Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski
Fidel-F2 - 5 Maj 2009, 08:56
Nocturn, nie zapomnij co wieczór Corega tabs do szklanki wrzucić
Agi - 5 Maj 2009, 08:57
Fidel-F2, czy Ty się nudzisz, czy na czerwony pasek pracujesz?
Fidel-F2 - 5 Maj 2009, 08:59
dawaj Agi, ten pasek, będziemy mieli nudne formalności z głowy
Agi - 5 Maj 2009, 09:00
Pasek jest za karę, a nie w nagrodę
Fidel-F2 - 5 Maj 2009, 09:02
to już zostawiam w Twojej gestii z jakiego tytułu mi go przyznasz
dalambert - 5 Maj 2009, 09:06
Agi, przyznaj mu tytuł Tetricus Candidatus i będzie po kłopocie
RD - 5 Maj 2009, 09:20
Dziękuję za kolejną porcję gratulacji. Napawam się nimi, dokąd mogę, zanim zaczniecie na mnie kląć
Martva napisał/a | Co Ty wiesz o krępowaniu |
Coś tam wiem... Ale nie będę się przechwalał
dalambert napisał/a | A tak na marginesie Szanowny Autor i redaktor na Targi Książki się do Stołycy nie wybiera czasem ? |
Mnie nie zapraszają na takie imprezy, co stwierdzam z tak zwanym bólem serca, aczkolwiek ból to dość umiarkowany.
Fidel-F2 napisał/a | kierunek chociaż |
Fidelu, kierunek będzie jedynie słuszny. A tak poważnie, za wcześnie o tym mówić. Poczekaj aż popracuję parę miesięcy, sprawdzę pewne koncepcje w praniu.
Nocturn napisał/a | hm......
Będę miał Ciebie oko RD.... i zęby w pogotowiu |
Hm... Mnie niezwykle ciężko przestraszyć, dlatego podjąłem się pełnienia funkcji rednacza . A z zębami musisz uważać i dopaść mnie w chwili, kiedy nie będę miał na sobie zbroi.
Fidel-F2 - 5 Maj 2009, 09:23
no, dyplomata, cholera
dalambert - 5 Maj 2009, 09:28
RD napisał/a | Mnie nie zapraszają na takie imprezy, co stwierdzam z tak zwanym bólem serca, aczkolwiek ból to dość umiarkowany |
w nowej sytuacji to szanowne właścicielostwo czyli Fabrykanty złoconą lektyką winny Nowego Rednacz, a i Tfurce Wybitnego przewieźć i na Targach ksiąki prezentować szerokiej czytelnikow rzeszy
RD - 5 Maj 2009, 09:39
Wiesz, dalambercie, nie byłem i raczej nie będę ulubieńcem tłumów, nie mogę liczyć na uwielbienie rzeszy fanów/fanek. Mój tak zwany target ma to do siebie, że w olbrzymiej większości po prostu czyta, nie chodzi na spotkania autorskie, nie udziela się na forach. Na takich targach do stolika ze mną podejdzie dosłownie parę osób (już to przerabiałem), ściąganie mnie jest więc w sumie mało sensowne. Jak się okazuje, ilość sprzedanych egzmeplarzy nie przekłada się na "fizyczną" popularność. I bardzo dobrze, bo jestem już w wieku, kiedy człowiek docenia święty spokój .
Fidelu
Ja bym powiedział więcej - ruski dyplomata
dalambert - 5 Maj 2009, 09:46
RD, pytanie i nadzieja było dość przewrotne poprostu SKOFa jest 23 maja i tam masz fanów od cholery więc pomyślalem sobie, zę gdyby Cię na Targi przygnało to można by połączyć wredne / targi / z przyjemnym /SKOFa/
Witchma - 5 Maj 2009, 09:47
dalambercie, nie rób podchodów. Niech RD przyjeżdża po prostu na skofę bez żadnych targowych dodatków
dalambert - 5 Maj 2009, 10:22
Witchma, jasne a TY
Witchma - 5 Maj 2009, 10:26
dalambercie, a już się stęskniłeś?
Rafał - 5 Maj 2009, 10:27
Ufff. To i dobrze. Że Fabryka, to było jasne od początku, ale mojego imiennika z Fabryka nie kojarzyłem. Gratulacje i do roboty . Jestem uspokojony ale i zaintrygowany. Fakt, faktem, przyda się wytrzepać to i owo, zasady przejrzeć i może pozmieniać, tematy wstydliwe za uszy na jaw powyciągać. Wybacz bezczelność, ale kusi mnie napisać co bym sobie życzył. A życzyłbym sobie postawić jasno sprawę honorariów, bo w tym temacie królują niedomówienia i półsłówka półgębkiem rzucane i w tym kontekście szczególnie polecam pamięci Maxa i Rodiona. Mam nadzieję, a widząc ciebie na stołku coraz pewniejsze, że powróci na łamy wschód. Mam nadzieję na mocną publicystykę (Cebule lubię i Pawlaka ) Mam nadzieje na przypływ ogierów z Fabrycznej stajni na forum i mam nadzieję na aktywność wydawnictw różnych na forum.
