niesamowicie podobał. Grafika może nie była najlepsza, ale chyba nie o to ci Sosnechristo chodziło.
Hubert - 18 Października 2009, 19:52

Jaden Kast napisał/a
Ja tam nie wiem, może to wpływ mojego starwarsowego skrzywienia, ale mnie się KoTOR niesamowicie podobał. Grafika może nie była najlepsza, ale chyba nie o to ci Sosnechristo chodziło.

Ideałem pod tym względem jest dla mnie Torment, Fallout i Arcanum, ewentualnie Icewind Dale. :mrgreen:

Duke - 18 Października 2009, 21:57

Udało mi się odpalić Chaos Gate! No to znowu nocki będą zarwane :wink: Okazało się że tryb zgodności w Viscie działa :mrgreen:
Fidel-F2 - 21 Października 2009, 08:35

feralny por. napisał/a
Fidel-F2, nie jest takie trudne jak się na początku wydaje,
ale na pierwszą misję wybrałem trzy pancerniki w eskorcie niszczycieli
feralny por. - 21 Października 2009, 08:47

Na to bym nie wpadł :bravo :bravo
Fidel-F2 - 21 Października 2009, 08:50

:mrgreen:
Fidel-F2 - 21 Października 2009, 09:28

feralny por., ahead full to wiadomo a co to ahead flank?
feralny por. - 21 Października 2009, 09:36

Nie wiem, u mnie gadaję po niemiecku i szczerze mówiąc ani mnie obchodzi, ani rozumiem co mówią :mrgreen: . Ważne, że dobrze brzmi.
Dunadan - 21 Października 2009, 09:48

feralny por., o, to tak jak w Il 2 Sturmovik. Albo po niemiecku albo po rosyjsku w zależności od strony którą wybierzesz...
feralny por. - 21 Października 2009, 09:50

Albo po angielsku, fińsku, polsku, japońsku, rumuńsku, wegiersku, w zależnosci o dodatku jaki posiadasz.
Fidel-F2 - 21 Października 2009, 11:22

chyba chodzi o wspieranie steru przy pomocy silników gdy trzeba mocny skręt zrobić

ahead flank to ostatnia pozycja na telegrafie po ahead full, warto chyba wiedzieć

prawie skończyłem tutorial, jeszcze szkolny atak na konwój i popłyne sobie na oceany

Partner forum