Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
dzejes - 9 Czerwca 2007, 17:47
Niestety nie wiem kiedy będę w Toruniu następnym razem, bo tam bym mógł popytać (choć też wątpię, studio nagrań jest full cyfrowe).
Fearfol - 9 Czerwca 2007, 19:53
No a taki sprzęt kosztuje i chyba prędzej ludzkość doleci na tą planetę podobną ziemi niż będzie nas stać na gramofon, samplery i rejestratory dźwięku z prawdziwego koncertu. Ale jak najbardziej jeżeli jest sposobność to mógłbyś poszperać.Wielkie dzięki
hrabek - 11 Czerwca 2007, 09:27
A ze sie tak wtrace: ktos bedzie na Linkin Park/Pearl Jam w Chorzowie w srode?
Piech - 11 Czerwca 2007, 21:52
Dziś na poznańskim rynku grała mi Caledonia Band. (A wcześniej jedliśmy lody u Gruszeckiego i popijaliśmy mrożoną kawą.)
hrabek - 12 Czerwca 2007, 13:57
Naprawde nikt z forumowiczow nie jedzie na Linkin Park i Pearl Jam? Trudno. Ja tam jade. Mam nadzieje, ze to nie przeze mnie nie jedziecie
Dunadan - 12 Czerwca 2007, 16:10
Jedzie ktoś na koncert Minimax.pl? mam zamiar się wybrać tylko na piątek bo gra m.in. Oranżada. Dajcie znać
Khorne_S - 12 Czerwca 2007, 16:12
Zastanawiałem się nad tym ale brak czasu jednak
Dunadan - 12 Czerwca 2007, 16:20
Ja mam blisko
Pankracy - 12 Czerwca 2007, 16:43
A Pankracy to głównie gitarowe klimaty. Choć i gustuje w poezji śpiewanej (Gintrowski, Kaczmarski, Soyka) .. Trafi sie też czasem Ost z jakiegoś anime (or jrpg'a) .. A zdarzy się że i sam pogra na gitarze (ewentualnie bassie)
hijo - 12 Czerwca 2007, 21:51
na Linkin Park i Pearl Jam zabrakło mi kasy ale za to wyposażyłem sobie łazienkę
Hubert - 14 Czerwca 2007, 15:57
http://muzyka.onet.pl/10175,1553221,newsy.html Brawo, no pięknie. Genialnie wręcz!
"Za złodziejstwo powinni ucinać rękę, natomiast za głupotę usuwać mózg!" - bo i tak się nie przyda delikwentowi.
Ziuta - 14 Czerwca 2007, 16:02
1. Gdzie ta lista? Poczytałbym.
2. Skreślili Army of Lovers?
Grahf - 17 Czerwca 2007, 18:57
Leakh - "Et Cetera"
Muzyka z cyklu "dziwny jest ten świat". Rewelacyjne połączenie klimatów apokaliptycznego folku Current 93, prekursorów gothicu Bauhaus i Nicka Cave'a po kwasie, a wszystko to w delikatnym industrialno ambientowym sosie. Dla mnie rewelka i jedno z ważniejszych odkryć .
Z resztą Prophecy Productions wraz z Auerbach Tonträger i Lupus Lounge ma w swoim katalogu kupę genialnych kapel .
lavojtek - 20 Czerwca 2007, 23:59
Zaliczylem w poniedzialek koncercik Paradise Lost
Polowa to nowe utwory z plyty In Requiem a przede wszystkim REWELACYJNY "The Enemy"
Druga polowa to stare utwory i szczerze powiem ze doczekalem sie wszystkiego na co po cichutku liczylem, m.in. "Gothic". "Pity the sadness", "The last time", "As I die". Nawet niezbyt lubiane przezemnie "So much is lost" smakowalo zupelnie inaczej
Z przyjemnoscia stwierdzam ze Holmes i spolka powrocili do korzeni!
A juz za 2 tygodnie Napalm Death
Hubert - 21 Czerwca 2007, 08:13
A słyszałeś już nowe Megadeth?
A ja ostatnio przymierzam się do zapoznania z Testamentem. Jaką płytę polecacie na początek?
lavojtek - 22 Czerwca 2007, 13:24
Sosnechristo napisał/a | A słyszałeś już nowe Megadeth? |
Slyszalem ale sie nie wsluchalem jeszcze! Zbyt duza kolejka. Na razie moge powiedziec ze mi sie podoba
Co do Testamentu to osobiscie na poczatek polecam plytke Low
Hubert - 23 Czerwca 2007, 09:54
To wsłuchaj się przy najbliższej sposobności, wsłuchaj. Polecam. Zwłaszcza, gdy zostaniesz sam w domu i będziesz mógł puścić naprawdę głośno.
Nie żałuję ani złotóweczki wydanej na UA
Low, powiadasz? Sprawdzimy. Pewien znajomy polecał mi też The Legancy. Dobre li to?
lavojtek - 23 Czerwca 2007, 09:59
Pomozcie!!! Wygrzebalem w rzeczach stare plyty z Morbid Noizz, Mystic Art i Jazgotu ale nie sa poopisywane (kopia ) a sporo na nich dobrych kawalkow tyle ze pozapominalem kto to taki
Szukalem w necie i nic nie znalazlem. Ma ktos moze te plytki i podrzuci spis piosenek???