To by było na początek
Gratuluję serdecznie i trzymam kciuki!
dalambert - 5 Maj 2009, 10:35
Witchma, za Tobą nie sposób się stęsknić, do Ciebie tęskni się nieustannie
jewgienij - 5 Maj 2009, 11:02
Co do honorariów, stawek, statusu debiutanta itp, to skoro "working" od tylu lat, to nie łudziłbym się, że Fabryka będzie się wyrywać z poprawą warunków. Biznes to biznes. Ale fajnie by było, żeby było to bliżej stawek NF.
Publicystyka musi wrócić, mogę dać namiary ( biorę umiarkowaną prowizję ) na ludzi, którzy zrobią RD najlepszą publicystykę w branży. Nie za frajer, oczywiście. Wtedy pismo będzie opiniotwórcze, a NF będzie mogło bez przeszkód poświęcić całe swoje łamy na reklamy nowych filmów.
Teksty zw Wschodu - jak najbardziej!
Co do autorów Fabryki, to chyba nic się nie zmieni. Wielu już regularnie publikuje w piśmie, a innym przecież nikt drogi nie zamykał. Byle tylko nie leciało np. "Oko Jelenia" w odcinkach, a nie powinno być żadnych podejrzeń o nieczyste gierki.
Ale - jak w reklamie IKEI - Ty tu urządzisz i Ty tu oczywiście zadecydujesz...
Witchma - 5 Maj 2009, 11:09
jewgienij napisał/a | Teksty zw Wschodu - jak najbardziej! |
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami!
jewgienij napisał/a | Co do autorów Fabryki, to chyba nic się nie zmieni. |
Osobiście mam nadzieję, że pismo z czasem nie przekształci się w broszurkę FS z zapowiedziami wydawniczymi, ale pewnie RD by na to nie pozwolił...?
jewgienij napisał/a | Publicystyka musi wrócić |
Publicystyka mogłaby przede wszystkim być bardziej zróżnicowana. Może na przykład takich Żetów co dwa miesiące, na zmianę z jakimiś innymi tekstami? Monotonia jest zła.
xan4 - 5 Maj 2009, 11:11
dobre recenzje też nie są złe
dalambert - 5 Maj 2009, 11:20
xan4 napisał/a | dobre recenzje też nie są złe |
a złe recenzje rozwijają krytycyzm tfurcy / czasem nawet wobec tfurczości własnej/
NURS - 5 Maj 2009, 11:39
chodzi o to, żeby recenzje były dobre (merytorycznie). nie laurki albo zjebki, ale do tego osoba recenzująca musi posiadać wiedzę i odpowiedni warsztat. a takich jest naprawdę mało.
jewgienij - 5 Maj 2009, 11:47
NURSIe, racja, ale kilku by się znalazło. Sęk w ty, że jeśli to mają robić profesjonaliści, to będą się cenić, za darmo nie napiszą. Za darmo to młodzi ludzie dekorują swoimi przemyśleniami portale internetowe, ale nie o takie teksty chyba nam wszystkim chodzi. Może znajdzie się kasa na publicystów, choćby symboliczna. Fajnie by było.
mBiko - 5 Maj 2009, 21:09
No to teraz moja kolej.
RD gratuluję serdecznie, bardzo się cieszę, że ster trafił właśnie w Twoje łapki. Masz u mnie na dzień dobry duży kredyt zaufania, ale pamiętaj:
gorat - 5 Maj 2009, 21:14
mBiko, musiałem po adresach patrzeć. To UB* jest.
mBiko - 5 Maj 2009, 21:26
A teraz?
dalambert - 5 Maj 2009, 21:30
mBiko, Dwa Braty psubraty
mBiko - 5 Maj 2009, 21:43
No to skoro dalambert widzi, to jeden zniknie.
MOFFISS - 6 Maj 2009, 08:11
jewgienij napisał/a |
a nie powinno być żadnych podejrzeń o nieczyste gierki.
Ale - jak w reklamie IKEI - Ty tu urządzisz i Ty tu oczywiście zadecydujesz... |
na Faherheit jest zapodana informacja, co prawda nie wprost, ale rewolucja nas czeka, a nie jak twierdzi daReDevil: ewolucja i grzeczne słuchanie opinii czytelników.
RD - 6 Maj 2009, 10:25
Czy mógłbyś wyjaśnić, o co Ci chodzi? Link jakiś czy coś. Bo jakoś nie przypominam sobie, żebym składał schizofreniczne zeznania w różnych miejscach.
Ps. Nick daredevil zupełnie mi nie odpowiada. Chociażby dlatego, że w filmie grał go Affleck
MOFFISS - 6 Maj 2009, 10:28
RD napisał/a | Czy mógłbyś wyjaśnić, o co Ci chodzi? Link jakiś czy coś. Bo jakoś nie przypominam sobie, żebym składał schizofreniczne zeznania w różnych miejscach. |
Twoich postów tam nie widziałem tylko redakcji FS
|
|
|