To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Polowanie na Wąpierza

Kasiek - 6 Sierpnia 2009, 21:51

Jutro idę do fryzjera, w ramach reklamacjhi farby do włosów. Mam ochotę na szaleństwo i chyba na to, zeby siebie nie poznać, jak wyjdę. :P Trzymajcie kciuki :D

Zrobiłam zamówienie na koraliki. 350 zł :P Aua :D Ale już się nie mogę doczekać, jak je dostanę.

Martva - 7 Sierpnia 2009, 12:21

To że jeszcze nie piszesz jak efekty to dobrze czy źle? ;)
Kasiek - 8 Sierpnia 2009, 09:50

o 12.20 to ja siedziałam jeszcze w trakcie strzyżenia, po pasemkach i przed koloryzacją.
Po kolei.
Najpierw dobre pół godziny rozmawiałyśmy o tym, co się stało z włosami, o tym, co bym chciała, jaki kolor, jaką fryzurę. Pani Weronika słuchała, podpowiadała, patrzyła, mówiła, co realne, a co nie (np. blond), w czym mi będzie najlepiej (mam nie rezygnować z rudości i nie wchodzić w za ciemne brązy, a te tylko ciemne i tak dalej). Potem Klaudia pojechała po farbę dla mnie do hurtowni, bo takiej czerwieni nie mieli :P

Najpierw pasemka rozjaśniaczem. Po raz pierwszy miałam coś blond na głowie :P Rozjaśniły się pierwsza klasa, w co nawet p. Weronika ledwie uwierzyła. W międzyczasie oglądałyśmy album ze zdjęciami i jej i pani Moniki, kosmetyczki. Wesoło było bo jeden z 1988 roku a wtedy były cudne i suknie i fryzury :D

Potem miałam strzyżenie. Krótko. Krócej. Jeszcze. No, niech pani ciachnie :D Się śmiały, że dawno takiej odważnej nie było, bo ostatnio co tydzień przychodzi taka laska, co tnie obie 2 mm, i farbuje 2 mm odrostów :P Mogę sobie małego irokeza zrobić teraz. Fryzura wygląda najlepiej po wstaniu z łóżka. Mam taki bałagan, że wystarczy lakierem utrwalić bez czesania i wyjść i każdy pomyśli, że tak to miało być :P I o to chodziło, chociaż docelowo będzie inaczej, z asymetrią itd, ale musi mi np. grzywka podrosnąć.

Potem farbowanie, nałożona farba miała kolor intensywnie ceglasty, ale takiej czerwono-bordowej cegły, a nie pomarańczowej i wszystkie laski były mocno ciekawe co z tego wyjdzie, bo tego koloru to tam jeszcze nie kładły :D Wyszło bosko, mam czeeeerwoooneee włosy z lekkimi pasemkami, bo blond ufarbował się lekko jaśniej i intensywniej.

Na koniec dostałam jeszcze profesjonalne kosmetyki do włosów (szampon, maska, fluid) i stwierdziłam, że będę przychodzić tam do fryzjera.

Naprawdę, szczerze polecam, fryzjerka naprawdę słucha, kombinuje, sugeruje. Ceny ma może wyższe o 15 zł niż tam, gdzie chodziłam (czyli ok 60 zł za włosy długie), ale wolę zapłacić więcej i być naprawdę zadowolona i jeszcze spędzić tak miło czas. Kobieta pracowała wcześniej w Pierre, więc nie jest byle kim. I nie robi za wszelką cenę swojej wizji.

A i kosmetyczke też podobno jest bardzo dobra, a ceny ma super. W momencie kiedy makijaż dzienny, wieczorowy i ślubny wszędzie w Lublinie kosztuje mniej więcej 70-90-200, u niej 60-80-90 a na zdjęciach wyglądał bosko :) I jedna dziewczyna wczoraj od niej wyszła przepięknie umalowana na własny ślub i powiedziała, że kiedyś jako druhnę ją ta kobieta malowała i trzymało się super.

Nieżałuję spędzonych tam 4,5 godziny :P Jakby ktoś chciał adres to dam na pw, żeby reklamy nie robić :)

Martva - 8 Sierpnia 2009, 09:53

Fotkę!
Karl - 8 Sierpnia 2009, 10:00

Kasiek: foto, or it didn't happen.
dalambert - 8 Sierpnia 2009, 10:40

Kasiek, a perukę kiedy kupujesz :?:
Kasiek - 8 Sierpnia 2009, 12:17

Ale ja się super czuję, nie chcę peruki :d A jakie mycie włosów jest teraz przyjemne... znaczy szybkie :P

Fotki będą, jadę za chwilę do kamieniołomów na strzelankę, to mi popstrykają :D Do zobaczyska jutro :)

MilleniumFalcon - 9 Sierpnia 2009, 21:43

Zaraz będzie pojutrze...
FOOOOTKĘ DAJ! O-bie-ca-łaś! ;P:

dalambert - 9 Sierpnia 2009, 22:09

Kasiek napisał/a
Ale ja się super czuję, nie chcę peruki

Ale walnęłaś takiego pięknego szorta w temacie
Ja i fryzjerka
że aż sie prosiło o odrobinę dziegciu , no i oczywiście
GDZIE ta obiecywana FOTA :twisted: :?:

merula - 10 Sierpnia 2009, 12:35

FOTA na życzenie szanownego pana

http://www.fota.pl/fota_pl/web/pl/

dalambert - 10 Sierpnia 2009, 12:38

merula, co Ty kombinujesz? czy to zatopione Auto to nowa Kasiek w Nowej Fryzurze :shock: :?:
merula - 10 Sierpnia 2009, 12:58

chciałeś FOTY, dostałeś.

