Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
sneer - 17 Września 2010, 23:48
| jewgienij napisał/a |
Przestań sadzić takie babole, jak chcesz dyskutować z ludźmi mającymi ortografię w małym palcu |
Gram jednocześnie w szachy przez internet. I się zasugerowałem.
jewgienij - 17 Września 2010, 23:49
Spoko. W jakim pokoju na Kurniku jesteś?
sneer - 17 Września 2010, 23:52
| jewgienij napisał/a | | Spoko. W jakim pokoju na Kurniku jesteś? |
Nie jestem w Kurniku. Ale mogę się zapisać
Anonymous - 17 Września 2010, 23:54
@
sneer - a co do prawa precendensów i systemu common law, to ja się nie zgodzę. mamy zupełnie inną kulturę niż Anglosasi, czy Amerykanie. Amerykanie sięgają do tradycji brytyjskiej, która ich ukształtowała, natomiast my robimy to samo - siłą rzeczy adaptujemy kulturę prawną naszych przodków (Rzym, kodeksy napoleońskie itp). Nie ma sensu adaptować czegoś, od czego my po prostu nie pochodzimy:-).
btw - ostro PiS dzisiaj pojechał...ostro...
sneer - 17 Września 2010, 23:58
| Żerań napisał/a | @
sneer - a co do prawa precendensów i systemu common law, to ja się nie zgodzę. mamy zupełnie inną kulturę niż Anglosasi, czy Amerykanie. Amerykanie sięgają do tradycji brytyjskiej, która ich ukształtowała, natomiast my robimy to samo - siłą rzeczy adaptujemy kulturę prawną naszych przodków (Rzym, kodeksy napoleońskie itp). Nie ma sensu adaptować czegoś, od czego my po prostu nie pochodzimy:-).
btw - ostro PiS dzisiaj pojechał...ostro... |
Niby tak. Ale jednak precedensy mają pewne zalety - nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki ze względu na humor sędziego. Co do PiS - nie wiem o co poszło. Ta partia szkodzi sobie sama. A wielka, wielka szkoda, że tak się dzieje. Bo PO to nie moja bajka.
@jewgienij: pokój rokitnik, nick sneer4.
jewgienij - 18 Września 2010, 00:00
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | Ty uważasz, że sneer jest dobrym rozmówcą, ja dziś stwierdziłem, że nie. I tyle. |
Naprawdę tak uważam? Stwierdzam, że wart szacunku, bo nie ma w zwyczaju ugryźć i uciec. Bierze odpowiedzialność za swoje posty.Nawet w tej naszej przyjacielskiej wymianie zdań pojawiło się mnóstwo nieścisłości, więc czego wymagać od rozmowy z kimś nieznanym? Może nie jest dobrym rozmówcą, ale odkąd ja czy Ty o tym decydujemy?
sneer - 18 Września 2010, 00:03
| jewgienij napisał/a | | rozmówcom |
Ktoś tu twierdził, że ma ortografię w małym palcu
Matrim - 18 Września 2010, 00:03
| jewgienij napisał/a | | Może nie jest dobrym rozmówcom | | jewgienij napisał/a | | Przestań sadzić takie babole, jak chcesz dyskutować z ludźmi mającymi ortografię w małym palcu |
Anonymous - 18 Września 2010, 00:03
| jewgienij napisał/a | | Przestań sadzić takie babole, jak chcesz dyskutować z ludźmi mającymi ortografię w małym palcu |
| jewgienij napisał/a | | Może nie jest dobrym rozmówcom, ale odkąd ja czy Ty o tym decydujemy? |
Fajnie to wygląda, wiesz? O LOL, forum jak zawsze czujne:D
| sneer napisał/a | | Niby tak. Ale jednak precedensy mają pewne zalety - nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki ze względu na humor sędziego. Co do PiS - nie wiem o co poszło. Ta partia szkodzi sobie sama. A wielka, wielka szkoda, że tak się dzieje. Bo PO to nie moja bajka. |
oto poszło
Pochodnie, heh. Co dalej? Stosy? Kukły. Było w latach 90. A potem PiS płacze, że mu słupki spadają. Najlepsze jest to, ze prezes podobno zapomniał o konwencji i nie przyszedł.
Kruk Siwy - 18 Września 2010, 00:03
Hhi Gra w warcaby?
Matrim - 18 Września 2010, 00:04
Chyba wszyscy na to czekali Łącznie z jewgienijem, który się szybko poprawił
Gustaw G.Garuga - 18 Września 2010, 00:04
jewgieniju, dość się już dziś nadyskutowałem, żeby jeszcze roztrząsać wdzięczny temat sneera Zgódźmy się, że się nie zgadzamy, i szlus.
