Blogowanie na ekranie - Polowanie na Wąpierza
Kasiek - 6 Sierpnia 2009, 21:51
Jutro idę do fryzjera, w ramach reklamacjhi farby do włosów. Mam ochotę na szaleństwo i chyba na to, zeby siebie nie poznać, jak wyjdę. Trzymajcie kciuki
Zrobiłam zamówienie na koraliki. 350 zł Aua Ale już się nie mogę doczekać, jak je dostanę.
Martva - 7 Sierpnia 2009, 12:21
To że jeszcze nie piszesz jak efekty to dobrze czy źle?
Kasiek - 8 Sierpnia 2009, 09:50
o 12.20 to ja siedziałam jeszcze w trakcie strzyżenia, po pasemkach i przed koloryzacją.
Po kolei.
Najpierw dobre pół godziny rozmawiałyśmy o tym, co się stało z włosami, o tym, co bym chciała, jaki kolor, jaką fryzurę. Pani Weronika słuchała, podpowiadała, patrzyła, mówiła, co realne, a co nie (np. blond), w czym mi będzie najlepiej (mam nie rezygnować z rudości i nie wchodzić w za ciemne brązy, a te tylko ciemne i tak dalej). Potem Klaudia pojechała po farbę dla mnie do hurtowni, bo takiej czerwieni nie mieli
Najpierw pasemka rozjaśniaczem. Po raz pierwszy miałam coś blond na głowie Rozjaśniły się pierwsza klasa, w co nawet p. Weronika ledwie uwierzyła. W międzyczasie oglądałyśmy album ze zdjęciami i jej i pani Moniki, kosmetyczki. Wesoło było bo jeden z 1988 roku a wtedy były cudne i suknie i fryzury
Potem miałam strzyżenie. Krótko. Krócej. Jeszcze. No, niech pani ciachnie Się śmiały, że dawno takiej odważnej nie było, bo ostatnio co tydzień przychodzi taka laska, co tnie obie 2 mm, i farbuje 2 mm odrostów Mogę sobie małego irokeza zrobić teraz. Fryzura wygląda najlepiej po wstaniu z łóżka. Mam taki bałagan, że wystarczy lakierem utrwalić bez czesania i wyjść i każdy pomyśli, że tak to miało być I o to chodziło, chociaż docelowo będzie inaczej, z asymetrią itd, ale musi mi np. grzywka podrosnąć.
Potem farbowanie, nałożona farba miała kolor intensywnie ceglasty, ale takiej czerwono-bordowej cegły, a nie pomarańczowej i wszystkie laski były mocno ciekawe co z tego wyjdzie, bo tego koloru to tam jeszcze nie kładły Wyszło bosko, mam czeeeerwoooneee włosy z lekkimi pasemkami, bo blond ufarbował się lekko jaśniej i intensywniej.
Na koniec dostałam jeszcze profesjonalne kosmetyki do włosów (szampon, maska, fluid) i stwierdziłam, że będę przychodzić tam do fryzjera.
Naprawdę, szczerze polecam, fryzjerka naprawdę słucha, kombinuje, sugeruje. Ceny ma może wyższe o 15 zł niż tam, gdzie chodziłam (czyli ok 60 zł za włosy długie), ale wolę zapłacić więcej i być naprawdę zadowolona i jeszcze spędzić tak miło czas. Kobieta pracowała wcześniej w Pierre, więc nie jest byle kim. I nie robi za wszelką cenę swojej wizji.
A i kosmetyczke też podobno jest bardzo dobra, a ceny ma super. W momencie kiedy makijaż dzienny, wieczorowy i ślubny wszędzie w Lublinie kosztuje mniej więcej 70-90-200, u niej 60-80-90 a na zdjęciach wyglądał bosko I jedna dziewczyna wczoraj od niej wyszła przepięknie umalowana na własny ślub i powiedziała, że kiedyś jako druhnę ją ta kobieta malowała i trzymało się super.
Nieżałuję spędzonych tam 4,5 godziny Jakby ktoś chciał adres to dam na pw, żeby reklamy nie robić
Martva - 8 Sierpnia 2009, 09:53
Fotkę!
Karl - 8 Sierpnia 2009, 10:00
Kasiek: foto, or it didn't happen.
dalambert - 8 Sierpnia 2009, 10:40
Kasiek, a perukę kiedy kupujesz
Kasiek - 8 Sierpnia 2009, 12:17
Ale ja się super czuję, nie chcę peruki :d A jakie mycie włosów jest teraz przyjemne... znaczy szybkie
Fotki będą, jadę za chwilę do kamieniołomów na strzelankę, to mi popstrykają Do zobaczyska jutro
MilleniumFalcon - 9 Sierpnia 2009, 21:43
Zaraz będzie pojutrze...