jakbyś chciał fotkę, albo i zdjęcie, to już nie ja :wink:

Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 13:11

Fotek nie bedzie, bo ja na glupim macu pracowac nie umiem, A Marcin nie chce sie odkleic od gry. Nawet glupie polskie literki sie tu robi dziwnie, wiec ich w poscie nie ma. *beep* blada, kochani.
Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 13:13

http://picasaweb.google.c...Jv6psaPpafGrQE#

http://picasaweb.google.c...CMCv8tuR1rrXYg#

Moze tak sie da... w poprzednim nawklejalam linkow, w podgladzie bylo super, w poscie zero widocznych, potem juz nawet podglad nic nie dawal. Moze wam sie albumy wyswietla

Martva - 10 Sierpnia 2009, 13:51

Fajną ma strukturę ta Twoja fryzura, na mojej sierści by coś takiego potrzebowało tony kosmetyków, żeby nie wyglądać jak zupełnie gładkie włosy nierównej długości ;)
Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 13:53

Ale to tak tylko po spaniu w samochodzie. Na codzien musze tez czegos uzywac. Ale i tak mi sie podoba :)
Martva - 10 Sierpnia 2009, 14:02

E, to ja już wolę moje kudły do d... to jest, chciałam powiedzieć, poniżej pasa, wystarczy je rozczesać i nie potrzebują kosmetyków ;) Pazurki i pasemka na kimś jak najbardziej, pasuje Ci to cięcie.
http://picasaweb.google.c...050375744497730
fajna fotka :)

Kasiek - 10 Sierpnia 2009, 14:09

No, a jaki fajny mam od slonca czerwono-bialy krzyzyk na plecach od tej bluzki...
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 09:54

Najpierw wszyscy krzyczeli o fotk, a teraz to nawet nie powiedzą, czy lepiej czy gorzej...
ihan - 11 Sierpnia 2009, 09:56

Dobrze zrobiona fryzura, tylko jak dla mnie za długi tył, nie lubię jak mi się coś plącze po szyi. Bardzo dobrze zrobiona struktura i trójwymiarowość.
dalambert - 11 Sierpnia 2009, 09:58

Kasiek napisał/a
czy lepiej czy gorzej...

ALeż oczywiście, ze gorzej ;P: / to co by ci się w głowce ie poprzewracało z nadmiaru szczęścia/
Gania , strzela i jeszcze ślicznie wygląda - brrrr :wink:

baranek - 11 Sierpnia 2009, 10:00

Cytat
Gania , strzela i jeszcze ślicznie wygląda

wypisz - wymaluj: Heroina.

dalambert - 11 Sierpnia 2009, 10:01

baranek, i jeszcze jakiegoś Krasnala w domu hoduje :mrgreen:
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 10:02

Tył jest dluższy, bo na razie miałam za krótkie włosy na górze, żeby zrobić to co chciałam, zatem musiała mi obciąć tak. źa dwa miesiące będzie inaczej :D Ale i tak mi się podoba :D

dalambert: jakiego krasnala?

Anonymous - 11 Sierpnia 2009, 10:02

Bardzo ładnie Ci w tej fryzurze.
Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 10:04

Dziękuję, czuję się dowartościowana :D a ostatnio jakiś dół się przyplątał, to i mi lepiej już...

A. Zrobiłam zamówienie za gigantyczną kwotę na koraliki i inne. Jestem hapi.

Martva - 11 Sierpnia 2009, 11:03

No, to poprawia humor, dopóki się na stan konta nie spojrzy ;P:

BTW jak sprawy z Mileną? Znaczy taką firmą, żeby nie było że pytam o znaną pisarkę ;)

Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 12:19

Zrezygnowalam z zamowienia, bo pani sama mi to zaproponowala. Tydzien po tym jak mieli mi dyzurnie paczke wyslac ona sie dopomina o numer domu... I to po moim mailu... Tragedia normalnie. Bo ze znana pisarka to jak najlepiej :D Nie dosc ze fajna to jeszcze pieknieje z dnia na dzien :D

Wiesz, ja do tego zalozenia dolozylam 50 zl. Reszta to jak sie przeszlam po kilku sklepach w galerii handlowej gdzie pracuje, dziewczyny sie rzucily :D Wiec konta tak bardzo nie obciazylo :P

Uwaga. Mam mocne postanowienie poprawy - oszczedzam. W koncu trzeba iec za co wyprowadzic sie do tej Warszawy, nie? Ma ktos jakies dobra rady?

MilleniumFalcon - 11 Sierpnia 2009, 14:24

Kasiek napisał/a
Bo ze znana pisarka to jak najlepiej :D Nie dosc ze fajna to jeszcze pieknieje z dnia na dzien :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kasiek - 11 Sierpnia 2009, 14:32

śmiej się śmiej. Jak Cię ktoś nie pozna na konwencie to dopiero się będziesz śmiała :P

Partner forum