Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy w¶ciekły pies? Wybór należy do Ciebie.
Martva - 17 Wrześ¶nia 2007, 11:29
Cytat | Ja nie jadam w pracy takich rzeczy - tylko gar¶ć owoców. |
No przy gar¶ci owoców to chyba bym mdlała w okolicy 16.00. Niestety, 9 godzin najczę¶ciej ciężkiej pracy fizycznej, a w najłagodniejszej wersji stania/chodzenia wymagało czego¶ bardziej konkretnego - miseczka czego¶ w rodzaju sałatki (baza z węglowodanów + warzywa) i dodatkowo jabłko albo pomarańcza pozwalały mi wytrzymać do kolacji koło 19.00.
Agi - 17 Wrześ¶nia 2007, 11:39
mawete, mam dużo winogronek, daj przepis na miodek
mawete - 17 Wrześ¶nia 2007, 11:41
Agi55: trzeba mieć wiecej miodku niz winogronek niestety.... ja pierwszy raz dałem pół na pół zobaczymy co wyjdzie a z winogronek to juz chyba wiesz co robić..
Agi - 17 Wrześ¶nia 2007, 11:45
A jakie¶ bliższe szczegóły, czy to tajemnica podczaszego?
mawete - 17 Wrześ¶nia 2007, 11:54
dodałem kilka rzeczy... orzechy, goĽdziki, cynamon, owoce jałowca, odrobinkę curry, kilka kawałków drewna dębowego. a teraz się przegryza... zobaczymy co wyjdzie - najbardziej niepokoi mnie duża ilo¶ć winogron.... Pożiwiom uwidim
Haletha - 17 Wrześ¶nia 2007, 12:37
corpse bride napisał/a | wczoraj bylam na imprezie z perskim zarciem. spoczko. |
A na czym polegało to perskie żarcie?:)
Kruk Siwy - 17 Wrześ¶nia 2007, 12:48
Ryby z półmiska puszczały "perskie oczka".
dzejes - 17 Wrześ¶nia 2007, 13:51
Rafał napisał/a | Fl±dra też jest dobra. Cała sztuka w przygotowaniu. |
Wieczny odpoczynek racz mu dać... Znaczy smacznego!
Fl±dry bałtyckie s± z tego co wiem najbardziej przesi±kniętymi metalami ciężkimi istotami w tym ramieniu Drogi Mlecznej
mawete - 17 Wrześ¶nia 2007, 14:17
dzejes: a to co kupujesz w sklepie (nie tylko fl±dry) to jak s±dzisz, sk±d jest? Nie liczę krewetek itp.
Rafał - 17 Wrześ¶nia 2007, 14:36
dzejes, nie ma już na tym ¶wiecie "zdrowych" ryb Pstr±gi s± tuczone "wsadem białkowym odkostnionym", tzn przetworzon± padlin± wzbogacon± mixem witaminowo-jakim¶ tam, łososie - zatrute, panga - zgroza czym to karmia i w jakim gnoju to pływa, jedyny ratunek w połowach kryla
dzejes - 17 Wrześ¶nia 2007, 14:37
Nienienie, ja to wszystko wiem, ale fl±dry żyj± w mule - a bałtycki muł, cóż, sami wiecie...
Rafał - 17 Wrześ¶nia 2007, 14:40
Rooooodion, Rodioon, weĽ i normalnie zagrzmij. Słyszysz?
hjeniu - 17 Wrześ¶nia 2007, 14:42
Jaki muł?! Czysty nieskazitelny piasek a nie żaden muł.
Haletha - 17 Wrześ¶nia 2007, 15:11
Z muła to można zrobić salami;)
agnieszka_ask - 17 Wrześ¶nia 2007, 15:29
Cytat | agnieszka_ask, obiecana sałatka z ciecierzycy. |
Kruku Siwy, ogromnie ogromy całus w podzięce
a ile tej włoszczyzny proponujesz?
Kruk Siwy - 17 Wrześ¶nia 2007, 15:43
Osobi¶cie wolałbym całusa w policzek... całus w podzięce to może już zbyt intymnie... hihihi.
