To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 23:48

jewgienij napisał/a

Przestań sadzić takie babole, jak chcesz dyskutować z ludźmi mającymi ortografię w małym palcu

Gram jednocześnie w szachy przez internet. I się zasugerowałem.

jewgienij - 17 Wrzeœśnia 2010, 23:49

Spoko. W jakim pokoju na Kurniku jesteś?
sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 23:52

jewgienij napisał/a
Spoko. W jakim pokoju na Kurniku jesteś?

Nie jestem w Kurniku. Ale mogę się zapisać :D

Anonymous - 17 Wrzeœśnia 2010, 23:54

@

sneer - a co do prawa precendensów i systemu common law, to ja się nie zgodzę. mamy zupełnie inną kulturę niż Anglosasi, czy Amerykanie. Amerykanie sięgają do tradycji brytyjskiej, która ich ukształtowała, natomiast my robimy to samo - siłą rzeczy adaptujemy kulturę prawną naszych przodków (Rzym, kodeksy napoleońskie itp). Nie ma sensu adaptować czegoś, od czego my po prostu nie pochodzimy:-).

btw - ostro PiS dzisiaj pojechał...ostro...

sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 23:58

Żerań napisał/a
@

sneer - a co do prawa precendensów i systemu common law, to ja się nie zgodzę. mamy zupełnie inną kulturę niż Anglosasi, czy Amerykanie. Amerykanie sięgają do tradycji brytyjskiej, która ich ukształtowała, natomiast my robimy to samo - siłą rzeczy adaptujemy kulturę prawną naszych przodków (Rzym, kodeksy napoleońskie itp). Nie ma sensu adaptować czegoś, od czego my po prostu nie pochodzimy:-).

btw - ostro PiS dzisiaj pojechał...ostro...

Niby tak. Ale jednak precedensy mają pewne zalety - nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki ze względu na humor sędziego. Co do PiS - nie wiem o co poszło. Ta partia szkodzi sobie sama. A wielka, wielka szkoda, że tak się dzieje. Bo PO to nie moja bajka.

@jewgienij: pokój rokitnik, nick sneer4.

jewgienij - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:00

Gustaw G.Garuga napisał/a
Ty uważasz, że sneer jest dobrym rozmówcą, ja dziś stwierdziłem, że nie. I tyle.

Naprawdę tak uważam? Stwierdzam, że wart szacunku, bo nie ma w zwyczaju ugryźć i uciec. Bierze odpowiedzialność za swoje posty.Nawet w tej naszej przyjacielskiej wymianie zdań pojawiło się mnóstwo nieścisłości, więc czego wymagać od rozmowy z kimś nieznanym? Może nie jest dobrym rozmówcą, ale odkąd ja czy Ty o tym decydujemy?

sneer - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:03

jewgienij napisał/a
rozmówcom

Ktoś tu twierdził, że ma ortografię w małym palcu :D

Matrim - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:03

jewgienij napisał/a
Może nie jest dobrym rozmówcom
jewgienij napisał/a
Przestań sadzić takie babole, jak chcesz dyskutować z ludźmi mającymi ortografię w małym palcu

:twisted:

Anonymous - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:03

jewgienij napisał/a

jewgienij napisał/a
Może nie jest dobrym rozmówcom, ale odkąd ja czy Ty o tym decydujemy?

Fajnie to wygląda, wiesz? :wink: O LOL, forum jak zawsze czujne:D

sneer napisał/a
Niby tak. Ale jednak precedensy mają pewne zalety - nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki ze względu na humor sędziego. Co do PiS - nie wiem o co poszło. Ta partia szkodzi sobie sama. A wielka, wielka szkoda, że tak się dzieje. Bo PO to nie moja bajka.

oto poszło

Pochodnie, heh. Co dalej? Stosy? Kukły. Było w latach 90. A potem PiS płacze, że mu słupki spadają. Najlepsze jest to, ze prezes podobno zapomniał o konwencji i nie przyszedł. :lol:

Kruk Siwy - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:03

Hhi Gra w warcaby?
Matrim - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:04

Chyba wszyscy na to czekali ;) Łącznie z jewgienijem, który się szybko poprawił :bravo :)
Gustaw G.Garuga - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:04

jewgieniju, dość się już dziś nadyskutowałem, żeby jeszcze roztrząsać wdzięczny temat sneera ;) Zgódźmy się, że się nie zgadzamy, i szlus.
Matrim - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:05

Żerań napisał/a
Najlepsze jest to, ze prezes podobno zapomniał o konwencji i nie przyszedł.