Matrim - 18 Września 2010, 00:05
| Żerań napisał/a | | Najlepsze jest to, ze prezes podobno zapomniał o konwencji i nie przyszedł. |
Podobno mu się spotkania przedłużyły.
jewgienij - 18 Września 2010, 00:07
Hehe, dobrze żeście czujni, uczy pokory frajera, co innych poucza, a sam lewą ręką pisze. Jak wyświetliłem i przeczytałem, to się roześmiałem, choć mi dzisiaj nie do śmiechu. Kara boska.
sneer - 18 Września 2010, 00:09
| jewgienij napisał/a | | Hehe, dobrze żeście czujni, uczy pokory frajera, co innych poucza, a sam lewą ręką pisze. Jak wyświetliłem i przeczytałem, to się roześmiałem, choć mi dzisiaj nie do śmiechu. Kara boska. |
Spoko, każdemu się zdarza
Ja właśnie partię na kurniku przegrałem
Anonymous - 18 Września 2010, 00:12
| Matrim napisał/a | | Podobno mu się spotkania przedłużyły. |
Skoro prezes partii zapomniał o konwencji, to mógłby też zapomnieć o przyjściu na ważne spotkanie z prezydentem. Dobrze, że nie został głową państwa. Komorowski przynajmniej przychodził na konwencje wyborcze. Ech, Kaczyński sam się wpisuje w wizerunek ześwirowanego staruszka z amnezją. Imienia Klicha też zapomniał.
Matrim - 18 Września 2010, 00:12
| Żerań napisał/a | | Imienia Klicha też zapomniał. |
A Arabskiego pomylił.
jewgienij - 18 Września 2010, 00:15
Jaki tam masz nick na kurniku, pisowczyku?
Agi - 18 Września 2010, 00:17
| sneer napisał/a | @Agi:
Znam różnicę między zatrzymaniem a aresztowaniem. Istotnie, wyraziłem się nieprecyzyjnie. Jak widać zatrzymanie również było pomyłką. |
Nie było mnie dłuższy czas na forum, dlatego dopiero teraz odpowiadam.
Nie uważam, żeby zatrzymanie było pomyłką, orzeczenie sądu w zaistniałej sytuacji było rozwiązaniem znacznie prostszym i skuteczniejszym, niż polityczne podchody z Rosją, które zapewne miały by miejsce, gdyby Zakajewa nie zatrzymano.
Jako moderator przypominam wszystkim zasadę zachowania kultury dyskusji i nie obrażania współdyskutantów. Nie będę wskazywać po nickach, jesteśmy dorośli.
jewgienij - 18 Września 2010, 00:21
Jeśli masz, Agi, na myśli mój post powyżej, to nie obraza, tylko zaproszenie do gry. Mój najlepszy przyjaciel jest szachisą internetowym i pisowczykiem, więc tak zwykle go wyzywam. Jeśli sneer się obraził, to go przeproszę
Gustaw G.Garuga - 18 Września 2010, 00:23
Pewnie chodziło o moje opinie o sneerze. Biorę za nie pełną odpowiedzialność.
Agi - 18 Września 2010, 00:24
jewgienij, miałam na myśli wcześniejsze posty i niekoniecznie Twoje, Ty wstrzeliłeś się w czasie mojego pisania, ale miło, że zareagowałeś.
sneer - 18 Września 2010, 00:24
| jewgienij napisał/a | Jaki tam masz nick na kurniku, pisowczyku? |
sneer4 . Ale dziś słaby jak niemowlę jestem. I nie kocham Jarka
Fidel-F2 - 18 Września 2010, 00:24
sneer, pozwolisz, że będę do Ciebie mówił Ambioryks?
sneer - 18 Września 2010, 00:25
| jewgienij napisał/a | | Jeśli masz, Agi, na myśli mój post powyżej, to nie obraza, tylko zaproszenie do gry. Mój najlepszy przyjaciel jest szachisą internetowym i pisowczykiem, więc tak zwykle go wyzywam. Jeśli sneer się obraził, to go przeproszę |
Ależ skądże znowu? Dlaczego miałbym się obrazić drogi druhu?
Agi - 18 Września 2010, 00:25
| Fidel-F2 napisał/a | | sneer, pozwolisz, że będę do Ciebie mówił Ambioryks? |
Fidel-F2, nie zaczynaj!
Matrim - 18 Września 2010, 00:30
| Agi napisał/a | | Fidel-F2 napisał/a | | sneer, pozwolisz, że będę do Ciebie mówił Ambioryks? |
Fidel-F2, nie zaczynaj! |
Pół dnia miałem podobne skojarzenia...
sneer - 18 Września 2010, 00:31
| Cytat | | Nie uważam, żeby zatrzymanie było pomyłką, orzeczenie sądu w zaistniałej sytuacji było rozwiązaniem znacznie prostszym i skuteczniejszym, niż polityczne podchody z Rosją, które zapewne miały by miejsce, gdyby Zakajewa nie zatrzymano. |
Tak i nie. Tak, bo jeśli się uda to zamknie to problem na zawsze. Nie, bo nie jest to prawomocne i są wątpliwości.
| Matrim napisał/a | | Agi napisał/a | | Fidel-F2 napisał/a | | sneer, pozwolisz, że będę do Ciebie mówił Ambioryks? |
Fidel-F2, nie zaczynaj! |
Pół dnia miałem podobne skojarzenia... |
Zaraz mnie nazwiecie Dwulicusem. Naprawdę nie rozumiecie, że w niektórych kwestiach PO, w innych PiS, mają rację, a w jeszcze innych racji może nie mieć ani PO, ani PiS?
jewgienij - 18 Września 2010, 00:32
Jaki pokój, sneer?
sneer - 18 Września 2010, 00:35
| jewgienij napisał/a | | Jaki pokój, sneer? |
Rokitnik Stół czeka
|
|
|