Hubert - 11 Lipca 2007, 22:32
Śmiech na sali
NURS - 11 Lipca 2007, 23:09
hrabek napisał/a | Naprawde nikt z forumowiczow nie jedzie na Linkin Park i Pearl Jam? Trudno. Ja tam jade. Mam nadzieje, ze to nie przeze mnie nie jedziecie |
no patrz, pod domem mi siedziałeś, pod samym Minas Nursus i się nie ujawniłeś
hrabek - 12 Lipca 2007, 09:34
wiem, popatrzylem na wieze i pomachalem. Ale nie widzialem, zebys odmachal
mad - 13 Lipca 2007, 02:10
Dawno mnie tu nie było, przedstawiam zatem parę refleksji:
Nowy Megadeth jest niezły, ale nie powala na ziemię. Z jednej strony wiadomo, że zespół najlepsze czasy ma za sobą, z drugiej - to jeszcze nie jest muzyczna emerytura i odcinanie kuponów. Pierwsza część płyty lepsza od drugiej. Pomysł z nową wersją "A tout le monde" całkowicie chybiony. Mogli to na jakiejś EPce wydać, a nie na płycie z premierowym materiałem.
Świetna jest nowa płyta Behemoth. Małe zastrzeżenia mam do tych różnych ozdobników (włącznie z Możdżerem), ale całość prezentuje się kapitalnie. Dobre kompozycje, brzmienie, technika, aranżacje. Polecam!
Z metalu w ostatnich miesiącach spodobały się jeszcze: Immolation (CD +EP), Annihilator, Dream Theater.
Koncercik Slayera w Katowicach był dla mnie wielkim przeżyciem zważywszy, że na żywo widziałem tych nicponi pierwszy raz. Dzień później Iron Maiden w Ostravie nie wywołał już takiego wrażenia. Chyba to był najsłabszy koncert Maiden, na którym byłem.
Spoza metalu polecam nowy Rush i Porcupine Tree. Rozczarowuje ewidentnie przynudzający Marillion - tu mamy już chyba do czynienia z odcinaniem kuponów.
Szara opończa - 13 Lipca 2007, 11:40
Dream Theater - ten zespół obral dorge ktora nie do konca rozumiem.. poki co podazam nia ale jakby tak z rozpedu...
Po scense from a memory kazda plyta jest raczej taka sama - przecietna.. Octavarium troche sie wyroznilo, no i siwetnie zagrane i przekrojowe Score (ale to koncert wiec na marginesie)... Systematic Chaos jest.. hmm.. niby odrobine lepsze od 6 degrees, czy Train... ale i tak gdzies chlopaki bladza chyba... moim zdaniem oczywiscie..
mad - 13 Lipca 2007, 13:29
Trochę racji na pewno masz. Przyznaję, że nie znam wszystkich płyt DT, a sam zespół nie jest w ścisłej czołówce moich muzycznych zainteresowań. Tym niemniej ostatnia płyta naprawdę mi się podoba. Lubię rozbudowane kompozycje, techniczne granie. Rock progrestwny ciągle jest mi w smak.
lavojtek - 13 Lipca 2007, 13:36
Widzialem w zeszlym tygodniu Napalm Death na zywo. Hu, hu! Panowie posuneli sie w latach ale daja ciagle takiego czadu ze wyskoczylem z kapci Niezapomniane przezycie ... i kilkugodzinne piszczenie w uszach
mad - 13 Lipca 2007, 13:46
lavojtek napisał/a | Widzialem w zeszlym tygodniu Napalm Death na zywo. Hu, hu! |
Lubię ten zespół. Ostre, dosyć proste łojenie, skondensowane utwory. Hm, przeciwieństwo Dream Theater. Nie znam ostatniej płyty ND. Rzecz warta grzechu?
gorat - 13 Lipca 2007, 18:44
Ostatnio miałem do czynienia z Lady Pank (tom pierwszy wspominkowej kolekcji). Kiepskie warunki nie pozwoliły jednak do końca poczuć płyty.
Trochę wcześniej przesłuchałem "02 Panic Room" Riverside. Swoją drogą - płyta jest taniutka biorąc pod uwagę stosunek długości do ceny. Brawo. Treść miła dla ucha. Nie narzekam. Słusznie jest na liście bestsellerów.
mad - 13 Lipca 2007, 19:45
Czekam na nowy album Riverside. A EP-ki jeszcze nie zdążyłem kupić.
Madar - 13 Lipca 2007, 23:38
Moja ulubiona piosenka jednego z chętniej sluchanych zespołów choć wolę inne wykonania (zespół DDT)
http://www.grammy.ru/musi...pravdu&id=66944
No i oczywiście Lube
http://pl.youtube.com/watch?v=Beo15NwG4xE
rysiull - 14 Lipca 2007, 10:58
lavojtek napisał/a | Sosnechristo napisał/a | A słyszałeś już nowe Megadeth? |
Slyszalem ale sie nie wsluchalem jeszcze! Zbyt duza kolejka. Na razie moge powiedziec ze mi sie podoba Low |
ja mam mieszane odczucia co do nowej płytki słuchałam raz i na mp3 wrzuciłam tylko a tout le monde .... hmmm sentyment ... ale mam nadzieję ze po kilku przesłuchaniach coś mi się jeszcze spodoba...
|
|
|