FOOOOTKĘ DAJ! O-bie-ca-łaś!
dalambert - 9 Sierpnia 2009, 22:09
Kasiek napisał/a | Ale ja się super czuję, nie chcę peruki |
Ale walnęłaś takiego pięknego szorta w temacie
Ja i fryzjerka
że aż sie prosiło o odrobinę dziegciu , no i oczywiście
GDZIE ta obiecywana FOTA
merula - 10 Sierpnia 2009, 12:35
FOTA na życzenie szanownego pana
http://www.fota.pl/fota_pl/web/pl/
dalambert - 10 Sierpnia 2009, 12:38
merula, co Ty kombinujesz? czy to zatopione Auto to nowa Kasiek w Nowej Fryzurze
merula - 10 Sierpnia 2009, 12:58
chciałeś FOTY, dostałeś.
jakbyś chciał fotkę, albo i zdjęcie, to już nie ja
Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 13:11
Fotek nie bedzie, bo ja na glupim macu pracowac nie umiem, A Marcin nie chce sie odkleic od gry. Nawet glupie polskie literki sie tu robi dziwnie, wiec ich w poscie nie ma. *beep* blada, kochani.
Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 13:13
http://picasaweb.google.c...Jv6psaPpafGrQE#
http://picasaweb.google.c...CMCv8tuR1rrXYg#
Moze tak sie da... w poprzednim nawklejalam linkow, w podgladzie bylo super, w poscie zero widocznych, potem juz nawet podglad nic nie dawal. Moze wam sie albumy wyswietla
Martva - 10 Sierpnia 2009, 13:51
Fajną ma strukturę ta Twoja fryzura, na mojej sierści by coś takiego potrzebowało tony kosmetyków, żeby nie wyglądać jak zupełnie gładkie włosy nierównej długości
Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 13:53
Ale to tak tylko po spaniu w samochodzie. Na codzien musze tez czegos uzywac. Ale i tak mi sie podoba
Martva - 10 Sierpnia 2009, 14:02
E, to ja już wolę moje kudły do d... to jest, chciałam powiedzieć, poniżej pasa, wystarczy je rozczesać i nie potrzebują kosmetyków Pazurki i pasemka na kimś jak najbardziej, pasuje Ci to cięcie.
http://picasaweb.google.c...050375744497730
fajna fotka
Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 14:09
No, a jaki fajny mam od slonca czerwono-bialy krzyzyk na plecach od tej bluzki...
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 09:54
Najpierw wszyscy krzyczeli o fotk, a teraz to nawet nie powiedzą, czy lepiej czy gorzej...
ihan - 11 Sierpnia 2009, 09:56
Dobrze zrobiona fryzura, tylko jak dla mnie za długi tył, nie lubię jak mi się coś plącze po szyi. Bardzo dobrze zrobiona struktura i trójwymiarowość.
dalambert - 11 Sierpnia 2009, 09:58
Kasiek napisał/a | czy lepiej czy gorzej... |
ALeż oczywiście, ze gorzej / to co by ci się w głowce ie poprzewracało z nadmiaru szczęścia/
Gania , strzela i jeszcze ślicznie wygląda - brrrr
baranek - 11 Sierpnia 2009, 10:00
Cytat | Gania , strzela i jeszcze ślicznie wygląda |
wypisz - wymaluj: Heroina.
dalambert - 11 Sierpnia 2009, 10:01
baranek, i jeszcze jakiegoś Krasnala w domu hoduje
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 10:02
Tył jest dluższy, bo na razie miałam za krótkie włosy na górze, żeby zrobić to co chciałam, zatem musiała mi obciąć tak. źa dwa miesiące będzie inaczej Ale i tak mi się podoba
dalambert: jakiego krasnala?
Anonymous - 11 Sierpnia 2009, 10:02
Bardzo ładnie Ci w tej fryzurze.
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 10:04
Dziękuję, czuję się dowartościowana a ostatnio jakiś dół się przyplątał, to i mi lepiej już...
A. Zrobiłam zamówienie za gigantyczną kwotę na koraliki i inne. Jestem hapi.
Martva - 11 Sierpnia 2009, 11:03
No, to poprawia humor, dopóki się na stan konta nie spojrzy
BTW jak sprawy z Mileną? Znaczy taką firmą, żeby nie było że pytam o znaną pisarkę
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 12:19
Zrezygnowalam z zamowienia, bo pani sama mi to zaproponowala. Tydzien po tym jak mieli mi dyzurnie paczke wyslac ona sie dopomina o numer domu... I to po moim mailu... Tragedia normalnie. Bo ze znana pisarka to jak najlepiej Nie dosc ze fajna to jeszcze pieknieje z dnia na dzien
Wiesz, ja do tego zalozenia dolozylam 50 zl. Reszta to jak sie przeszlam po kilku sklepach w galerii handlowej gdzie pracuje, dziewczyny sie rzucily Wiec konta tak bardzo nie obciazylo
Uwaga. Mam mocne postanowienie poprawy - oszczedzam. W koncu trzeba iec za co wyprowadzic sie do tej Warszawy, nie? Ma ktos jakies dobra rady?
MilleniumFalcon - 11 Sierpnia 2009, 14:24
Kasiek napisał/a | Bo ze znana pisarka to jak najlepiej Nie dosc ze fajna to jeszcze pieknieje z dnia na dzien |
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 14:32
śmiej się śmiej. Jak Cię ktoś nie pozna na konwencie to dopiero się będziesz śmiała
|
|
|