Podobno mu się spotkania przedłużyły.

jewgienij - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:07

Hehe, dobrze żeście czujni, uczy pokory frajera, co innych poucza, a sam lewą ręką pisze. Jak wyświetliłem i przeczytałem, to się roześmiałem, choć mi dzisiaj nie do śmiechu. Kara boska.
sneer - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:09

jewgienij napisał/a
Hehe, dobrze żeście czujni, uczy pokory frajera, co innych poucza, a sam lewą ręką pisze. Jak wyświetliłem i przeczytałem, to się roześmiałem, choć mi dzisiaj nie do śmiechu. Kara boska.

Spoko, każdemu się zdarza :D

Ja właśnie partię na kurniku przegrałem :D

Anonymous - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:12

Matrim napisał/a
Podobno mu się spotkania przedłużyły.

Skoro prezes partii zapomniał o konwencji, to mógłby też zapomnieć o przyjściu na ważne spotkanie z prezydentem. Dobrze, że nie został głową państwa. Komorowski przynajmniej przychodził na konwencje wyborcze. :lol: Ech, Kaczyński sam się wpisuje w wizerunek ześwirowanego staruszka z amnezją. Imienia Klicha też zapomniał.

Matrim - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:12

Żerań napisał/a
Imienia Klicha też zapomniał.

A Arabskiego pomylił.

jewgienij - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:15

Jaki tam masz nick na kurniku, pisowczyku? :D
Agi - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:17

sneer napisał/a
@Agi:
Znam różnicę między zatrzymaniem a aresztowaniem. Istotnie, wyraziłem się nieprecyzyjnie. Jak widać zatrzymanie również było pomyłką.

Nie było mnie dłuższy czas na forum, dlatego dopiero teraz odpowiadam.
Nie uważam, żeby zatrzymanie było pomyłką, orzeczenie sądu w zaistniałej sytuacji było rozwiązaniem znacznie prostszym i skuteczniejszym, niż polityczne podchody z Rosją, które zapewne miały by miejsce, gdyby Zakajewa nie zatrzymano.

Jako moderator przypominam wszystkim zasadę zachowania kultury dyskusji i nie obrażania współdyskutantów. Nie będę wskazywać po nickach, jesteśmy dorośli.

jewgienij - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:21

Jeśli masz, Agi, na myśli mój post powyżej, to nie obraza, tylko zaproszenie do gry. Mój najlepszy przyjaciel jest szachisą internetowym i pisowczykiem, więc tak zwykle go wyzywam. Jeśli sneer się obraził, to go przeproszę
Gustaw G.Garuga - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:23

Pewnie chodziło o moje opinie o sneerze. Biorę za nie pełną odpowiedzialność.
Agi - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:24

jewgienij, miałam na myśli wcześniejsze posty i niekoniecznie Twoje, Ty wstrzeliłeś się w czasie mojego pisania, ale miło, że zareagowałeś. :D
sneer - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:24

jewgienij napisał/a
Jaki tam masz nick na kurniku, pisowczyku? :D

sneer4 . Ale dziś słaby jak niemowlę jestem. I nie kocham Jarka :D

Fidel-F2 - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:24

sneer, pozwolisz, że będę do Ciebie mówił Ambioryks?
sneer - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:25

jewgienij napisał/a
Jeśli masz, Agi, na myśli mój post powyżej, to nie obraza, tylko zaproszenie do gry. Mój najlepszy przyjaciel jest szachisą internetowym i pisowczykiem, więc tak zwykle go wyzywam. Jeśli sneer się obraził, to go przeproszę

Ależ skądże znowu? Dlaczego miałbym się obrazić drogi druhu? :D

Agi - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:25

Fidel-F2 napisał/a

Fidel-F2, nie zaczynaj! :twisted:

Matrim - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:30

Agi napisał/a
Fidel-F2 napisał/a

Pół dnia miałem podobne skojarzenia... ;)

sneer - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:31

Cytat
Nie uważam, żeby zatrzymanie było pomyłką, orzeczenie sądu w zaistniałej sytuacji było rozwiązaniem znacznie prostszym i skuteczniejszym, niż polityczne podchody z Rosją, które zapewne miały by miejsce, gdyby Zakajewa nie zatrzymano.

Tak i nie. Tak, bo jeśli się uda to zamknie to problem na zawsze. Nie, bo nie jest to prawomocne i są wątpliwości.

Matrim napisał/a
Agi napisał/a
Fidel-F2 napisał/a

Pół dnia miałem podobne skojarzenia... ;)

Zaraz mnie nazwiecie Dwulicusem. Naprawdę nie rozumiecie, że w niektórych kwestiach PO, w innych PiS, mają rację, a w jeszcze innych racji może nie mieć ani PO, ani PiS?

jewgienij - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:32

Jaki pokój, sneer?
sneer - 18 Wrzeœśnia 2010, 00:35

jewgienij napisał/a
Jaki pokój, sneer?

Rokitnik :) Stół czeka :D

Partner forum