Co do ilo¶ci to zależy niestety ile chcesz zrobić tej sałatki. Na standardow± puszkę cieciorki wystarczy zwykła standardowa włoszczyna nabyta gdziekolwiek. Patrz tylko żeby nie było nadmiaru marchewki bo będzie zbyt słodka.
agnieszka_ask - 17 Wrześ¶nia 2007, 16:41
Kruku Siwy, przecież to był przeogromniasty całus wła¶nie w policzek
za wskazówki bardzo dziękuję, my¶lę, że w najbliższym czasie uda mi się dokonać tego kulinarnego cudu
Kruk Siwy - 17 Wrześ¶nia 2007, 16:45
Proste, smaczne i skutkuje... buziakami. Będę czę¶ciej robił.
A druga sałatka robiona synchronicznie była z kukurydz± i jajem. Dałem mniej musztardy do majonezu ale za to dodałem do masy tabasco. Efekt też był niezły. Słodycz i gładĽ a potem do¶ć ostro w buzi.
Ot tak, z zaskoczenia.
corpse bride - 17 Wrześ¶nia 2007, 17:23
perskie zarcie przypominalo mi balkanskie: np. zawiniatka w lisciach winogron, jakas papka smazona z baklazana i inne takie. do tego barman robil zupelnie nie perskie drinki
Martva - 18 Wrześ¶nia 2007, 21:45
Perskie żarcie mogłabym lubić. Przynajmniej czę¶ć.
Przywlokłam dzi¶ 4 kilo ¶liwek z placu i katuję je - jedne octem, a drugie czerwonym winem i octem (też czerwonym). Kusi mnie jeszcze wersja z octem i cukrem, ale nie miałam siły.
Miękkie s± okrutnie, ale trudno, będ± kapciowate najwyżej, i tak je zjem i tak. Te na czerwono poważnie naruszyłam, bo jem je od czasu do czasu i zastanawiam się czy mi smakuj±
Piech - 19 Wrześ¶nia 2007, 00:26
Czy Persowie może wiedz± jak przyrz±dzić makaron po ormiańsku?
corpse bride - 19 Wrześ¶nia 2007, 03:41
nie wiem, czy persowie generalnie wiedza. ci moi gotuja slabo i wiekszosc zarcia przyniosla rodzina i znajomi, he he.
edit: ale poznalam jedna pania o ormianskich korzeniach, jak ja jeszcze spotkam, to moge zapytac o makaron. z armenia to ona ma malo wspolnego, ale skoro kanadyjka u ktorej jestem i jej teksanski maz robia pierogi, bo jej rodzina byla z ukrainy, to kto wie...
mawete - 19 Wrześ¶nia 2007, 07:45
Martva: spirytusem je... znaczy te ¶liwki
Haletha - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:23
Szał makaronu po ormiańsku zaczyna ogarniać forum. Ciekawe czy utrzyma się, gdy wreszcie dowiemy się co to takiego:)
Jem gulasz z makaronem po polsku. A potem wezmę sobie chałwy. Nigdy jej nie lubiłam. Przez całe życie miałam odruch wymiotny na sam± my¶l o zapachu tej słodkiej substancji. Ostatnio zaczęłam podskubywać przy okazji częstowania. Aż wreszcie zjadłam oficjalnie... No i zaczęło się. Na jaki¶ czas wszelkie inne słodycze id± w odstawkę:)
Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:25
O chałwa!
Znaczy, dobra jest.
Ale mnie się ¶ni dobry, stary, komunistyczny blok kakaowy...
Agi - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:26
Taki czekoladopodobny?
mawete - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:27
Watróbki rybne z konserwy... drugi raz już dzisiaj...
Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:28
Nio. Jam go jeszcze w latach sze¶ćdziesi±tych pokochał.
Haletha - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:30
Kruk Siwy napisał/a | Ale mnie się ¶ni dobry, stary, komunistyczny blok kakaowy... |
To znaczy cały blok umawiaj±cy się na picie kakao?;)
A tak na serio pamiętam (a moja pamięć nie sięga tak daleko, jak Krukowa) prawdziw± czekoladę ze schyłkowego okresu komunizmu. Nie pamiętam sk±d rodzina j± brała... ale był± pyszna. Teraz już takich nie ma, wszystkie Milki wymiękaj±. To była Czekolada Z Kotkiem i miała podłużne "żeberka" z kocimi łebkami na końcu.
mawete - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:32
Haletha: cholera ja tez chcę - wiem skad brałem... ale teraz znaleĽć...
|
|
|